1

Topic: Ieškai ar lauki? (apie sėkmę)

Aš dažnai domiuosi sėkmingų žmonių psichologija, ką jie daro kitaip nei kiti, kaip mąsto. Daugelis dabartinių problemų dėl gyvenimo kokybės yra susiję su tuo ką noriu pasakyti. Vakar prisiminiau sovietų laikus. Nors buvau dar labai mažas ir asmeniškai nedaug ką pamenu, tačiau iš to ką pasakojo ir koks tai buvo gyvenimas, pagal tai remiuosi tolimesnėmis mintimis. Kaip žinia darbas yra vienas iš svarbiausių žmogaus gyvenimo įvykių ar procesų, nežinau kaip įvardinti. Nes kiekvienas turi kažką dirbti, kad išgyventų. Sovietų laikais užtekdavo trumpų, konkrečių mokymų ir darbas praktiškai garantuotas. Tai gi, žmonės įsisavino tokį požiūrį, kad norint gauti darbą, reikia tik tam tikrų mokymų, studijų, o visa kita bus garantuojama.
Lietuvoje galbūt ne taip smarkiai jaučiama studijų apgaulė, tačiau žmonės dar neišaugo iš to seno požiūrio, nes jų tėvai ir seneliai vis kartoja tą patį, perša seną požiūrį. Gal apie studijas dabar neišsiplėsiu, tačiau tai geras pavyzdys, kai žmonės vietoj to, kad aktyviai ieškotų galimybių, pasyviai tikisi rasti, tiksliau vos ne laukia, kol jiems pasiūlys darbą, nes jie turi diplomą ir įdėjo skelbimą, jog ieško darbo.

Pastebėsite, jog visi sėkmingi žmonės yra kitokio požiūrio, nei daugelis. Jie nelaukia, jie ieško galimybių, imasi rizikos, domisi, skaito ir bando išsiaiškinti kas neaišku. Kai kiti laukia kol jiems pasiūlys darbą, kol mokytojai išmokys juos.... kažko, kas pavers juos sėkmingais, laukia kol dėstytojai pateiks informaciją, kuri reikalinga konkrečiam darbui atlikti, vengia daryti kažką neįprasto, bijo rizikos, skaito tik kai liepia, kai reikia išmokti ir pasiruošti kontroliniui, egzaminui, darbui.

Ne veltui yra sakoma, kad magija vyksta už komforto zonos ribų. Tu gali pasiekti daugiau, nei manai, bet tik jei žengsi už savo komforto zonos ribų.

Beje, visa tai galioja ir pažintims. Ar įsidedate keletą nuotraukų ir laukiate kol kas užkibs ar išsiaiškinate ko jums reikia, kas patinka ir to ieškote, domitės, bendraujate.

2

Re: Ieškai ar lauki? (apie sėkmę)

Iš esmės pritariu šioms mintims, bet galiu ir kitokį požiūrį išsakyti. Žmonės yra skirtingi. Čia paminėtas domėjimasis, papildomas žinių ieškojimas, o ne tik darymas to kas liepta yra susiję su žmonių pomėgiais. Žmogus nepavargsta darydamas tai kas jam patinka. Yra žmonių, kaip sakoma, apsigimusių verslininkų, jiems patinka sukti biznį ir jie iš to gauna pasitenkinimą, džiaugsmą. Taigi, tokiems žmonėms patinka ta veikla, kurią jie daro ir jiems sekasi, jie domisi papildomomis galimybėmis ir jiems sekasi dar geriau. Yra ir kitokių žmonių, kuriems nei įdomus tas verslas, nei jiems sekasi. Mano nuomone tokiems žmonėms reikia ieškoti kitų veiklos sričių, bet tokių kurios jiems patiktų. Net paprasta veikla gali būti labai pelninga jeigu žmogus tai daro su polėkiu, tampa savo srities profesionalu ir natūraliai užsidirba pinigų. Aš pritariu, jog laukti nėra geriausias sprendimas, aš siūlau daryti tai ką mėgsti.

