61

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

...noreciau pradeti tuo, kad netikiu Dievu. :?

62

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Nera Jo as juo netikiu, apsurdas  tiket y ora.Geriau jau UFO tiket ,ten dar gal kazkokia wiltis yra pamatyt smile

63

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

O ka tai tau duoda tikejimas UFO

64

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Xi, prisizadejau sau anakart, kad nebesigincysiu su Linu=))) bet kad priestarauja sitas pazadas mano visai prigimciai;D  nesusilaikiau nepaskaicius, o beskaitant ir juokas ima, ir nenugalimas noras gincytis kyla;D

Linas, 37 parašė:
Marius, 28 parašė:


1. Kuom skiriasi Krikscioniškasis Dievas nuo Musulmonų Dievo ir nuo Žydų Dievo?
2. Kodel kriščionybeje siekiama ne vidinės harmonijos, o gėrio pergalės prieš blogį?

1.> Krikščionys išpažįsta vienintelį Dievą trejuose Asmenyse: Tėvą, Sūnų-Jėzų Kristų ir Šventąją Dvasią.
Islamas išpažįsta vienintelį dievą - alachą. Mahometas - dievo pasiuntinys(jei neklystu...).
Judaizmas išpažįsta vieną Dievą (JAHVĖ arba Adonai) - Tėvą. Tai gimininga krikščionybei religija, tik atmetusi Šv.Rašto Naująjį Tesatmentą - Jėzaus ir Jo apaštalų laiškus.

2.> Vidinės harmonijos neįmanoma pasiekti su priešingybėmis. Mes gerai suprantame, kad suderinti kraštutinumus neįmanoma: šviesa-tamsa, šiluma-šaltis, gyvybė-mirtis, taip ir GĖRIS-BLOGIS. Jei puoselėjame šviesą, šilumą, gyvybę, tada suprantame sąžinėje kad prisidedame prie GĖRIO. Jei atvirkščiai - prie BLOGIO. Dievas sukūrė visa, kas gera, bet dėl nuodėmės pasaulyje yra blogis. Pragaro jėgos - piktoji dvasia yra blogio šaltinis gundo žmogų nusidėti ir prisidėti prie pražūties. Dievo angelai ir Dievo žmonės rūpinasi tuo, kas gera ir amžina Laimėje...

1. Gerai, o tu papasakok kuo ESME visu tu dievu skiriasi, ka?.. kad kiekviena religija skirtingais budais zmones mulkina ir kitaip SAVO Dieva paiso, nuo to jo ESME nekinta.
2. Mielas Linai, pasiziurek atidziai i Zeme, kuria pagal tavo tikejima sukure ponas Dievas: joje yra IR tamsos, IR sviesos, IR salcio, IR silumos, IR gyvybe IR mirtis, todel turi buti IR gerio, IR blogio. Priesingybes butinos, jei neegzistuotu viena, negaletu egzistuoti ir kita, nes jei nebutu blogio, kaip zinotum kas yra geris?...

Linas, 37 parašė:

Stengiuosi savo dvasią formuoti pagal Dievo žodį, gaivinamus sakramentus. Tai nėra asmeninės ambicijos, bet tikinčiojo-kataliko pozicija. Jei suklystu, o Bažnyčia kalba kitaip aš verčiau atsižadėsiu asmeninių nukrypimų nuo teisingo tikėjimo…


