1

Tema: Soliariumas ir Saule

Sveiki,
kuri laiko, tenka girdeti visus pseudo straipsnius, kurie raso apie kazkoki soliariumo pavoju, bet be kazkokiu realiu faktu, o tik kazkokius pseudo butaforinius skaicius ?
dabar dar ministerijos visokiios padare, kad galima eiti nuo 18 metu, tai yra saules spindulius prilygino, degtinei ir tabakui!
taip iseina tada,kad vasara palangoi pliaze irgi iejimas turetu buti tik nuo 18m.nes tie visi absurdiski kosmetikos lobistu straipnsiai, man kelia juoka;) ,tipo neik i soliariuma ir bus vezys:)) net niekas negali pasakyti,kaip ir kas vezys susidaro:))
o uz pinigelius straipsniai gerai yra nuperkami:)
kiek tenka vaziuoti i turkija ar kita karsta krasta, pastoviai nudega oda, tie apsauginiai kremai nesamone yra, nes vistiek viskas ten praeina pro juos:/
o soliariume einu 10min ir jokiu nudegimu nebuna:/
taigi kaada palangoi bus nuo 18 iejimas i pliaza degintis ?!?

2

Re: Soliariumas ir Saule

Juokingai čia pasakei :::608 Ką tu esi baigęs, kad geriau už gydytojus žinai, kas sveika ir kas ne ?  Šiaip yra skirtumas , kur natūraliai saulėje įdegi ir kur prieš lempas. Ir išvis, gal nepastebi žmonių, kurių kūno spalva nebe balta, o juoda. Ir viskas padaryta nenatūraliu būdu. Ir čia nori pasakyti yra nekenksminga? Savo tokiais pasisakymais skatini jaunus žmones save žaloti. Jei tau tau patinka užsitrenkti soliariume , tai valio! Bet kam čia skatinti visus iš eilės elgtis taip, kaip tau atrodo geriausia. Man asmeniškai, perkaitę soliariumuose žmonių veidai ir kūnai nėra gražūs ir tuo labiau patrauklūs. O paauglės dar suspės pasimėgauti tokiomis "grožio procedūromis".

3

Re: Soliariumas ir Saule

ka as esu baiges, lietuvoi su absurdiskais destytojais is 1989 vadoveliu tikrai nieko nenoreciau baigti,kaip ir su lietuviska medicina kuri yra paskutine europoi arba greitoji pagalba kurios irgi nera lietuvoi..
ant soliariumo lempu jau stovi UV filtrai, o ant saules gal zinai koki filtra ???
anksciau buvo ozono sluoksnis, bet dabar jau jo praktiskai nera, del klimato atsilimo jis susinaikins,. del uzterstumo, pvz kur didele pramone, kinija, azija ir t.t.

ziurek ka radau!!!! paskambink, olandams ir pasakyk ,kad jie nieko nesigaudo!!!


Pranešimas spaudai

Nyderlandų Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo remti saikingą soliariumų naudojimasi.... See More

Veldhoven(Olandija),gruodžio 11, 2009 (SRF)
Pagal pareikšta nuomonę Sveikatos Mokslo tarybos
ir sveikatos apsaugos ministerijos , Nyderlandų Dutch Health Council (Olandijos Sveikatos taryba) praneša, kad
nėra jokių įrodymų prieš vidutinės insoliacijos į atvirą orą,arba į
soliariumą.
(insoliãcija [lot. insolatio — ilgas buvimas prieš Saulę]: 1. švitinimas Saulės spinduliais; 2. Saulės energijos kiekis, tenkantis per tam tikrą laiką vienetiniam plotui.
Šaltinis: Tarptautinių žodžių žodynas, © Vyriausioji enciklopedijų redakcija, 1985)

Taigi
savo pranešimu kuris skirtas vyriausybės ministerijoms, taip pat organizacijų
susijusių su sveikatos ir vartotojų apsauga ir mokslo taryba,Nyderlandai atkreipia
dėmesį, kad nėra jokios priežasties, teigti,
kad yra kokių nors sąsajų, tarp soliariumų naudojimo ir didesnę riziką susirgti
odos vėžiu ryšį.