3 (edited by Arvydas 2015-04-29 09:33)

Na mano manymu finansinė sėkmė ir meilė ne visai vienodi dalykai ir ne viskas vienas prie vieno čia tinka. Bet taip, kuo daugiau įdedama bus pastangų, tuo daugiau šansų "kažką" rasti. Būtent "kažką" čia yra esminis. Tai nebūtinai bus likimo tau skirtas žmogus, nors gal ir labai gerai sutarsite, gal kartu pragyvensite 10 ar 20 metų, bet vistiek gali ateiti diena, kada išaiškės, kad šis žmogus yra ne jūsų...

O kas liečia finansinę sėkmę. Pats va dirbu sau, nors esu kiek per smulkus, kad save vadinčiau verslininku. Bet vienas man aktualių dalykų yra laisvė, neturėjimas Boso virš galvos ir dirbti tik tiek, kiek man norisi. O už tai tenka kažkiek sumokėti, uždirbti kiek mažiau. Na su metais pinigai pasidaro ne pats svarbiausias dalykas, nors be jų irgi sunku. Nebent važiuoti gyventi kur į laukinę gamtą...

Dėl sovietinių laikų elgesio programų, geras pastebėjimas! Tėvai ar seneliai savo atžaloms dar vis kiša į galvas senas sovietines programas, kad maždaug baik univerą ir tavo ateitis bus garantuota. O tikrovė pasirodo, kad nieko bendro neturi su tuo... Taip sovietmečiu buvo darbo vietos, kartais net jas specialiai kurdavo, kadangi dirbti privalėjo visi. Buvo galima dirbti, darbe vogti, daryti broką ir vistiek mokėdavo algą ir neišmesdavo iš darbo... Dabar jau ne tie laikai. Kapitalizmas ir tenka orientuotis į rinkos poreikius, kitaip net jeigu ir atrasite savo idiliją, ji nebūtinai apsimokės...

Šios programos jau yra atgyvenę ir pasenę, pats aš nors ir visą gyvenimą kažką savarankiškai tyrinėju ar studijuoju, bet oficialiems mokslams niekada neskyriau laiko. Lapukas man niekada neatrodė svarbus. Karjeros prasme, ne kartą darbo knygelėje puikavosi žodis "direktorius". Viskas visada priklauso nuo žmogaus, nuo jo požiūrio į gyvenimą ar darbą.

Taip pat daug reiškia koks žmogaus sąmoningumas, kiek daug jis pajėgia suvokti ir suprasti apie visą šį pasaulį, planetą, žmones, darbą, biznį ir t.t... Būna labai sėkmingų verslininkų, kurie dar vidurinėje mokykloje pradeda kurti savo ateitį ir verslą. O pažiūrėjus į kai kurias naujienas, tai gan daug technologinių išradimų šiuo metu yra padarę paaugliai, visai ne mokslininkai ir ne laboratorijos.

Tiesiog žmogus gimsta su savo misija, ji jam svajonių pavidale transliuojasi. Bet iš karto, po to, jo tėvai pradeda primetinėti jam įvairias elgesio programas... Vėliau mokykla, įstatymai, valstybė, universitetas ir t.t... Jeigu žmogus šiame kelyje patiria daug stresų, tai jie dar kažkiek padeda prisiminti savo tikrą misiją, bet daugelis taip ir pavirsta daržovėmis.

Juk tie tokie normalūs, niekada nieko nepasiekia, tiesiog tampa eilinėmis daržovėmis, zombiais ar patrankų mėsa... Visi kas kažką pasiekė buvo kokie nors čiūdikai... Pvz. Billas Gatesas, gan prastai mokėsi universitete, bet kaip jis pasakojo, už tai jo kažkoks draugas gerai mokėsi tame pačiame kurse, kur mokėsi ir dabar tas jis dirba Microsoft!

