21

Re: Dėl ko skiriamės?

Zilvinai, mylejau as. ir geismu buvau apimtas, taciau visa tai eina reguliuot samones, valios(tai skiria mus nuo gyvunu), ziniu deka. susidare ispudis, kad mudu labai skirtingai suvokiam pasauli, kiek skaiciau(neisizeisk), tai tu meile supranti kaip rujos meta zmonems, siulyciau tau panagrinet meile kuria nagrineja filosofija. ziuri i viska kaip i ledkalnio virsune, o kas stugso po vandeniu manai, kad is vis neegzistuoja.

22

Re: Dėl ko skiriamės?

Na jai y meile ziuresi is tikejimo puses tai tada gali tiketi kuam tik nori ir kiekvienas gali tiketi taip kaip tinkamas vadinasi kiek zmoniu tiek ir meiliu. Kiekvienas gali pasakyti kad tu nieko neismanai apie meile nes tiktai mano meile yra pati tikriausia ir didziausia. Ir kiekvienas savo subjektyvem pasaulyje bus teisus. Meile kaip ir skausmas, ka tu be sakytum jei tau taip yra, vadinasi taip ir yra.

As taippat sugebu isgyventi tuas jausmus ir jais megautis (buciau idijotas jei skelbciau kad tik as ir tik mano...)  Bet visdelto meile tai nera jokia paslaptis ar mistika jei kalbesime apie tai ka mes zinome vadinasi ka galime experimentalei yrodyti ir pakartoti ir pamatuati.

Ysivaizduak saulelydis juk visi zinome kas tai yra ar ne? Bet kiekvienas is musu ji isgyvename skirtingai.

As daznai paveiksluaju saule leidzentis y jura tada dangus nuzvinta zaismingais atspalveis ir niekada nesikartoja as naudoju tai kaip desktop.

Mes galime padebatuati apie tai kas zinoma, bet apie tai kua mes tikime ar jauciame gincytis nera prasmes todel kad kiekvienas yra teisus nes tai subjektyvu ir asmeniska kiekvienam atskirai.

Gincytis del meiles yra tokspat idijotizmas kaip kad gincytis del dievo, tikejimo, jausmo ar skausmo.

Filosofija - is graiku isvertus reiskia "isminties draugas" (φιλοσοφία) tai intelektuali disciplina kritishkai studijuajanti grundinius kertinius klausimus. Mano atsakymas tau yra filosofishkas smile

Koky ten besusidarytum yspudy tai nieko bendro neturi su manimi ar su tua ka as rasau, greiciau tai tavo yspudzei atspindi tave paty. Nes kitam asmeniui galbut susidaro visai kitoks ysbudis ir yspudis atspindi ji o ne mane.  Pikti zmones reaguaja piktai, linksmi su jumoru, liudni liudesiu, o as visada busiu tik as. smile 

23

Re: Dėl ko skiriamės?

ir visdelto jeigu zmogus myli savo antra puse jis neis kairen, meiles bruozai yra kilnus, o isdavyste su kilnumu kertasi... visa beda, kad daug zmoniu nesugeba islaikyti meiles ilga laiko tarpa(paima karsta puoda istasko ji ir vel puola prie naujo, Indijoj dar vaikysteje tevai suporuoja savo vaikus, tai ten zmones paima kad ir drungna puoda, ji kartu sildo ir seimoje buna gera nevien lovoje:D, aisku dabar kogero isimete ir ten vakarietiskasis gyvenimo budas su savo virusais). tavo filosofijoja man nelabai patinka, man ji atrodo pilna spragu, bet jauciu tau mano mastymas irgi atrodo keistokas:D.

24

Re: Dėl ko skiriamės?

