1

Tema: Ieskok Moderatoriu darbas

Taigi, mieli moderatoriai ir ieskok lankytojai. Pastebejau, kad musu mieli moderatoriai daznai yra (mano nuomone) nekompetetingi atlikti savo darbus arba atlieka labai nesazingai.

Pvz.: uzeinu siandien po ilgesnes pertraukos i foruma, kuris ir taip yra labai merdijantis, praktiskai visiskai mires. Atsidarau tema, ir ziuriu, temos autoriui yra geltona kortele, uz tai, kad ale "neprasmingas temos pavadinimas". Na tema kaip tema. Kas toks tas moderatorius, kad sprestu, kas prasminga, o kas ne. Jeigu jam, yra neprasminga, tai gal nereiskia, kad kitiems neprasminga. Jei tema bus neprasminga, niekas i ja ir taip nerasys, ir viskas. Cia mazdaug gal, jei per diena niekam jokiu geltonu korteliu neduodi, tai blogai dirbi savo darba? Moderatorius:    Gintaras, 24 (ID: 112835)

Dar atsimenu, kad kai kas gavo geltona kortele uz netaisyklinga kalba. Bet tas zmogus buvo iseivis lietuvis, gyvenantis ne lt, ir pats pasake,kad raso, kaip moka. Kas idomiausia, kad su juo visi kiti zmones normaliai susirasinejo, ir ta kalba turkde tik moderatoriui.

Pvz as kazkada gavau geltona kortele uz tai, kad ieskok pasiulymu forume, ale ko truksta ieskok.lt saitui, kad jis butu geresnis, parasiau pora is eiles pasiulymu, tai gavau uz tai gelona kortele. big_smile cia mazdaug buvo "dekui", kad rasai.

TAD, pagrindinis klausimas, tiek ieskok.lt savininkams, tiek moderatoriams. Jus norite, kad forumas butu wikipedija, ar visgi butu forumas, kur zmones bendrauja?



2

Re: Ieskok Moderatoriu darbas

Siulau, moderatoriams buti atidesniems, del phishing scam laisku siulimu. Mes gi juk nenorime kad jieskok forume zvejotusi jaunimas visokiu sukciu ir apgaviku. Kaip atskirti aferistus? Labai paprasta jie dazniausei siulo lengvai uzsidirbti, patrauklus gundantys pasiulimai apibendrinant uzdyka pinigai arba as vadinu tai surio gabala spasuase.

Tikrai nera gerai ka kuriamos "nekaltos" aplinkybes su neytiketinom salygom lengvai  uzsidirbti atrodo labai jau tikrai ir viliojancei ir kai tik zmogus patiki tada jis jau pasiruases veikti ir zinoma juk negaila to trupucio sumoketi vardan didelio pelno. bet deja tas truputis ir yra aferisto pajamos pelnas. 

Patarimas moderatoriams tokia grubi taisykle atsijoti "phishing scam letters" siulo uzdyka, nukreipe demesy y didely pelna arba pradeda laiska: sveikinu tu jau isloshei ir esi nugaletojas ir laimetojas net nepirkes jokios loterijos, fantastine summa ir prizai laukia taves tik va uzpildik smulkius formalumus kurie simbolishkai kainuaja ir t.t.

Siulau neuzsiciklinti del keiksmazodzio ar gramatikos bet pats kontekstas, ko zmogus siekia? apgauti nuskausminti ar patariti padeti pasidalinti. Skatina tai bendravima ar stabdo? Daro foruma idomesniu isprovokuaja zmones reikstis ar slopina islieti savo nuamone?

Netaisiklinga kalba = disability. Toky moderatoriu galima paduati y teisma uz diskriminacija laisvame demokratineme wakaru pasaulyje. Tai  taspats kas saipytis is zmogaus be kojos su protezu "mat ristele nemoka grazei prasibegti" smile