Sveikatos Mokslo tarybos pakankamai išreikštas skepticizmas ir dėl
neseniai priimtų tarptautinių tyrimų agentūros Cancer (IARC) sprendimu,
siekiant didinti spinduliuotės rizikos šaltinių ir ultravioletinių spindulių rizikos į pirmąją kategoriją. Tai, pasak mokslininkų, nėra jokių mokslinių įrodymų.
Savo nuomonę pateikė dalis autoritetingų mokslininkų taryba, be kita ko,
paaiškino teigiamą poveikį užtikrinant tinkamą žmogaus organizmą su
vitamino D gamyba, kurio susidarymas, dėl ultravioletinių spindulių, yra daugiau
kaip 90% procentų.

Tokios organizacijos, kaip Nyderlandų Sveikatos Mokslo taryba ,
(Olandijos Sveikatos taryba) įvertinimai apsiriboja, tik
objektyviai įrodomais kriterijais ir todėl pagal įvertintas išvadas - tai
yra labai teigiamas signalas", - praneša Ed Brand kuris atstovauja mokslinių tyrimų Forumą Sunlight (Sunlight tyrimų Forumas - SIS Nepelno organizacija)

Olandijos Sveikatos taryba yra-
labiausiai žinomas mokslo patariamasis organas Nyderlandų sveikatos
srityje. Jų tyrimų vertinimai, rekomendacijų rezultatai ir išvados dažnai yra panaudojami teisės aktų projektų turiniui.

Forumas Saulės šviesa (Sunlight tyrimų Forumas - SIS) yra nepelno organizacija, kurios būstinė yra Olandijoje. Jos
tikslas yra viešai skelbti apie naujausius medicinos ir mokslinių
tyrimų, vidutinio poveikio ultravioletinių spindulių poveikius žmogui
rezultatus.

Sunlight Research Forum

P.O. Box:71,
5500 AB Veldhoven,

The Netherlands

Phone: +31 (0)651 358 180

Fax: +31 (0)40 205 1967

4

Re: Soliariumas ir Saule

Kokie mes pikti, tai ką aš žinau:::639 Manau, tau tiesiog patinka jaustis visur ir visada teisiausiu iš visų big_smile Negali pakęsti , kai kas nors prieštarauja tavo nuomonei:::826 Patarčiau pasižiūrėti straipsnių, kuriuose žmones paduoda į teismą už tai, kad jie dabar turi daugybę problemų dėl odos. Nesvarbu, kad patys kaitindavosi soliariumuose kaip išprotėję big_smile O be to, nereikia pykti, kiek žmonių tiek ir nuomonių:::607
P.S. nepastebėjai, kad tu vienintelis taip aršiai kovoji, o vienas lauke ne karys wink :::212 Nebijok, visi žmonės klysta, tame tarpe ir tu big_smile

5

Re: Soliariumas ir Saule

na matai, as ir nenoriu buti bandoi , kaip tai megsta daryti kaimiciai is lt,
kur banda ten ir as, tikra tokia pilka mase nenoreciau buti. O siaip del teismu, tai absurdas pasakytas;) is kur zmones tokius vejus sneka, del saikingo deginimosi, nera irodyta ne viena zala:)) jei butu kazkokios zalos ir bent vienas tavo pseudo daktaras irodytu,kad nuo saikingo deginimosi nukentejo zmogus , tai jau senai butu gamyklos uzdarytos tokiuosio super valstybese, kaip Vokietija USA,Sveicarija.
Daugelis mediku pataria eiti del saules spinduliu ir vitamino D gamyba!!
pas mus lietuvoi saules nera nuo rugsejo iki geguzes, vasara irgi juokinga...
paskaityk enciklopedijas pasaulines,ten aiskiai parasyta, kiekvienam sveikam individui, ar gyvunui (zinduoliui,ropliui) nesvarbu kam reikalingi saules spinduliai,del to ir klausia kodel lietuviai tokie pikti paniure buna, nes negauna teigiamu saules spinduliu, pvz pietu amerikoi ekonomine padetis dar blogesne yra nei lt, bet ten zmones daugiau sypsosi daugiau linksmi, nes ju biologinis kunas, gauna siluma, nera neigiamos emocijos, kaip lt kur tu pastoviai salti jauti...del to tau ir negerai yra.
p.s o del teismu, tai jo , cia vasara nudegiau afrikoi kaip vezys!!!! paduosiu saule i teisma ir kad turistine kompanija kuri dare kelione, neperspejo manes,kad galiu nudegti ir neapsaugojo manes nuo saules!!!

