1

Tema: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

Pasaulio statistiniai duomenys patvirtina medicinos specialistų nuomonę, jog daugelio ligų pradžia yra susijusi su žarnyno patologija, o jo valymas – priemonė prailginti savo gyvenimą ir padaryti jį sveikesnį. Užterštas šlakais, silpnas ir nejudrus žarnynas lemia daugybę ligų ir negalavimų: nugaros skausmus ir artritą, vidurių užkietėjimą ir nutukimą, galvos skausmus ir alergiją, odos, peršalimo ligas, astmą ir hipertenziją. Kenksmingomis medžiagomis užterštas žarnynas ne tik skatina antsvorį, nesuvirškinti maisto likučiai nuolatos nuodija organizmą, išskiria toksinus, kurie per kraujotakos sistemą patenka ir pažeidžia kitus organus bei sistemas, sukelia intoksikaciją. Tokioje terpėje parazitai jaučiasi kuo puikiausiai. Faktais įrodyta, kad valyti žarnyną yra būtina gydant įvairias ligas. Žarnyno sienelės, apaugusios išmatų mase, nebeatlieka vienos savo pagrindinių funkcijų – rezorbcijos (įsiurbimo), o tai lemia virškinimo sutrikimą. Žarnyne yra didžiulis kiekis biologiškai aktyvių taškų ir refleksogeninių zonų, kurie skatina medžiagų apykaitos procesus, bet ir jie nebeveikia dėl aukščiau minėtos priežasties. Sveiko žarnyno mikroflora sintezuoja skirtingas naudingas medžiagas (fermentus, vitaminus), o užterštame žarnyne palankios bakterijos tampa neveiksmingos, atsiranda bakterijų peraugimo sindromas (disbakteriozė), dėl kurio kenčia kas antras iš mūsų.
Pagrindiniai simptomai, kurie perspėja, kad storasis žarnynas yra užterštas:
•         bėrimai, pūlinukai, odos išsausėjimas,
•         blogas burnos ir prakaito kvapas,
•         silpnumas, galvos skausmai, atminties pablogėjimas,
•         antsvoris,
•         alerginės reakcijos,
•         pilvo skausmas ir pūtimas, vidurių užkietėjimas,
•         prostatos uždegimai, potencijos sutrikimai,
•         gausios išskyros iš genitalijų.
Gerti Holy ir Iaso arbatas galima pastoviai. Profilaktiškai valyti žarnyną patartina du kartus per metus yra būtina. . Žarnyno valymo metu ir po procedūrų rekomenduojama sveikai maitintis ir vartoti ne mažiau kaip 2 litrus vandens. Tai neatsiejama šio metodo dalis, priešingu atveju  sveikatos stiprinimo priemonės gali būti neveiksmingos.
Dažniausiai užduodami klausimai
1.      Ar tiesa, kad  žarnyno valymo pagalba galima numesti svorį?
      Taip, tai tiesa. Su vandeniu pasišalina išmatos, gleivės, nesuvirškintas maistas, išmatų akmenys –koprolitai, per gydymo kursą organizmas atsikrato nereikalingų kilogramų, (praktiškai nuo 2- 5 kg), gerėja maistinių medžiagų įsisavinimas, normalizuojasi medžiagų apykaita, sumažėja apetitas.
2.      Ar tiesa, kad  žarnyno valymo pagalba galima atsikratyti odos problemų?
Žmogaus organai  ir sistemos sujungti su storojų žarnynu jautriais reflektoriniais ryšiais. Žarnyno valymas stimuliuoja juos ir teigiamai veikia visą organizmą, stiprina imuninę sistemą. Esant intoksikacijai, žarnynas nesugeba  pašalinti visų toksinų ir  šalinimo funkciją  atlieka didžiausias žmogaus organas – oda:  atsiranda įvairaus pobūdžio bėrimai, egzemos, furunkuliozė, paprastieji rožiniai spuogai, seborėja, alergija, pigmentinės dėmės, celiulitas, keratomos.
3.      Ar tiesa, kad  žarnyno valymas padeda esant vidurių užkietėjimui?
Sistemingas storojo žarnyno vandens pripildymas  ir  išleidimas gerina  peristaltiką, stiprina žarnyno raumenų tonusą ir natūraliai žarnynas valosi greičiau.
4.      Ar tiesa, kad žarnyno valymo metu yra išplaunama geroji mikroflora?
Daugelis mūsų net neturi ką prarasti – dėl nesveikos mitybos ir vartotų vaistų poveikio dažnai žarnyne yra likę mažai reikalingų, normalių bakterijų ir po tuo kaip jus išsivalote arbatos pagalba išsivalote žarnyną geroji mikroflorą tik pagerėją.
7.      Kaip sužinoti, ar organizmas yra užterštas ir reikia atlikti žarnyno valymą?
Žarnyne kaupiasi toksinai, kurie, patekę į kraują, sukelia  organizmo intoksikaciją. Atsiranda bėrimai, pūlinukai, odos išsausėjimas, blogas  burnos ir prakaito kvapas, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimai, silpnumas, galvos skausmai, atminties pablogėjimas, antsvoris, celiulitas, alerginės reakcijos, skausmai pilvo srityje, prostatos uždegimai, potencijos sutrikimai, gausios išskyros iš genitalijų.

