81

Re: koks jusu tikejimas? ar is vis esate tikintysis, tikincioji?

na man ir netrukdo, nors keista laikyti save pagonimi, kai pagonybes nebeliko..  cia panasiai kaip apsirengia sarvais ir sako as riteris..  na tegu sau sako, jei niekam netrukdo.. big_smile   o siaip tai visokiu dabar yra krypciu, kiekvienam pagal skoni.. nors is esmes niekas niekuo nebetiki rimtai.. :DDD

82

Pasidomėk kas yra neopagonybė ir nesakyk,kad pagonybės neliko,nes ji yra. Per visą pasaulį yra daug žmonių,kurie yra pagonys ir nemaišyk žmonių,kurie propaguoja viduramžių menus,nuo tų,kurie kažkuo tiki

83 (2015-08-09 18:10 отредактировано Darius)

Mantė пишет:
Darius пишет:
Mantė пишет:

Tiesiogiai ir suprask. Gi prieš krikščionybę buvo tik pagonybė,t.y. pirmapradis žmonių tikėjimas,taip pat ir prigimtinis,nes iš ko gi kito mes atsiradome,jeigu ne iš tų pačių žmonių,kurie kadaise buvo pagonys

tas nereiskia kad prigimtinis smile tiesiog zmones tuo metu nezinojo kuo tiket tai tikejo pagonybe smile butu ateje kas nors ivede kriskcionybe kai buvo sukurta pagonybe, tai butu krikscionimis buve.

O tavo tevai pagonys? ar tu persikelei tiesiog i kita tikejima?

Pagonybė,nebuvo sukurta,taip kaip dižiosios religijos,gods,ar kas nors čia istorija bet skaitė,ar bent tuo domėjusi... Priminsiu istorija,nes matosi,kad daug kas ją užmiršta. Daugumoje valstybių,taip pat ir Lietuvoje krikščionybė buvo kaip grasinimas,t.y. arba jūs priimat ją arba mes jus išžudom. Dar daugybę metų po krikščionybės priėmimo ir lietuviai ir skandinavai meldėsi seniesiems dievams.
Ne,mano tėvai nėra pagonys,o aš ir pati niekad nebuvau tikinti,bet prieš 4 metus atradau pagonybę ir man gerai

nu kaip tai nebuvo sukurta. Jie meldesi, taip, bet jie patys ir susikure tuos dievus. Skirtumas tik tas kad gal ne karo budu kaip krikscionybe buvo ivesta. Nors ir tai nezinosi, tais laikais galejo gal nuzudyt tave jei sakysi kad ner kokio saules dievo, tai vistiek zudymas. Plius ten aukodavo dievams mergaites.

cia panasiai kaip apsirengia sarvais ir sako as riteris..

big_smile

84

Darius пишет:
Mantė пишет:
Darius пишет:

tas nereiskia kad prigimtinis smile tiesiog zmones tuo metu nezinojo kuo tiket tai tikejo pagonybe smile butu ateje kas nors ivede kriskcionybe kai buvo sukurta pagonybe, tai butu krikscionimis buve.

O tavo tevai pagonys? ar tu persikelei tiesiog i kita tikejima?

Pagonybė,nebuvo sukurta,taip kaip dižiosios religijos,gods,ar kas nors čia istorija bet skaitė,ar bent tuo domėjusi... Priminsiu istorija,nes matosi,kad daug kas ją užmiršta. Daugumoje valstybių,taip pat ir Lietuvoje krikščionybė buvo kaip grasinimas,t.y. arba jūs priimat ją arba mes jus išžudom. Dar daugybę metų po krikščionybės priėmimo ir lietuviai ir skandinavai meldėsi seniesiems dievams.
Ne,mano tėvai nėra pagonys,o aš ir pati niekad nebuvau tikinti,bet prieš 4 metus atradau pagonybę ir man gerai

nu kaip tai nebuvo sukurta. Jie meldesi, taip, bet jie patys ir susikure tuos dievus. Skirtumas tik tas kad gal ne karo budu kaip krikscionybe buvo ivesta. Nors ir tai nezinosi, tais laikais galejo gal nuzudyt tave jei sakysi kad ner kokio saules dievo, tai vistiek zudymas. Plius ten aukodavo dievams mergaites.

