621

Re: Ka manote apie Lietuvos lenkus?

Diana, 22 wrote:

"Jei tave pvz kazkas neteisyngai zmogzudyste apkaltins ar tylesi ir galva linksesi? Jei pas tave i namus ateis kas nors ir pasakys kad nuo siandiena bus taip ir ne kitaip, ar tylesi? Jei tavo teva uzmus o motina prievartaus ar tylesi? Jei pas tave namie pasakys kad nuo siol saldytuve negali buti tavo megstamos uogienes o bus tik degtine ir tu ja privalai kasdiena gerti nors tu to nenori ar tylesi? jei pasakys kad kadangi jis nesneka lietuviskai tai nuo siol namie snelkesite lenkiskai ar tylesi?"

Daryciau kaip visi lietuviai ir eiciau dainuoti ;D nes streikai protestai vos keleta zmoniu nu simtai ir milijonu 3 ;D o kai padainuot tai jau visi drauge susirenka pasako mes uz lietuva ir tuo ir baiges ;D tiesiog lietuviai skundziasi kad viskas blogai vieni kitiem o garsiai nieks nesusirenka pasakyt kas,o balsuot ir nebalsuoja o kai kas isrenka valdzia uz juos tai jau blogai ;D

Va to mums ir truksa vieningumo. Pbandytu valdzia taip tyciotis is zmoniu kokioje Prancuzijoje ispanijoje Graikijoje  ar dar daug kitu saliu jau senai butu su sakem ismezta i kanalizacija... O pas mus atvirai i kameras trv zvengia is musu ir nieko. Pvz kai premjeras Kubilius pareiske  per tv kad Lietuvos gyventojai mokesciam isleidzia ne daugiau kaip 20% savo atlyginimo... Priminisu kad salyje tada krize jau prasidejus buvo visa salis beveik ant 1000 sedejo o mokesciai sudarydavo kokius 800 lt grubiai jamant. Ka tai reiskia? O tai reiskia kad premjeras visiskai nesigaudo kas dedasi jo valdomoje respublikoje ir bet kurioje civilizuotoje normalioje salyje jis ta pati vakara butu priverstas padeti atsistatydinimo praeiskima nes kita diena gatvese tokios riauses prasidetu kad vaje vaje... Bet ne pas mus... Viena karta viso labo keleta seimo langu kazkas iskule ir tai 250000 mums mokesciu moketojams tas kainavo... Na ir taip toliau ir panasiai... PVZ metai musu misijos Afganistane kuriame mes savo rankomis atliekame nesvarius amerikenu darbelius kaina yra 4 000 000 litu. Ar mes pajegus dabar tokius pinigus tokiam briedui kaip demokratijos ivedimas salyje kurios per visa istorija niekada niekas nera uzkariaves ir kai tik amerikieciai lygiai taip pat kaip is Vietnamo, ar Irako spurks uodegas pabruke vel prasdides pilietinis karas moketi? Ar kokioje normalioje salyje premjeras Kirkilas butu skyres 20 000 000 litu kazkokiai kosminei programai Prancuzijoje kuri mums **** nereikalynga kai butent tuo metu pas mus mokytojai streikavo kad ju ubagiska atlyginima pakeltu keliais simtais litu? Ir tai tik uz pirmus dalyvavimo programoje metus... O kai reikia i biudzeta pinigu pririnkti pencijas dar labiau nurezia nors kai as Airijoje pencininkei kuri skundesi kaip sunku jai gyventi gaunant 400 euru per savaite su kainomis tokiomis paciomis kaip Lietuvoje pasakiau kad pvz mano motina visa gyvenima kaip arklys arus gauna 800 lt per menesi ji perklause dar ar cia per savaite o kai as patikslinai kad ne tai per menesi. Is jos veido israiskos supratau kad manimi paprasciausiai nepatikejo...
Ar kurioje ES i kuria taip apelijuoama apie teises snekant dar taip vyksta?
O del ko pvz as balsuoti neinu as galiu pasakyti. Nematau reikalo nes ten ta pati saika kas 4 metus keiciasi. 4 metus vieni daugiau nugvelbia kiti maziau na o kadangi ale opozicija tai paloja atsargiai ant tu. Po 4 metu apsikeicia vietomis ir vel tas pats. Sakai isrenka uz juos? O dabar pasakyki kaip teisetai ir legaliai uz mane kazkas galei prabalsuoti jei as tos balso teises atisakiau ir nejau balsuoti? O teise balsuoti ar nebalsuoti man garantuoja mano demokratiskos salies konstitucija. O jei sakai kad uz mane nebalasavusi kazkas ta valdzia be manes isrenka tai apie ka dar tada sneketi? Balsuosi ar ne vis tiek isrinks ka reikia... O todel ir nebalsuoju kad, kad ir ka beisrinktu visi paskui ta valdzia keikia o tie zvengdami i kameras atsako kad taigi jus mus isrinkote. Tai va as ju tikrai nerinkau ir mano sazine rami del to kad toks zbrodas musu sali valdo...

