Re: Kodel emigruojate?
ieskom geriausio...
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Pasaulio Lietuviai → Kodel emigruojate?
ieskom geriausio...
Sveiki!
Gal kam tenka dirbti Vokietijoj slaugytoja (sesele) slaugos ligonineje. Turiu slaugos bakalauro laipsni ir baigiu visuomenes sveikatos vadybos magistratura. Niekaip neapsispredziu vaziuoti ar ne (as dabar dirbu Lietuvoje). Ir gal ka nors girdejote apie visuomenes sveikatos vadybininkus. Domina stazuotes.
mokek gerai vokieciu kalba gali rasti ten darba nuvykusi savarankiskai pati ir be skelbimu ieskojimo...per sklebimus nesaugu o ypac per tarpininkus
o as pvz gyvenu dabar JAV, ir patikek cia tikrai geriau nei lietuvoj... per tris menesius susipazinau su Lietuviais, kurie tikrai gerai cia isisuke, dauguma baige auksciausios klases koledzus ar univerus (MCC, RIT), tai dabar ir pats eisiu mokintis! ir va zmones cia kokie. zinoma yra visokiu kaip ir visur, bet vistiek padetis cia patikekit kitokia. Lietuvoj pabaiges univera nezinai ar darba gausi, o cia kas kita. patariu tik viena, verskites per galva, bet vaziuokit i uzsieni mokintis ir nesakykit, kad pinigu nera, nes galima cia pvz gauti pasalpas neblogas, aisq jeio tik yra noras ir galva ant peciu. jei kas susidomejot, galiu kazka patarti del mokslu, o gal ir padeti...
LABAS VISEM AS GIVENU ISRAELI GIMAU LETUVOI IR MAN RAIKE SURASTY FOTOGRAFIU APIE LETUVOS AS PRASAU KAT JAIGU GALITE NUSUSTI AR PASAKITI MAN KUR AS GALIU GAUTIׂNUIMTIׁ MANO ADRESAS ZEEVK@URDAN.CO.IL P.S AS NE TAIP GERAI KALBU LETUVISKAI
Tikrai prastokai kalbi-nes nesupratau ko tu nori is tu fotografių??
Gerai mano ekonomistisnis poziuris... Vat sedziu as toj Portugalijoj dabar (studijuoju) Ir man labai didelis klausimas kilo... Norit kad lietuvoje butu dideles algos... Tai gal butu pats laikas sugrizti i Lt visiems ir pradeti kelti LT ekonomika o ne pvz kokios UK.. Norit visi kad butu gatava ir daug... Sukurkim susede ta geri ir turesima tada jau pas mus anglai statybose dirbs.. Yra ir zymiai mazesniu saliu kurios sugebejo savo darbu pakelti salies lygi i aukstumas.. Ir ta dare tikrai ne sededami ir verkdami apie mazus atlyginimus... O kalbant apie pasalpas jos is dangaus nekrenta cia Tomui 21 Pasalpaskazakas turi uzdirbti..
Bukit geri, as prasau jusu isvaziuokit, mokykites, uzdarbiaukit, bet sugrizkit atgal i Lietuvele. Juk po velniu, mes lietuviai, mes vieningi, susiimsi ir pakelsim lietuvos uki
Bukit geri, as prasau jusu isvaziuokit, mokykites, uzdarbiaukit, bet sugrizkit atgal i Lietuvele. Juk po velniu, mes lietuviai, mes vieningi, susiimsi ir pakelsim lietuvos uki
Tai zinoma kad grisim kur cia dingsi
man sunku pagalvoti,kad dauguma lietuviu ten isvyksta ir nesiruose gryzti i gimtaji krasta...as pati buvau vasara uzsienyje 3men,taip man ten patiko,bet lietuva man brangiausia...ten galiu isvaziuoti tik kuriam laikui....Lietuviai bukit lietuvos patriotai! Musu juk ir taip mazai...
Ne visi ten ir pasilieka ...Gyvenimo pradziai uzsidirbt lengviau yra uzsienyje nei Lietuvoje...dalis ju grysta cia nusipirkti buto ar namo ir lieka dirbt Lietuvoje,dalis ju tik pensijai sugrys-aisku didele dalis ju keliaus,apsigyvens svetur..
vat butent ka tik tu pati parasiai,kad dalis ju ten visitiek liks......Bet as manau,kad kiek vienas pasisitenges ir lietuvoje geriau gyventu....o i svetur vaziuotu tik pailseti!
