1

Tema: Man ydomu, ka jus manot apie PSD (privalomasis sveikatos draudimas)

Va taip va, nesenai suzinojau apie si mokesti, ir esu stipriai nustebintas, pasirodo jei as praitais metai neturejau darbo ir nesiregistravau birzoje, tai turiu uz kiekviena menesi sumoket po 72 litus valstybei... is kur tox istatymas atsirado? kodel apie ji niekas, nieko, niekad negirdejo? O ir aplamai issanalizavus kaip jums sita sitema?

2

Re: Man ydomu, ka jus manot apie PSD (privalomasis sveikatos draudimas)

nejaugi niekas nesidomi situo farsu? ......

3

Visiškas absurdas.Sukurė patyliukais įstatymą ir dar pačiu netinkamiausiu laiku kai 300000 sėdi be pajamų ir tikrai ne savo noru.O dabar dar sužinai kad esi skolingas valstybei.Įdomu o kodėl buvo tylėta ir neinformuota kad tavo skola kas mėnesį vis auga?

4

Taigi krize - pasipelnymo metas... Daug bedarbiu, tai reikejo sugalvot kaip is to pasipelnyti... stai ir sugalvojo... o tu, nabagas bedarbi, gali galva i siena dauzyt, nes nieko perdaug pakeisti negali... Sauni ta Lietuvos valdzia... :V

5

Cia taspats, kas is dykumoj esancio zmogaus, kuris neturi vandens pareikalauti uz visus praejusius metus uz tai, kad jis jo neturejo atnesti 12 litru vandens smile absurdas auksciausio lygio tik Lietuvoj tik gali taip but smile

6 (redagavo Tomas, 28 2010-04-01 14:33)

kubilius sau pasidare biski bedos, ydomu kaip jis pasiaiskins ES kodel taip staiga lietuvoje padaugejo bedarbiu? :::008

7

idomiai o tie kas negyvena lt ,ka tiems daryt ?

8

well as sakyciau yra paprasciau padaryti visiems gydima nemokamai, tada neivienas neliks uz borto ir daktarai alga gaus tiesei is valstybes budzeto kam dar ishlaikyt draudimo kompnijas ?, byrokratiny apparata? kaip rakstis subinej tai tik papildomos ishlaidos.

Manau be draudimo kompaniju medicina bus pigesne visuamenei ir visi tures lygius shansus .

9

man taj tikra nesamone, urodai, wisi jie wagys, ash ir buwau neprisiregines birzhoj, ir db nzn kiek esu skolingas, o jei pvz zmogus zonoj sedi? ir turi susimoket tuos 72 lt?

10

Ramune, 24 parašė:

Asmenys, kurie nėra draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kas mėnesį savarankiškai moka už save 9 procentus minimaliosios mėnesinės algos dydžio privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Įmoka už atitinkamą mėnesį sumokama iki to mėnesio paskutinės dienos.

Savarankiškai mokančiųjų privalomojo sveikatos draudimo įmokas administruoja Valstybinė mokesčių inspekcija Mokesčių administravimo įstatymo nustatyta tvarka.

Nežinojimas įstatymų neatleidžia nuo atsakomybės, kaip bebūtu gaila ir skaudu, jie teisūs.

11

ok gerbiamieji. as db savo pozcija isdestysiu.
> kai LT  istojo i EU kiekvienas zmogus isvaziuojantis is salies dirbti turi pranesti migracijos tarnybai berods.
>
o sitais konkreciais atvejais, kai zmones atvaziuoja i LT gydytis ir moka privaciai daktarams tai viskas gerai. arbaregistruojasi birzoje kad tai darytu nemokamai tai jau lupikavimas.
>
jei dirbi uzsienyje ir moki mokescius tai valstybei tai automatiskai gausi ir visas socialines garantijas.
>
dar vienas atvejis kad jei dirbi uzienyje ir pvz zmona dirba ir augina vaika iki 8 metu lietuvoje tai savo draustuma mama gali perleisti savo sutuoktiniui. nes uz motina valstybe moka sveikatos draudimo mokesti.
>
bet dar sitie zmones kurie purkstauja.. o kas prisiims atsakomybe jei zmogus susirgs lb stipriai tai tadap jis prisimins kad yra LT pilietis ir kaltins savo valstybe uz aplaiduma ?
>
nemokamu pietu nerbuna. todel tirkai nemanau akd 72 litai per men yra daug.
>>
kitas reikalas kai db bedarbiu padaugejo ir tie kurie nesiregistravo darbo birzoje ir pretenduoja i pasaalpas is soc paramos skyriaus ir darbo birzoos.. tai va cia LT pralosia nes gaus po 72 litus uz men bet reikes ivenam zmogui ismoketi ~390 is soc paramos skyriaus jei jis neturi pajaamu arba is darbo birzos jei jis dar pretenduoja i ismoka... ir turi darbo stazo.
>

