1

Topic: Bendravimas

Tai va turiu bendravimo problemų. Nemoku palaikyti pokalbio, mane  vis turi šnekint ir šnekint, o kaip pats prasižioju dažniausiai nusišneku. Kol galiausiai bandau šnekėti tik manęs net nebesiklauso, pasirodau kaip durnelis. Po to keistai jaučiuosi. Noriu aš bendrauti noriu išmokti bendrauti kaip visi kalbėti bet kokia tema bet neišeina. Viena diena sekasi geriau bendrauti, kita išvis nebežinau ką pasakyti. Gal pasitikėjimo trūksta, drąsos.

2

Re: Bendravimas

geriau jau tylek nei nusisnekek protingesnis atrodysi, negaliu pakest snekoriu kurie sneka beleka svarbu sneket net pykina kartais

3

na jeigu tikrai yra noras bendrauti, bet nelabai pavyksta pasisakyti, tai gal nereiketu tiketis, kad is karto visomis temomis pavyks kalbeti. Pamegink kitus sudominti tema, kuria pats domiesi gal bus lengviau ir drasiau kazka pasakyti. gali taip pat pasirinkti ir daugiau suzinoti apie dazniausiai pokalbiu metu pasireiskiancia tema ir tada meginti. Zinoma, reikia pradeti nuo mazu dalyku ir nesitiketi, kad kita diena viska galesi padaryti smile
  Ir dar asmeninis mano pastebejimas, kad nera zmoniu galinciu kalbeti apie viska, nes jei tokiu ir pasitaiko tai jie kalba, bet nieko nepasako, tad jau geriau gebėt kalbėt apie keleta dalyku nei kalbet tik del kalbejimo smile

4

kas kaip nori, tas taip bendrauja.. big_smile ne visi tokiu pat tikslu renkasi i tokius kaip ''ieskok''.. cia pastebejau visi ieskantantys, bet nieko nedarantys zmones renkasi, visi labai rimti. o is ties manau visi cia tik pasakyt kokia neamone ir pasikabinet prie kito nuomones, kuri greiciausiai irgi nera rimta, o blogiausia visi priima viska, kaip uz rimta. big_smile gal ir sitas pasisakymas mano, gal is tiesu taip nemnau, big_smile:D

5

geriau net neprasizioti, jei pasakyti neturi ka.
o kad turetum ka pasakyti ir moketum kalbeti - knygas skaityt reikia.

6

tarp kitko kartais pamatai nauja mergina ivaizdis lyg ir neblogas lyg ir nekvaisa bet  kai issizioja ir pasako kokia minti tai net neber ka pridurti tik pamazu nuryt kramtoma kasni kad neuzspringtum

7

Dzigitai, kiek tau metu?
Cia nieko keisto, daznai pasitaiko zmoniu, kuriems neiseina bendrauti atba nemoka uzkalbinti.Cia manau bendravimo sutrikimas arba vaikysteje islikes kompleksas.

8

Dzigitai, geriau kartais buti vienam, kad nereiketu gailetis, kad susidejai su kokia durne.

9

Tiesa dėl bendravimo, paprasčiausia nesiriša kalba dėl to kad nerandi bendraminčių, arba mažai pasitiki savimi, vienu žodžiu varijantų yra daug

10

laba

11

Ar man čia tik atrodo, ar dauguma čia susirinkusių kaip tik ir mala kas ant liežuvio? Kaip suprantu, žmogus skundžiasi, kad jam apskritai bendraut sunku, o jūs ką atsakot?... Nebent trolinat, tada taip....

Va kam galiu pritart, tai Gintautui, kad gal kartais geriau nutylėt nei bet ką šnekėt, jei neturi ką pasakyt. Bet, po galais, negi taip įmanoma - visiškai neturėt apie ką kalbėt? Negi visada atsiduri netinkamoj kompanijoj - tarp mažvaikių, tarp senukų, dar kur, kad tikrai nebūtų apie ką šnekėt? Netikiu, taip nebūna.... Nebent iš tiesų neturi apie ką šnekėt, bet ir vėl - juk nesėdi 24/7 namie izoliuotas nuo pasaulio? TV žiūri, radiją klausai, internete naršai? Studijuoji pagaliau? Reiškia, išeini iš namų, matai, kaip aplink gyvenimas teka, apie vieną ar kitą dalyką turi savo nuomonę. Ją ir sakyk. Aišku, savo vietoj. Negi tu ir apsipirkt nesugebi? Juk reikia bendraut su pardavėjais. Nu netikiu, kad visiškai nesugebėtum bendraut.... Pati buvau iš labai jau sunkiai bendraujančių, bet šiaip lyg ir nėra problemos įsijungt į pokalbį, užvest kokią temą. Juk vis tiek kažkuo domiesi ne tu vienas. Aišku, nežinau,  kokioj kompanijoj kaskart atsiduri, bet negi taip būna, kad visiškai jokių bendrų temų nerastum? Ar atsiduri tarp priešiškai nusiteikusių individų, kad net prasižiot būtų baisu? Nebent nesidomi visiškai niekuo, nieko neskaitai, nieko nežiūri, tai ir temų pokalbiui nėra. Bet juk toks absoliutus nieko labiau jau iš fantastikos srities. Pradžiai paprastas patarimas - daugiau skaityt. Ne tik knygas, bet ir žiniasklaida pasidomėt. Pagaliau - nebijok pasisakyt ir kompanijoj savo bėdą - gal kaip tik užsimegs visai šaunus pokalbis, o ir gerų patarimų gausi.

12

Dekui už atsakymus padejot smile

13

Dzigitas wrote:

Dekui už atsakymus padejot smile

dekui i kisene neydesi alus is taves smile