21

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Afrodiziakas parašė:

Nera jokio Dievo , mitas

tai kaip manai apie ką šneka žmonės čia viršuj?

22

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Buka tema. Negali niekas teigt, kad jis egzistuoja, kol jo neparodys, ner jokiu tikru faktu, kuriuos pamatai savo akym. Tad galvpk galva

23

Re: Ar egzistuoja Dievas?

bukiausia yra galvot, jog viską žinai, net mokslas neneigia paranormalius reiškinius ir jų nepaaiškina, o Dievas nebūtinai Biblija ar bažnyčia, žinom kad nieko nežinom, o kad kažkas yra ko nesuprantam-Dievu pasikliaujam                               jog tai konkretu-įsakymai, bažnyčia, Biblija.... kiekvieno reikalas kuo tikėt, nes kiekvienas turim savo tikėjimą ir savo Dievą,nes tikėjimas ir Tu ir esat Dievas

24

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Visi zmones, kaip zmones, o as Dievas smile Namaste! big_smile

25

Re: Ar egzistuoja Dievas?

imagination

26 (redagavo Arvydas 2015-04-21 00:01)

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Darius parašė:

kuo toliau tuo maziau tikiu. Nes toks visagalis, galetu ir sustabdyt visus pasaulio karus ir pan. Nors noretus tiket kad cia nera paskutinis gyvenimas.

Ir kai kurios tos taisykles religijos absurdiskos - pvz godumas. Man pinigu troskimas - motyvacija dirbt. Kam tada man dirbt.

Tame juk ir esmė. Jeigu imti kai kurias iš filosofijų. Visata ar pvz. žmogus susideda iš gėrio ir blogio prado ir abu jie yra reikalingi. Jeigu būtų tik kažkuris vienas iš jų, tai jokios prasmės aplamai nebūtų gyventi ar egzistuoti. TIek blogis, tiek ir gėris yra varomieji evoliucijos ir dvasinės evoliucijos varikliai.

Nors kas yra blogis ir gėris, tai ir labai reliatyvios sąvokos ir kas vienam gerai, kitam gali būti blogai. Pvz. žmogus nužudo gyvūną ir turi maisto, jį valgo. Žmogui gerai, gyvūnui blogai. Spekuliantas vertybinių popierių biržoje dėka kokių nors kursų svyravimo laimi pinigų, o pinigai iš niekur neatsiranda, jeigu tu juos gavai, tai kažkas kitas juos prarado. Spekuliantui gerai, o tam kas prarado blogai. Stipri šalis okupuoja silpną šalį, pvz. dėl naftos, okupantui gerai, užpultiesiems blogai. Taip filosofiškai gėris/blogis visada priklauso nuo atskaitos taško...

Dabar kam reikia "blogio". Tik tamsoje galima pamatyti šviesą, jeigu visur bus vien šviesa, neis nieko atskirti. Blogis, tiksliau visokios nelaimės, problemos verčia žmones evoliucionuoti, ieškoti sprendimų, kaip išspręsti vieną ar kitą problemą. Taip žmogus neištyžta, o tobulėja, keičiasi, įveikia visokias kliūtis. Manoma, kad jos yra specialiai dėl to sukuriamos ir neigiami dalykai yra nemažiau svarbūs. Kitaip žmonės ištižtų ir nieko nedarytų, jeigu viskas jiems ant lėkštės būtų padėta...

O pagal nemažai religinių filosofijų mes čia ir ateiname vykdyti savo dvasinę evoliuciją, kad mūsų sielos sukurtų pačios save ir vienas iš progreso variklių yra visokios problemos. Kai kada net siela pasirenka iveikt kokią ligą ar su ta liga pragyvent ir t.t... 

Pvz. karai - visada yra žmonijos techninio ar mokslinio progreso pats galingiausias variklis. Daugiausia progresuoja tuo metu šalys. Problemos padaro mus daug stipresniais, kaip yra sakoma. Kas mūsų nenužudo, tas padaro mus stipresniais. Pvz. kinų mafijoje "triadose" apie žmogų yra sprendžiama pagal jo priešus. Ir šiaip nemažai žmonių yra dėkingi būtent jiems dėl to kokie jie tapo, dėl to kad neištižo, susiėmė į rankas ir davė jiems atkirtį. Taip jie peršoko į aukštesnį lygį.