12

Linas, 22 parašė:

ok gerbiamieji. as db savo pozcija isdestysiu.
> kai LT  istojo i EU kiekvienas zmogus isvaziuojantis is salies dirbti turi pranesti migracijos tarnybai berods.
>

tai turi pranesti ar tik berods? kam rasyti jei nezinai...
>
o sitais konkreciais atvejais, kai zmones atvaziuoja i LT gydytis ir moka privaciai daktarams tai viskas gerai. arbaregistruojasi birzoje kad tai darytu nemokamai tai jau lupikavimas.
>
nenusisnekek smile ar esi dirbes uzsienyje? ar spetumei per 2 savaites atostogu speti LT uzsiregistruoti darbo birzoje? susirinkti is buvusiu darbovieciu pazyma???  as asmeniskai uzsiregistravau 1 men. laikotarpyje, pas gydytojus per diena nepapulsi... O izsienyje dirbantis gali eiti pas uzsienio gydytojus smile
>
jei dirbi uzsienyje ir moki mokescius tai valstybei tai automatiskai gausi ir visas socialines garantijas.

Ne visas, o tik pirmaja pagalba nes jei nori gauti visas turi moketi atskirai sveikatos draudima
>
dar vienas atvejis kad jei dirbi uzienyje ir pvz zmona dirba ir augina vaika iki 8 metu lietuvoje tai savo draustuma mama gali perleisti savo sutuoktiniui. nes uz motina valstybe moka sveikatos draudimo mokesti.

ir kaip tai imanoma padaryti??
>
bet dar sitie zmones kurie purkstauja.. o kas prisiims atsakomybe jei zmogus susirgs lb stipriai tai tadap jis prisimins kad yra LT pilietis ir kaltins savo valstybe uz aplaiduma ?

jei zmogus susirgs labai stypriai, yra kainos ligoninese kurias susimoka nedraustas zmogus
>
nemokamu pietu nerbuna. todel tirkai nemanau akd 72 litai per men yra daug.

o kas pietauja nemokamai? pabandyk atsirasti nedraustas ligonineje, uz kelias paras paklosi nemaza suma , bet jau cia tavo beda smile  jei susirgfai per 10 metu 1 karta, tai susimokesi 3000 lt uz gydyma, bet ne visus 10 metu kiekviena menesi po 72 lt
>>
kitas reikalas kai db bedarbiu padaugejo ir tie kurie nesiregistravo darbo birzoje ir pretenduoja i pasaalpas is soc paramos skyriaus ir darbo birzoos.. tai va cia LT pralosia nes gaus po 72 litus uz men bet reikes ivenam zmogui ismoketi ~390 is soc paramos skyriaus jei jis neturi pajaamu arba is darbo birzos jei jis dar pretenduoja i ismoka... ir turi darbo stazo.

viskas apskaiciuota smile - padengs skolingi valstybei ir joje vis dar dirbantys
>

13

@Roma24 nebuk zasis ir pasidomek pati del socialinio draudimpo perleidimo sutuoktiniui. zmones tam ir dirba mokesciu inspekcijoje kad teiktu informacija, gali i teritorine ligoniu kasa paskambinti arba bent kokiai rimtai praktikuojanciai buhalterei nes jos tuos istatymus skaito lb daznai.
>
nes as vaiku neturiu ir man tas nera aktualu. :::435
>
visi pasiruose tik purkstauti ir skustis bet vis laukia kad kas nors viska papaiskintu. informacijos lb daug yra. visi sitatymai internete.
>
o del mano teiginiu rasau juos ar ne mano reikalas nes nuomone reiksti kiekvienas teise turi smile

