Kristina wrote:Andrius wrote:Čia truputi dar pastebėjau, kad čia didžioji dalis bobu už abortus, o didžioji dalis vyrų prieš, tai ubagės daryk išvadas. Kurie čia geri vyrai ir kas būtu geri tėvai. Aš jaučiu, kad jūs iš medžio iškritusios, du kartu, iš eilės.
O dieve, atsirado dvasios ubagas. Ka jus isvis ismanot apie tuos abortus, apie visus gimdymus ir t.t. Net juokinga, kai jokiu rimtu argumentu nepasakot. Rimti vyrai... toli jums iki tokiu dar.
Aš nujaučiu, kad tikrai daug daugiau už tave žinau, dvasios čia tavo nepriko, nors jai pažvelgu siš tos pusės, tai.... nežinau tokio šlykštaus žodžio tave apibūdinti.
Apie abortus pačius nerašysiu, nes manu kiek vienas už ir prieš turėtu pažiūrėti, kaip jis atliekamas ir jai tai nesustabdė žmogių kurie už jos propagavimą, tai manu čia ir yra eilinė žinių stoka išsilavinimo trūkumas. Galima manyti, kad baigęs bakalaurą apsigynęs magistrą, daktaro laipsnį mano manymu esi išsilavinęs, bet tik toje srityje kuria mokaisi. Kaip jau visi turėjo suprasti čia yra sfera iš biologijos ir tokių iš filosofinių pusės pamąstymų ir išvedžiojimų. Apibrėžus sritį galima būtu panagrinėti, kas yra gyvybė, tai reiktų konkretaus apibrėžimo: gyvybė- tai organizmas būsena tarp prasidėjimo ir mirties. Bet čia čia niekis gyvas organizmas yra tiesiog savarankiškai sąveikaujantis su aplinka tusčia materija. Pagrindinis dalykas kas bus padaro mus žmonėmis stipriausia gyvybės forma žemėje yra SĄMONĖ, o ji be galingo mąstymo aparato neįmanoma, tai prieiname prie smegenų. Reikia smegenims apibrėžimo, tai organas, sudarantis centrinę nervų sistemą ir yra skirstomos į nugaros ir galvos smegenis. Galvos smegenys skirstomos į pailgąsias smegenis, tiltą, vidurines smegenis, tarpines smegenis, smegenėles ir galines smegenis. Kiek vienos iš jų nenagrinėsiu, nes nėra būti ir manu, kad kai kurias žinote ir patys. Tesiu toliau jos yra iš skirstytos į sritis kurios yra atsakingos už žmogaus sąveikavimą su aplinką, tai informacijos rinkimas ( 5 pojūčių pagalba renkama informacija analizuojama jos supratimas ir naujos kūrimas) ir po informacijos transliavimas į aplinką ( kalba, emocijos, kurios yra sąmoningai valdomos). Tai noriu praplėsti savoka apie smegenis, dėl aiškumo: smegenys skirtos ne mąstyti, bet analizuoti ir to noriu pasakyti, kad blogų žmonių nėra yra tik bloga aplinka kurioje žmogus užauga, bet ir tai nieko nereiškia daug žmonių yra užaugę prastoje aplinkoje ir tapo didžiai žmonėmis, kaip pvz. Bethovinas, Leonardas Da Vinčis ir eilė kitų. Žmogui yra įgimta skirti gerą ir blogą, nors būna labai blogų žmonių žudikų, prievartautojų. Retas kuris pasidomėjo, kaip jie tokias tapo, o jų vaikystė būna katastrofiškos ir kaip manote, kaip netapti tokiu ir jų pasmerkimas mūsų geresniais nepadaro aišku aš to nepateisinu, bet sakau, kad prieš kažką pasmerkus reikia įsitikinti. Kaip sako: reikia vaikus auklėti, vaikų aklėti nereikia reikia auklėti save ne jie būna panašus į savo tėvus. Labai daug kas priklauso nuo žmogų supančios kultūros, jai būtu žudikų gentis, tai kiek vienas iš mūsų ten užaugęs būtu ir gi žudikas. Tiesiog reikia suprasti, kad estafetė yra visada perduodama kitam žmogui ir jai nori, kad tavo vaikas būtu geras būk ir pats geras.
Na kadangi labai minimaliai paaiškiną apie smegenis ir sąmonę ir kaip ji formuojasi kultūroje, tai manu turėtų pakakti, kad suprastumėte ką noriu pasakoti.
Žmogus praėjo ilgą evoliucijos kelią, kad taptų tuo kas yra dabar mąstantis, jaučiantis, mylintis, užjaučiantis, kalbantis, dainuojantis, piešiantis ir t.t. ir čia tik maža dalis ką žmogus sugeba ir tai sugeba tik Žmonės ir labai noriu, kad suprastumėte ar net pajaustumėte ką aš nuoširdžiai noriu.pasakyti. Tik užsimezgęs vaikas motinos kūne jis jau analizuoja ar ten aplinkoje gerai, ar pakanka maisto ar jis būs mylimas ir labai kovoti reikės ir atitinkamai nervų sistemos pakalba yra aktyvuojami genai kurie labiau padeda prisitaikyti prie esamos aplinkos. Tingiu dagiau rašyti, nes noriu tikrai labai daug papasakoti ir apie moteris ir vyrus jų skirtumus. Tiesiog reikia suprasti kokia neįkainojama yra gyvybė, o ypač žmogus ir kas iš to mažyčio taškelio gali tapti, kokiu didžiu, ar labai mylinčiu ir kitus laimingais darančiu rančiu žmogumi. Ir man labai graudu, kad žinių stoka ar blogos sąlygos priverčia imtis tokio amoralaus dalyko, kaip abortas.
P.S. nesu geras rašytojas, bet žinau tikrai labai daug.