nezinau as daugiau pazystu kurie grysta atgal o ten isvyksta trumpam tam kad uzsidirbtu butui ar namui nusipirkt,lietuvoje galima pragyvent is atlyginimo tik butiniausiams dalykams apsirupinti, o jaunai seimai nusipirkt busta yra sunku....atlyginimo nera ko lyginti ten net tas pats minimumas didesnis....as ir jeigu vyksiu tik trumpam,man nepatinka ten likti,buvau isvykusi...bet nusprendziau kad visur gerai bet namie geriausia
vILMA STUDIJUOJI,ESI TIKRA AR VALYTOJA lT NEBUSI,O SIAIP TIK GIRDEJAI,ESU ANGLIJOJE,PAZISTU LT KURIE OFISUOSE PASTUOSE DIRBA,LYGIAVERTISKA DARBA SU ANGLAIS,PTI CIA VALYTOJA NEDIRBU,DIRBAU PRIE KASOS,DABAR BANDAU KIRPEJA ISIDARBINTI,ZINAI KIEK COIA LT KURSAI KIRPEJU KAINUOJA,O CIA TAVE SIUNCIA UZ KIRPYKLOS PINIGUS,O BEJE TOMAI JO PRITARIU ZINAU,KAD LT STATYBINKAI UZ ANGLUS OFISE SEDINCIUS GERIAU UZDIRBA,IR VISIEMS PATIKA LT DARBAS NES JIE KRUOSPTUS,O ANGLAI YRA TINGINIAI,TAI VA MES ISNAUDOJAME JU SPRAGAS,IR UZDIRBAME SAU,JO IR AS VERKIAU NES PASIILGAU VISU,BET ZINAU,KAD KAZKADA GRISIU,GALESIU PILNAI SAU VISKA NUSIPIRKTI,BUSIU APSIRUPINUSI,TADA NEREIKS VERKTI,KAI DAR KITI ASAROS,MAN SUNKUS AS LT UZ BUTA SUSIMOKETI NEGALIU
Tikrai ir uzsienyje gali isidarbinti labai gerai.Tik butina tureti prota ir zinoti kalbu...AS dabar gyvenu Italijoje,pirma karta vaziavau irgi dirbti,bet ir ne valytoja,o kruiziniam laive bermene...Darbas geras,zmones nuostabus,o dirbau ten vien del to kad isvaizda gera ir 5 kalbos zinau...;)O lietuvoje as negaliu nieko pasiekti,nes pazistamu neturiu...kurie padetu.O del studiju,tai studijavau as bet kai supratau kad darbo negausiu pagal mano specialybe tai ir isvaziavau,dabar ketinu studijoti italijoje...o darba ten ir vel turiu, ir l.gera sedek sau popieriukus pasirasynek...;)
as irgi buvau isvaziavusi
juk mes jauni, mes turime teise uzsidirbti, jei musu vyriausybe sugeba tik sau darytis pinigus, tai atsiprasau.... kodel mes turime arti, kaip jauciai uz 500 lt. i men.
oi tik nesakykite kokia materialiste! sita fraze jau girdejau kazkur...
uz mokslus reikia moketi, jei nori kazka pasiekti....daugiau nei bakalaura.... uz nuvaziavima iki paskaitu reikia moketi, uz knygas paskaitoms kai kurias reikia moketi, reikia konspektus sviesti, reikia pavalgyti uz kazka per pietus, mergimos reikia kosmetikos nusipirkti, berniukams siais laikais taip pat, net tik sau , bet dar ir savo masinytei pagrazinti.... graziai apsirengti, gyventi, skaniiai pavalgyti, gerai linksmintis visi norime... todel ir begame is lietuvos
Todel ir mazeja lietuviu,kad jus tik izvelgiate kas blogiausia,bet jus taip pat paziurekite,kad yra geru dalyku....zmones susiranda darbus ir laimingi....Aisku kaip as tai daznai vyksiu i svetima sali nes mano tetis gyvena kitur,tai......vaziuoju pas ji,bet tiesa,kad jaunimui sunku,jie nori vis kazko naujo...tad ir keliauja jieskosi svetur laimes,bet chebryte gryzkite i lt...nepasilikite ten!
jei butu galimybe gaut pakankamai gerai apmokama darba lietuvoj..niekad niekur nevaziuociau..nes kencia seimos kurios lieka laukt to isvaziavusio....pas mane keli diplomai bet as lietuvai nereikalinga...o jei ir yra darbas tai tik uz minimuma...tai neimanoma man vienai islaikyt dvi dukras ..ir buta...o apie maista tik pasvajot reiketu...lai susimasto valdzios vyrai ka jie daro taip visa lietuva o ypac jaunimas iskeliaus ...
lietuva tevyne musu tu didvyriu zemebuvai kazkada:-[tokie laikai atejo kad mes didvyriai esam kitose salyse
ten pinigu galima uzsidirbt normaliai, nors pajauti uz ka dirbi..
Diskusijų forumas → Pasaulio Lietuviai → Kodel emigruojate?