cia panasiai kaip apsirengia sarvais ir sako as riteris..

big_smile

Kokių tu pasakų prisiskaitei? Aukodavo mergeles :DDDDDD
Realiai niekas nežino,iš kur atsirado pagonybė ir ar tikrai žmonės ją sukūrė,mes galim tik spėlioti. Tu man tada atsakyk į tokį klausimą,genčių,kaip ir mitologijų tais laikais buvo daug,ir aš nekalbu vien tik apie Europą,bet kodėl kiekviena mitologija ir dievai yra panašūs į kitas mitologijas ir dievus? Gal sakysi,jog buvo kažkoks žmogus,kuris keliavo po pasaulį ir visiems skiepyto vienoda tikėjimą,huh?
Tais laikaisi visi žudė ir tie patys krikščionys žudė,ir pagonys žudė,bet užtat pagonybė niekad taip neribojo žmogaus asmeninio gyvenimo kaip krikščionybė su visais tais dievo įsakymais ir kitokiais š. Ką krikščionybė gero pasiekė su kryžiaus karais? Nieko,išskyrus tūkstančių kraujus praliejo. O vikingai būvo patys pirmieji,kurie atrado Šiaurės Amerika,tik jie ten neužsibuvo,vikingai,kaip ir keltai ar germanai žinojo,kad pasaulis apvalus. Žodžiu,čia galima ginčytis ir ginčytis,nes kiek žmonių,tiek ir nuomonių.

85

kaip graziai Mante raso apie istorija net malonu paskaityti

86

''kodėl kiekviena mitologija ir dievai yra panašūs į kitas mitologijas ir dievus?'' Mante

turbut nereikia but dideliu filosofu, norint atsakyt i toki klausima. pagonybe - gamtos jegu garbinimas. naturalu, kad kiekvienam pasaulio kampe atsirado saules dievas, vandens dievas, etc. naturalu, todel nei vienai tautai pagonybes nereikejo skiepyti ''ugnim ir kalaviju'', kaip kad buvo su sintetine, kazkokio nukvakusio ligonio sugalvota krikscionybe, kuri visom tautom, isskyrus save vadinanciai isrinktaja, buvp visiskai svetima

87

Antanas Patamsis пишет:

''kodėl kiekviena mitologija ir dievai yra panašūs į kitas mitologijas ir dievus?'' Mante

turbut nereikia but dideliu filosofu, norint atsakyt i toki klausima. pagonybe - gamtos jegu garbinimas. naturalu, kad kiekvienam pasaulio kampe atsirado saules dievas, vandens dievas, etc. naturalu, todel nei vienai tautai pagonybes nereikejo skiepyti ''ugnim ir kalaviju'', kaip kad buvo su sintetine, kazkokio nukvakusio ligonio sugalvota krikscionybe, kuri visom tautom, isskyrus save vadinanciai isrinktaja, buvp visiskai svetima

Nu va,atsirado bent vienas žmogus,kuris supranta,ką noriu pasakyt!

88

Mantė пишет:
Tomas пишет:
Mantė пишет:

Esu pagonis,asatru arba kitaip skandinavų pagonis ir taip,tikiu į Dievus. Apskritai nekenčiu didžiųjų religijų,išskyrus budizmo,kuris yra palyginus geras ir švelnus tikėjimas.

cia jau mados reikalas.. big_smile

Mados?
Nusispjauti man ant tos mados,niekad jos nesivaikiau ir nesivaikysiu. Jeigu tau tikėjimas yra mada,tai ir būk su ja sau vienas

Pas metalistus, ypac paauglius yra mada buti pagoniu.Skandinavu? Kodel taip nepatriotiskai ir ne baltu pagone? Budizmas nera didzioji religija? Svelnus tikejimas? Tau gal parodyt vaizdu kur svelnumo nulis?