Tai kas tinka vieniems, retai tinka kitiems. Tai kas tiko jūsų tėvams, retai tiks jums. Kaip tame posakyje. Kartais žmogus visą gyvenimą laukia traukinio, net nežinodamas, kad jis randasi oro uoste. Uch šia tema tekę nemažai diskutuoti kitur. smile buvo ir diskusija, kas liečia ar verta studijuoti universitetą, tai po labai ilgos diskusijos priėjome išvados:

1 - Jeigu nori siekti mokslo aukštumų, tapti mokslininku ir pan. - stok į universitetą;
2 - Jeigu nori dirbti, tai stok į pvz. profkę, kolegiją ir pan...

Laikas - pinigai! smile Nors ne visi šią koncepciją palaiko, bet žmogui, kuris pats daug nesuvokia, ji gali būti visai tinkama...

Šių laikų sėkmės koncepcija yra susirasti savo mėgstamą užsiėmimą ir po to sugalvoti kaip iš jo užsidirbti ar pragyventi. Nereikia pamiršti tik vienos smulkmenos iš psichologijos, kiek žmogus jaučiasi vertas, tiek jis visada ir uždirba...

4

Yra toks posakis: " Tapk asmenybe verta dideliu pinigu". Jei vadovautis siuo posakiu reiskia nera laiko kazko  laukti.

5 (edited by Arvydas 2015-04-29 10:51)

Ezoterikoje, pvz. Aleksandro Palienko praktikoje jis sako - "reikia leisti sau būti turtingu". Čia, jeigu įdomu, rusų kalba, būtent apie teisingą mąstyseną ir kaip to pasiekti. Nors čia apie viską, ne vien turtus.: https://www.youtube.com/watch?v=ykQbPIkFcvg

Aš šią sistemą bandau įsisąmoninti jau kuris laikas. Tai šį video periodiškai virs peržiūriu.

6

Jei siekiat turtu skaitydami knygas, tai jau neesat sekmingi, nes negalite skirti laiko sau, o skiriate laika pinigams big_smile taip ir pragyvensit nieko nesuprate apie save, o tik blaskomi noru tenkinimo kaip gyvuliai big_smile dar masinos nepamirskit geresnes nei reikia, kad pateles labiau atkreiptu demesi big_smile

7

Bitinas wrote:

Jei siekiat turtu skaitydami knygas, tai jau neesat sekmingi, nes negalite skirti laiko sau, o skiriate laika pinigams big_smile taip ir pragyvensit nieko nesuprate apie save, o tik blaskomi noru tenkinimo kaip gyvuliai big_smile dar masinos nepamirskit geresnes nei reikia, kad pateles labiau atkreiptu demesi big_smile

O gimstam mes, aisku, visi labai protingi ir ismintingi?
Tai kur tos isminties semtis jei kartais toks negimei?

8 (edited by Bitinas 2015-04-29 11:09)

cia kalbama apie knygas i finansus, o ne saviugda smile plius is saves semkis, yra budu, jei nori suzinoti i pm brukstelni smile

9

Pritariu Bitinas !00% wink

10 (edited by Arvydas 2015-04-29 11:34)

Bitinas wrote:

cia kalbama apie knygas i finansus, o ne saviugda smile plius is saves semkis, yra budu, jei nori suzinoti i pm brukstelni smile

Ten yra ir apie finansus, kaip ir apie sveikatą ir kitus aspektus, kas paprastai svarbu žmogui. Jo požiūris į pasaulį, būtent apie ką tema. Aišku kiekvienam savo ar tai priimti ar tai tik padės suvokti aplamai kokie aspektai yra, o toliau jau savo galva eiti į tai. Aš irgi tik kas man tinka sau pasiimu iš kitur.