Aš apie tai gan ilgai galvojau, kol vieną dieną supratau. Beje, kaip irgi kai kurios filosofijos sako, problemos žmonėms visada duodamos pagal jų pečius, kurias jis gali įveikti. Nebent kiti miega ir nieko nedaro ir sulaukia taip pabaigos. Tai jie irgi šio to tada išmoksta, net jeigu žūva, kad toks laukimas yra mirtinas. Gal geriau gyvens sekančiame gyvenime... Vistiek jų visi turės tiek kiek jų reikės, o gyvenimas čia tai tiesiog mokykla.

Net ir ėjimas gėrio ar blogio keliu yra irgi dvasinė evoliucija. Yra ir toks ir toks keliai ir abu jie teisingi. Pagal nutylėjimą siūlomas lėtas ir daug ilgiau užtrunkantis šviesos kelias, elgtis gražiai ir t.t... Bet tobulėjimas vyksta ir blogu keliu einant, tik jis greitesnis, daugiau pamokų per trumpą laiką. Didesni likimo antausiai už viską... pvz. kalėjimas ar dar kažkas... Tobulėti galima visaip ir kiekvieno reikalas kurį kelią jis renkasi.

Siūlyčiau pažiūrėti kokį "Babylon 5" TV serialą. Ten šiek tiek tai paliečiama.

27

Re: Ar egzistuoja Dievas?

gal ir egzistuoja smile sunku tikieti tuo ko nematei, niekas nemate, ir niekada gyvenime nepamatysi smile

28

Re: Ar egzistuoja Dievas?

arba Santa Barbara, ten taip pat siek tiek palieciamos filosofines problemos... :DDDD

29

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Pvz. žmogus nužudo gyvūną ir turi maisto, jį valgo.

Spekuliantas vertybinių popierių biržoje dėka kokių nors kursų svyravimo laimi pinigų, o pinigai iš niekur neatsiranda, jeigu tu juos gavai, tai kažkas kitas juos prarado.

Stipri šalis okupuoja silpną šalį, pvz. dėl naftos, okupantui gerai, užpultiesiems blogai.


sitie dalykai yra skirtingi. Su gyvunais nezinau is tikruju, mums reik tos mesos, kad galetume gyventi. Ta prasme gal nebutinai reik, bet labai sunku pakaitala rast arba ne taip skanu.
Be to gyvunas gal nieko nesupranta, jei ji nuzudome nekankindami. Jis nemasto.
Kas kita - jei kankinasi.
Man cia panasiai ir su kudikiais kurie zuva pvz avarijose. Atrodo ne taip baisu jei zuva kudikis, nei uzauges zmogus kuris jau masto.

Su spekuliantais - tai cia savo noru jau eina ten i ta tai tikrai nieko nereikia kaltinti jei prarandi pinigus smile jei taip tai gali sakyt kad ir alaus atsigert jei nueini i bara - baras blogas nes tau paplonino pinigine smile

Kai salis okupuoja sali, okupantui gerai, bet skirtingai nuo gyvnunu - cia gyvena zmones kurie masto kaip jie nori gyvent ir jie jaucias blogai jei ateina kazkas ir pradeda karus, tremimus, laisves apribojimus.


Pvz. karai - visada yra žmonijos techninio ar mokslinio progreso pats galingiausias variklis. Daugiausia progresuoja tuo metu šalys.

galimas daiktas. Na neaisku ar galingiausias, bet kad galingas tai tikrai. Man geriau mazesnis progresas, bet kad nebutu karo.

Plius - kiek pinigu issvaistoma karui, tai juos painvestavus vadinas dar daugiau to progreso galetu padaryt. Nes kare toms technologijoms atrast vistiek reikalingi pinigai.