6

Re: Soliariumas ir Saule

Ei labas, atsigauk big_smile kas dabar kalba apie saikingą deginimąsi ? Ir išvis, Lietuva kaimiečių tauta tavo nuomone? Turiu tau naujieną, tame tarpe ir tu esi. Gerai, kad tu toks išskirtinis ir ne pilka masė kaip visi big_smile Tau tikrai pasisekė :::833 Bet žinai ką, geriau jau būti vienam iš tos pilkos masės, negu tapti ožiu, kuris yra toks pasipūtęs ir laiko save protingiausiu iš visų.

7

Re: Soliariumas ir Saule

as rasiau realia sitaucija ir tiek, tada tu man pradejai kisti absurdiskus lietuvos medikus, kur lietuvoi pirmoji gripo auka yra 13m berniukas, mire butent del mediku klaidos ir del aplaidaus gydimo, nes tevai turbut neturejo pinigu atkato duoti, poto siauliuose kaip kudikius nudegino surogatu kokiu ?!?!? cia vokietijoi jau tokie medikai senai kaleimuose sedetu... taip,kad tu vejus pradejai sneket, apie super medikus, as tau pasakiau kita nuomone. taip lietuva, technologiju srityje yra visiskas kaimas , kaip ir visur kitur...
o jei vadini mane oziu, matosi, nemoki diskuot, nemoki priimti kritikos ir parodai savo kaimietiska bendravimo, chamiska tona.

8

Re: Soliariumas ir Saule

Visu pirma as nesakiau, kad lietuviu medikai yra patys sauniausi ir ju kvalifikacija aukstesne. As turiu omeny tai, kad gydytojai geriau zino, aks kenkia zmogui ir kas ne. Yra manau skirtumas. O tu cia isvedzioji, kazkokias savo teoremas.  Tu vis nukreipi tema visai ne i ta puse apie ka mes dabar kalba, Prie ko cia dabar nudeginti vaikai? mano nuomone, tai visiskai nesusije.
Be to, as kritika moku priimti ir sugebu diskutuoti. Nes kokia yra diskusijos esme? zmones issako savo nuomone, taciau ji turi butu argumentuota ir visa kita. Manau, tai as sugebu. O ka as apie tave pasakiau, savo poziurio nekeisiu, nes as taip manau.

9

Re: Soliariumas ir Saule

ok nekeisk... tu garantuota kad lietuvoi daktarai viska gerai zino? tai paziurek kiek bylu yra pries medikus, pasidomek pas teisininkus, nes tu ziuriu kaip kaimo bobute, labai jau tiki i daktarelius:)

10

Re: Soliariumas ir Saule

nera cia jokio pavojaus tame soliariume...