11

Pastebėjau, kad sėkmę vertinate pinigais. Aš regis neužsiminiau apie atlyginimą ir turtus. Tai įdomu stebėti kaip kiti supranta kas yra sėkmė. Mano supratimu sėkmė yra kai išsikeli tikslus ir pavyksta juos pasiekti. Gal kažkas išsikėlė tikslą įkurti savo įmonę ir jam tai pavyko, nesvarbu, kad labai sunku ir uždarbis nedidelis, tačiau jei žmogus to nori, užsibrėžia tikslą ir to pasiekia, tai aš skaitau kaip sėkmę. Stambūs verslininkai visiškai kitaip žiūri į pinigus ir dėl to visiškai kitaip mąsto kaip juos panaudoti. Pinigai tampa ne valiuta, o įrankis, kaip koks plaktukas. Aišku kalbu ne iš savo patirties, nes niekada nesvajojau tapti labai turtingu, tačiau visada norėjau tapti laisvu ir sėkmingu toje srityje, kuri man patinka.

12

sekme reikia pagauti, ne rasti ir neieskoti..

13

Kai kuriems žmonėms kaip tik gyvenimas be iššūkių liūdnas. Eiti tiesiai, šaligatviu per lengva, tai lipama per pvz. tvorą... big_smile Kaip čia nesenai su vaikystės draugu susirašinėjau, kuris išvykęs svetur laimės ieškoti. Pasakojome kokius žaidimus žaidžiame vienas kitam, o jis po to sako, ai aš tai cheatų prisiperku ir žaidžiu. Aš tik pagalvojau koks įdomumas tada žaisti. Kaip tik iššūkis kažką pasiekti yra vertas dėmesio. Po to žiūriu, kad pas žmogų dėl daugelio dalykų toks požiūris. Pasakė, kad gal atvažiuos į svečius iš karto po to sako gal pas jus koks baras su striptizu yra... O tai koks įdomumas klausiu? Gi įdomiau pats kabinimo procesas, o ne gauti viską ant lėkštės. Taip sakant per lengva smile

14

Arvydas tiesa, man gyvenime reikalinga itampa, kai reikia suktis is padeties..

15

Tai idomu tada ar gali lygintis eilinis pilietis su finansine nepriklausomybe turinciu asmeniu? Kuris is ju gyvena savo malonumui labiau? Kurio galimybes platesnes? Ar sekmingas zmogus turetu buti ir laimingas?

16

Beje, visa tai galioja ir pažintims. Ar įsidedate keletą nuotraukų ir laukiate kol kas užkibs ar išsiaiškinate ko jums reikia, kas patinka ir to ieškote, domitės, bendraujate.

per daug nesuku galvos, isidedu nauju nuotruaku ir laukiu kol uzkibs, bet pacios retai kimba, tai dar parasau smile

o siaip apskritai gyvenime tai ieskau galimybiu gyvent geriau nei dabar smile nors mane pazistantys sakytu kad lb as jau nemegstu kazko ieskot ar keist, ir sedziu savo konforto zonoj smile

17

Robertas wrote:

Aš dažnai domiuosi sėkmingų žmonių psichologija, ką jie daro kitaip nei kiti, kaip mąsto. Daugelis dabartinių problemų dėl gyvenimo kokybės yra susiję su tuo ką noriu pasakyti. Vakar prisiminiau sovietų laikus. Nors buvau dar labai mažas ir asmeniškai nedaug ką pamenu, tačiau iš to ką pasakojo ir koks tai buvo gyvenimas, pagal tai remiuosi tolimesnėmis mintimis. Kaip žinia darbas yra vienas iš svarbiausių žmogaus gyvenimo įvykių ar procesų, nežinau kaip įvardinti. Nes kiekvienas turi kažką dirbti, kad išgyventų. Sovietų laikais užtekdavo trumpų, konkrečių mokymų ir darbas praktiškai garantuotas. Tai gi, žmonės įsisavino tokį požiūrį, kad norint gauti darbą, reikia tik tam tikrų mokymų, studijų, o visa kita bus garantuojama.
Lietuvoje galbūt ne taip smarkiai jaučiama studijų apgaulė, tačiau žmonės dar neišaugo iš to seno požiūrio, nes jų tėvai ir seneliai vis kartoja tą patį, perša seną požiūrį. Gal apie studijas dabar neišsiplėsiu, tačiau tai geras pavyzdys, kai žmonės vietoj to, kad aktyviai ieškotų galimybių, pasyviai tikisi rasti, tiksliau vos ne laukia, kol jiems pasiūlys darbą, nes jie turi diplomą ir įdėjo skelbimą, jog ieško darbo.