Tavo “teisingas” tikejimas dar ir kaip yra tavo asmenines ambicijos. Dar ir kaip asmenines. Kiekvienas turim skirtinga zodzio “teisinga” suvokima ir jeigu tau atrodo “teisinga” tai, ka teigia krikscionybe, tai cia tik tavo ASMENINE SUBJEKTYVI nuomone=) o tu vis labai nesekmingai bandai mums irodyti kad tai yra vienintele tiesa.. neirodysi. Cia tavo nuomone. Tavo, bet ne musu. Ir kad ir kaip stengtumeisi, jei musu nuomone kitokia nei taviske, tu mums saviskes neigrusi;)
Cia dabar aisku i vos ne pacias saknis tavo isitikinumu kirsiu, bet man kas=) sakai “Dievas visuotinai apsireiškia per savo žodį - Šv.Raštą”. Aisku cia vel, kaip tu pasakytum, mano NEISPRUSIMAS man trukdo, bet kiek as zinau, Sv Rastas buvo parasytas apastalu? Ir, kiek as zinau, Dievas nera gyva butybe kuri turetu balsa ir galetu sneketi ar tuo labiau rasyti, taip? Taip kad isvada tokia: jeigu kazkas kas rase Sv Rasta ir isivaizdavo kad Dievas jiem i ausi diktuoja ka rasyti, tai cia tik ju subjektyvi nuomone ir kodel vis tiek tu tiki kad tu zmogeliu kurinys, dar gerokai pakoreguotas per ne viena simtmeti, yra Dievo Zodis?...
Beje, Giedrius labai protingai sneka. Jei nebutum toks aklas nuo savo svento rasto, gal ir sugebetum isiskaityti… As sitom mintim pritariu visu 100%:

Giedrius, 27 parašė:

Lina i>>> kiek man teko bendrauti su kunigais, ir kiek teko matyti "tikejimo zodzio" tikinciuosius, tai nekalbant apie ju kitoki poziuri i detales, yra vienas pagrindinis skirtumas: kunigai tiki i dieva, bet jie neatmeta kitu varijantu, kitu gerio pazinimo keliu (tuoj kalbesiu jau kaip Linas  ), bet laikosi savojo, tam, kad nepasiklystu ir nesusipainiotu. O "tikejimo zodzio" fanatai, fanatikiskai tiki i savo kelia ir neigia visus kitus. Taip yra praktikoje. Ir cia yra du esminiai skirtumai. Siulau i juos labai smarkiai isigilinti. Nes is taves man kvepia fanatizmu.

antra, jei ja nori patraukti zmones i dievo kelia, tai zinok, kad zmones pirmiausia traukia asmenybes, tai, kaip zmones jauciasi salia taves. Ir pvz, yra kunigu, kurie patrauke zmones ne kalbomis apie dieva ir savo ziniu apie biblija rodymu, o tiesiog zmones pajunta to zmogaus aura ( ok, dar pakalbesiu tavo stiliumi  ) , geri sklindanti is zmogaus, tada tas zmogus gali vesti kitus ir mokyti...

taigis, pirmu atveju, tu fanatiskai neigi kitus varijantus, tuo budu isanksto kaltindamas ir smerkdamas kitus. Ir net kai sakai, kad priimi ir kitus kelius, kito sakinio dalyje vistiek prasai atleidimo   . Antra, bandai patraukti zmones biblijos ziniomis, o tai labai klaidingas varijantas. Patrauk zmones rezultatu. Tegul zmones pajunta tai, ka tu turi del savo mokymo ir ko jie patys neturi, va tada, jie taves klausys, o visais kitais atvejais, tai priesingas rezultatas


Giedrius, 27 parašė:

Beje, apie filosofine siu zodziu prigimti. Kaip ir mamontovo dainos zodziuose: ar suprastume sviesa be tamsos? Zodzio geris neimanoma apibudinti nenaudojant zodzio blogis ir priesingai. Tai kad harmonija yra svarbiausia. O linui vel svarbiausia ne rezultatas, o ceremonija. Pvz, sutvarkomi visi Vilniaus miesto gatves, jokiu kamsciu ir t.t. Bet linui tokiu atveju neitiktiktu, kad pvz eismas vyksta desiniaja puse, o ne kairiaja, kaip anglijoje.

Linai, pripazink, kad tau nerupi rezultatas, jei jis gautas ne tuo budu, kurio tu nori. Tada tu tiesiog prisigalvosi, kad jis yra ne tikras, kreivas, garantija mazesne, o jei nunesi taisyti i garantija, gali ir nepataisyti prekes  Nes jei zmones bus laimingi be taves, tai tu busi nereikalingas, o tai tau netinka. Zinai kaip sakoma, jei tikrai myli kita zmogu, ir neiseina buti laimingiems kartu, tai pasistenk, kad bent jis butu laimingas be taves  Speju realiame gyvenime tai irgi tau netinka


65

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Ufo, idomu,
kaitina fantazija smile

zmones gali tiketi, kad ufo visus sunaikins,suvalgys arba isgelbes smile  arba sexualiai isnaudos

66

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Gabija, 28 parašė:

O ka tai tau duoda tikejimas UFO

Wa Giedrius tau atsake ka duoda.

