1

Tema: Politika: situacija Baltarusijoje

sakoma, kad sunys loja, o karavanas toliau eina.. kokios jusu nuomones, prognozes, idejos?

2

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Prognozes? kol Baltarusija palanki Maskvai tokia kokia yra, viskas bus taip kaip buve... nebukime naivus ir nemanykime kad be palaikymo butu galima pertvarkyti konstitucija... arba neisileisti i sali rinkimu stebetoju...
Gaila liaudies... bet manau kad iki tikros revoliucijos jiems tikrai dar toli...

3

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

ten tiesiog dar didewsne betvarke nei pas mum...

4

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

taip...taip galime, tik tiketis kad jaunesnes kartos susipras, kad reikia pokyciu nes baltarusija visada buvorusijos seselije, ir nemanau kad su dabar, esama situacija viskas pasikeis, nebent jei amerika ar kokia anglija ar siaip galingesnes, tautos issikistu padeti baltarusijai, bet kur tau ar lIetuvai padejo?.......nu vienu zodziu sakau situacija, nekokia ir mes dar puse visko nezinome, kas istikruju ten vyksta, ka jus manote, kad spauda kazkokai nenuslepia? :-{

5

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

siaip, kokia valstybe po visu siu revoliucuju, nepriklausomybes atkurimu tikrai geruose santykiuose su Russija? Jokia! tik Baltarussija, neduoda uzsidaryt siam zieduj. Patykekit, tiems kas veda sia politika, tikrai nusispjaut ant liaudes. Ukrajnoje, Gruzijoje geriau gyventi zmones nepradejo.
Aisq Baltarussijoj, per daug suvarzyta laisve, bet tik tam kad nepasikartotu Maidanas, nes duok jiems valia, tai visa shali sugriaus.
Kas be ko, Baltarussijoje nera tokio didziulio skirtumo pagal pragyvenymo llygi tarp zmoniu. nemanau kad tai yra blogai.

6

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

siaip jau Baltarusijoje labai daug problemu ir zmones ten gyvena taip, kad bijo permainu.. juk visada geriau tureti uztikrinta, nors ir skurdzia ateiti, nei rizikuoti ir neaisku ko sulaukti..
teko kalbetis su baltarusiai apie ju salies politine situacija, tai jie pabreze, kad paprasciausiai zmonems truskas informacijos, o net ir tie, kurie ta info turi bijo represiju.. ir dar viena ju mintis.. labai daug kad nepalaiko Lukasenkos, bet opozicijos kandidatai irgi jiems nera priimtini

