201

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Feliksas, 26 parašė:
Auridas, 23 parašė:

Grįžtant prie tikėjimo klausimo:

1. Visi tie žmonės, kurie NEIGIA Dievo buvimą, atsakykit sau, KODĖL neigiate? Ar jaučiate savo ego patenkinimą, pareikšdami neįmanomą įrodyti sentenciją ar tiesiog patinka ginčytis ir neturite daugiau ką veikti?

2. Vienąkart per pamokslą esu girdėjęs labai tikslų Dievo apibūdinimą, ir gan trumpą: "Dievas yra meilė." Tad visi tie, kurie neigia tos "aukštesnės jėgos, senuko, esančio danguje" ar dar kokios jėgos buvimą, jūs esate teisūs. Nėra jokios aukštesnės jėgos. Ji yra tarp mūsų ir yra vadinama meile. Tu gali turėti visus pasaulio turtus ar būti populiariausias Žemėje, bet jei nemylėsi, nepažinsi tikrojo gyvenimo džiaugsmo.

Nei krikščionių, nei islamistų, nei budistų nei kitokios religijos kunigas jūsų neišmokys mylėti. Tie vadinami "Dievo įsakymai" tėra tik nuorodos, kaip turėtume gyventi, kad sąžinė būtų švari, bet jie mūsų neišmoko mylėti. Tad nesvarbu, ar Tu krikščionis, ar ateistas, ar žydas ar budistas. Svarbu tai, kas yra Tavo viduje - noras skleisti meilę ir daryti gera. ar tiesiog plaukti pasroviui su masėmis ir tenkinti savo materialinius poreikius.

Ir trumpai asmeninė nuomonė: pradėjau rimčiau tikėti nuo 16metų, nuo tada mano gyvenimas kasmet vis gerėja. Atsiranda ir nesėkmių ir suklupimų, bet kiekvienos savaitės pabaigoje padėkoju Dievui už VISKĄ ir paprašau, ko man reikia. Deja, Jis man to nesuteikia. Bet aš laimingas, nes gaunu daug daugiau, nei kaskart prašau...

1. as atsakau neigiu, nes jau seniai netikiu pasakom.

2. meile, tai matai kaip gavosi, aukstenes jegos jau nebeliko, liko tik meile, o dauguma teigia jog meiles kaip tokios ir nera, yra aistra, prisirisimas ir t.t. kuo toliau tuo idomiau...

mmm tenkinti savo uzgaidas ir norus ar gyventi saziningai pagal 10 isakymu ir tenkinti valdzios norus, as pasilieku prie savo uzgaidu tenkinimo.

kadangi esi stipriai tikintis, tai gal galetum man papasakoti kodel tikintys nuolat bando pritraukti nauju rekrutu vis daugiau ir daugiau, ruosiates kazkokiam karui, ar baznyciai lesu ima trukti, kame saknys?

Reikia pastebėti, kad necivilizuoti žmonės užmirštuose žemės kampeliuose nežinodami, kas yra religija, dažniau yra sąžiningesni nei mes. Jie nežino jokių įsakymų, o tiesiog vadovaujasi gėris/blogis principu. Jei sugebi tenkinti savo užgaidas be blogio pėdsakų, esi šaunuolis smile

Pritraukti bando tik fanatikai, aš už tikėjimo laisvę ir nesitempiu savo draugų į bažnyčią, kiekvienas renkasi, kas jam geriau. Jau keli metai kaip bažnyčioje kunigai (tiesa, jauni) sako "jei ateinate čia tik paspoksoti ir nedalyvaujate mišiose, geriau pasilikite namie ir darykite, kas jums miela širdžiai" smile

202

Zilvinas, 39 parašė:
Auridas, 23 parašė:

Šiek tiek ne į temą - Žilvinai 39, kelintoje klasėje baigėte mokslus, kad nesugebate taisyklingai nė vieno sakinio be akivaizdžių liet. kalbos klaidų parašyti ir dar sugebate postringauti apie IŠPRUSIMĄ ar išsilavinimą?