30

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Tikejimas i dieva lygus ''maciau velyku bobute''

31 (redagavo Vytautas 2015-04-23 12:30)

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Na pateiksiu kitokį apibrėžimą to kažko. :::920 Kūrėjai tai pirmapradės amžinos ne materialios dvi esybės su moteriška ir vyriška logika. Suprantama "pamatyti" tai nepavyks net mirus nes tiesiog net ne materijoje kitas lygis. kaip patys "užaugsit" kaip jie tai ir "pamatys" tiksliau pereisit į jų lygį. Na apie kažkokius garbinimus ir bendrai religinius supratimus nėra nei kalbos. na čia iš praktinės pusės taip išėjo kad teko susidurti su dviejų nesuvokiamų struktūrų poveikiu tai apart tikrų kūrėjų egzistavo pseudo kažkas. O tai jau pilnai atitinka religinį supratimą ir garbinimas tos struktūros buvo vienokiu ar kitokiu būdu būtinas. Šiaip ji buvo labai "įvairi". Čia pasižiūrėkit į tikėjimų įvairovę. Dabar tos struktūros nėra. Viskas juda savotiškai iš inercijos. Bet pasaulis keičiamas. Pvz neveikia rėmeliai. Pats tai pastebėjau. Nors iki 2012m tai veikė puikiausiai. Po to dar patikrinau su bendradarbiu kuriam prieš tai taip pat veikė. Žmogus liko stipriai nustebęs. Net bandė man nematant tipo gal įtakoju. Visiems pokyčiams reikalingas laikas.

Kitas įdomus momentas su manimi pačiu dedasi labai įdomūs dalykai. Situacija tokia kad negaliu naudoti jokio maisto išskyrus sultis. Ir tai atsikasiau švytuoklės pagalba kad būtent tai nesukels problemų. O problema labai elementari. Užvalgius bet kokio maisto atsiranda beprotiški pilvo skausmai. Teko pora kartų kviesti greitąją ir nakvoti klinikose. Atlikti visi įmanomi tyrimai. Pakištas net po tomografu. Vakar dar papildomai "prarijau žarną". Viskas idealu. Medikai galvas pakrapšto tuo jų visos žinios ir baigiasi. Absoliučiai jokio patarimo. Teko pačiam ieškoti ne tradiciniu būdu kuo galiu maitintis. Tik iki 1 litro sulčių parai. Na ir kita įdomi informacija kad liko šiam pavidale gyventi apie 4 dienas. :::b17 Gan įdomu. Pagyvensim patikrinsim ar tai tik organizmo apsivalymo variantas ar misija iš tiro baigta. Iš tikro žinau kad mirties nėra tik būsenos keitimas tai jokios baimės. Tai gali vykti kad ir šią sekundę. :::a05

32 (redagavo Arvydas 2015-04-23 13:21)

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Na o jeigu žiūrėti pagal religijas, tai beveik visos jų prasidėjo nuo saulės dievinimo. Saulė ir yra tas dievas. Tik kažkuriame laikotarpyje pasaulyje buvo trendas, kad dievybes įsivaizduoti kaip kažkokius asmenis. Taip atsirado visokie Horai, Ra, Jėzus kristus, Krišnos, Budos, Mitra ir daugelis kitų. Tai visuomoje tą pagrindinę religijų dievybę visi mato kas dieną, ji yra ir pradžia ir pabaiga ir alfa ir omega ir mūsų visų gyvybė, glaudžiai susijusi su ja. Ir visi ne kartą matėme jos stebuklus. Tai gi, iš esmės nereikia nieko, jokių tarpininkų, kad bendrauti su religijose suvokiamu dievu, saule.

Šiandien kaip tik su vienu užsieniečiu netyčia susipažinau kompiuteriniame žaidime smile Pamatęs mano nick, kurio prasmė stipriai susijusi su arijų jis mane pakalbino ir užsimezgė įdomus pokalbis. Tai buvo žmogus, kuris studijavęs kabalą, man net negirdėtą thelemą ir tarp mūsų užsivėlė diskusija, sakyčiau visai ne vietoje. Bet jos rezultatas buvo stebėtinai įdomus, kad ant galo abu priėjome prie vieningos nuomonės ir dėl visko sutarėme. Nors mūsų abiejų keliai yra visiškai skirtingi ir visai kitokias filosofijas studijavę, bet mūsų pasaulio suvokimas pasirodė vienodas.

Kaip abu sutikome, dievo nėra, bent tokio kokį įsivaizduoja religijos. Aš ir taip manau. yra kažkoks kūrėjas, jėga, kuri sukūrė sakykime taip viską. Ar tai jėgos. Bet tie visi kūrėjai niekada nieko nereikalauja, nei melstis jiems nei aukotis nei nieko. Jeigu ką ir žmogus daro, tai ne dėl dievo, bet dėl savęs.