Vytautas, 22 parašė:

ir visdelto jeigu zmogus myli savo antra puse jis neis kairen, meiles bruozai yra kilnus, o isdavyste su kilnumu kertasi... visa beda, kad daug zmoniu nesugeba islaikyti meiles ilga laiko tarpa(paima karsta puoda istasko ji ir vel puola prie naujo, Indijoj dar vaikysteje tevai suporuoja savo vaikus, tai ten zmones paima kad ir drungna puoda, ji kartu sildo ir seimoje buna gera nevien lovoje:D, aisku dabar kogero isimete ir ten vakarietiskasis gyvenimo budas su savo virusais). tavo filosofijoja man nelabai patinka, man ji atrodo pilna spragu, bet jauciu tau mano mastymas irgi atrodo keistokas:D.

zinok galiu pasakyti nors zmogus ir myli bet vistiek apgaudineja nes pas kiekviena yra skirtingas meiles supratimas wink

25

Re: Dėl ko skiriamės?

Vytautas, 22 as rashau kaip istikruju yra kaip zmogus funkcionuaja realybeje, tai nieko bendro neturi su troshkimais ir svajonemis. Jauni zmones linke buti idialistais nes truksta gyvenimo patirties. 

taip indijoi ir aplamai azijoi vaikus suveda kaip veislinius sunis is gryno isskaiciavimo Oi kaip romantishka ir meile stebuklas, nei jos daugiau nei maziau ten nes nua tradiciju ir taisykliu zmogaus prigimtis nesikeicia taspats skyrybu ir laimingu nelaimingu poru santykis kaip ir USA.  nesvarbu kaip kam tai patinka, bet tai realybe. As pries priimdamas rimta sprendima savo gyvenime stengiuasi vadovautis blaiviu protu ir vertinant reale situacija o ne savo ar kazkieno svajones.... smile

sorry jei kam tai per grubu, bet as stoviu ant zemes abiem pedom smile

Pekino toi aikstej tai tevai vaiksto ir laiko savo vaiko nuatrauka sutike panashe pagyvenuse porele taippat su nuatrauka jie nuziuri vienas kita jei tinka tada malonei pasisveikina ir bendrauja kad daugiau suzinot apie viens kito seima ir jei sutare tai vaikai suvedami i kruva .... ir taip suvesta porele nera nei daugiau nei maziau statistishkai laimingesne jai lyginti su USA kur zmones patys sulipa vienas ant kito, abiejuasia atvejuasia vienodai tiek meiles tiek skirybu ir t.t.   

skirtumas tas kad as ne svajoju kaip kad man noretusi ir ne idealizuaju , o galvoju logishkai sulygindamas statistinius facktus. 

tarpkitko Indijoi net tokio dalyko kaip "I love you" nera neegzistuaja jie tai nesako vienas kitam smile
moters sexualumas ar pasitenkinimas ar msturbacija aplamai terminai is kitos "planetos" neziurint kad kamasutra is ten kilus... nera nei geriau nei blogiau tiesiog kitaip tradiciju atzvilgiu.

jei paimti musulmonus tai is vienos puses jie l. griestai ziuri i dorove, bet prostitucija ten nemazesne kaip Amsterdame. ten net galima apsizenyti tarkim  pusei metu uz tam tikra pinigu suma ir ta moteris atrodo "sige" vadinama smile  kaip tu nesukiotum i kokias tradicijas religijas ar tautas be ziuretum, zmogaus prigimtis islieka nepakitus visur taspats % prostitucijos viena ar kita forma laimingu ir nelaimingu poru skaicius ir t.t. skirtumas tik kad wakariecei issiskire o Irake zmona paliekama atsaly o givenama su "sige" kuri kazkieno palikta zmona ir t.t. 

meile yra visur taspats taip kaip ish betkurio pasaulio kampelio visi zmones supranta sypsena pykty ar liudesy is veido israiskos ji internacionali tai ygimta tai prigimties dalykas.

