Ieškokas parašė:Tyčios vaikas parašė:Nuodėmė praleist? Jei būčiau karalius, uždrausčiau festivalius, kur pačiais primityviausiais būdais atlikėjai ir klausytojai esą išreiškia save.
Būtų įdomu sužinoti, kokie renginiai Jums patinka, ką Jūs laikote pavyzdžiu.
Pavyzdžiu laikau tokius renginius, tokius susibūrimus ir tokius žmones, kuriems ir kur nereikia elgtis demonstratyviai bei iššaukančiai, nemoraliai ir taip, kad būtų pažeminti, įskaudinti tam tikrų pažiūrų žmonės. Tokius žmones ir tokius renginius, kurie ir kuriuose, jei minint konkrečius atvejus - nereikia scenoje gerti kraujo (kad ir butaforinio), rodyti apversto kryžiaus, lakstyti su sutanomis ir kitaip niekinti tam tikrai žmonių grupei svarbius simbolius. Galit atkreipt dėmesį, kad nekalbu apie, tarkim, statistinės velnio akmens auditorijos neegzistuojantį stiliaus pojūtį, o patį primityviausią jų būdą išreikšti savo pasaulėžiūrą - tai yra, apsikarstyti grandinėmis ir panašiai. Taigi neteisinga mane kaltinti, kad draudžiu savitumą, draudžiu žmonėms būti savimi, būti kitokiems nei aš ar nei tie, kurie man patinka, ir panašiai. Jūsų kaltinimai neturi pagrindo. Man neužkliūtų net ta klaiki muzika, kuri dvi ar tris dienas girdėti net atokiausiuose Anykščių kampuose. Kaip sąmoningas pilietis, aš prieštarauju amoraliam elgesiui, elgesiui, kuris skaudina kitus piliečus. O atsižvelgiant į tai, kad už tam tikrą elgesį velnio akmeny tam tikri žmonės buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, akivaizdu, jog mano priekaištai teisingi, neparemti vien asmeninėmis simpatijomis ir antipatijomis. : )