101

Re: Dietos

Skaitau ir kraupstu. 12-16metu mergickos ir jau dietu ekspertes. maziau prie kompo sedekit ir cipsus visokius eskit,  ir nereikes jokiu dietu. o kam jau tikrai  reikia, tai specialistu pagalbos, o ne dvylikameciu isvedziojimu.

102

Re: Dietos

Kur bepažvelgsi, reklaminiai plakatai šaukia mums: „Numesk 10 kg per 10 dienų!". Arba: „su mūsų metodika jūs atsikratysite nereikalingo svorio be ypatingų pastangų!", „Naujos priemonės svoriui numesti – išbandykite ir įsitikinsite!". Ir bando, ir neįsitikina, ir vėl iš naujo bando… nes painioja nutukimą – rimtą ligą, kurią išgydyti gali tik specialistai, su gudriai įpirštu troškimu atsikratyti 3-5 kilogramų, kurie, kaip kala į galvą reklama, jums yra didi problema! Ir kol jūs kovojate su šita „didžia problema", gulėdama ant sofos su šortais svoriui mesti, siurbčiodama organizmą išvalančią arbatą ir rydama eilines madingas tabletes-liesintojas, viso šio gėrio gamintojai užkala milijardus. Neteisingai sakoma, kad daugiausia užsidirbti galima iš melo. Daugiausiai užsidirbama iš žmogiško kvailumo.
Problemą tiriantys specialistai įsitikinę – jūsų svoris, kurį jūs laikote nereikalingu – pagrindinis pajamų šaltinis daugybei firmų, turinčių pasaulinius vardus. Sveikas gyvenimo būdas? Bėgiojimas rytais? Racionalus maitinimasis? Ne, visa tai netinka: jokių pajamų. Žymiai pelningiau priversti jus aptekti taukučiais, su kuriais paskui reikės neišvengiamai kovoti, o dėl tos kovos atsiras problemų su sveikata ir su jomis irgi reikės kovoti. Štai jisai – užburtas ratas. Ir atkreipkite dėmesį – viskas už jūsų pinigus. Labai tiksliai apskaičiuota – verslo pasaulis negailestingas…
Magiški reklaminiai klipai gundo išbandyti sukrečiančio skonio šokoladukus, džiūvesėlius, čipsus… Ir viskas. Jūs jau atsidūrėte antsvorio nelaisvėje. Nepasivargindamos pasportuoti, atsikratyti žalingų įpročių ir pereiti prie subalansuoto maitinimosi, jūs patikite savo sveikatą… ne, ne medicinai, bet reklamai. O ji jūsų bėdoje nepaliks – dietiniai produktai, „lengvi" gėrimai, preparatai ir kitokios svoriui mesti skirtos priemonės – viskas jūsų paslaugoms. Tik pinigus mokėkit. Ir nemažai pinigų.
Ir taip – jūs padarėte „teisingą" sprendimą (kam galvoti, jei yra reklama?) – nutarėte atsikratyti viršsvorio dietos pagalba. Jūs nuoširdžiai tikite, kad tai griausias būdas atsikratyti svorio. Juk dietų laikosi žvaigždės, kodėl ir jums nepabandžius? Sofi Loren dieta, Britnės Spyrs, dar kažkokia… O draugės? Kiek draugių – tiek dietų. Tik, vat, tarp draugių ir žvaigždžių yra didžiulis skirtumas. Žvaigždės nėra kvailos, jos už padorius honorarus propaguoja dietas, bet nė nepagalvoja kankinti jomis savo pačių organizmus.
Ko tik nepadarysi vardan populiarumo. Ir žvaigždės pasirašo knygas, kurias už jas parašė kiti, parduoda savo vardus drabužių ar dietų pramonės produkcijos naujoms linijoms. Verslininkai išmano savo darbą – naudinga dieta nepakenks sveikatai, vadinasi, neištuštins jūsų kišenės. Dėl to milijonams moterų brukamos išimtinai kenksmingos dietos. Ir nieko tokio, jei tai galiausiai atsilieps gyventojų skaičiui, žmonių planetoje ir taip per daug…
Perėję prie dietinių produktų, žmonės nustoja kontroliuoti jų kiekį. „Mažai kalorijų – kiek norėsiu, tiek valgysiu!" Tačiau nekontroliuojamai valgant mažai kaloringą maistą, į organizmą patenka daugiau kalorijų, negu racionaliai vartojant normalų maistą. Ir vietoj laukiamo svorio numetimo ateina dar didesnis antsvoris ir tolimesnės problemos su sveikata.
O štai dar vienas mitas": „Riebalai – jūsų priešas. Meskite svorį su mūsų liesais sūreliais ir jogurtais!". Ir beprasmiška garsiai šaukti, kad riebalų kiekis maisto produktuose nedaro įtakos žmogaus svoriui – žmonės tiki ne mokslininkais, bet reklama. Organizmui visiški vienodai, kokią dalį kalorijų jis gauna iš riebalų, o kokią – iš angliavandenių. Britų mokslininkai plataus masto, 10 metų trukusio tyrimo metu padarė išvadą: nėra jokio ryšio tarp priaugto svorio ir suvartotų riebalų apimties. Net menkiausio!
Daug svarbesnis yra pilnavertis maitinimasis, racionalus pakankamo kiekio baltymų, riebalų i angliavandenių vartojimas. Bet tada jūs nustosit leisti pinigus tabletėms…
Žodis light tapo vos ne sveiko gyvenimo būdo sinonimu. Jūs mėgstate šios rūšies gėrimus, nes juose nėra cukraus ir padeda mesti svorį? Jūs įsitikinusi, kad toks skystimėlis nekenksmingas? Vietoje sukraus „lengvuose" gėrimuose naudojamas aspartamas. Geriant šiltus „lengvuosius" gėrimus, temperatūra suardo aspartamą į kenksmingas sudėtines dalis, viena iš kurių – formaldehidas. Gėrimai su saldikliais nemalšina troškulio, o erzindami skrandžio sieneles ir pasilikdami ant burnos gleivinės, sukelia šleikštumo pojūtį: troškulys sustiprėja ir jums pastoviai norisi gerti…
Atšaldytas „laitas" dar pavojingesnis – jis stabdo virškinimą, sukeldamas nutukimą ir skrandžio sutrikimus. Užgerdamas valgį stikline „lengvo" ledinio skysčio, jūs verčiate nesuvirškintą maistą nedelsiant palikti skrandį, sotumo jausmas neatsiranda ir jūs vėl norite valgyti. Šitas efektas seniai ištirtas ir sėkmingai naudojamas greito maisto tinkluose. Jis atneša milijardus: užgerdami hot-dogus, sumuštinius, hamburgerius lediniais pigiais „lengvais" gėrimais, žmonės negali numalšinti alkio jausmo ir ateina užkąsti vis iš naujo ir iš naujo. O netrukus jam prireiks ir vaistinės… Farmacininkai irgi nelieka abejingi viršsvorio problemai, juk tai išties fantastiški pelnai – piliulės, arbatos, biologiškai aktyvios tabletės svoriui numesti…
Ilgalaikis tokių preparatų vartojimas didina riziką užsidirbti šlapimo nelaikymą, diarėją, hormonų apykaitos sutrikimus, širdies ir kraujagyslių susirgimus, nervų ligas, nemigą, galvos svaigimą ir dar visą puokštę gėrybių.
Viršsvoris, daugeliu atveju puikiai išgydomas sveiku, subalansuotu maistu, reguliariais fiziniais pratimais ir aktyviu poilsiu.

103

Re: Dietos

tikrai  nesamones,juk tavo sask. numeris ilgai negivuos...