1

Tema: Anapusinė tikrovė - Dangaus Karalystė

Dievas šiapusinę visatą sukūrė iš nieko, ją palaiko bei kreipia savo apvaizda į galutinį tikslą, neakivaizdžiai. Aš ilgiuosi ir tikiu anapusybe - nauja tobula, bendrystėje Kūrėjo su kūriniais, antgamtine tikrove – pranokstančioje neribojamos erdvės ir laiko, tobuloje ir išbaigtoje – buveinėje. Tai tikiu kaip Dangaus arba Dievo Karalyste, kurioje virš visko visame dominuoja Dievas regimai. Anapusybėje kūrinija pranoksta šiapusines galimybes ir išganytas žmogus bei Viešpaties angelai išvien sutikdami su Dievo valia gėrisi Dievo didybe ir puoselėja tobulą kūriniją, kurioje naujas kūnas toje pačioje sieloje yra nemirtingas, nesenstantis ir dabartinės materijos atžvilgiu daug pranašesnis. Ten gyvybės formos yra be žudymų ir vartojimo. Taigi antgamtinė kūryba dabar mūsų protus pranoksta, ji yra paruošta šventiesiems ir teisiesiems, kurie amžinojoje Laimėje bus išaukštinti ir betarpiškai laiminami Aukščiausiojo.

2

Re: Anapusinė tikrovė - Dangaus Karalystė

Linai, net viso pasisakymo tavo neskaiciau...kam vel kuri tokia pat tema...nenusibodo tau...jau nzn nzn...

3

Linai, tu cia tipo apie roju ar kazkas panasaus? big_smile nu ir kas is to..as noriu i ji, bet degsiu pragare vistiek big_smile nes toks angelas kaip tu nesugesiu tapti ir per 14 metu skiriancius mus big_smile

P.S. is dar Linai viena pastaba, gali vartot normalius zodzius ne aukstu materiju, gal daugiau zmoniu suprantanciu tave surasi..Ingrida matau jau krypsta i ta puse big_smile

Nors is kitos puses is taves atsakymo tiketis praktiskai beviltiska, nes tu girdi tuos, kuriuos nori girdet ir girdi tai ka nori girdet

4

Ingrida,
Nors naudoju kai kuriuos tuos pačius žodžius, tačiau mano temos ir turinys skiriasi. Gaila, kad neįsiskaitai, neįsigilini...

Linai,
Aš irgi atsiverčiau prieš 15 metų, tačiau nenusimink, gal tau išties Viešpats ranką ir tu būsi ištrauktas iš vandens gyventi (kaip Jėzus Petrą ištraukė iš vandens beskęstantį). :::406

5

esme tame, kad visvien si tema issirutulios i tai, ar tikime, ar ne i dieva, dievu ir panasiai...beto, perskaicius viska, ka parasei, nelabai as suprantu, turbut man dar mokytis ir mokytis, arba mano smegenys nepriima sitos informacijos....

6

oba big_smile nesitikejau is tave atsakymo, buvau isgirstas big_smile gal cia dievas prikiso rankas.. :::041
o ka iki to laiko veikei?dar anksciau nei pries 15 metu?

7

Klaidžiojau kaip paklydusi avelė po pasaulio skersgatvius, skersvėjus...:::920

8

bet vistiek turejo, kazkas atsitikt, kad darytum tai ka darai dabar..

9

Buvo situacija, kai mane ištiko bėda ir žmonės negalėjo padėti. Prisiminiau, tada aš niekadėjas, Dievą. Karštai meldžiau pagalbos, išeities, o Jis manęs pagailėjo, dovanojo išeitį iš nuodėmės ir dovanojo laisvę. Iš dėkingumo: mečiau rūkyti, pradėjau daug melstis, lankyti bažnyčią, gilintis į Dievą, tikėjimą, giedojau jaunimo chore. Buvau seminaristas ir kt. Savo gyvenime atpažįstu realius ir didelius Viešpaties ženklus. Norėčiau, kad šią laimę atrastų kuo daugiau tikinčiųjų ir garbintų Dievą, nes DIEVAS TO LABIAUSIAI VERTAS.