26

Re: Dėl ko skiriamės?

gali buti Andzelina, susimaise siam pasaulyje viskas stipriai, vieni nepasiekia mylimo zmogaus, o va kiti nevertina tai ka turi, ir po to lengvai praranda(todel ir neiisilaiko meile ilgesni laiko tarpa)... o zmogaus tikroji prigimtis manau yra myleti(neuzpykit kad taip daznai sita zody naudoju:)), ir moketi tai skleisti... pamegink pastudijuoti Zilvinai Budos, Jezaus gyvenimus ir ju mintis(tikrai nemanau, kad jie buvo neismintingi), ne vien siuolaikinio mokslo akimis, juk pats sutinki, kad dabartinis mokslas rememas tik tada kai tai yra finansiskai naudinga(gedinga, bet tai tiesa) ziniasklaida stengiasi pritraukt kuo didesni demesi, sukurt intriga site du dalykai susija manau. sakai jauni zmones neturi patirties, tai viska linke idealizuoti, galbut, ziurek ka sako Jzus, jis sako duokite mazuteliams kelia(kai neleido maziems vaikams prieiti prie jo), nes tokiu yra dangaus karalyste. (galbut todel, kad jie nera sugadinti sio pasaulio). dar jis sako, kad sio pasaulio vaikams lengviau zemeje(moka suktis, turi patirti), negu Dievo vaikams.

27

Re: Dėl ko skiriamės?

Na studijuati tai as studijuasiu tik tai kas yra zinoma, studijuati tai kua yra tikima tai laiko svaistymas. Koks skirtumas kuam kas tiki ? juk nenoretum kad gydytojas operuatu remdamasis tikejimu? gal geriau jis skalpery laikys rankoi zinodamas ka daro? smile Ar tikedamas ?

tikejimas Dievas tai privatus ir asmenishkas reikalas visu ir kiekvieno atskirai taip kaip kad tikejimo laisve. Teigti bet ka ta tema reikstu riboti aplinkiniu laisve y tikejima. Uztai as reiskiu tik tiek kiek zinau...

As manau mes uzaugome is akmens amziaus, kada zmones elgesi vadovaudamiesi tikejimu zude, kariavo, shvaiste gerbuvy ....  Tai primityvios nemastancios (gilei tikincios) butybes elgesys.

Manau uztenka tu pasaku ... visuamene zenge y prieky jaunimas turi teise zinoti pirmoi eilej kaip kas ir kodel, na o tikejimas visada kiekvieno laisve. Bet kai yra atvirkscei pirma tikejimas o veliau gal netyciom suzinoma tai jau primena man viduramzius.

Zmones kencia ir daro klaidas tikedami jog elgesi teisingai nes tiki pasakom. Mes nedeginame raganu ant lauzo todel kad zinome o ne todel kad tikime jog jos nekaltos ir (viduramzeis buvo atvirkscei).

Jei as tau papasakociau jog tu mirsi greitai neisvengemai ir jai tu tikesi tai tavo gyvenimas virs baimes ir laukimo pragaru.

Gal ir labai grazi ta pasaka apie meile ir mes net labai esame priejos priprate ji tiesiog shventa musu samoneje, bet tai tik tikejimas, nesantis, neissipildziuses viltis, sielos kancias, aukas drastishkus zingsnius, savizudybes tai daro zmones nelaimingais.

Visai kas kita kai zmones aiskei zino ir suvokia realybe kaip yra kodel ir iskur gal tada skyrybu skaicius nors ir isliks toks pat bet ex gales buti geri draugai juk vienas kita gerai pazysta nua to bus laimingesni vaikai, ir manau tikrai kad sumazes savizudziu del tikejimo issvajota romantine pasakiska meile. Galiu pazadeti kad ysimilejeliu nesumazes ir ta meile tikrai kad neapkars del zinojimo.

As dar nesu mates atvejo kad kas kentetu del zinojimo, ir atvirkszei nezine gimdo nerima baime ir tikejimus ir kai tikime labai stiprei tai susidure su realybe labai skausmingai nusvylame sparnus.

