21

Re: ssd diskai

Simonas parašė:
Sarass parašė:
Simonas parašė:

Pataupyt ssd galima Users papkę į HDD iškėlus. O šiaip per tris metus dar man rodo, kad liko 96% gyvybės, tad manau dar kurį laiką veiks big_smile

Per 3 metus 96% ? Tai ten turbut mazai is jo ka nors trynei ar irasinejai kaip suprantu?

Pirmus du metus tik OS gulėjo jame, Users papkė buvo į HDD numesta. Dabar naudojau kaip šiaip diską žaidimams, video renderiams ir pan.

Nusipirkau ssd instaliavau OS  ir muzika ten sumeciau tai jaucias tikrai efektas vien jau tas,kad OS uzsikrauna kazkur 7-10 kart greiciau nei su HDD.O kaip tu paziuri SSD procentus?

22

Re: ssd diskai

HDD Sentinel naudoju jau kuris laikas, nes teko prarasti kelis hardus, tad dabar jau 'saugausi'. Porą kartų jau padėjo smile

23

Re: ssd diskai

Naudoju ADATA SSD SP900 256 GB: operacinė, programos, laikini duomenys. Greitaveikoje skirtumas didžiulis lyginant su HDD 7200 rpm max cache . Kolkas jokių problemų.

24

Re: ssd diskai

SSD geras dalykėlis - greitai dirba, yra tylus ir pan. Tačiau, bėgant laikui jis dėvisi. Žinoma, nebus tokių dalykų kaip "bad sectors", kas populiaru tarp HDD - blogi sektoriai, tai skylės harde ir duomenų atkurti iš tų vietų nebepavyks.. Bet SSD diskams tie sektoriai nyksta, mažėja jų tikroji talpa.. Na bet jie dėvisi greičiau nei hdd, kiek pastebėjau. HDD 11 metų ir sveikas (dar IDE jungtis ☆), o SSD  net vienerių metų neturėjo ir 98% - yra kompe, tik atjungtas nuo laidų.. Kažkoks Kingston 120GB..

Tas HDD prijungtas per SATA konverterį (laidų ir izoliacinės juostos miškas) ir naudojamas kaip mažai reikalingiems failams saugoti WD 250GB. Nors jo veikimas 100%, bet jau keliamas garsas kažkiek padidejęs nei kai buvo naujas, o didėjantis garsas praneša apie būsimą HDD mirti, todėl ir tas 100% neatrodo jaukiai..

Bet toks "all in all" pabaigai - SSD greičiau dėvisi ir yra brangesni (kažkada 1TB SSD kainavo per 7,000 Lt) už yprastus HDD. Žinoma yra ir pliusų - tylūs ir greiti (rupužės big_smile).. Iš mano pusės tai - kompas vistiek dirba garsiau nei HDD (ventiliatoriai ir t.t.), o ir niekur neskubu, galiu palaukti. Beto ir naunesni PC eina su naujomis technologijomis, ir tie HDD veikia vis greičiau ir greičiau (nors iki SSD dar toli)..

25

Re: ssd diskai

Nemiršta tie SSD diskai taip greit. Juolab jie dabar po mažu pinga.