7

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Stambus saviningai ishsatato rinkimams savo kandidatus kurie dirba ju labui, tie kandidatai  konkuruaja tapusavyje bet nepriklausomai k mes be ishrinktume jie atstovaua savininku interesus  ne musu  tai kaip didels klubas saujelei zmoniu ir mes tenai nepakviest.
Baltarusijoi tas pats tik tiek kad neturtinga shalis neshvaisto lesu rinkimines kompanijos triukams.  Zmones nusivyle nes show nera yspudingas ir demokratijos iliuzija labia jau netikrovishka. Cia butu kaip kad rodyti triuka kuri vsi zino kaip jis atliekamas.
Mums patinka ilizionistai kurie daro triukus  ir mes nesuprantame kaip? Ir atrodo kad tai ishtikruju vyksta kad tai tikra (tarkim Obama rinkimai) bet kai tik rinkimai baigesi visi dar karta ysitikname jog niekas nepasikeite.
Po keliu metu vel presides politinis show zadinantis shurmuly aistras viltis, bet tai tik show demokratijos iliuzija.  Nera skirtumo y kure kisene tu aukosi savo balsa nes abi kishenes tose paciose kelnese ir kelnes tikrai kad netavo. 
Tokios mazos salys kaip LT nelabai ka ir gali nuveikti shskyrus sekti bendras EU ar kitokio milzino direktyvas.
Ko gi nori paprasta liaudis neturinti stambaus verslo ir savnaudishku tikslu kitu saskaita?  Tai nera sunku atspeti , nes visi zmones visoje zemej nori tu paciu dalyku nori buti Saugus tureti  stoga virsh galvos kad netruktu maisto  butinu  salygu gyventi ir visi nori uzsiimti tuam kua jie domisi, megsta, ca jau labai skirtingas spectras bet visi nori gaimybes rinktis patys ka veikti. Vis zmones arba didziausia dals  nori lygybes. Nenorilygybes tik tie kurie jau gyvena kitu saskaita ir tai tik piramides virshunele nezymi mazuma. 
Ir absoliucei neiviena tauta ar liaudis nenori karo neiviena motina nenori siusti savo sunaus mirti del stmbaus savininko iteresu. Jei tai butu tikra liaudies valia tai karu nebutu.  Neivienas nemegsta trukumo , bet tai pagrindine pelno salyga ir trukumas sukuremas su tikslu pasipelnyti.  Mes gyvename nesaugumo ir pastovios baimes trukumui ne todel kad mums kazko neuztenka bet todel kad kazkas ishto turi pelno ir to savanaudishkai sekia visu kitu saskaita. 
47 pasaulio didziausiose valstybese zmones tai suprato kaip tai veike ir ka daryti zinau kad tai atrodo keista  nyprasta bet tai vienintelis man zinomas keles kaip gyventi visiems geriau o ne grupelei zmoniu visu kitu saskaita. Swedijoi prisijungenciu prie judejimo nariu yra 1250 ir kiekviena diena tas skaicius dideje 1 - 3  naujeis nareis. 
Reikalingas zmogus kuris atidarytu lietuvoje judejimo svetaine internete kur zmones galetu registruais junktis dalintis idejomis. Taippat reiklinga verteju ish anglu kalbos darbo grupe kuri verstu tai kas jau psiekta I lietuviu kalba ir tua paciu butu shansas lietuvaiciams prisideti prie judejimo savom i idejomis ir mintimis.
Mes neturime jokios valdzios ir zinios kaupemos wikipedios principu. Organizacija labai neorganizuata ir auga kaip linux savanorisku principu. Ar niekam neshove y galva mintis kad jei linuxas be jokio savininko gali vystytis kart su windows kuris naudoja linux idejas pardavimui , tai ir visa zmonija gali gyventi be savininku ar valdzios. Jei tai veikia 2 milionams zmoniu ish skirtingu pasaulio kampeliu  aplink visa gaubly , tai  to galima ishmokti ir tai veiks visiems zmonems ant viso gaublio.
Mes turime proga pasakyt viso gero politikai  valdzei karams policijei skurdui  kareivems  yra ymanoma gyventi be tu nesamoniu ir tai ne utopinis nusishnekejimas bet mokslu pagrystas ir yrodytas projektas.  Kiekvienas zingsnis ir gyvenimo aspektas yra apgalvotas,  aprashytas ir patvirtintas psikologineis experimentais.
Kaip ir kekviename mokslineme darbe tam, kad dasideti  projekto tobulinimui pirma reikia paziureti kas jau yra nuveikta. Kikvienas gali dasideti ir sprendimas priimams ne balsuajant interpretuajant kalba savo naudai bet pnashei kaip kurent lektuva ar automobily  niekas nebalsuaja nes fizikos desnei nera interpretacijos objektas. Kaip ir matematikoi nesvarbu kas dasigalvojo iki teisingo sprendimo bet niekas del jo nesigincija, bet naudoja tai kas geriausia.
2+2 = (atsakymas nera balsavimo ar nuamones objektas) todel politikai ir valdzia nera reikalingi ir musu gyvenima gerina tobulina ne valdzia bet techninei sprendimai.  Maisto pastoges  infrastrukturos kurimas tai techninei sprendimai. Debar ysivaizduakime, kad viskas gaminama paga pacia naujausia zinoma visame pasaulyje technologija?  Zmones givens daug geriau nei didziausias pasaulio turcius sendiena.

8

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

as maciau kelis filmus apie ukrainos prezidenta rusu kalba , nezinau kiek ten objektyvumo bet kad pristate ji kaip diktatoriu tai faktas

9 (redagavo Zilvinas, 39 2011-02-15 16:46)

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Man visishkai neydomu kas ir kaip pristate ta ukrainos prezidenta tai tik nuamoe ir mes kievnas turime asmenine  ir nera reikalo ja pirshti kitems, tai neproduktyvu.

As asmeniskai paklausciau prezidento politiko ar bet koio zmogaus (jie zmones kaip tu ir ash) Kaip pagreitnti maisto auginima nenualinat dirvozemio ? politkas  atskys as nezinau, jei is  saziningas, jei ne tai prades **** malti, kad mes turime programa ir ish siusm telegrama... pertvakysim darbo ofisa, paliuasuasim ministrus tam kad savishkius pastatyti ...  Kaip nua to bus geriau dirvozemiui? nezinau...