2

Re: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

nesamone ,reikia isgerti degtines ir viskas praeis

3

Re: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

Manau Fiodoras nors ir mazai parashe, bet bent jau atvirai ir saziningai. smile
Nerijus, 36  ar tiesa kad tie paisalai del zarnyno valimo nesha pelna tiems kurie tuam uzsiima?
As meturiu MD laipsnio bet colonoscopy galeciau atlikti, tam super muper ziniu nereikia. Well daktariuksciu kurie tai atlieka yra pakankamai.  Oi o kodel gi neprigazdinus zmoniu ir pritaushkius jiems nesamoniu, daryti  jiems storos zarnos plovima uz pinigus?  Puiki verslo ideja !(?)
Butu puiku jei tu tai siulytum kiaulem,  gal bacon’as bus skanesnis…  (?)
Jei tu esi protingas ir suvoki ka tu zmonem siulai tai isikishk slanga sau y shikna …  Ir pamastyk koks jausmas?  Arnoretumei tai pakartoti dar uztai ir susimokejus?
Well  Yra tiesa kad wakarieciu storoji zarna kencia nespejusi prisitaikyti  del pakitusios zmoniu mitybos pastaruasius 200 – 300 metu.   Bet manipuliavimas faktais ir medicininem ziniom siekent apmulkinus gauti PELNO as tokiam daktariuksciui  uzvosciau y snuky  su labai rame sazine.
Kad wakarieciu storosios zarnos sieneles uztershtos tai tiesa ir toxines medziagos ish tu tershalu yra vezio priezastis, tai taippat tiesa, po krutu ir prostatos vezio, storosios zarnos vezys yra vienas ish populeriausiu (pet tik tarp wakarieciu modernaus pasaulio gyventoju). 
Kuam gi skiresi tie modernus wakariecei nua atsilikusiu afrikieciu? Tai svarbu nes jie storosios zarnos veziu beveik neserga.  Musu maistas yra perdirbtas mashinomis idialei, isvalytas ishlukshtentas su tarkuatas ir sultys ishspaustos , viskas taip ishgryninta, kad virshkinimo sistemai beveik nera kas veikti.  Mes shikame  karta per diena arba kas antra.   Nes pavalgius McDonald’e ishmatu butu gal geras shaukshtas. (Pagal kaloriju skaiciu 20 obualiu be valgydamas tikrai kad apsishiksi)Tam kad eiti nusishikti reikia kad susikauptu tam tikras ishmatu  kiekis storojoje zarnoje. Jei tas kiekis permazas, tada ishmatos laukia savo eiles ir tas laukimo laikas sudaro fermentacijos procesa musu ishmatos smirdi labai smarkei ishsiskyre toxinai yra vezio priazastis ir kua arciau isheinamosios skyles tua daznesi statistishkai vezio atvejei.
Taremi ”afrikiecei”, 3 pasaulio saliu zmones shika 3 – 4 kartus per diena. JU storoji zarna ishsivalo naturalei  nesuvirshkintos  lastelienos ,kuri ciuazia lauk pro subines  skyle, daug dazniau.
Mes ishgereme stikline apelsinu ”sulciu” (dazniausia tai vandua su priedais koncentratais) , kiek isto gausime shudo?  =0.   Indusas suvalgo 6 apelsinus ir ish to gauname apie vieno apelsino dydzio shudo gabala. Beto jis gauna naturaliu vitaminu ir jo virshkinimo sistema naudoja energija, degina kalorijas kas jam leidzia buti lieknam ir sveikam.  Mes deginame elektros energija vaisiams tarkuati ir spausti sultis o kaloriju pertekliu kaupeme lashiniuase.
Musu duana ish sijotu piklevotu miltu net nevirshkinus bulka galime suspausti y nykscio dydzio gabaliuka , shudo bus dar maziau.  Afrikoi zmones valgo “maizena” kukuruzu miltai su vandeniu ir vabzdzeis (primityvei grusti nedamalti su lukshtais ir gabaliukais).
Wakaru pasaulis jums meluaja parduatuvei  uzrashais “mamos pagamita”, “naminei patiekalai” (perdirbta gamykloi taip kad net naturalaus skonio nelike ir puse Mendelejavo chemines lenteles sukishta, aromatizuata, nuspalvinta ir pakvepinta)“ishryto shviezios spaustos sultys” ( vandua su priedais metus ishstovejas sandely)
Ir po viso to wakaru  daktariukshtis pasiulis jums uz pinigus shlanga y shikna! (Jo parashys grazei be klaidu ir ytikinancei)
Nerijus, 36 – Ysikishk sau pats shlanga y shikna ir dar uztai susimokek.  Cia ”jieshkoke” siulau kalbeti atvirai tiesa  bejokiu tikslu pasipelnyti ar dar kitaip grazeis zodzeis zmones mulkinti.
As gal nemoku grazei rashyti bet as zinau, kad jei savo vaikams duasite oboly, vietoi pakelio “sulciu” ir geriau ish mociutes sodo nei is parduatuves, tai jusu vaikai bus sveiki ir grazus.   
Ar zinote kad: HYSTERECTOMY – antra pagal daznuma atliekama operacija  wakaru pasaulyje? Tai gimdos ispjovimas arba kitaip moteru kastravimas del PELNO. (nes del gyvybes tik 2%)
Nerijus, 36 Va cia tai bashlei ! Aisku daug sudetingiau nei shlanga i shikna ykishti , bet uztai sazine velniui del PELNO reikia parduati, nes daznai tai suzlugdomas vias moters gyvnimas.
Bet uztai balti marshkinei, raudonas kaklraishtis,shvarei nukustas pmasmakys ir ant tavo kabineto duru auksasplve lentele Nerijus, MD.     
http://www.hersfoundation.org/effects.html
http://hysterectomyinformation.blogspot.com/