67

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Dear ocitizens! Praise thee UFO the almighty or the UFO will rape you and digest you if you are sinful!

68

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Nelabai supratau tai gal pasirasinejam lietuviskai o kaip apibudintum Dieva

69

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

nzn mano poziuriu dievas tai kazkoks kurejas, bet mano pasauleziurai nebutinas kurejas viskam. Beje, jei yra viso ko kurejas, tai kas sukure pati kureja? :? :?

p.s.: Kur prapuole Linas? :[

70

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

jus vis dar apie ta pati big_smile

71

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Tai paziurek i biblijos storuma. Baisiausias dydis, o viskas ten apie ta pati. Todel dar nesijaudink Ingriduk, mes dar nepasiekem dideliu aukstumu ;D

72

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

gerai, bent as nebusiu daug praleidus big_smile zinai, paklydus buvau, bet atsitokejau, ka as padariau ;D

73

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Nezinau bet jo ir nereikia savo nuomonei isakyti  o Dievas atsirado is nieko ir pasauli sukure is nieko tiksliau laisva valia ir Dievas rupinasi savo kuriniais o ka tu manai ar tiki tik tais dalykais kuriais matai ar ir tais kurie yra nematomi

74

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

jeigu Dievas rupinasi savo kuriniais ir juos labai myli, tai kodel jis man nesukuria namo ir neduoda maisto kiekviena diena? M?

Jeigu Dievas atsirado is nieko, kodel negali visa kita atsirasti is nieko?

Jeigu Dievo nereikia, kad isreiksti savo nuomone, kodel tada jis visur turi egzistuoti?

Jeigu as ziuriu visur kur tik imanoma paziureti, tikrinu viska ka tik imanoma patikrinti, ir niekur nerandu Dievo... Kodel Dievas taip stengiasi pasislepti ir viska sukurti butent taip, kad protingam zmogui su laisva valia ziurint i ta jo kurini kyla isvada, kad nera jokio Kurejo nes viskas, ka turime, issivyste is vienas kito ir joks kurejas neprikiso nagu nei prie vieno visatos evoliucijos aspekto?

Jeigu Dievas yra toks pavydus, kad sirsta kiekviena diena, kai mirtingieji ji isduoda ir nusprendzia juo netiketi, kodel jis taip stipriai stengiasi buti neuztinkamu ir susikure visata kuri meluoja ir apgaudineja zmones sakydama "Nera jokio kurejo"?


Kodel kad kazkam atsirasti butinas Kurejas?

75

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Nes Dievas nori kad zmogus pats sugebetu pasistatyti nama ar uzsidirbti maistui Jis nori pamatyti ka gali zmogus.
Taigi yra Dievo ir zmogaus kuriniai. Dievas sukure tai ka zmogus niekada negaletu sukurti, o zmogus kuria tai ka jis sugeba.
O reiketu pagalvoti ar zmogaus mintys nera paskatintos Dievo tam kad tam tikras zmogus suvoktu tam tikrus dalykus todel Jis yra visur.
Dievas yra nematomas todel kad jei Jis butu matomas tada Jis nebebutu paslaptis o paslaptis suspiprina tikejima ar jo ieskojima.
Dievas nori kad zmogus gailetusi uz tai ka jis negero padaro ir jei zmogus gailisi Dievas suteikia galimybe pasitaisyti ir suvokti kad ka jis dare buvo blogai. Suteikia zmogui sansa paziureti i gyvenima kitomis geresnemis akimis.
Kurejas butinas nes be Jo nebutu pasaulio.

76

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Gabija, 28 parašė:

Nes Dievas nori kad zmogus pats sugebetu pasistatyti nama ar uzsidirbti maistui Jis nori pamatyti ka gali zmogus.