10

Nera tokiu dalyku, kaip: pomirtinis gyvenimas, reinkarnacija, d(kai kam D)ievas ir visa kita... Pats esu buves komoj, kurioj gulejau 2 savaites, jei man butu buve virs 50 metu, buciau mires... Nemaciau jokio tunelio su sviesa gale ar dar kokiu "gliuku"... Tiesiog sapnavau labai tikroviskus sapnus ir atsiciuchines vis klausinejau, ar tai is tikruju buvo... Dievu nebuna... Kazkoks zmogelis, privalges kokiu haliuciogeniniu grybu ar dar kokiu nesamoniu pamate kazka ir visiems papasakojo, kurie juo patikejo... Dabar, siais laikais, kai aplink tokios technologijos, o ir mastymas kitoks, viskas kitaip ir ziurima i tokius "nerealius", "zodziais neapsakomus" dalykus... Visa tai yra pasakos vaikuciams... Kai kurie teigia, kad Jezus Kristus, kuris, tipo, prisikele is numirusiu, paprasciausia gulejo komoje (kuri vadinasi net neatsimenu kaip, nes siaip pro ausi praleidau tas nesamones) ir tiesiog prasiciuchino ta trecia diena... O be to, kaip mano X svogeris karta manes paklause: " - Marija pagimde dievo sunu, jo? Ane? O kaip ten jis ja apvaisino, M? Juk puikiai zinai, kad taip paprastai pasauli gyvybe negimsta (isskyrus hemofroditu rusi)..." Vot, tada ir as kitaip pradejau ziuret i tas visas, sakyciau pasakas vaikuciams... Cia mano asmenine nuomone, jei ka... Bet ir kitiems, siulyciau LOGISKAI pamastyti... Gyvenam vis tiktai XXI amziuj. Tai negi tiket tokiom nesamonem? Darykit isvadas... :-)

P.S. Cia tai "pavariau"... (cia toks tipo, kaip, pasigyrimas) :-D :-D :-D

11

Linas, 37 parašė:

Buvo situacija, kai mane ištiko bėda ir žmonės negalėjo padėti. Prisiminiau, tada aš niekadėjas, Dievą. Karštai meldžiau pagalbos, išeities, o Jis manęs pagailėjo, dovanojo išeitį iš nuodėmės ir dovanojo laisvę. Iš dėkingumo: mečiau rūkyti, pradėjau daug melstis, lankyti bažnyčią, gilintis į Dievą, tikėjimą, giedojau jaunimo chore. Buvau seminaristas ir kt. Savo gyvenime atpažįstu realius ir didelius Viešpaties ženklus. Norėčiau, kad šią laimę atrastų kuo daugiau tikinčiųjų ir garbintų Dievą, nes DIEVAS TO LABIAUSIAI VERTAS.

o kokia konkreti sutuacija? liga ar kokios bedos su teisesauga? nes kaip suprantu buvai toks sakykim taip kaip kiti..

12

Linas, 37 parašė:

A girdi, "batja", a tu kartais nebusi is kokios sektos nariu, kur visiem "isplauna" smegenis? Nes tu cia jauciu net pats nepatikejai tuo, ka cia visiem parasei... Atsigauk zmogau ir buk REALISTAS, kaip as, o ne optimistas, pesimistas ar net basiau: DIEVOBAIMINGAS... Zmogeli, kad tu ten sukalbejai pora maldu, kurias neaisku kas ir neaisku kada sugalvojo, galvoji tave isgelbejo? Baik tu juokus!... Cia gali kokiai mociutei papasakot, kuri eina i baznycia kiekviena sekmadieni ar kiekviena diena... Fu, blyn... Arba pas tave laki vaizduote, arba rimtai cia kazkas tau "praplove" tavo smegeneles...

13

Linai, nemanai kad jau gana mus Dieva i galvas kisti  ?
> as manau kald tavo visos temos tik su Teologija sietinos ir tai jau kartojasi daugelyje tavo temu todel nemanau kad tikslinga kurti naujas..
>> na as db pavarges nes esu Helsinkyje bet po keliu idenu tikiuosi sulaukti tavo Teologisko posto i manaji.. ir jei jis bus kvailas as tirkai sita tema istrinsiu.

> geros tau kloties , labanakt.