Grįžtant prie tikėjimo klausimo:

1. Visi tie žmonės, kurie NEIGIA Dievo buvimą, atsakykit sau, KODĖL neigiate? Ar jaučiate savo ego patenkinimą, pareikšdami neįmanomą įrodyti sentenciją ar tiesiog patinka ginčytis ir neturite daugiau ką veikti?

2. Vienąkart per pamokslą esu girdėjęs labai tikslų Dievo apibūdinimą, ir gan trumpą: "Dievas yra meilė." Tad visi tie, kurie neigia tos "aukštesnės jėgos, senuko, esančio danguje" ar dar kokios jėgos buvimą, jūs esate teisūs. Nėra jokios aukštesnės jėgos. Ji yra tarp mūsų ir yra vadinama meile. Tu gali turėti visus pasaulio turtus ar būti populiariausias Žemėje, bet jei nemylėsi, nepažinsi tikrojo gyvenimo džiaugsmo.

Nei krikščionių, nei islamistų, nei budistų nei kitokios religijos kunigas jūsų neišmokys mylėti. Tie vadinami "Dievo įsakymai" tėra tik nuorodos, kaip turėtume gyventi, kad sąžinė būtų švari, bet jie mūsų neišmoko mylėti. Tad nesvarbu, ar Tu krikščionis, ar ateistas, ar žydas ar budistas. Svarbu tai, kas yra Tavo viduje - noras skleisti meilę ir daryti gera. ar tiesiog plaukti pasroviui su masėmis ir tenkinti savo materialinius poreikius.

Ir trumpai asmeninė nuomonė: pradėjau rimčiau tikėti nuo 16metų, nuo tada mano gyvenimas kasmet vis gerėja. Atsiranda ir nesėkmių ir suklupimų, bet kiekvienos savaitės pabaigoje padėkoju Dievui už VISKĄ ir paprašau, ko man reikia. Deja, Jis man to nesuteikia. Bet aš laimingas, nes gaunu daug daugiau, nei kaskart prašau...

Ash mokinaus medicinos universitete rashau blogai visom 5 kalbom  (tam yra priezastys) Lietuviu nera mno kazdienine kalba, cia tik kad nepamirsciau rashau.

Ash netikiu todel jog zinau kas yra tikejimas ar religija. Ateismas tai netikejimas, tai vengimas tiketi stebuklais. As neivieno nemaciau ir nesutikau neivieno zmogaus kuris mate.

religija vystosi su techniniu vystimusi anksciau sokom epie lauza debar turime scientology church.  Bet esme yra tapati tas dziaugsmas ir patirta dievo meile = tai meilei kuria patiriame liesdami save = masturbacija.   Santykei su ysivaizduajamu draugu.

Ideja patiketi daznai yra stebuklas kurio niekas nemate ir visi liudija kaip Jahovos liuditojei.

Religija kainuaja daug kraujo zmonijai turiu omeny pasaulio masteliu. Tai be abejones didziausia mirties priezastis.  geras psikologinis valdymo yrankis.

Todel ir sakau nebukite vergai naudokites savo protu nera jokio senio dangui pyksta myli padeda ir baudzia zmones. Dieva ar dievus ir religijas be dievo viska sukure zmogus. 

Tai kuam tu tiki (versija prielaida teorija) nepanuadosi papasakok ka tu zinai geriau.

Ar negeriau myleti ishtikruju tikrus zmones?  Neringa, 21 labai grazei masto

Jei myli kita zmogu tai yra meile jei myli ysivaizduajama zmogu kuris tave ysivaizduajamai myli tai jau onanizmas. Kuris niekada neatstos tikroves. Paklausk kunigo kaip su celebatu reikalai einasi? Aha nekaip nors ir kaip bebutu smagu ysivaizduati jog esi ysivaizduajamo draugo mylimas vistiek tai neatstoja tikros meiles.