Zmones tiki ir kencia nes tiki kad yra perstori perploni netike nelaimingi nepasisekes gyvenimas arba tiki kad jie super ypatingi ir niekas to nesupranta tikima tikima ir tikima Micklas Jacksonas tiki kad jo nosis netobula ... smile

patariu pirmoi elei zinoti na o tikejimo laisve visada islieka ar ne?

Tikejimas kad juada kate perbegus kelia ... vercia zmones buti nelaimingais o ne zinojimas apie zmogaus psichikos pagrindus. Ne tikejimas ka reikia valgyti kad stovetu, bet zinojimas kaip veikie autonomine nervu sistema isprendzia potencijos problemas.

As galiu baznycioi pats pa pastoriauti, mano draugas pastorium dirba, tam reikia smegenu o ne tikejimo smile

28

Re: Dėl ko skiriamės?

Ne kiekvienam atverki savo širdi,nes ne kiekvienas ja supras...Geriau  paliki širdi laisva,kam ji skirta tai ja suras....

29

Re: Dėl ko skiriamės?

skiriames,kaip zmones ar kaip pora,jeigu laip pora negerai,bet jeigu zmones,tai labai gerai delto tik tobulejam ir igaunam patirties savo laimes kelyje ir t.t.

30

Re: Dėl ko skiriamės?

kaip visi yprate ta meile kist -nesamone kazkokia,,poziuris tikslai nesutapo ir isiskiri,,ir svelnumo turi but su saiku o tai gaunas kaip sirupa gerta ,kazkiek skanu bet veliau pykint pradeda

31 (redagavo Arturas 2013-03-21 19:50)

Re: Dėl ko skiriamės?

Zmones keiciasi ir kad visa laika sutaps poziuris tai tas neimanoma.

32

Re: Dėl ko skiriamės?

kai smegeniys suminkštėje,kenčia širdis.santikiuos reik blaivaus proto

33

Re: Dėl ko skiriamės?

Santikiuose reikia ne proto. Cia ne aukstoji matematika. Cia reikia simbiozes duodi kitam tam kad jis duotu tau.

34

Re: Dėl ko skiriamės?

Arturas parašė:

Santikiuose reikia ne proto. Cia ne aukstoji matematika. Cia reikia simbiozes duodi kitam tam kad jis duotu tau.

Bet duoti galima tik tam kas tai vertina, ir is ko pats gali sulaukti.

35

Re: Dėl ko skiriamės?

Del smulkmenos, dazniausiai netinkamu metu netinkamai kazkas ivyksta ir viskas, bet jei yra tikra meile, to nebus smile

36

Re: Dėl ko skiriamės?

kartais tiesiog buna naturali tam tikro gyvenimo etapo pabaiga, ir tai nutinka...

37

Re: Dėl ko skiriamės?

Jurate parašė:

kartais tiesiog buna naturali tam tikro gyvenimo etapo pabaiga, ir tai nutinka...

Policija pagauna zudika ir klausia: - kodel nuzudei kaimyna?
O zudikas atsako: kartais tiesiog buna naturali tam tikro gyvenimo etapo pabaiga, ir tai nutinka..

38

Re: Dėl ko skiriamės?

Manau kartais pavarkstam vienas nuo kito......

39

Re: Dėl ko skiriamės?

Jovita parašė:

Manau kartais pavarkstam vienas nuo kito......

i savaite 33 kartus

40

Re: Dėl ko skiriamės?

santuoka,tai seimos mokykla.kartais sako..mes visiskai skirtingi,nera bendru interesu..tai labai gerai,kad skirtingi,tada viens is kito pasirankioji sio to sau naudingo ir ydomaus,o  ir erdves reik kiekvienam savo individualios.bet kai 20meciai pradeda tuoktis,neturedami net zalio supratimo kas tai yra seima ir atsakomybe,o  vedami tik laisves seksui,tai pasekmes buna liudnos.