Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?
Auridas, 23 parašė:Grįžtant prie tikėjimo klausimo:
1. Visi tie žmonės, kurie NEIGIA Dievo buvimą, atsakykit sau, KODĖL neigiate? Ar jaučiate savo ego patenkinimą, pareikšdami neįmanomą įrodyti sentenciją ar tiesiog patinka ginčytis ir neturite daugiau ką veikti?
2. Vienąkart per pamokslą esu girdėjęs labai tikslų Dievo apibūdinimą, ir gan trumpą: "Dievas yra meilė." Tad visi tie, kurie neigia tos "aukštesnės jėgos, senuko, esančio danguje" ar dar kokios jėgos buvimą, jūs esate teisūs. Nėra jokios aukštesnės jėgos. Ji yra tarp mūsų ir yra vadinama meile. Tu gali turėti visus pasaulio turtus ar būti populiariausias Žemėje, bet jei nemylėsi, nepažinsi tikrojo gyvenimo džiaugsmo.
Nei krikščionių, nei islamistų, nei budistų nei kitokios religijos kunigas jūsų neišmokys mylėti. Tie vadinami "Dievo įsakymai" tėra tik nuorodos, kaip turėtume gyventi, kad sąžinė būtų švari, bet jie mūsų neišmoko mylėti. Tad nesvarbu, ar Tu krikščionis, ar ateistas, ar žydas ar budistas. Svarbu tai, kas yra Tavo viduje - noras skleisti meilę ir daryti gera. ar tiesiog plaukti pasroviui su masėmis ir tenkinti savo materialinius poreikius.
Ir trumpai asmeninė nuomonė: pradėjau rimčiau tikėti nuo 16metų, nuo tada mano gyvenimas kasmet vis gerėja. Atsiranda ir nesėkmių ir suklupimų, bet kiekvienos savaitės pabaigoje padėkoju Dievui už VISKĄ ir paprašau, ko man reikia. Deja, Jis man to nesuteikia. Bet aš laimingas, nes gaunu daug daugiau, nei kaskart prašau...
1. as atsakau neigiu, nes jau seniai netikiu pasakom.
2. meile, tai matai kaip gavosi, aukstenes jegos jau nebeliko, liko tik meile, o dauguma teigia jog meiles kaip tokios ir nera, yra aistra, prisirisimas ir t.t. kuo toliau tuo idomiau...
mmm tenkinti savo uzgaidas ir norus ar gyventi saziningai pagal 10 isakymu ir tenkinti valdzios norus, as pasilieku prie savo uzgaidu tenkinimo.
kadangi esi stipriai tikintis, tai gal galetum man papasakoti kodel tikintys nuolat bando pritraukti nauju rekrutu vis daugiau ir daugiau, ruosiates kazkokiam karui, ar baznyciai lesu ima trukti, kame saknys?
Reikia pastebėti, kad necivilizuoti žmonės užmirštuose žemės kampeliuose nežinodami, kas yra religija, dažniau yra sąžiningesni nei mes. Jie nežino jokių įsakymų, o tiesiog vadovaujasi gėris/blogis principu. Jei sugebi tenkinti savo užgaidas be blogio pėdsakų, esi šaunuolis
Pritraukti bando tik fanatikai, aš už tikėjimo laisvę ir nesitempiu savo draugų į bažnyčią, kiekvienas renkasi, kas jam geriau. Jau keli metai kaip bažnyčioje kunigai (tiesa, jauni) sako "jei ateinate čia tik paspoksoti ir nedalyvaujate mišiose, geriau pasilikite namie ir darykite, kas jums miela širdžiai"