622

isrenka uz juos tipo lietuviai nebalsuoja o kiti nu tautines mazumos balsuoja ir isrenka valdzia kurios jie nori , o tada jau lietuviam blogai kad valdzia ne tokia kokios norejo jie;D tai as ir taip manau gaunasi kad renkiesi ne geriausia varianta kas pades lietuvai ir jos zmonem o sau mielesni veida kad kai vogs nebutu taip jau pikta ;DD

623

manau, kad gal pakaks su tomis nesąmonėmis apie mano Vilnius, mano gatvės todėl darome kaip aš noriu ir nesvarbu, kad aš mažuma, kad mano mokykluose duota garbinti mano papročius, leidžiama vesti pamokas mano kalba, mieste kalbėti ta kalba, kuria aš noriu ir pan.... polakai nemanot, kad perlenkiat lazdą, o lietuvei lenkiat nugara, kai pries tiek simtmečių iš mūsų protėvių odos šūnyms šiekas pjovė ir mūsų raštą protėvei temokėjo vienas kitas, kai knygos buvo lenkų kalba ir už lietuvišką raštą bausdavo... Neturiu nieko prieš tuos lenkus, kurie gerbia mūsų tautą, kalba mūsų kalba arba bent jau bando kalbėt... o turiu prieš tuos, kurie visą savo gyvenimą pragyveno čia mūsų šalyje ir net  nemoka labas, ačiu pasakyt, gal jei nepatinka šioje šalyje, tai neždinkitės iš kur jūsų protėvei kylę ir leiskit mums lietuviams gyvent... nes čia mes lietuviai lietuviškai šnekam, čia mūsų namai ir mes norim, kad kažkaip gerptumėte ir mus... aš šešis metus pragyvenau Portugalijoje ir niekas su manimi lietuviškai iš vietiniu nekalbėjo, net angliškai, o pasakė tokius žodžius, nori gyvent šioje šalyje, dirbt čia, tai buk malonus ir gerbk mūsų papročius, mūsų tradicijas, mūsų kalba ir mokinkis ją, nes antraip nėra čia tau vietos, tai aš jums lenkai sakau, kad jei jus norit, galit visa tai daryt ir but taip pat gerbiamais, o jei ne žinot savo šalį ir pasakykit tam šiukšlei kuri s visa tai pradėjo, kad nebepavyks sumužikint lietuvos....

624

Diana, 22 wrote:

isrenka uz juos tipo lietuviai nebalsuoja o kiti nu tautines mazumos balsuoja ir isrenka valdzia kurios jie nori , o tada jau lietuviam blogai kad valdzia ne tokia kokios norejo jie;D tai as ir taip manau gaunasi kad renkiesi ne geriausia varianta kas pades lietuvai ir jos zmonem o sau mielesni veida kad kai vogs nebutu taip jau pikta ;DD

As manau kad Lietuvos tautines mazumos lygiai taip pat ta valdzia keikia ir ne ka geriau gyvena negu mes lietuviai taip kad nera taip kaip tamsta sako.
O ar mes turime apskritai variantu? Apart tu kurie nuo komunistu laiku like ir keiciasi kas 4 metus tarpusavyje? Na buvo bandymas klounus is tv prastumti, bet velgi tas pats gavosi... Tai va kad kai mane kas nors itikins kad ta ar ana tikrai o ne tik tam kad uz beleka svarbu prabalsuoti tada as balsuosiu. O ir senai visiems zinoma tiesa sistemos vienu sraigteliu nepakeisi sraigtelis arba dirba darniai su sistema arba luzta ir yra pakeiciamas kitu.  Jei nori kakza keisti reikia keisti visa sistema nuo pagrindu... Tik ar siais laikais tai realiai padaryti.... Ne 26 metai jau.... O ir kuo pakeisti? Drakonas mire, tegyvuoja drakonas?