14

Asmeniskai as tai net pasipiktinau tokiu istatymu nes is dalies tai yra zmogaus pasirinkimo laisves apribojimas, kitaip tariant jie neatsizvelgia i zmogaus teises... beto kodel mes turim moketi uz tai kad jie dar nebuvo musu apdraude tai kokio velnio meket na ir is to padarius isvada valstybe iesko is ko dar pasipelnyti ir ispesti pinigu sau i kisenes.... as dar sutikciau su tuo istatymu jei butu viesai paskelbtas jis ir butu tie pinigai galu gale skaiciuojami nuo to laiko kai priimtas istatymas ir pan o dabar zmones tures moketi valstybei uz nieka uz tai kad jiems tesiog taip norisi nes nezino is kur dar gauti pinigu ir ka numelzt.... as sutinku del to kad turi buti zmones apdrausti ir pan bet tokie mokejimai turi buti nuo to laiko kai priimtas istatymas ir praejus kuriam laikui nuo jo priemimo kad zmones spetu susitvarkyti visus dokumentus ir galu gale apie tai suzinotu..... isvada viena valstybe iesko nelegalei dyrbanciu zmoniu ir iesko is ko pasipelnyt o cia vien smegenu plovimas kad jie cia tipo del zmoniu paciu geroves.....pi*prociai vienu zodziu......

15

Linas, 22 parašė:

@Roma24 nebuk zasis ir pasidomek pati del socialinio draudimpo perleidimo sutuoktiniui. zmones tam ir dirba mokesciu inspekcijoje kad teiktu informacija, gali i teritorine ligoniu kasa paskambinti arba bent kokiai rimtai praktikuojanciai buhalterei nes jos tuos istatymus skaito lb daznai.
>
nes as vaiku neturiu ir man tas nera aktualu. :::435
>
visi pasiruose tik purkstauti ir skustis bet vis laukia kad kas nors viska papaiskintu. informacijos lb daug yra. visi sitatymai internete.
>
o del mano teiginiu rasau juos ar ne mano reikalas nes nuomone reiksti kiekvienas teise turi smile

kol kas zasinas yra cia tik vienas, kuri as pakomentavau ir jo plunksnos labai pasisiause big_smile

16

Zasis ar zasinai, plunxnos ar karciai (asilo) .. jomajo net cia zmones sugeba susipesti... Linai kas del socialinio draudimo tai jis isigaliojes jau nuo praitu metu, parodyk man nors viena zmogu kuris uz gydyma nemokejo? as asmeniskai pac gavau irgi moket kai nieko nznojau, o dabar zinau, kad man priklauso nemokamas gydymas. Tai kaip man susigrazinti tuos pinigus kai jie man liepe moket? ar tie pinigai taip ir nuplaux?

17

jo tas istatymas reialei as tik snd suzinojau kaip atsilikusi nuo gyvenimo tai jis priimats 2008metais ir isigaliojo 2009sausio1d. tai ka zn paaiskinkit man as nesenei buvau ligoninei ir man aiskino kad as neapdraujata tai ka zn gal valstybe galvoja kad kiekvienam zmogui ant kaktos uzrasita ASILAS ar kas pan? jei jie prieme ta susikt* istatyma tai kodel *****t tai suzino paprasti zmones tik dabar keliu savaiciu begije ir 2010metais kai jau apie tai turejo buti vuiesai paskelbta 2008metais dar pries isigaliojant sitam istatymui kodel apie ji neskelbe ziniuose ,laikrasciuose bent menesi apie tai turejo pasitaikiuse proga kalbeti ir aiskinti paprastais zodziais paprastim zmones....? to nebuvo daryta nes valstybeje sedi pinigu istroske savanaudziai

18 (redagavo Saulius, 32 2010-04-08 18:52)

5 Metai be darbo ir skola bus nubraukta, o kaip bus pamatysime....
Liko dar 4 metai...

19

Saulius, 32 parašė:

5 Metai be darbo ir skola bus nubraukta, o kaip bus pamatysime....
Liko dar 4 metai...

kad ir kiek metu tu busi skolingas, jie paduos ieskini antstoliam... nors neysivaizduoju ar valstybe gali tai padaryt ar ne, bet sake tiem kas piktybiskai toliau nemokes bus isskaiciuotas turtas... zodziu absurdas turiu kokia sodyba ir esu islekes uzsienin, nieko nzn parvaziuoju po triju metu pas mane ieskinys is antstoliu o kadangi neatsiliepiau tai teismas be manes ir atima mano trioba.... taip iseina? ...

20

na kas norejo girdejo:) as dirbu tad kiek zinau mokestis susimoka automatiskai visur tas mokestis yra..kaip i jy ziuriu hm is vienos puses jai ir einu kur dazniausiai i privacias(esu retas ligoniniu lankytojas:) o tas mokestis na kas turi maziau lt ar senukam manau gal jiem nueina tie lt:) mokesciai nemazes ju tik dauges ir nieko cia nepadarysi