Tiesa yra kad neivienas politikas ar valdzos atstovas nezino. Kaip panikinti socialine nelygbe? nezino... Kaip sumaziti nusikalstamuma?  nezino..  Kaip ishvengti bedabystes kaip problemos? nezino...   Kaip statyti,  gyventi netershent  ekologishkai ? nezino TAI KA GI JIE ZINO?

Jie nezino nieko apietuas dalykus ir tai nenuastabu jie juk ne mokslininkai o plitikai.  Jei manim netikte paklauskte politiku patys ir ysitikinste savo akims jie mals jum ****  neturedami jokio konkretaus sprendimo ar atsakymo ir tai lengvai yrodoma tiesa.

As manu kad ne reikia buti genijum jog suvokti, kad visi zmones nori gyventi ligybeje ir taikoje (?)   Politkai daznai uzsimena apie tuas dalygus noredami atkreipti visu demesy i save ir sulaukti daugiausia balsu.

Well tai nera sunku,  mes juk visi zinome ko mes vsi norme.  klausimas kaip tai padaryti? Turint omenyje  realei ygivendinti apciuapemoje tikroveje.  Nua ko konkrecei pradeti ishlipus ish lovos?

Politikas cia ishdure jus kaip mzus vaikus,  kalbedamas apie biurokratino aprato pertvarkimus ir pasikeitmus  ha ha ha  smile  iliuzija cirkas

Yvertinkime shia situacija:    kiek ilgai aplamia mes zinome plitikos egzistencija zmonijos visuameneje?    Keiciasi partijos, idejos, patys pitikai, bet problemos ish kartos i karta vis tospacios.

Ar jums neatrodo truputy kvailoka tiketis kad shy karta tai jau tikrai bus griau ir pasiseks? ir kie kartu zmones tikejos ? kas 4 ar 5 metus vel ir vel ir vel.....

Daryti tapaty kievina karta tikintis kitokio rezultato  tai idijotizmo apibrezimas.

OK  klausimas ka reiketu daryt skirtingai kad pasiekti tai ko norime?

Pirmiausia jei nori kad zones kazka darytu (vienam kazkaip neisheina) reika kad visi suprastu  ka mes darome ir kodel?  Reikia kad zmones atsibustu ir suvoktu realybe.

Tam tikslui yra skurti filmai kuriuas reikia ishversti ish anglu kalbos ir parodyti zmonem.  Tai tiesiok daug greiciau nei, man rashyti forume ir kalbeti  visai 5 asmenu lietuvos liaudzei   smile

Yra sprendimas yra budas yra sukurtas projektas ..   ir skirtingai nuo politiku as  skatinu visus 3 ar 5 cia skaitancius ne tiketi manim, bet vertinti kritshkai ir skeptishkai savo nuasavu protu. Jums nereikia lyderiu Guru  vadovu jeis jus galite tapti patys sau.

Mes vis esame zones ir esame lygevercei.  Egoizms yra labai net sveikitinas dalykas.
Darant gery visiems neymanoma issisukti nua nudos sau asmenishkai. Ir tai mokslishkai pagrystas efektiviausias budas. Todel bukite  gudrus egoistai, tai labai naudinga visiems. Kiekvienas zmogus tai tavo prailginta galimybe pasiekti kazko. todel ateity mes net labai dziaugsimes sutke zmogu mishke o ne vilka.

Ytariu kad kazkur gilei savyje kiekvienas tai supranta ...  Nes mes visi turime ta pacia samone   apie tai veliau http://tromsite.com/

10

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Visos post sovietines salys turi daug korupcijos, kaip ir visos pietu europos, balkanu salys. Jei korupcija yra, reiskia jinai bus. Cia ne vakarai kur zmones patenkinti gyvenimu ir vargu ar kada buvo sutike kas yra toji korupcija.

11

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

nesvarbus parašė:

Visos post sovietines salys turi daug korupcijos, kaip ir visos pietu europos, balkanu salys. Jei korupcija yra, reiskia jinai bus. Cia ne vakarai kur zmones patenkinti gyvenimu ir vargu ar kada buvo sutike kas yra toji korupcija.