14

Kai perskaiciau tema, tai pagalvojau, ar tik ne Linas 37 sia tema sugalvojo big_smile ... mislyju, nu nu ,paziuresiu ... ir istikruju smile

As tai va pamasciau pakutiniu metu, kad siaip zmogus bukas sutverimas. Jei noretu, galetu gyvenima susitvarkyti afigiena. Fui, lievas zmogus tas kurinys.

Beje, Linai 37 >>> paziurek filma "13 aukstas". Nors netiesiogiai, mano nuomone labiausiai panasi apie zmogu ir pasauli. Zodziu, jei yra dievas, tai jis net nezino kad mus sukure: nes mes algoritmai, savanudziai algoritmai, net tu , gerbiamas ir mylimas visu, Linai37, esi savanaudis. Nes mes visi darome tai, kad butu mums gerai. Pvz.: man gerai, kai kitiems salia gerai, tad as padedu kitiems, kad man butu gerai smile

15

vargšas Dievas, jei tik būtų numanęs, kaip viskas apsivers, argi būtų tau, Linai, parodęs "kelią iš nuodėmės"....  O gal čia šiaip koks tamsiųjų jėgų darbas, kurios nori paterorizuoti normalius žmones... Žodžiu aš kaip Giedrius - pamačiau pavadinimą ir jau iš anksto žinojau, kas autorius... smile matyt Dievas suteikė man neįtikėtinų galių numatyti ateitį... smile

16

Itariu kad cia Dievas ne prie ko..Tiesiog pilnatis prasidejo...

17

Anapusine tikrove... TIKROVE?? Apibrezk - Tikras, Tikrumas, Tikrove. Tai ko niekas niekada nemate nera Tikrove. Anapuse yra siurrealizmas.

18

Auris, 21 parašė:

Anapusine tikrove... TIKROVE?? Apibrezk - Tikras, Tikrumas, Tikrove. Tai ko niekas niekada nemate nera Tikrove. Anapuse yra siurrealizmas.

Pilnai sutinku,
kai kas labai noretu, kad tai buti Tikrove smile

19

as irgi noreciau, kad tas milijonas mano saskaitoje, apie kuri as siurrealistiskai svajoju, butu Tikrove. big_smile)

20

Linas, 20 parašė:

Linai, nemanai kad jau gana mus Dieva i galvas kisti  ?
> as manau kald tavo visos temos tik su Teologija sietinos ir tai jau kartojasi daugelyje tavo temu todel nemanau kad tikslinga kurti naujas..
>> na as db pavarges nes esu Helsinkyje bet po keliu idenu tikiuosi sulaukti tavo Teologisko posto i manaji.. ir jei jis bus kvailas as tirkai sita tema istrinsiu.

> geros tau kloties , labanakt.

Ar nemanai, kad daugiau Dievo gyvenimuose: tikėjimas, viltis, meilė padėtų pakilti virš primityvumo, materializmo, hedonizmo ir šiaip gyvenimo puikybe ir savimi besididžiuojančių individualistų gretų. Rašyti postus prieš dorovę ir moralines vertybes nukreiptus išsišokimus yra leistina, o dvasingumą formuojančius, ydingo iš nuodėmių gelbstinčio Dievo žinia - jau nepriimtina. Mano filosofinėse-teologinėse temose kartojasi kai kam nesuprantami terminai, jų išvengti negaliu, bet parašau temas skirtingas, todėl nėra vien kažkoks verbavimas, bet galimybė susipažinti su tikinčio žmogaus tikėjimo turiniu įvairiais aspektais. Kadangi požiūris siejais su viskuo, todėl šiame skyriuje labiausiai ir tinka, be to nors retai, bet atsiranda pažangumą vertinančių komentarų, kurie labai brangūs. Kodėl pvz. būti gėjumi yra toleruojama, o krikščioniškas-katalikiškas (tikėjimo ir moralės klausimų kilmės ir mūsų pažangios kultūros formavimui) požiūris į viltingas ir prasmingas įžvalgas - tai jau nepriimtina? Kaip gaila, kad yra aklų, mirties ir nuodėmės tragiškumo nesuvokiančių personų...
Linai, juk yra vertybės. Linkiu sąžinės ramybės ir stoti gėrio pusėje... Teisumas kainuoja...
Pailsėk, atsigauk po kelionių