Ar galima neigti kito fantasijas? jos juk tikros ir subjektyvios tik tai jam kitas jau kitaip ta dieva mato  todel ir krikscionybe turi shimtais religiniu pogrupiu.

neishpruseliu armija nepaveikiama logikos dvasinei onanistai, nedaeina jiem kad nera ten nieko niekas taves nemyli tu pats save myli savo fantazijose nustok drocinti ir susirask pana tada mylesi ir busi mylimas ishtikruju.

smile

Neįsižeiskit Žilvinai, bet kaip Jus priėmė į medicinos universitetą su tokiu raštingumu? sad Sunku net skaityti jūsų rašliavą, teks ignoruoti nuo šiol, nors ir nemažai tiesos dažnai pasakote. Bet dažnai svarbu yra ne tik KAS pasakoma, bet ir KAIP.

203

Aršios diskusijos,o naudos maža.Gal visgi eikime ir padarykime ką nors naudingo,ar bent suplanuokime ką nors naudingo.Religinio jausmo ignoruoti nėra esmės.Arba jį panaudoji,arba užgoži.Bet kategoriškai neigti Dievą,ar teigti,jog jis yra,tėra neišprusimo požymis.Čia tas pats kas žaisti rusišką ruletę savo noru.:) Kvaili žaidimai ir tiek.O kas kabinasi dėl to,jog neva bažnyčios "dulkina" smegenis žmonėms ir traukia pinigus,tėra tokie pat akli,kaip ir tie "dulkinami" neva religiniai fanatikai...Tik pamąstykit kiek realiai politikai ir valdžia išdulkina visuomenę per visus įmanomus galus...Bemaž visokie žemės,turto ir panašūs mokesčiai jau norma?Kodėl?O todėl ,jog didėja biurokratinis aparatas ir jam išlaikyt reikia vis daugiau pinigų....Bet vėl klausimas?Kodėl turiu mokėti,kad ir grašius,už tai jog turiu žemės????

204

Neįsižeiskit Žilvinai, bet kaip Jus priėmė į medicinos universitetą su tokiu raštingumu?  Sunku net skaityti jūsų rašliavą, teks ignoruoti nuo šiol, nors ir nemažai tiesos dažnai pasakote. Bet dažnai svarbu yra ne tik KAS pasakoma, bet ir KAIP.

As swedu anglu norvegu kalboi mokinausi ir tai neturi nieko bendro su tema Krikscionishku dievu.

Matau ziniu trukumas neleidzia tau suprasti elementariu dalyku?  Svoki jog rashau tiesa nes tai tiesiog akivaizdu. Bet nusprendei ignoruati nes tau rashymo dailumas svarbiau?   Patarciau geju forumus tau, ten tai tikrai ishvaizda svarbiau uz turiny.  Mamma mane mylejo besalygishkai :OP

religija yra blogai todel kad kainuaja daugybe karu ir konfliktu

todel jog tai vergu valdymo yrankis naudojamas paklusnumui, karams ir t.t.

tam kad zmogus zudytu zmones reikia manipuliuati jo samone religija yrankis ytikinantis jog zmones nera lygus, ytikinantis jog viena grupe zmoniu turi daugiau teisiu nei kita grupe, vadovai daznai yra dievo ishrinktieji (islamas) 

religija daznai saugo kulturines tradicijas ir ysitikinimus. Religija palaiko nusistovejusia tvarka kuri yra paranki tam kas sedi valdzioi ir nenori jokiu permainu.

religija stabdo naturalu zmonijos vystimasy ishprusima daugelis ishradeju buvo deginami "uz bendradarbevima su velniu".   

Ir kaip taisykle kaltinami buvo visi kurie perdaug atkreipe y save demesio, nes demesys turi buti ishtikimom akim nukreiptas i vietines religijos vadova. 