625

koks skirtumas kokia kalba namie kalba ;D as gatvei tarpusavi ;D juk jei pasakysi laba diena jie ir pasakys laba ;D tai koks skirtumas kokia kalba kas kalba ?

626

Aivarai skirtumas tik tas kad jie skundziasi ir protestuoja kad nepatinka o lietuviai geriau pasoks padainuos ir viskas gerai bus

627

Diana, 22 wrote:

Aivarai skirtumas tik tas kad jie skundziasi ir protestuoja kad nepatinka o lietuviai geriau pasoks padainuos ir viskas gerai bus

Klysti. Jie ne tik protestuoja. Ten va butent valdzia laidies renkama o pas mus ne.
O lietuviai... o kas siais laikais jau soka ar dainuoja? Visi kaip zombiai prie tv sulinde zvaigzdziu duetus ziuri ar sok su manimi, kur uz juos soka ir dainuoja... Na dar kiti vaziuoja svetur ir rekia Lietuva gaidys, vaikai 2 metus svetur pragyvene pas tokius jau net namie lietuviskai nesneka gatveje tokie eidami taip pat tarpusavyje sneka pvz angliskai kad tik neduo dieve kas nesuprastu jog jie lietuviai. Nors pas juos ant kaktos parasyta is kur jie ir su kokiu akcentu jie sneka... Na ir taip toliau... Nesuprantu as niekaip tokiu kurie gedinasi savo tautybes ir stengiasi kuo greiciau aisimiliuotis... Ne antras pasaulinis kaip ne kaip ir ne ausvicas kur pasakius kad esi tam tikros tautybes is karto eisi baraku i krematoriuma sildyti... Velgi kazkada teko per atidaryma sezono diskutuoti ta tema su karaime. Ji savo siauras akis vartydama tvirtino kad ji lietuve... O as niekaip nesupratau kam reikia gedintis pasakyti kad esi karaime... Gal mano isvaizdos isigando, nezinau...  Nesuprantamos man tokios temos. Kaip ir niekas nesako kad lenkai turetu sakyti jog jie lietuviai. Tiesiog jauciasi tegul kaip namie, sveciais mes visada dziagiames, bet neuzmirsta kad jie sveciuose.

628

Diana, 22 wrote:

Na lietuvos lenkas yra tas pats kas anglijos lietuvis ;D svetur tu atvaziavai o ne gimei ;D

ot nepasakyciau nors is esmes tu teisi. Butent kad atvaziavai ir netgi jei ir gimei...
skirtumas tik tas kad lenkai antklode nuo Lietuvos vis tiek ant saves traukia o lietuviai ne tik kad netraukia bet ir viska kas lietuviska nusisprado nuo saves su pasislikstejimu kad tai lietuviska...

629

nu bet jie cia gime...tai jie kaip ir ne sveciuose o savoj tevynei ;D jei tavo pvz vaikas ar anukas gimtu kur nors rusijoj tai jis butu lietuvis nors tu atvaziavai i rusija cia gime tavo sunus ir susilauke savo vaiko su kokia tai ruse tai jis vis tiek bus lietuvis?

630

Diana, 22 wrote:

nu bet jie cia gime...tai jie kaip ir ne sveciuose o savoj tevynei ;D jei tavo pvz vaikas ar anukas gimtu kur nors rusijoj tai jis butu lietuvis nors tu atvaziavai i rusija cia gime tavo sunus ir susilauke savo vaiko su kokia tai ruse tai jis vis tiek bus lietuvis?