11

Re: Soliariumas ir Saule

dar didesnio burbulo ispust negalejai?:D as uz naturalu idegi jei ka, nes jis man patrauklesnis, graziau atrodo ir apskritai visi metu metais deginosi prie normalios saules ir nuo to neatsitiko nieko tragisko kaip tu cia pezi. Tu lempu net anksciau nebuvo. Taip saltuoju metu laiku galima nueit, palaikyt grazia isvaizda, bet nepadaugint ir nevaiksciot kaip morkai vidury gatves, dar ant virsaus savaiminio idegio kremo kibira uzsimetus.o del tu vitaminu d kaip kad sakai jo gauname pakankamai, jei tau pagal tavo isitikinhmus jo truksta nueik i vaistine, parsinesi ju. Beje dar atsakau i klausima tavo del to vezio. Tai tavo ziniai, vezio uzuomazgu ant odos turime visi, tai paprasciausi apgamai tad visi esame rizikos faktoriai smile kaip kam priimtina taip tas tegul ir deginasi.

12

Re: Soliariumas ir Saule

ai dar nebaigiau:D del tu kaimu ir visa kito. Tai jau nereikia taip SUSIREIKSMINTi, nepamirsk, kad esi to pacio kaip, kad issireiskei kaimo dalis, kiles is to pacio sh, tad mes niekuo ir nesiskiriame, tik faktas tas, kad vieni sugeba tai pripazinti o kiti ne big_smile reikia zmogui buti ir savikritiskam, nekelti saves auksciau kitu per daug smile genialumas paprastume ar kaip ten sakoma big_smile

13

Re: Soliariumas ir Saule

Is patirties galiu pasakyti, kad nuo saules pavasari lengvai isberia mane, bet poto praina..nuo saules idegi netolygiai ir negraziai..o soliariume visai kas kita, tolygiai graziai idegi, pranyxta visi nereigalingi kuno spuogeliai, o svarbiausia nereikia kankintis pleze begulint..:D

14

Re: Soliariumas ir Saule

Jei shitas gincas ishkiltu teisme teisejas kreiptusi expertu nuamones tai yra gydytoju
ka Ernesta, 22 ir minejo.

As mokinausi Stokholmo Karolinska Institute - medicinos mokykla.  Kad odos deginimas sauleje (specialei tam gaishtant laika) Yra kenksmingas ir faktorius sukelentis vezy. Tai yra tiesa tarp mediku pripazinta placei zinoma. Tai reishkia kad ta teiginy naudojant, tarkime savo  mokslineme  straipsnyje, neprivaloma nuroditi shaltinio patvirtinancio ta teigini (reference). 

Manau reikia ishsilavinimo tam kad suvokti kas vyksta odos lastelems paveiktomis sauleje (chemija mikro biologija fisika).   Bet galima tai agumentuati lengvai komentuajant statistinius damenis.

  Swedai statistishkai daugiausia laiko praleidzia deginantis sauleja arba saleriume.

   visoi Europoi Shwedijoi daugiausia odos vezio atveju.  Manau nereikia nusimanyti medicinoi kad  suvogti jog 2+2=4.    ar ne?

Tarkime Kaip mes zinome jog alkoholis zalingas? Gyditojas gali ishaishkinti Mokslishkai ir nuadugnei , bet tam kad suprasti reikia ishsilavinimo.

Maciau per TV Mokslininkas pats asmenishkai dares tyrima del vyno ir sveikatos. Studentai savanorei turejo gerti vyna kiekviena diena  3 menesius, resultatas Komentuajamas kad neziurint i tai kad kepenu lasteles truputy pariebeja  vyno vartojimas mazina chorosterolio kieky kraujije kas yra pozityvu ir mazina shirdies kraujagisliu sutrikimus ir bla bla bla 

   Rashome tai pavizdys klasikinio absurdo finansuato  Vyndariu coorporacijos, Jos kad uzkariauti rinka ishmeta milijonais doleriu reklamai. (TV reklama kainuaja milzinishkas sumas per minute.

Ka reishkia kepenu lastele truputy pariebeja per 3 menesius?  Kiek yra tas truputy? kodel neskelbiama?  Juk tai aktualu nes jei zinai kiek % kepenu pajegumas sumazejo per tris menesius lengvpaskaiciuati po kiek metu tau bus kepenu ceroze.