Pastebėsite, jog visi sėkmingi žmonės yra kitokio požiūrio, nei daugelis. Jie nelaukia, jie ieško galimybių, imasi rizikos, domisi, skaito ir bando išsiaiškinti kas neaišku. Kai kiti laukia kol jiems pasiūlys darbą, kol mokytojai išmokys juos.... kažko, kas pavers juos sėkmingais, laukia kol dėstytojai pateiks informaciją, kuri reikalinga konkrečiam darbui atlikti, vengia daryti kažką neįprasto, bijo rizikos, skaito tik kai liepia, kai reikia išmokti ir pasiruošti kontroliniui, egzaminui, darbui.

Ne veltui yra sakoma, kad magija vyksta už komforto zonos ribų. Tu gali pasiekti daugiau, nei manai, bet tik jei žengsi už savo komforto zonos ribų.

Ne darbas svarbiause o gaunamos pajamos. Apie tarybinius laikus nekomentuosiu nes tai praejas laikmetis kuris buvo ir daugiau nebegriz na nebent vel isigales komunizmas. Dabar yra laukinis kapitalizmas ir isgyvenimo salygos yra laukines o poziuris i sekme ir laime yra stipriai iskraipytos. Siuo metu sekmingu laikomas tas kuris turi daug pinigu ir itakos bet ar nors vienas yra isigilines kokia tai kaina buvo siekiama, kiek yra zmoniu, likimu yra suluosinama ir sulauzoma, kad turtingi sliuzai galetu gyventi geriau uz kitus ir dar viesai puikuotis. Manes turtingi zmones nezavi kai jie puikuojasi brangiais skudurais, blizguciais ar naujais zaisliukais tame tarpe ir lovos partneriais tai tik parodo ju tustybe o ju numesti keli tukstanciai labdarai tai is vis apgailetina, geriau butu savo darbuotojams atlygius pakele ir baltai sumokeja ka vokeliuose moka, manau tai butu zymei geriau, o dar jai taip darytu visi verslininkai tai sumazetu asocialiu ir skurde gyvenanciu seimu.
Sekme priklauso nuo to kaip sugebesi islaviruot is susidariusios nepalankios situacijos, tai laibai priklauso nuo asmeniniu savybiu, aplinkos, supanciu zmoniu geranoriskumo.

18

Robertas wrote:

Pritariu, o ypac paryskintai daliai.

19

Juk kiekvienas zmogus vaikosi laimes ir nori buti sveikas. Tai kam naudinga,kad zmogus nemoketu mastyti,svajoti,tobuleti ir pan.? Visi galim, anksciau ar veliau suvokti,kad norim permainu. O daugelis taip ir lieka prie savo "suskilusios geldos" visa gyvenima. Ar tikrai vykdoma pasauline programa"skaldyk ir valdyk"??? O mes  tame spektaklyje marionetes? O uz laisve zmogui tenka nemazai sumoketi!!!

20

dalija wrote:

Tai idomu tada ar gali lygintis eilinis pilietis su finansine nepriklausomybe turinciu asmeniu? Kuris is ju gyvena savo malonumui labiau? Kurio galimybes platesnes? Ar sekmingas zmogus turetu buti ir laimingas?

Sėkmingai turtingas tik iš šono atrodo nepriklausomas.Jis dešimt kart labiau priklausomas nuo aplinkos nei tas kuris neturi ką prarasti.