OLA wrote:Del PVZ.: jos zinojo, kad joms niekas nepades del to ir mete tokias replikas, o kad ten kazka tuo izeide joms tai visai nerupejo, kaip ir ten esantiems "vyram" nerupejo padeti. Jos tiesiog buvo pavargusios ir piktos, tave palaike fiziskai silpnu ir nieko is taves nesitikejo o tu per daug asmeniskai viska suregavai, net jai ir butum pasisiules panesti jos vargu ar butu sutikusios nes neisku kokie ten keslais pas toki pagalbininka, merginai tai gal sunkus tie nesuliai bet stipriam drutam bachutui tai vienas niekis paims dar ir tiek tu ji ten su savo pirkiniais te matysi, tai yra del to, kad pas mus vyrai labai islepe priprate kad su jais elgtusi kaip su maziukais, nuo mazu dienu mamyte snargliuka nuplauna, pirsta pakele tai jau koks saunuolis, o kiek pries tai reikia ikalbineti, maldauti su asarom, priprate prie to tai ir tikisi, kad visi su jais taip zais. Jai esi sveika druta daug paprasciau nesti sunkumus paciai o ne sitiketi malones is aplinkiniu.
Tai tą aš ir sakau, kad pirma, merginos ir moterys nesusigaudo, kad įžeidinėja vaikinus, vyrus, ir antra, būna, kad joms nerūpi, kad juos įžeidinėja ir mano, kad čia viskas gerai. Tai dvigubai neprotingas elgesys, nes pasekmės tokio elgesio yra neigiamos ir jiems, ir joms. Dabar pažiek ką pati pribūrei. Prifantazavimai neigiamai apie mane. Iš kur tu žinai, kad jos mane palaikė fiziškai silpnu? Iš kur tu žinai koks mano fizinis stiprumas? Iš kur tu žinai kokio dydžio striukę aš buvau apsirengęs?
Toliau parašei apie tai, kad aš atseit 'per daug' asmeniškai sureagavau. Nėra jokio per daug. Buvo tokia reakcija į tai ir tiek. Ne per didelė, ne per maža. Vėl prifantazavai ko nebuvo ir vėl neigiamai apie mane. Matai koks tavo neigiamas bendravimas su manim. Varai apie mane neigiamai net nebuvus toj situacijoj ir išvis nepažinodama manęs. Pas mus vyrai ne išlepę, dauguma vyrų sunkiai dirba, o chujovai jaučiasi nuo neigiamo moterų bendravimo su jais ir amžino priekaištavimo bei nepasitenkinimo, nepagarbos, nevertinimo jo kaip žmogaus, o nuolatinio proto pisimo, kad tas blogai, anas blogai. Praktiškai psichologiškai žlugdančio elgesio. Kaip pavyzdžiui, vietoj neigiamo pasakymo: 'Kodėl nepadarei to ar ano?', kas yra priekaištavimas, neigiamas elgesys, reikia sakyti 'Gal gali padaryti?' Net jeigu ir nepadarė. Vyras gali išvis nedaryt ir bybį dėjęs daryt kaip jam reikia. Tai nėra jokia priežastis negerbti vyro laisvės, kad jis nepadarė kaip tu norėjai.
Reikia paprasto, normalaus, teigiamo, pagarbaus bendravimo. Normalaus paklausimo, kaip tuo atveju. Toliau apie snarglius ir visa kita vėl neigiamai užvarei tiek ant manęs, tiek ant kitų vaikinų, vyrų. Rašai 'niekas nežais'. Niekas apie jokius žaidimus nekalba. O apie normalų pagarbų paklausimą. Pagarbų bendravimą su vaikinais ir vyrais. Ir jos nežinojo, kad niekas nepadės. Jos nežino, kas bus. Jos tikrai ne iš tų, kurios galėtų žinoti, kas bus
Jos paprasčiausiai pirma įžeidė mane, galbūt remdamosi ankstesne patirtim, kas suprantama, bet tikrai netinka naujam atvejui, kuris yra ne praeitis, o dabartis. Iš esmės toks elgesys yra žalingas įprotis dėl nesupratimo, koks tokio elgesio poveikis.
Pavyzdys. Jeigu man reikia pagalbos, ką aš darau? Tarkim man reikia pernešti didelį teliką į kitą kambarį. Man reikia pagalbos. Vienas gal ir nutempčiau kažkuriuo būtu, bet paprasčiausiai ir logiškai būtų paklausti, gal kas galėtų padėti. Tarkim su manim draugas. Tai ką tu manai, aš pažiesiu į jį, nieko nesakysiu apie teliko nešimą, pamatysiu, kad jis pats neina nešti teliko, ir manai, kad aš jam sakysiu 'Koks tu nevykėlis. Nepadedi man teliko nunešt'?
Žinai ką jis man į tai atsakytų?
Pirmiausia aš jam taip nesakyčiau, nes tai būtų jo įžeidinėjimas. Jei man reikia pagalbos, aš paklausiu, gal gali padėt pernešt teliką. Tai yra normalus, draugiškas, teigiamas, pagarbus bendravimas. Be priekaištavimo ir įžeidinėjimų.
Pavyzdžiui, dabar jau nedasileidžiu jokios moters prie savęs, kurios elgesys toks ir panašiai neigiamas, kuri bet kaip neigiamai bendrauja su manim, nes tai yra tik žala man, o man reikia būti stipriam, sveikam, gerai jaustis, ir bendrauju tik su tom, kurios su manim bendrauja pagarbiai, teigiamai, maloniai. Nes to ir reikia.
Patiko ta knyga 'Tinkama vyrų priežiūra ir maitinimas'. Įdomiai, naudingai parašyta, kur didžiausias dėmesys moterų vyrų bendravimui gyvenant kartu. Autorė vyresnio amžiaus moteris. Taigi, moteris moterims apie vyrus. Sėkmės