Krikscionishkas dievas, tai vietines reikshmes dalykas, nes tuzinas kitu tiketoju kitokiomis pasakomis, placei sypsosi, girdedami apie krikscionishka dieva. Jie ysitikine, kad ju dievas tikras, vienintelis ir teisingas o mes tai idijotu gauja tikinti primityveis dalykais. 

Mano akyse visi tikejimai yra gana naivus ir neracionalus nelogishki, bet as suprantu kaip ir kodel jie veikia. (psykologishkai)

Moderniame didmiestyje religija, tai atgyvena, bobuciu paguada, del keliu priezasciu.

pirma zmones ishpruse ishsilavine jie zino kas tai yra tikejimas. Saliga kad tiketumei yra nesuprasti, nesuvokti, kaip kas ir kodel veikia. Del tos priezasties as ir vadinu tikincius idijotais  ar neishpruseleis.

antra priezastis didmiesziuase zmones skirtingu tikejimu susitinka akis y aky ir tada jie suvokia kad kai visi yra teisus o tiesa tik viena tai greiciausia tikimybe kad visi neteisus. 

Mano teta tiki jog as esu sventas. ir man tai net labai glosto savimeile bet as juk ateistas  neigentis betkoky stebukla ishskyrus ta kur ilisionistai rodo ant scenos.  smile

Bet man patiktu buti tikinciu vien tik tiketi tetos paisiolijimais labai jau gera ant shirdies darosi smile Ysivaizduakite ash sventas?   yes yes yes!!!

Jei buciau karalius tai su kardu ytiknciau visa karalyste jog mano teta sako sv. tiesa smile

religijei prikauso labai daug turtu ir gerybiu ir jie nemoka mokesciu, tiesiog parazituaja nieko doro nesukurdami zmonijai ishskyrus kad pucia arabus ir skatina mentaliny onanizma. 

Dvasine masturbacija gal ir neblogai?  bet as noreciau kad dievas butu moterishkos gimines Jadze vietoi Jezaus. Ir kad mes pasikeistume vietom ash stoviu o ji atsiklaupus ir ishsiziojus. smile   hmmmmm kaip dievas mane myli smile   

Tam kad pastebeti savo trukumus reikia sulyginti save su kitais. Jei tiki y krikscionishka dieva nuvaziuak i pasaulo krashta kur niekas apie jy negirdejo ir pradek dalintis savo fantazijom, vietinei greitai tau parodys kurioj vietoi tu nusishneki.
Ir pastebesi ant kiek naivus yra ju vietinis tikejimas.

Ishvada?  kam tas tikejimas reikalingas? tikrai kad ne liaudies masems, bet ju vadovams.

205 (redagavo Zilvinas, 39 2010-11-09 11:45)

deadAMD, 17 kalbos pamokele:

"Zeitgeist" yra labai visiems anglakalbiams suprantamas terminas  reishkia perziura laiko atzvilgiu arba chronologinis yvikiu perzvelgimas nua tokiu tai iki tokiu tai metu. Daznai vartojamas moksliniose tyrimu reprezentacijose. Zodis vokishkos kilmes bet nevisi apie tai susimasto.

http://www.youtube.com/watch?v=uabWkN2T … mp;index=8

tai yra taip pat lengvai suprantama kaip kad lietuviam zodzei garazas aleja bufe tualetas arba file, gal nevisi zino kad tai zodzei prancuzu kilmes?

Kishene skamba ir reishkia tapaty lenkishkai.  Veranda skamba ir reishkia ta paty swedishkai. 

Kas yra svarbiau suprasti 5 - 7 kalbas ar moketi viena lietuviu kalba ir gramatishkai teisingai 3,5 mil reikshmes kalba tai kaip kad ishmokti afrikieciu kokia kalba naudojama visu 500 gyvebtoju smile

daugiau zeitgeist http://www.youtube.com/watch?v=ax7yGMuH … re=channel

klausimas kas yra: Zeitgeist movment?  ZM

206

baraka  - filmas kury geriu karta pamatyti nei kad 100 kartu ishgirsti tarp kitko filmas be zodziu atspindintis zmoniu kulturas ir religijas. Labai grazus vaizdai ir meditacine muzika. 