Niekur Sv. Biblijoje taip neparasyta. Manau, kad tai gryna spekuliacija.

Gabija, 28 parašė:


Taigi yra Dievo ir zmogaus kuriniai. Dievas sukure tai ka zmogus niekada negaletu sukurti, o zmogus kuria tai ka jis sugeba.

Tipiskas bevilstisko atsakymo pavyzdys: jeigu nera atsakymo i klausima, tai reiskias Dievas tai padare. Cha. Jeigu zmogus dabar kazko nesugeba padaryti, tai visiskai nereiskia, kad jis to nesugebes padaryti ateityje. Viduramziais zmones norejo skraidyti, o kunigai dauze jiems per galvas sakydami, kad tai Dievo sfera. Viduramziais zmones norejo isgydyti ligas, o kunigai degino tokius kaip eretikus ar raganas, sakydami, kad tai Dievo darbas ir zmogus to negali padaryti. Deje, zmogus gali viska.

Zmogus gali is organiniu komponentu sukurti embriona, o is tuscio embiono klonuoti avi. Zmogus sukure avi, todel padare ta pati ka atseit padare neegzistuojanti butybe vardu "Dievas". Zmogus gali ta avi genetiskai modifikuoti ir ja keisti. Kitaip tariant kurti naujas gyvybes rusys. Tai zmogaus darbas.

Man baisu tai sakyti, bet zmones, atsipeikekit. Nera jokiu Dievo kuriniu. Nera.

>> Jeigu Dievas sukure Adoma is dulkes, o Ieva is Adomo sonkaulio, kodel po zeme voliojasi mazdaug 30 Zmogaus versiju? Zmogaus Evoliucija


Gabija, 28 parašė:


O reiketu pagalvoti ar zmogaus mintys nera paskatintos Dievo tam kad tam tikras zmogus suvoktu tam tikrus dalykus todel Jis yra visur.

Jeigu irodysi, kad salia manes visada stovi Dievo ranka, kuri skatina mano galva mastyti, tada galesi teigti, kad Dievas yra visur. Taciau mes esame tiesiog labai sudetingas mechanizmas, niekas daugiau. Mes nesame toks elementarus mechanizmas kaip Lokomotyvas, nes jis sugeba tiesiog vaziuoti, bet jis atlieka kazkoki veiksma. Mes galima atlikti sudetingesnius veiksmus ir tai yra tik del to kad mes esame sudetingesnes masinos. Keista, bet zmonems kazkodel patogiau tiketi i viltinga mela, negu beviltiska tiesa.

Gabija, 28 parašė:


Dievas yra nematomas todel kad jei Jis butu matomas tada Jis nebebutu paslaptis o paslaptis suspiprina tikejima ar jo ieskojima.

Tu man pasakoji, kad paslaptis stiprina tikejima, bet mane visa tai tik dar labiau nuvilia ir patvirtina kaip didziausia pasaulio mela. Taip iseina ne visu tikejima stiprina paslaptis.

Tiesa pasakius, as manau tikejimas butu kur kas stipresnis jeigu nebutu paslapciu apie Dieva, ir mes tiksliai zinotume, kad jis yra ir koks jis yra, ir kodel jis yra toks, koks jis yra. Butent del tokiu zmoniu ir tokio poziurio mes turime moksla. Mokslas sieka viska issiaiskinti ir tai yra progresas.

Jeigu Dievas yra nematomas, nepatikrinamas, nesuprantamas, neuzciuopamas ir jokiais kitais budais neuztinkamas (ir jis tai zinoma padare specialiai), kodel zmoniu tikejimas turetu juo sustipreti?

Ar tu tiki, kad McDonaldo maistas yra sveikas, kaip sako McDonalds, nors nera tam irodymu ir sveikumo rezultatai yra nematomi?

Ar tu tiki, kad zeme yra plokscia ir guli ant begalinio vezliu skaiciaus, kurie plaukia per visatos vandenyna, kaip kad raso Biblija, nors nera irodymu kad zeme yra plokscia ar kad po ja yra begalinis skaicius titanisko dydzio vezliu?