4

Re: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

Fiodoras, 27 parašė:

nesamone ,reikia isgerti degtines ir viskas praeis


NESAKYČIAU KAD NESĄMONĖ TIEMS KAS VEDA NETEISINGA GYVENIMO BŪDA .Bet jie veda tokį gyvenimą kuris netik maitintis sveikai nerupi ,bet ir ta pati valymo procedūra jiems kažkur gyliai ...
O kurie sveikai maitinasi tie neturi šlaku ir visgi persistengia ,daro tokias procedūras,juolab kad jas reklamuoja .Žodžiu Zilvinas  teisus, sumauta reklama.Theo galbūt teisus tuo kad degtine gali pagelbėt ,padaryk trijų dienų degtinės dieta viska išvemsi ir ištiksi su kraujais.Ir nebūtinai degtine kiti dalykai kurie turi vandens ,daržovės,vaisiai ir visokios žolės, sultys ,jos ištirpdo šlaką esanti žarnyne .Kitas reikalas parazitai   žarninę.Mačiau publicistinę laidą kurioje skelbė kad kas ketvirtas žmogus nešioja svetima savyje .Kiek tos statistikos reali neaišku,dokumentu niekas nepateikė .Bet tai nereiškia kad kad kas ketvirtas lietuvis nekiša pirštu į "rubine" kad pasikasytu:D Išvadas darykit patys tik vien žarnyno valymo nepakaks kad parazitus išnaikintumėt,reikia eiti i helio kamera nes parazitai gyvena ne vien tik žarnyne bet ir limfmazgiuose,kraujotakos sistemoje ir net smegenyse .Noryt anegdotinė situacija ?
Atvaro pacientas pas gydytoja.
-Mes jau čia!:::960
-Kas mes?:::819
-Aš kaspinuočiai ir soliteriai  :::629