JO TURI DAUG KORUPCIJOS NU BET PALYGINTI SU ITALIA TAI GELYTES.

12

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Teo parašė:
nesvarbus parašė:

Visos post sovietines salys turi daug korupcijos, kaip ir visos pietu europos, balkanu salys. Jei korupcija yra, reiskia jinai bus. Cia ne vakarai kur zmones patenkinti gyvenimu ir vargu ar kada buvo sutike kas yra toji korupcija.

JO TURI DAUG KORUPCIJOS NU BET PALYGINTI SU ITALIA TAI GELYTES.

visur korupcija yra buvo ir bus,,mastai skirsis bet ji egzistuos,,o kur daugiau kuo salis maziau issivyscius tuo labiau ja galima isnaudot,,italia?ir kuom jau ja taip iskirt is europos?nieko ipatingo joje nera,,,tie patys politikai tie patys kisiai kaip ir europoje ,ar uz jos ribu,,,

13

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Viktorija, 24 parašė:

ten tiesiog dar didewsne betvarke nei pas mum...

Baltarusijos 100 kartu didesne tvarka nei LT , dirbu ten penki metai , ir visa tvarka labiau patinka nei Lietuvoje ,  neskaitant kai kuriu dalyku kad atsilike 10-20 metu , bet nors betvarkes nera kai LT

14

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

JOgas parašė:
Viktorija, 24 parašė:

ten tiesiog dar didewsne betvarke nei pas mum...

Baltarusijos 100 kartu didesne tvarka nei LT , dirbu ten penki metai , ir visa tvarka labiau patinka nei Lietuvoje ,  neskaitant kai kuriu dalyku kad atsilike 10-20 metu , bet nors betvarkes nera kai LT

sutiksiu visu 120%  teko but ten ir kas labai patiko merginos :)tvarka,neitin ir buomzu pamatysi,,,nesu nei is vieno kas ten vaziuoja ar dirba girdejas nusiskundimu

15

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Baltarusija=Ukraina->Rusijos vaikai

16 (redagavo Konstantinas 2023-06-16 19:19)

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Parantu parašė:

Siu metu 17 birzelio bus planetu parada, t.y. ryt. Jis matysis is ryto. Eileje stoves Merkurijus, Uranas, Jupiteris, Neptunas, Saturnas. Pasekmes: Vanga sia data minejo.
Na ir kas, visviena nieko nebus, nes laiko linijos gerokai pakitusios, pranasystes nesipildo.

Reikia užsidaryti namuose uždegti žvakes ir melstis ir sėkmingai sulauksime kitos savaitės

17

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Arba truputi rock n rollo
https://www.youtube.com/watch?v=CxSRzRui7wY

18

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Parantu parašė:

Baselio bankininku, banko kurmiu pranesimas, info atvira. Zmonems bus uzdeti santaupu limitai, pav. saskaitoje gales tureti ne daugiau, nei tris tukstancius euru. Maza to. Bankines korteles tures teritorinius apribojimus. Jos galios nuo klijento gyvenamos vietos apie 15 kilometru.

Reikia gryninti pinigus arba skubiai juos paversti kitomis turto rūšimis. Arba kraustyti i offsorus kur iki šiol egzistuoja kapitalo savininkų anonimiskumas. Su valstybe dalintis tikrai nesiruošiu
P.S mano gyvenamoji vieta visas pasaulis

19

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Parantu parašė:

Trumpa zinute; Jungtines Valstijos, Kinija ir Rusija pravede karines pratyba Indonezijos vandenyse. Tai jau ivyko, siu metu birzelio sesta diena. Ju tikslas, tiekti pagalba nukentiejusiems nuo gumanitarines katastrofos. Stai tiek.

Šaltinis?

20

Re: Politika: situacija Baltarusijoje

Parantu parašė:

Psichopolitika. Eksperimentas.
Paimkime, pav, dvieju litru stiklaini ir i ji ilesikime simta raudonu ir simta rudu skruzdeliu. Kas nutiks? O gi nieko, jos tai replines po stiklaini. Jei paimti toki stiklaini su skruzdelem ir ji gerokai kresteleti, tuomet skruzdeles ims viena kita naikinti kol liks tik viena rusis.
   Moralas; kas krecia musu pasauli, kad mums tenka kovoti su savo rusies atstovais?

Žinau, bet neaskysiu.