89

Ponaitissss пишет:
Mantė пишет:
Tomas пишет:

cia jau mados reikalas.. big_smile

Mados?
Nusispjauti man ant tos mados,niekad jos nesivaikiau ir nesivaikysiu. Jeigu tau tikėjimas yra mada,tai ir būk su ja sau vienas

Pas metalistus, ypac paauglius yra mada buti pagoniu.Skandinavu? Kodel taip nepatriotiskai ir ne baltu pagone? Budizmas nera didzioji religija? Svelnus tikejimas? Tau gal parodyt vaizdu kur svelnumo nulis?

Pas paauglius įvairių madų yra,bet aš jau seniai nebesu tokia,taip kad.
Tema yra religijos o ne patriotizmas,tai gal nereikėtų nukrypti nuo temos?
Kiekvienoje religijoje yra savų debilų ir savų radikalų,o paie budizmą žinau pakankamai

90

Mantė пишет:
Ponaitissss пишет:
Mantė пишет:

Mados?

Kiekvienoje religijoje yra savų debilų ir savų radikalų,o paie budizmą žinau pakankamai

Pilnamete, bet paaugle, teen.
O vat ne, religija ir patriotizmas turi daug bendro. Kinai net kare Buda paminedavo visada, kaip ir musulmonai Alacha.

91

Ponaitissss пишет:
Mantė пишет:
Ponaitissss пишет:

O vat ne, religija ir patriotizmas turi daug bendro. Kinai net kare Buda paminedavo visada, kaip ir musulmonai Alacha.

Čia ne Amerika,kur paaugliais skaitomi 19-mečiai. Jeigu ką 18 skaitoma kaip jaunuolio amžius.
Okay,nori atsakymo,jį ir gausi. Nebuvau,nesu ir nebūsiu patriotė,Lietuva man nėra tėvynė + esu pusiau vokietė ir taip. O dėl tikėjimo,baltų pagonybė nėra tokia jau ir įdomi,baltais tingėjo viską užrašinėti,todėl dauguma yra išnykę,o vat skandinavų mitai daug įdomesni + tam tikri mitai mane labai atitinka.

92

Mantė пишет:
Ponaitissss пишет:
Mantė пишет:

Čia ne Amerika,kur paaugliais skaitomi 19-mečiai. Jeigu ką 18 skaitoma kaip jaunuolio amžius.
Okay,nori atsakymo,jį ir gausi. Nebuvau,nesu ir nebūsiu patriotė,Lietuva man nėra tėvynė + esu pusiau vokietė ir taip. O dėl tikėjimo,baltų pagonybė nėra tokia jau ir įdomi,baltais tingėjo viską užrašinėti,todėl dauguma yra išnykę,o vat skandinavų mitai daug įdomesni + tam tikri mitai mane labai atitinka.

Nesi pusiau vokiete, nes jei kazkas is seneliu ar pro, ar net pro pro, tai tuo labiau nesi. Suprasciau jei kazkas is tevu butu vokietis-e.  Pas mane pro pro pro pro pro kazkas is lenkijos, tai nereiskia, kad as lenkas.
Mitai tave atitinka? Kokie mitai? Harry Potterio filmai ir knygos speju tau patinka smile
Pagonys tokie tikintieji gamta, lapais, medziais, vabzdziais, zuvytem. Galiu lazintis, kad naudoji kosmetika, nesioji odinius kerzus, striuke, o tai juk is odos. Nemylit gamtos, bet tikit ja?