Šiaip skaitosi, kad visatoje visos sielos yra ne aukštesnės ir ne žemesnės viena už kitą, įskaitant ir visokius dievus ar kūrėjus. Dėl ko mūsų nuomonės su juo irgi sutapo, kad kiekviena siela yra dievas. Tik aš sakiau, kad mūsų sielos dar mokosi ir neturi pakankamai žinių sugebėti padaryti tai ką daro kūrėjai, o jis teigė, kad sielos jau ir taip yra dievai iš esmės ir jis ir aš teisus. Taip visos sielos yra dieviškos, bet kai kurios dar mokosi. Žmogus aplamai yra sudėtingas, daugiamatis sutvėrimas. Fizinis kūnas tai tik vienas iš keleto ir didelės žmogaus dalies mes nesugebame matyti ar kaip nors kitaip suvokti standartiniais jutimo organais. Melstis dievui yra melstis sau.

Dar aptarėme kabaloje taip vadinamus aeon'us, astrologija juos vadina astrologinėmis epochomis. Tai susiję su precesija, kuri žinoma ir astronomijoje (http://lt.wikipedia.org/wiki/Precesija_ … onomija%29 ). Pagal visą šią teoriją, žemės ašis per labai ilgą laiką truputį keičia pakrypimą ir pilnas ciklas įvyksta per 25 725 metus. Šis visas ciklas astrologijoje skaldosi į 12 epochų, po apytiksliai 2150-2160 metų, arba kai tokie žydų tikėjimai, kaip kabala juos vadina aeon'ais.

Esmė tame, kad jeigu analizuoti praeitį, tai kiekviena ši epocha/aeon'as turėjo savo dievybę. Visumoje tikima buvo į tą pačią saulę, tik pavertus ją kažkokiu asmeniu, herojumi. Ar tai Jėzumi ar dar kažkuo. Jų buvo labai daug ir jų visų istorijos labai stipriai sutampa.

Skirtingos religijos iš esmės tiki į tą pačią saulę, tik jos yra atėję iš skirtingų epochų. Priešprieša tarp religijų aplamai juokinga, nes jų visų tikėjimai prasidėję nuo saulės garbinimo ir eina į konfrontaciją vieni su kitais. Lyg jie tikėtų į skirtingus dievus.

O jeigu eiti pagal ezoteriką, įvairias filosofijas, kur daug giliau studijuoja kosmoso sandarą, tai tenai viskas yra gyva ir mūsų planeta Gaja ir Saulė ir visa kita. Tai saulė mūsų atžvilgiu pilnai gali būti suprantama kaip dievas... Be to, kas yra dievas? Reikėtų pastudijuoti šio termino kilmę. Dievais ar angelais buvo žiloje senovėje vadinami ir nežemiškų civilizacijų atstovai, kurie aplankė žemę.

Beje, krikščionių išmastyta 2000 m. apokalipsė buvo tiesiog neteisingas žodžio aeon išvertimas, verčiant bibliją. Ten Jėzaus paklausė, iki kada jis bus su mumis, jis atsakė iki šios epochos (naudojo konkrečiai žodį aeon) pabaigos. O jį krikščionys išvertė ne kaip epochą, bet kaip pasaulį. Tipo iki pasaulio pabaigos. Dalinai jie teisūs, yra nemažai pranašysčių ir krikščionybė ne taip už ilgo praras dominuojančią poziciją. Tai jiems tikrai ateis pabaiga. Nors ir ne visiška, bet vistiek. Pasaulis, kuriame jie turėjo didelę galią turėtų ne taip už ilgo pavirsti visai kitokiu. Pvz. 666 tai visai nieko blogo nereiškiantis, atėjusios vandenio epochos/aeon'o simbolis... Taip, kai kuriems apokalipsė ateis, be tik tiems, kas ir toliau nori gyventi kaip seniau gyveno. Tie kas lauks apokalipsės, jos tikrai sulauks.

Kaip mano pašnekovas pasakė, pas žydus apokalipsių daug. Tada aš pasakiau, gal kiekvieno aeon'o pabaiga pas jus suvokiama kaip apokalipsė? Jis nusišypsojo smile

33

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Kas sako kad ne zmogaus protui pazint dieva(absoliuta) tai ir ne tu protui pazint dieva. nes kad pazint dieva turi pazint save, nes tu ir esi dievas(issiskaidziusio absoliuto dalis) big_smile tu esi dievo dalele, tai kai pazinsi save tada analizuok visa dieva(absoliuta). Neapribokit saves, nes kiek save apribosit ant tiek riboti ir busit, aleliuja.

