Edita пишет:O ką atrašote tiems, kurie Jums neįdomūs ir su kuriais nenorite bendrauti? Man parašė ne lietuviakalbis. Pamaniau, būtų gražu žmogui ką nors atsakyti. Tai ką - padėkojau už žinutę, palinkėjau sėkmės ir paaiškinau, kad domiuosi lietuviais. Per daug senamadiška visiems atsakinėti mandagiai į laiškelius?
Matai, čia kaip pažiūrėsi į tą užsienietį ir jo norus.... Tikrai nealpstu dėl užsieniečio ir norėčiau šalia savęs matyt lietuvį. Tačiau pažiūrėkim, kaip yra: kažkada ieškoko svarbieji buvo pažadėję, kad bus galimybė filtruot, kad tau nerašytų užsieniečiai. Tačiau tai liko tik pažadu, o ir visa darbščioji komanda, toks vaizdas, kad suvisai iš čia dingo... Tai užsieniečiai ir rašo. Dabar štai iš mano patirties: Nr.1 - turkas. Kam kam, bet šitiem kažkodėl esu alergiška, nors dar nė vienas niekuo nenusikalto - gal žiniasklaidos suformuota (ne)teisinga nuomonė... O va pasitaikė toks, kuris mėgino guost/užkalbėt dantį - ką aš žinau... Tačiau pasistengiau kaip galėdama mandagiau atsakyt, kad ieškau tos pačios kultūros žmogaus (to paties tikėjimo, papročių, rasės,......., taip toliau). Tiesiog gražiai palinkėjo sėkmės. Buvau maloniai nustebinta. Kiek jis nuoširdus buvo - ką aš žinau, bet kad kultūringai pabendravom - faktas.
Nr.2 - švedas arba Švedijoj įsitaisęs emigrantas iš Afrikos, Paprasčiau - juodaodis. Šiaip pabendraut su kitokiais neturiu nieko prieš, bet kai atkakliai stengiasi lįst į pažintis, kai buvo pasakytas griežtas NE... Gal jis žmogus ir neblogas, bet man nemalonus ir tiek. Įkyrus.
Nr.3 - vokietis, atsibastęs į Vilnių. Skelbiasi esąs 30-ties, tačiau iš nuotraukų taip neatrodo - kai kurie mano bendraamžiai ir vyresni draugai/kolegos už jį jauniau atrodo. Iš pradžių tuo įtarimu nesidalinau. Šiaip pabendravom - neva mūsų tikslai sutampa, tad galim susitikt. Kai atsisakiau, tada prisipažino esąs 40-ties. Nors, jei atvirai, dabar ir tuo amžium abejoju. Sakėsi, ieško angliškai kalbančių lietuvaičių, su kuriom galėtų paplepėt. Vadinkit mane bjauria, bet kažkaip ir tuo netikiu.... Kam slėpt tikrąjį amžių norint paprasčiausiai paplepėt????
O apie tautiečius tai ką aš žinau... Vienas buvo parašęs, tai susidarė vaizdas, kad nors ir (mano akimis) netgi labai simpatiškas vyrukas, kažkodėl labai jau save nuvertina... Kitas tautietis - vėl kažkoks joks. Pabendravus neatrodo kvailas, bet vėlgi kažkoks neapsisprendęs ar leidžiantis moterims už jį galvot. Nors šiaip visai mielas žmogus pasirodė. Na ir trečias egzempliorius - viskas prasidėjo nuo klausimo kaip sekasi? ar panašiai. Kadangi taip ir skelbiuosi, kad ir tokiems atrašysiu, - atrašiau. O va tada prasidėjo.... Man tada buvo super šlykšti nuotaika, tai atrašinėjau kaip Eločka Ščiukina (jei kas nežino - tai mažakalbė veikėja iš Dvylikos kėdžių"). Maniau - atsiknis. Kur tau! Jei vieną vakarą parašė mažiau, tai kitą vėl apsireiškė - grįžau... (Mintyse taip ir atsakiau - nu i ką - nei laukiau, nei man apskritai įdomu...). Na bet, manau, pasižiūrėsim, kas per fruktas. Rašinėjomės. Kuo toliau, tuo baisiau man darėsi - su kokiu intelekto nesužalotu individu susidūriau.... Jam 14 kartų prireikė peržiūrėt mano anketą, kad pagaliau perskaitytų, kas ten parašyta (nors abejoju, ar iki galo suprato ir tada, nors litanijų lyg ir neprirašiau). Kas labiausiai užkliuvo - gana riboto išsilavinimo, bet tuo netgi labai patenkintas ir niekaip nesupranta, kodėl man neįtiko.
Apie dar kelis čia forume nesireiškiančius gal nerašysiu. O viena čia gan aktyviai besireiškianti veikėjas (čia mintis dėsto gan logiškai ir kultūringai) man į paštą tokių keiksmų prirašė, kad.... ir užblokavo, kad, matyt, neatrašyčiau baisiau (kiekvienas apie kitus pagal savo sugedimo laipsnį sprendžia)..
Na, nepraėjo noras kultūringai bendraut apie nieką?