Re: Kas esu: ar idealistas, ar materialistas?
Materialistinio mąstymo protas nepajėgus žavėtis viršmoksliniais klausimais ir nepajėgus priimti ir interpretuoti tikėjimo turinį. Įsikibimas į nuosavą mąstyseną, o sąvokų nesuvokimas verčia tik neigti ir kritikuoti neieškant suprantamų minčių žavesio, bet pasiliekant prie ribotų ir primityvių išvedžiojimų. Imlus atviras išminties ir tiesos ieškantis protas atvirai palaiko, o kas neaišku klausia, kad suprasti. Išmintis yra didelis turtas, tačiau kas nutolsta nuo jos pasilieka seklumose be nuostabos, vien iš pažiūros gudrių samprotavimų ribose, su savimi patenkintu įspūdžiu. Atmesti ir žeminti kitą yra žemos kultūros, riboto proto pozicija, atitolinanti dalijimąsi geromis mintimis per dialogą. Dievo ir dvasingumo atmetimas be kilnių idealų nuskurdina žmogų - žemina jo orumą, asmens vertę, asmenybės raišką.
"Tokie pasvarstymai teikia pirmą išvadą: tiesa, kuri tapo mums žinoma per Apreiškimą, nėra nei žmogaus proto padarinys, nei jo argumentų viršūnė. Veikiau ji pasirodo kaip nepelnyta dovana, kuri savaime skatina mąstyti ir trokšta, kad ją priimtume kaip meilės ženklą. Ši apreikštoji tiesa, įkurdinta istorijoje, leidžia iš anksto patirti aukščiausią ir galutinę Dievo viziją, skirtą tiems, kurie jį tiki ir visa širdimi jo ieško. Vadinasi, aukščiausias asmeninės egzistencijos tikslas yra tiek filosofijos, tiek teologijos dėmesio objektas. Nepaisant metodo ir turinio skirtumų, abidvi disciplinos veda į tą „gyvenimo taką“ (Ps 16, 11), kuris, anot tikėjimo, galiausiai nuveda į pilnutinį ir amžiną Trivienio Dievo kontempliavimo džiaugsmą.
<...>
Todėl nepaprastai svarbu, kad vertybės, kurias žmogus renkasi ir kurių siekia savo gyvenimu, būtų tikros, nes tik tokių vertybių dėka žmogus gali tobulėti ir atskleisti savo prigimtį. Žmogus randa tikrąsias vertybes neužsisklęsdamas savyje, bet tik atsiverdamas ir ieškodamas jų taip pat ir jį pranokstančiuose transcendentiniuose lygmenyse. Tai esminė sąlyga, jeigu norime tapti savimi ir įtvirtinti savo, kaip suaugusio asmens, brandą." (Enciklika "Fides et ratio" (tikėjimas ir protas)) http://www.lcn.lt/b_dokumentai/enciklikos/fides-et-ratio.html#Protas%20slėpinio%20akivaizdoje
isverciau tavo teksta i paprastu zmoniu gatvine kalba:
"jus visi esate ****, nes netikite kuo as sakau, ir tai ka as sakau yra absoliuti tiesa. Ir tik tai ir tai ir nieko daugiau gali padaryti jus krutais ir kad butu gerai, nes visa kita yra blogai. O jei jums gerai kokiu kitu nors budu negu as sakau, tai jums yra blogai, nes gerai gali buti tik taip, kaip as sakau. bla bla bla. o jei nusisukate nuo manes ir mano tiesu, jus automatiskai tampate irgi lochais, iskarto. Ir nera reikalo aptarineti, kodel as kalbu tiesa. Nes apskritai kalbu tiesa, tad tai ka pasakiau yra tiesa ir tam nereikia jokiu irodymu, o jei jus turite irodymu, kad yra kitaip, tai jie klaidingi. O kodel jie klaidingi...hm.. nes jie negali buti teisingi, nes as esu teisus ir tik as galiu buti teisus, ir automatiskai visi kiti irodymai yra klaidingi, ir ju net neverta nagrineti, o jei jus bandote nagrineti kitus irodymus bei tiesas, jus automatiskai tampate lochais ir nelaimingais ... bla bla bla. Jus esate ir busite nelaimingi, nes neklausote manes ir to ko klausau as, musu visu boso. nors jus nematete boso, jis yra, nes "istorija" tai sako ir as jums sakau,kad jis yra ir jus "nors niekas jo nemate", turite tiketi manimi ir juo ir jo klausyti, nes esate ****, ir zinau, kad jus esate nelaimingi ****. ir tik as su bosu galesiu jus padaryti tikrai laimingus ir visokius kitaip gerus. tad prasome ispazinti, nors to nenorite, mane ir mano bosa. nes tik man palaimos kelias yra . O jei jus neispazistate mano boso ir jums gerai, tai jus klystate, jums vaidenasi, kad yra gerai, nes jums be manes ir mano boso turi buti labai blogai ir jus degsite amzinam pragare, nors vel niekas nezino kur, bet degsite. bla bla bla"
kaip koks komunistas isverstu tavo teksta:
"mes jums siulome gero gyvenimo modeli, ir tik juo eidami mes sukursime sviesu rytoju. Jei jus nesutinkate su komunizmu, jus einate pries komunizma. Jei einate pries komunizma, jus einate pries sviesu rytoju. Jei einate pries sviesu rytoju, jus einate pries tauta, pries savo sali, pries savus zmones. Jus esate priesas ir jus reikia sunaikinti. bla bla bla. Nes tik komunizmas gali atskleisti tobulos santvarkos pasauli... bla bla bla..."
tau paciam nevercia vemti nuo savu kalbu, ar bent pats paskaitai ka parasai?