Staistika rodo kad prancuzija shalis daugiausia vartojanti vyno. Prancuzai visoi Europoi pirmauja pagal kepenu ligu skaicu.

Socialei: gautas pelnas ish alkoholio prekybos yra keturis kartus mazesnis nei visuamenes ishlaidos susijusios su alkoholiu pvz. policija, teismai kaleimai, nelaimingi atsitikimai avarijos, medicnos ishlaidos ir t.t.

Alkoholio vartojimas svyruaja nua shventes iki shventes beto galima sulyginti daugiau maziau vartojancias visuamenes. Ir paskaiciavus kashtus ir pelna visuamenei  $1 pelno ish alkoholio kainuaja visuamenei $4 (policija medikai ir t.t.)


Nederlandu pripazinimas kaip leidimas pardavineti soliariumus Pagrystas tuam jog nera tiesiogiu yrodimu jog tos naujausios lempos kenkia.   Kaip yrodyti kad kenkia?

Mes zinome kad rukimas sukelia vezy daugiau nei pries 100 metu ( mokslishkai yrodeta ant ziurkiu ishbandyta statistishkai patvirtinta)   100 metu koltai pripazino teismas.

soliariumai egzistuaja vien tik del to jog tai nesha pelna $$$  Reklama tai pavercia y nauja mada prestizo statuso reikala.  Baseinai, SPA, treniruaciu sales perka tai ne del to jog mano jok tai gerina sveikata bet kaip pelna neshanty prieskony biznyje, beto tai populeru zmones diktuaja paklausa (ju smegenys paveiktos reklamos psichologiniu triuku)   

Nederland pripazinta kaip legali taippat ir prosttucija, Marijuana.  Tai net labai liberali shalis lyginant su kitom.  Bet be pelno siekimas neturi nieko bendro su morale... (nebent panaudoti reklamoi ) 

Jei zmones gyventu ne monitarinei visuamenei tai soliariumai neegzistuatu nes pinigai nebutu ydomu ir jei dar sveikatai kenkia tai reikia buti idijotu tam kad tuam uzsiimineti.

Medicnishkai patarciau degintis sauleje (nes nesu tikras apie lempas)  Negrams gyvenantiems scandinavijoi ar sheip shiaureje. Nes tie zones kencia nuavitamino D trukumo.

Bet kaip nekista Negrai degintis nemegsta, parduatuvei vitamino D nusiperka.

Lygei kaip ir scandinavams patarciau vaziuajant i afrika saugoti oda nua saules kuageriau....   
         
Perteklius saules spinduliu kenkia tiek ishvykus i shiltas shalis tiek  imituajant ta situacija namuase specelei investuajant laika tam tikslui.   

Mes ne Negrai ir musu oda nera pritaikyta afrikos klimatui,  As ne rasistas bet nors mes ir tiepatys zmones bet Tik su truputy skirtinga anatomija prytaikyta maximalei ishgyventi vietineme klimate.   

Mada visada nesha pelna tai kaip paklausos veleva rinkoje.  Mes net turime produktu  kurie neturi jokios logishkai naudingos paskirties bet egzistuaja vien del pelno ir mados, pdiktuatos pelno siekenciu zmoniu.

Soliariumas, pedkelnes , tabakas, alkoholis, Saldumynai, narkotikai, Vaisvandnei sultys, 1000 rushiu mobiliu telefonu su "paskirtim - paskambinti"  su tom paciom techninem funkcijom.   Tarkim ishradimas suteika 10 nauj funkciju uztektu vienos rushies tam kad ygivendinti patobulinima bet del pelno kiekviena funkcija tai naujas telefonas! pelnas pelnas$$$

15

Re: Soliariumas ir Saule

Sveikuciau, jei jau tokia tema, tai pagalvojau pasiulisiu ar niekam nereikia soliariumo kremo TAN ASZ - Brown (Sextuple 6 Bronzing with Skin Firming Ultra Dark Tanning Lotion)? Nenaudotas 400ml. (70lt)