Ar tiki visais siais dalykais nors visi irodymai rodo kaip tik priesingai-

rodo storus amerikiecius kurie tampa dar storesni del to kad valgo nesveika McDonalds maista?

Rodo nuotraukas is kosmoso kur aiskiai matyti kad zeme nera apvali, arba kad laivas plaukdamas per jura neisnyksta visas iskarto, o pradeda lyg ir skesti horizonte??

Gabija, 28 parašė:


Dievas nori kad zmogus gailetusi uz tai ka jis negero padaro ir jei zmogus gailisi Dievas suteikia galimybe pasitaisyti ir suvokti kad ka jis dare buvo blogai. Suteikia zmogui sansa paziureti i gyvenima kitomis geresnemis akimis.

Ehem... Bet Biblijoje parasyta, kad Dievas zmogu sukure TOBULA.

Tai kas per problemos dabar? Kodel zmogus staiga nebetobulas?

Kodel Dievui reikia sedeti prie zmogaus kaip prie vaiko ir duoti kazkokias galimybes kazkokius suvokimus?

Juk jis, tobulas ir viska zinantis Dievas, kuo puikiauisai zino, kad zmones anaiptol nera TOBULI.
Jis, tobulas ir viska zinantis Dievas, zino kokie yra zmones ir kokia ju psichologija, nes jis sukure Zmones. Taigi sis kurejas mus turetu pazinoti nuo a iki z, kaip microsoft pazysta windows operacija sistema. Ir sis kurejas turetu nuspeti ir suprasti kokia yra jo kurinio ateitis ir progresija, lygiai taip kaip microsoft zino, kokie yra windows pliusai ir minusai ir kur tai windows nuveda ateityje.

Bet taip nera. Biblijoje Dievas simteriopai nusivylia ir prakeikia zmones, burnoja, pyksta ir kartais net nustemba, kad zmones pasielge kazkaip.

Gabija, 28 parašė:


Kurejas butinas nes be Jo nebutu pasaulio.

Netiesa. Pasaulis, t.y. Planetos, atsiranda kai sprogsta saules. Sprogstanti saule ismeta daug sunkiuju elementu, tokiu kaip gelezis, vanduo, oras, magnis, anglis, malboro cigaretes, svyturio extra dezes ir pan. Visi sie materialai po sprogimo sukrenta ir suformuoja planetas, nes mase sukuria gravitacija. Kuo masyvesnis elementas (pvz Gelezis), tuo didesne gravitacija.

Planetai nereikalingas Kurejas. Planeta atsiranda savaime.

77

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Taigi Biblija reikia suvokti ne skaitant pazodziu bet isigilinus i to meto religijos tradicijas paprociu apiegas sali kurioje buvo parasyta biblija tik tada galima daryti tam tikras isvadas apie Dieva bei Jo darbus bei suvokti ju svarba bei reiksme pasauliui.

78

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Taip, taip, taip. As jos pazodziui ir neskaitau. Turiu Biblijos kursus anglu kalba, su patyrusiu instruktorium, kuris viska igilina ir paaiskina ir padeda suprasti nusimetus 21 amziaus akinius. Taciau tai nepadaro to knygos nenugincijamos, neklystancios ir sau nepriestaraujancios.

79

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Taigi kiekvienas zmogus turi savo mastyma savo poziuri ir kiekvienas zmogus pabrezia isskiria skirtingus dalykus ir tai nereiketu priimti kaip negincijama tiesa

80

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Kaip tada Biblija gali tureti kazkokia prasme, jeigu kiekvienas ja supranta skirtingai?

Kodel tada Baznycia desto negincijama tiesa, jeigu Biblija yra ant tiek netiksli, kad naudojant pacios Biblijos citatas galima paneigti viska, kas joje rasoma?

Kaip galima isviso tokiu dokumentu tiketi, remtis ir teigti, kad tai yra vienintele tiesa? Pasakoti mokslininkams, kad jie klysta ir kad viska ka jie sako yra melas, nes Biblijoje parasyta kitaip?

Nesuprantu kaip zmones gali vis dar mastyti, kad zeme plokscia. Tai archajiska ir visiskai durna.