5

Re: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

Ar tiesa kad kaisiojant shlanga i shikna galime ishspresti vos ne visas sveikatos problemas ?
Netiesa todel kad musu shikna pritaikita shikti o ne slangus ten kaishioti ir arbatas pilti ir dar pinigus moketi sharlatanams.
Arbatos klizma galima ir paciam pasistatyti viduriam uzkietejus.
Jei jau taip esate susirupine tai tada jau darykites Colonscopy (video HD digital mini kamera subinei su suround efektais) , tai bent priesh tai darant pacientai para laiko nevalgo geria specialius skyscius sededami ant tualeto tam kad zarnos butu shvarios ir matytusi gerai zarnos sieneles , beto  jusu zarnos bus apziuretos tikro gyditojo matysis viskas ir paciam galima pasiziureti ir pasitarti su gydytoju paklausti kas cia kas ten mano subinei? galima padaryti biopsy (paimti audinio gabaliuka tyrimam) ish ytartinos vietos ir suzinoti tikra bukle ir gauti tikra diagnoze.
Beto savo zarnyna labai sekmingai galima ishvalyti valgant darzoves kaip  sparsis (Asparagus officinalis) nezinau kaip lietuvishkai atrodo taip: http://images.google.se/images?gbv=2&hl=sv&ei=wi_GSp22F9Su-gaQzYhD&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=Sparris&spell=1&start=0
Arba net paprastu apelsinu apsirijus . Veikimo principas ilgi lastelienos siulai nesusivirshkina ir sliauzia zarnomis grandydami viska ir valydami pakeliui panasei kaip kamina valant. **** smirda ypatingai poto.  Bet tai naturalu ir pigu kainuaja vienakarta pavalgyti. As megstu virtus sud ruska,
uzsidedant sviesto pavasary tik ishdygus  shviezutelei skanutelei.
Moketi pinigus sharlatanam ? jie net negydytojei geriausiu atveju tau greitaja iskvies jei kas atsitiks ir tu nieko nesuzinosi ishskyrus mela kurie jie tau skies kad pinigu uz procedura ishvilioti ir nieko nepamatysi ishskyrus placia ir ytikinancia sypsena.

Nerijus, 36 rasho: " blogas burnos ir prakaito kvapas," prakaito kvapas ir storoji zarna (colon)????


Pats prakaitas ish saves nesmirdi smirdi bakterijos gyvenancios prakaite ir ju ishskyros. Jei svarei nusiprauses sviezei suprakaituasi tai nesmirdesi. Veliau kai tavo prakaituatose vietose apsigivens tavo kuno bakterijos tada ...


Musu kunas yra apsiaustas musu specialios faunos mikroorganizmu tai jie smirda o ne prakaitas.


Jei paimtume labjausei dvokencias kojnes ir ykishtume y saldikly -18C ar panashei kita diena kvapo nebera jas ishtraukus ir atshildzius, arba jei lyginame drabuzius garais tipo TOBI ar panaseis garinimo aparatais tai kvapus jie taippat panaikina nes karshtas garas nuzudo bakterijas. lengva ysitikinti paemus sena prakaituata t-short ir pagarinus viena pazasty garai nieko neishplauna ir purvo nepanaikina bet kvapas dingsta Kodel?


tai zinant nereikia pergiventi del prakaito jei pats esi nusiprauses ir svarus rubai, na ir visdelto jei pobuvis tesesi ilgai ir nera kur nusiprausti tai ish bedos galima patrinti pazastis ir kitas vietas su vodka kaip dezinfekavimo priemone, (laikinas bakteriju nuzudimas) idialiausia tai butu medicininis zele spiritas naudojamas dezinfekuati rankom.


Kas liecia burna ( na pas Fiodora jau "ishdezinfekuata" su vodka ) Burna visu neshvariausia ir pavojingiausia vieta tai baisiau nei suns ykandimas. Todel kumscio pazeistos sausgysles ysmige dantys gali yskiepiti ish burnos bakteriju tau tiesei po oda tada geriausia kreiptis y greitaja ir skustis kad ykando pasiutes shua. Todel naudokite kastetus arba spreskite problemas taikei.
 

6

Re: Kodėl yra svarbu valytis žarnyną?

Ha ha ha po tokiu kalbų visi apsigalvojo big_smile