Man Portugalijoje irodinejo tai... Jie ten nuo 7 kazkelintu tai jau ES uzduchinti o ir taip protu nepasizymi.. Tipo jei tavo vaikas gims cia tai jis bus portugalas. As tau atsakysiu taip kaip jiems. Jei mano vaiko tevas ir motina bus lietuviai vaikas taip pat bus lietuvis. Jis gali buti pvz Portugalijos pilietis bet tautybe jo bus lietuvis. Ir bent jau mano seimoje jis butu auklejamas kaip lietuvis. Kas ir buvo daroma. Namie isskirtinai tik lietuviskai ir panasiai. Cia principe nuo tevu savimones priklauso... Kaip jau sakiau daugumoje lietuviu seimu po dvieju metu vaikai gimtaja kalba pamirsta dabartineje Anglijoje. Arba atvirksciai kokioje JAV ir pries 60 metu emigravusiu dabartiniai vaikai anukai sneka lietuviskai zino kas tai yra Jonines bent jau ir panasiai...

631

nu tai va tai lenkai lietuvoj lygiai taip pat daro namie lenkiskai tarpusavyje taip pat lenkiskai,jie ir neturi pamirst savos kalbos ir savo kultura puoseleje ;D tai ko reik rekt kad lietuviskai kalbetu ;D

632

Diana, 22 wrote:

nu tai va tai lenkai lietuvoj lygiai taip pat daro namie lenkiskai tarpusavyje taip pat lenkiskai,jie ir neturi pamirst savos kalbos ir savo kultura puoseleje ;D tai ko reik rekt kad lietuviskai kalbetu ;D

Niekas ir nesako kad jie tarpusavyje ar namie privalo lietuviskai sneketi.  Bet yra viesa vieta kaip pvz gatve. Ir gatviu pavadinimas turi buti uzrasytas valstybine kalba. Arba man i Vilniu nuvaziavus ir nuejus apsipirkti i parduotuve pardavejas su manim valstybine kalba privalo sneketi o ne rusiskai ar lenkiskai. is vis ko cia sneketi puikiausias pvz Anglija. Lenku daug bet ir sneka visi angliskai ir gatviu pavadinimai anglu o ne lenku kalba ir niekas ten is ju nereikauja apie jokias teises mazumu.. Sakys Vilniaus krastas istoriskai ju.. Briedas. Kiek metu istoriskai jis ju buvo? O pries tai ten kas gyveno? Jei taip istoriskai imti kur lietuviai koja ikele buvo ar kur gyvena tai...

633

kas pries tai gyveno kas pries tai ;D tai davai griztam i tuos laikus kai lietuviu visai nebuvo nei lenku o kazkokie mongolai gyveno ar barbarai dabartineje lietuvoje ;D nu jei as nuvaziuociau i anglija vistiek gatvei su lietuviu lietuviskai kalbeciau o ne angliskai ;D

634

Diana, 22 wrote:

kas pries tai gyveno kas pries tai ;D tai davai griztam i tuos laikus kai lietuviu visai nebuvo nei lenku o kazkokie mongolai gyveno ar barbarai dabartineje lietuvoje ;D nu jei as nuvaziuociau i anglija vistiek gatvei su lietuviu lietuviskai kalbeciau o ne angliskai ;D

Kiaura tu ziuriu kaip turi buti... nematau prasmes daugiau diskutuoti.

635

cia tu kiauras esi ta pati kalbi per ta pati nieko naujo nepasakai ;D

636

Nereik cia vienas kito izeidinet,tiesiog nuomones nesutampa o be izeidinejimu diskutuot abu nesugebat....

637 (edited by Diana, 22 2012-04-18 13:51)

kas sita tema nieks nesugeba normaliai diskutuoti,visiem proto bokstam reik issakyt savo nuomone ir kitus izeidinet

638

Kad si tema ir taip labai jautri visiem ;D dar nuo tu laiko tai Tomasevskis pasireiske,nuo to ir prasidejo visi pykciai ;D

639

Uk gyvenu ir turiu daug geru draugu is lenkijos,nors vieni kitu humoro suprantam,o su anglais nelabai einasi.

640

na jo lenkija yra lenkija,o lietuvoje viskas kitaip su tais lenkais