93 (2015-08-09 20:44 отредактировано Mantė)

Ponaitissss пишет:
Mantė пишет:
Ponaitissss пишет:

Nesi pusiau vokiete, nes jei kazkas is seneliu ar pro, ar net pro pro, tai tuo labiau nesi. Suprasciau jei kazkas is tevu butu vokietis-e.  Pas mane pro pro pro pro pro kazkas is lenkijos, tai nereiskia, kad as lenkas.
Mitai tave atitinka? Kokie mitai? Harry Potterio filmai ir knygos speju tau patinka smile
Pagonys tokie tikintieji gamta, lapais, medziais, vabzdziais, zuvytem. Galiu lazintis, kad naudoji kosmetika, nesioji odinius kerzus, striuke, o tai juk is odos. Nemylit gamtos, bet tikit ja?

O tai tu dar ir mano geneologinį medį žinai,wow.
Mano tėvukas yra pusiau vokietis,o jo motina,mano močiutė yra vokietė. Anyways,būtų labai malonu,jei nesigilintume į MANO asmeninius reikalus,okay?
Pasakyčiau kokie,bet kadangi tu net nežinai dievų tai nėra reikalo man o ir daryt. Daug kas man sako,kad esu Loki dukra,bet vėlgi,tai tau neturės jokios reikšmės,nes nežinai,kas tas Loki yra.
C'mon,Haris Poteris nėra kažkas wow ir ne,man jis nepatinka,bet jeigu tu norėjai pasakyti,kad fantastika man patinka,tai taip,man ji patinka.
Ale tu ir durnas.. Tie patys pagonys,kurie gyveno,kai tu manai,iš kur jie gaudavo mėsą,pieną,iš kur jie drabužius siųsdindavosi ar laivus statydavo? Iš Dievų ane? Jie taip pat skersdavo gyvulius,kuriuos augindavo,jie taip pat kirsdavo medžius,jie medžiodavo žvėris ir iš jų kailių drabužius darydavosi. Yra toks labai geras posakis,kad gyvendamas gamtoje tu iš jos ir maitiniesi. Tu matau elementarių dalykų nesusieji. Sakai mylėti gamtą,tai pagal tave aš turėčiau būt ne pagonis,o turėčiau būt džainistė.

94

Durnas ne as, o mada tiketi kazkokios ''religijom''.

95

Ponaitissss пишет:

Durnas ne as, o mada tiketi kazkokios ''religijom''.

Vėl tu su savom madom..
Jeigu tu netiki - valio.
Bet bent būk ant tiek protingas ir suprask,kad yra žmonių,kurie kažkuo tiki ir nori pasakysiu stebuklą,jeigu tau jie nepatinka - ignoruok juos. Visiems bus geriau

96

kebabais galima tiketi?

97

Ponaitissss пишет:

kebabais galima tiketi?

Jeigu tik nori,tai gali ir į šventą šakutę tikėti.

98

Pagonys,kiek zinau,garbino gamtos jegas.Ir tai buvo netik religija,o ju suvokimas apie pasauli ir jegas kuriancias ir valdancias ji.Sunku isivaizduoti siuolaikini urbanizuota zmogu tikru pagonim.Mitologijos zinios tai dar ne religija.

99

gytis пишет:

Pagonys,kiek zinau,garbino gamtos jegas.Ir tai buvo netik religija,o ju suvokimas apie pasauli ir jegas kuriancias ir valdancias ji.Sunku isivaizduoti siuolaikini urbanizuota zmogu tikru pagonim.Mitologijos zinios tai dar ne religija.

Sutinku,bet įsivaizduoti tik dėl to tau sunku,nes nesidomi tuo. Danijoje yra daug bendruomenių,kurios švenčia pagoniškas religines šventes,daro įvairias apeigas,laidotuves ir net vestuves pagal tą tikėjimą,čia taip kaip pas mus Baltų bendruomenė,tik Danijoje ji stipresnė. Kitas dalykas,mitologija yra ir pagrindas pagonybės,be jos nieko nebūtų

100

sunkiau isivaizduoti ir krikscioni siais laikais. xxi amziui pasakom tiketi reikia buti ligoniu. o pagonys bent jau realiais dalykais tikejo