1

Tema: Is kur zinoti ar tai tikra meile?

Is kur zinoti ar tai tikra meile?

Svajokliams romantikams meile yra paslaptingas dalykas, viena karta gyvenime aplankantis visiskos ekstazes jausmas, uzvaldantis zmogu. Meile ju manymu yra vien sirdies jausmas, kurio negalima suprasti, tik patirti. Meile visa nugali ir yra amzina...
Taip skamba romantiski posakiai api emeile. Ir tikrai isimylejimas gali buti nepakartojamas nuostabus jausmas. Taciau kas gi yra tikra meile?

Meile is pirmo zvilgsnio?
Deividas pirma karta susitikko Zaneta vakarelyje. Ji is karto patrauke jos grazi figura ir tai, kaip jai juokiantis ant jos akiu krisdavo plaukai. Zaneta susivazejo jo giliomis rudomis akimis ir samojinga kalba. Atrode kad abu isimylejo vienas kita is pirmo zvilgsnio.
Kitas tris savaites Deividas ir Zaneta buvo neperskiriami. Tada viena nakti Zanet sukrete buvusio jos draugo skambutis. Ji kreipesi i Deivida paguodos.. Taciau Deividas, issigandes ir sumises, reagavo saltai. Meile, kuri jiems atrode busianti amzina, ta nakti uzgeso.
Filmai, knygos ir televizijos laidos skatina tave tiketi, kad meile ir pirmo zvilgsnio amzina. Tiesa, paprastai pirmiausia fizinis patrauklumas paskatina du zmones pastebeti vienas kita. Vienas jaunuolis pasake. „Sunku pamatyti zmogaus charakteri“. Taciau ka gi zmogus „myli“, jeigu rysiai uzmegsti pries kelias valandas ar dienas? Argi ne to asmens isorini “as“? Is tikruju tu nedaug tezinai apie to zmogaus mintis, viltis, bugstavimus, planus, iprocius, igudzius ir sugebejimus. Tu pamatei tik isorini kiauta, bet ne „paslepta sirdies zmogu“. Ar ilgai issilaikys tokia meile?

Isvaizda apgaulinga
Be to isvaizda gali buti apgaulinga. „Zavumas apgauna ir grozis praeina“ Blizgantis popierius, kuriame suvyniota dovana, tau nieko nepasako apie tai, kas yra viduje. Netgi paciame graziausiame popieriujegali buti suvyniota nenaudinga dovana.

„Labai klastinga“
Taciau kai kurie mano, kad zmogaus sirdis turi neklystancia meiles nuovoka. „Tik paklausyk savo sirdies, - tvirtina jie. – Tu suprasi, kada tai tikra meile.“. Deja faktai priestarauja tokioms paziuroms. Buvo surengta apklausa, kurios metu 1079 jauni zmones (nuo 18 iki 24 metu) pasake iki tol vidutiniskai 7 kartus patyre romantiska meile. Dauguma pripazino, kad ankstesne ju meile buvo tik susizavejimas – praeinantis, blestantis jausmas. Visdelto tie jaunuoloao „vieningai pavadino savo dabartini jausma meile“ Taciau ateityje dabartine i dabartine draugyste ziures kaip i ankstesnes- kaip i paprasciausia susizavejima.
Nelaimei, tukstanciai poru kasmet susituokia klaidingai manydamos, jog „myli“, bet netrukus susivokia labai suklydusios. Susizavejimas „vilioja“ nieko neitariancius vyrus bei moteris nelaimingai susituokti tarytum avinelius i skerdima“ – savo knygoje SEX, LOVE, OR INFORMATION sako Rejus Sortas.
„Kas pasitiki savo sirdimi, tas paikas“. Pernelyg daznai musu sirdies nuovoka yra klaidinga. Yra netgi sakoma „sirdis yra labai klastinga“ Tu irgi gali isvengti pavoju ir nusivylimo, kuri patiria kiti jaunuoliai, negu suprasi skirtuma tarp susizavejimo ir meiles, kuri niekuomet neapvilia.

Meile ar susizavejimas?
„Susizavejimas aklas ir jos nenori praregeti, Jis nenori pamatyti tikroves“, - pripazysta 24-eriu metu amziaus Kalvinas. Sesiolikmete mergina Kenija pridure:“ Kai esi susizavejusi kokiu nors zmogumi, atrodo, kad, viska, ka jis daro, yra tiesiog tobula.“
Susizavejimas yra tariama meile. Jis netikroviskas ir savanaudiskas. Susizavejes zmogus linkes sakyti: „as is tikruju jauciuosi svarbi, kai esu su juo. As nemiegu. Negaliu patiketi, kad tai taip nuostabu“ arba „su ja man tikrai malonu“. Atkreipk demesi, kaip daznai vartojamas zmodis „as“ arba „man“. Savanaudiskumu pagristi santykiai tikrai pasmerkti. Taciau atkreipk demesi ka sneka patyre zmones apie meile: „Meile kantri, meile maloninga, ji nepavydi; meile nesididziuoja ir neispuiksta. Ji nesielgia netinkama, neiesko savo naudos, nepasiduoda piktumui, pamirsta, kas buvo bloga“
Taigi meile „neiesko sau naudos“, tad ji nera nei egocentriska, nei savanaudioska. Tiesa, pora gali tureti stiprius romantinius jausmus ir abipusi potrauki. Bet siuos jausmus atsveria protas bei didele pagarba kitam zmogui. Jeigu tikrai myli, tu rupiniesi kito zmogaus gerove bei laime tiek pat, kiek savaja. Tu neleidi, kad uzvaldantys jausmai aptemdytu sveika nuovoka.