Filmas kury supranta viso pasaulio zmones nepriklausomai nua kalbos kulturiniu ar politiniu paziuru.

Filmas pavertes milijonus zmoniu ateistais arba pazadines ish kultorines ir religines iliuzijos  kuria jie sventai tikejo.   

Kodel ash netikiu dievais ar kulturinem tradicijom? pasiziurek  BARAKA ir suprasi (jei tik turi smegenu)

Filma labai lengva rasti google ar youtube  jei nenori ziureti på 10 min gabaliukais gali parsitemti visa ir yrashyti i DVD  http://thepiratebay.org/search/Baraka/0/99/200

Filmas nieko neaishkinantis ir neskelbentis tiesdiog ziurek ir daryk savo nuasavas ishvadas

Filmas kaip diagnostikos yrankis nes jo nesupratusiems galima be dvejones paskelpti diagnose "kopustgalvis"  smile

Yra labai mazai zmoniu (ash asmnishkai dar neivieno nesutikau)  kuriems "nedaeitu"

Filmas antropologinis tarkim jei uzsuktu ateivei ir paklaustu kas yra zmones tai DVD puikei tai parodo.

Filmas ne vaidybinis ar ishgalvotas , bet dokumentinis. Kaip veidrodis idijotui pasiziurei y save.   smile

207

Cia juk asmeninis reikalas-tiketi ar netiketi.Kaip ten bebutu,visi kazkuo tiki.Su metais viskas keiciasi:tikejimas,poziuris,norai,svajones ,tikslai.
Aplinkiniai,visuomene ar valdzia gali daryti tam ytaka.

208

meile, tai matai kaip gavosi, aukstenes jegos jau nebeliko, liko tik meile, o dauguma teigia jog meiles kaip tokios ir nera, yra aistra, prisirisimas ir t.t. kuo toliau tuo idomiau.

Niekas nesako kad meiles nera ar ji ne egzistuaja, skirtumas kaip tu ta reikala pavadinsi bendravimo kasdienine kalba ar meginsi paaishlinti kas tai yra medicinos ar moksliniu atzvilgiu

209

Loreta, 44 parašė:

Cia juk asmeninis reikalas-tiketi ar netiketi.Kaip ten bebutu,visi kazkuo tiki.Su metais viskas keiciasi:tikejimas,poziuris,norai,svajones ,tikslai.

je je laisve tiketi ir laisve uzsimti aferizmu skleisti pasakas rinkti pinigus ish zmoniu ir nemoket jokiu mokesciu , jep zmones  baznytninkai **** jum prota renka pinigus ir uz ta aferismo pelna nemoka jokiu mokesciu.

visi kazkua tiki  pmirshai manes paklausti kas yra durnelio su ishtizusiom smegenim tikejimas ir kas yra profesinis tikejias oagrstas ziniomis ir patirtimi .

Beto dori zmones pabrezia kad as tiktai tikiu nes nesu tikras, o aferistai "tiki" nori kad tu patiketum ir ish to renka pinigus  nemokedami jokiu mokesciu ....

210

Kodėl, Žilvinai, esi toks piktas ir pasipūtęs? Rašai kaip penkiolikmetis paauglys, kurį visi užkniso, nes niekas nieko nesupranta ir apskritai yra idiotai. O tikėjimas siejasi tik su keliais litais, įduotais kunigui? tau turėtų būti labai sunku gyventi, jei taip. Pritari Neringai, bet pats juk netiki, kad yra pagarba ir meilė artimam žmogui?

