Robertas wrote:Įdomių čia nuomonių prirašėt dėl antros pusės keitimo, tai aišku bandyčiau keisti, tai kas akivaizdžiai yra žalinga. jei mergina jau netoli 30 metų, o geria kiekvieną savaitgalį ar kas antrą, tai nieko gero. Kartais žmogus nori keistis, bet jam reikia išorinės pagalbos, tokiu atveju nematau nieko blogo, norėti kažką pakeisti antroje pusėje.
Įdomi tema, mane netgi suintrigavo ) Pradėsiu nuo to, kad kraštutinumai visada gąsdina. Lygiai kaip koks fašizmas ir komunizmas. Tas pats ir čia, geriantis vyras blogai (pragers pinigus, gėda prieš žmones, muš žmoną ir vaikus). Negeriantis irgi biški toks įtartinas (o kaip kompanijose bus? Vienas negers, kaip atrodys? O gal koks narkomanas? O gal durnavotas? Man irgi neleis niekada išgerti? O gal dar primuš kai norėsiu tai padaryti?) Kaip matot, baimių kažkaip savaime gavosi kur kas daugiau, nei prie geriančio O baimė toks dalykas nuo kurio norisi bėgti kuo toliau )
Dabar kas liečia žalą. Išduosiu paslaptį, mažas alkoholio kiekis kasdieną yra ne tik nežalingas, bet netgi.. naudingas ) Jeigu stipriau pasigilinsite, atrasite, kad tarkim alus, vynas skystina kraują, o tai natūralūs vaistai tirpdantys krešulius ir trombus kraujagyslėse, kas labai aktualu vyrams >40m. (dažniausia mirtingumo priežastis). Mažus alkoholio kiekius kepenys suskaido be jokio streso. Tas kiekis yra nedidelis, čia ir bėda, išgėrei 100ml vyno, butelis pradarytis, negi padėsi į bufetą? O antras 100ml jau yra nebe vaistas, o nuodas ) Todėl gydytojai niekada to nerekomenduoja. Bet jeigu pažystamam daktarui papasakosite tai, ką čia parašiau, jis šypsosis ir patvirtins ) Nebent, pats bus užkoduotas nuo alkoholizmo, nes tai labai paplitę tarp vyrų gydytojų, ir beje pagalvokite kodėl? )
Mano asmenine nuomone, reikėtų valdyti ne patį išgėrimo faktą ("išgeriu tik 2 ar 3 metus per metus"), bet kiekius. Kas liečia alkoholį, alkoholizmą, matot, žmogus yra toks užsispyręs sutvėrimas(su nedidelėmis išimtimis), kad nesikeis, kol nepraras pirmiausia darbo, paskui šeimos, vaikų, nebus iškeldintas iš namų, neatsidurs teisme. Tik praradęs viską ir atsidūręs dugne, pradės kažką daryti, kad susitvarkytų su alkoholiu. Todėl temos autoriaus pareiškimas "tai aišku bandyčiau keisti", "nematau nieko blogo, norėti kažką pakeisti antroje pusėje" yra pasmerktas sužlugti net neprasidėjęs - Jūs nedaeisit iki to, kad galėtumėt pradėt kažką keisti ) Keistis niekas nenori, ir pačiam turbūt nelabai norėtūsi pradėt vyno degustacijos su savo antra puse per kiekvieną romantišką šeštadienio vakarienę, ar ne? ) Ko gero net pyktelėjot mintyse "to betrūko" Neišsiplėsiu kodėl aplamai vyrai ir moterys geria, nes tai atskira tema. Žinot, man labiausiai patinka elgtis natūraliai, nes griežtas ribų nubrėžimas arba uždraudimas visada pasmerktas sužlugti (laiko klausimas). Todėl daug lengviau truputį pakoreguoti kiekį ar dažnumą O gal netyčia pastebėsite, jog aplamai to nebereikia, ir būsite kaip šios temos autorius )