34

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Na  čia vienio idėja. Bet padėtis yra kaip žemiška prasme tėvai vaikai. Kūrėjų atžvilgiu mes esam jų vaikai, bet ne jų išsiskaidžiusios  dalys. Esam visiškai savarankiški ir atskiri. Vystymosi tikslas ir yra "užaugti" ir tapti tokiais kaip jie.  Ir akivaizdus klasikinis supratimas kad kažkas anapus griežtai  vienas. Na bandė man tikintys aiškinti kad du negali būti nes bus kažkas ne taip, konfliktas, netobulumas. Nors žemėje viskas yra poroms.

35

Re: Ar egzistuoja Dievas?

cia rimtai del sulciu ir 4 dienu?

36 (redagavo Bitinas 2015-04-23 19:53)

Re: Ar egzistuoja Dievas?

realusis gyvenimas yra sapnas, kolektyvinis sapnas kuri formuoja pavirsutiniski protai, jo metu issiskaidziusio absoliuto dalys gali susitikti ir apsikeisti patirtimi, o prigimtinis protas atsiskleidzia tik kartais, pakankamai islavinus, kada nori smile pasimedituokit ponios ir ponai. o kas tu valdai esi? noreciau suzinoti tavo nuomone kas tu. tas kur 4 dienos liko, nieko gausi kita pavidala.

37

Re: Ar egzistuoja Dievas?

profesoriux parašė:

cia rimtai del sulciu ir 4 dienu?

Na dėl sulčių tai visiškai rimtai. Tikrai praktiškai žinau jei ką suvalgysiu šeima iškvies greitąją matydama mano raitymąsi iš skausmo. Tai nutiko jau pora kartų. Visi prietaisai rodo kad visiškai sveikas. Bet natūroje net morfijus nenuima skausmo. Žodžiu gan įdomu. Švytuoklės pagalba atsikasiau ką galiu naudoti kad nebūtų problemų ir viskas tvarkoje. Na lygiai taip pat sako kad liko 4d gyventi šiam kūnui. Aišku problemos jokios tik būsenos keitimas. Na gal šiaip pajuokavimas. Pagyvensim pamatysim. Bent kokį mėnesį tik su sultimis galiu be problemų ištempti. Aišku jai vyksta kūno išjungimas tai bus taip kaip bus. Jokie gudravimai nepadės. Nors iš tikro savijauta dabar ideali. darbe tenka užbėgti į 3 aukštą ir absoliučiai jokio nuovargio. Šiaip sutikimą išjungti kūną esu davęs dar 2012m liepos mėn. Buvo tam tikros aplinkybės. Taip kad man čia nieko naujo ir keisto. Iš principo mano misija šiame pavidale baigta. Tiesiog reiktų keliauti toliau. Suprantama pats to niekaip neskatinu, atvirkščiai kūnu rūpinuosi kiek galiu. Absoliučiai jokių žalingų įpročių, nevalgau mėsos tik žuvį. Ir šiaip sau niekaip nekenkiu, nedarau rizikingų kvailysčių. Pvz važinėju tik leistinu greičiu ir net lėčiau. Ir visur taip. Žodžiu ramiai laukiu rezultatų.

38

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Gal Dievo ir nėra, bet, nenoriu tuo tikėti, kad visa kas šioje žemėje  yra gyva - atsirado savaime!

39

Re: Ar egzistuoja Dievas?

Jaronimas parašė:

Gal Dievo ir nėra, bet, nenoriu tuo tikėti, kad visa kas šioje žemėje  yra gyva - atsirado savaime!

Na kai su nesuvokiamais dalykais tenka ir teko susidurti praktiškai tai abejonių dėl kūrėjų egzistavimo nėra.  Kaip ir praeityje egzistavusio kažko aprašomo visokiomis religijomis. Ir gaila bet tas religinis kažkas tikrai ne teigiamas variantas. Bet jis dabar neegzistuoja.

40

Re: Ar egzistuoja Dievas?

tu kurejas