211

o jei "į temą", tai tikrai tikiu, kad žmogus yra ne tik biologinė būtybė. ką padarysi, kad augau krikščioniškoj aplinkoj ir esu katalikė. būtų kita šalis ir kitas laikas - gal būčiau budistė ar musulmonė, kas žino? smile

212

Zilvinas, 39 parašė:
Loreta, 44 parašė:

je je laisve tiketi ir laisve uzsimti aferizmu skleisti pasakas rinkti pinigus ish zmoniu ir nemoket jokiu mokesciu , jep zmones  baznytninkai **** jum prota renka pinigus ir uz ta aferismo pelna nemoka jokiu mokesciu.

visi kazkua tiki  pmirshai manes paklausti kas yra durnelio su ishtizusiom smegenim tikejimas ir kas yra profesinis tikejias oagrstas ziniomis ir patirtimi .

Beto dori zmones pabrezia kad as tiktai tikiu nes nesu tikras, o aferistai "tiki" nori kad tu patiketum ir ish to renka pinigus  nemokedami jokiu mokesciu ....

Juk as neparasiau,kad fanatiskai tikiu ir paskutinius centus lengvatikiskai atiduodu baznyciai.
Eilini syki puoli visai be reikalo.
Taigi,mano tikejimas neturi nieko bendro su kataliku tikejimu.Siuo metu naglai renkami pinigai,paremt kunigu seminarijai.Nesiruosiu "aukot"-verciau savo studentei pervedu.

213

Į krikščioniškąjį netikiu, bet tikiu, kad vis dėl to yra kažkas daugiau, nei moksliškai paaiškinami dalykai.

214 (redagavo Agne, 21 2011-12-15 17:06)

As kaip ir Viktorija tikiu kad yra kazkas, tikiu vaiduokliais ir pan. bet katalikybe yra mano nuomone  dar viena didele, visam pasauly paplitusi sekta...

215

Netikiu i jokius dievus, bet kad yra visuotine galia ir ismintis, tai tenka pripazinti. Kas idomiausia, kad ta ismintis yra viskame ir visur. Cia kazkas filmus minejo, tai gal kam dar neteko filmo thrive matyti? Tikrai vertas demesio, tik Lietuviskai nzn ar kur yra.

216

As jau didelis, pasakomis senai netikiu big_smile

217

o kodel tik kriksncioniskuoju juk yra daug religiju...................o dievas visiems turi buti vienas

218

M anau reikia pasirinkti tik vieną...o dėl tikėjimo,kiekvieno asmeninis reikalas...

219

Sveiki, atsiprašau neskaičiau visko, ką rašėte, tačiau noriu pasakyti savo nuomonę ir iškart noriu atsiprašyti, jei galiu kartoti kažko pasakytas mintis.

Visų pirma, aš netikiu į Dievą ir argumentuosiu tai tuo, jog kiekvienas iškilus tam tikrom problemom žmogus pasirenka į ką atsiremti, vieni ir tiki ė Dievą nes jis jiems tampa atrama gyvenime, neteisiu tų, kurie pasirenka būtent tokį kelią, tačiau man keista, kai garsiai šaukiama, "aš katalikas", tačiau nemoka savo blogų minčių nukreipti būtent į tą Dievą, Aš esu ateistė ir vadovaujuosiu, kažkur girdėta fraze "į Dievą netikiu, žmogumi tikiu". Man reikia apčiuopamo, dvipusio jausmo ir supratimo, suvokimo, jog žmogus yra realus, sunku tikėti į kažką nemato, negirdimo, nejaučiamo, o labiausiai man nepatinka tai, jog atsakymo taip niekada ir nelauksi.

Beto, man yra tekę susidurti su žmonėmis, kurie sako, jog ateistas - žmogus materialistas, karjeristas ir pan. Taip, iš dalies galiu sutikti, tačiau sakykime aš turiu vertybes, turiu moralę, kuriu pati sau taisykles ir tikrai galiu sau leisti vadovautis širdimi, kartais ateistas bus daug geresnis, nuoširdesnis ir labiau padės, negu kokia bažnyčios davatkėlė, kuri ims ir pasakys "a, pablūdai, vaikeli?"

220

nereik  blogų minčių nukreipt į Dievą, įžeisi jį hmm