Tam reikia laiko
Taigi tikrai meilei nepakenkia laikas. Is tiesu daznai geriausias budas patikrinti savo jausmus kam nors yra palaukti kuri laika. Be to, nauja moteris Sandra pastebejo: „Zmogus negali atsklreisti tau savo charakterio vien pasakydamas ‚Stai as toks‘. Dabar tu viska zinai apie mane“. Taigi reikia laiko pazinti tave dominnati asmeni.
Laikas taip pat leidzia patyrineti savo romantiska susidomejima. Atmink, meile „nesielgia netinkamai, neiesko savo naudos“. Ar tavo draugas arba drauge troksta, kad butu sekmingi jusu planai, o gal tik jo atba jos?  Ar jis gerbia tavo poziuri, tavo jausmus? Gal jis arba ji verte tave daryti kanors ‚netinkamo‘, kad patenkintu savo aistras? Ar tas asmuo linkes zeminti arba aukstinti tave kitu akivaizduoje? Uzduodamas panasius klausimus gali objektyviai ivertinti savo jausmus.
Impulsyvi meile tiesiog uztraukia nelaime. „As tiesiog isimylejau, greitai ir stipriai“, - paaiskino 20mete DZIL. Po audringo 2ju menesiu trukusio romano ji istekejo. Taciau eme atsiskleisti anksciau slepti trukumai. Dzil pradejo rodyti savo nepasitenkinima ir egocentriskuma.. Jos vyras Rikas prararo savo romantiska zavesi ir pasidare savanaudiskas. Viena diena po mazdaug 2ju santuokiniu metu Dzil susuko, kad jis yra „niekingas“, „tingus“ ir „netikes“ vyras. Rikas atsake jai kumsciu i veida. Dzil apsiverkusi pabego is namu, o ju santuoka isiro.
Padetis butu buvus visai kitokia jei jie butu pazine vienas kita pries santuoka.Jei butu myleje ne isivaizduojama asmeni, bet toki, koks jisai yra, su trukumais ir pranasumais.Ju lukesciai butu buve daug tikroviskesni.
Tikra meile neatsiranda is karto. O geras sutuoktinis nebutinai yra nepaprastai geras zmogus. Pavyzdziui Barbara susipazino su jaunuoliu, kuris taip ji pripazino, is pradziu jai neatrode labai patrauklus. „Bet kai geriau ji pazinau, - prisimena Barbara. – poziuris pasikeite. As maciau, kad Stefanas rupinasi kitais zmonemis ir kad kitu interesus jis visuomet laiko svarbesniais uz savuosius. As zinojau, kad zmogus su tokiomis savybemis bus geras vyras. Mane trauke prie jo ir as ji pamilau“. Rezultatas buvo tvirta santuoka.

Tad kaip tu gali atpazinti tikraja meile? Tavo sirdis galbut ka nros sako, bet pasitikek senu zmoniu islavintu protu. Pazink ne tik asmens isorini „as“. Palauk, kol santykiai subres. Atmink, susizavejimas greitai sustipreja bet paskui isblesta. Tikra meile sustiprejailgainiui ir tampa „tobulu vienybes rysiu“.

Dabar as tau parasysiu savybes kurios yra meiles ir susizavejimo 
1)    Nesavanaudiskas rupinimasis kito zmogaus interesais - meile. Savanaudiskas, varzantis zmogus galvoja: kas man is to – susizavejimas
2)    Romantiski santykiai uzsimezga po mazu, galbut per kelis menesius arba metus – meile. Romantiski santykiai prasideda greiati, per kelias valandas arba dienas – susizavejimas
3)    Tave traukia kito zmogaus asmenybe ir dvasines esybes – meile. Kito asmens fizine isvaizda daro tau dideli ispudi arba labai traukia tave – susizavejimas
4)    Ji/Jis tave daro geresniu zmogumi – meile. Zlugdantis, trikdantis poveikis – susizavejimas
5)    Tu tikroviskai ziuri i kita zmogu, matai jo trukumus, taciau vistiek ji myli – meile. Netikroviska, Kitas asmuo atrodo tobulas, tu ignoruoji neduodancius ramybes dvejones del charakterio trumumu – susizavejimas
6)    Tarp jusu buna nesutarimu, bet jus galite aptarti ir isspresti juos – meile. Dazni gincai, niekas is tikruju neissprendzia, daug ju issprendziama buciniu – susizavejimas
7)    Tu nori duoti kitam asmeniui ir dalintis su juo – meile. Svarbiausia imti arba gauti ypac patenkinant sexualinius troskimus - susizavejimas

2

Re: Is kur zinoti ar tai tikra meile?

:::611koki ilga tema trumpinti nemoki:::640
nu gerai ziurim,VISAKAS NESAMONE .
>>VAT TAIP VISKAS BUNA ,preini uz nugaros patempi uz kasos jei nusisipsoja ,tai dziaukis ir pasiulyk kur nors nueit :)jei susiraukia ir pasiuncia ,TADA GERIAU EIK:::d04