Topic: ar turiu praleist masinas visose juostose jei esu salutiniam kely?
Ilgai vazineju, o kaip nezinau taip nezinau
sakykim yra tokia situacija:
cia ziedas, bet tas pats klausimas ir ne ziedinei sankryzai, taisykles tos pacios turetu but.
Na va masina ivaziuoja i zieda pirma juosta, ivaziavimas i zieda - salutinis kelias.
Ziede vazioja masina kita juosta. Ar ja reik praleist jei as tevaziuosiu pirma juosta?
Ar as ivaziavau i pirma juosta ir tapau lygiavertis su tuo kuris vazioja ziede ir jau jei rikiuojas jis , tai mane turi praleist?
Na cia dar va butent situacija, kad tas gali noret isvaziuot is ziedo. Ir jam reik i pirma juosta persirikiuot.
Jei as galiu laisvai ivaziuot i pirma juosta nepalaukdamas kol jis pravaziuos. Tada sakykim jei jis rodo posuki ir jau nusiteikes persirikiuot, bet dar to nepadares. Ir persirikiuoja o tuo metu as kaip tik i pirma juosta ivaziuju, jis nespeja sustabdyt. Kas kaltas.
Is vienos puses - jis vaziavo pagrindiniu keliu ir as ilindau. Is kitos puses - jis nevaziavo pirma juosta, paprastai matau mieste kad daug kas ilenda jei juosta laisva tai ir as pats taip darau.
Viskas gerai kai ner avarijos. Bet va esme, kaip avarijos atveju butu?
Nufilmavau video, cia tokia situacija, tik ne pagal brezini:
https://www.youtube.com/watch?v=lTeUGKB … e=youtu.be
cia prie belmonto sankryzos. Zodziu is ziedo is abieju juostu gali jis isvaziuot. Tai pirmoj juostoj nieko nebuvo, as ivaziuoju. O antroj juostoj varo, ties 7 s pro nosi pravaziuoja zalias minivanas.
Kas kuri turejo praleist? As jau ziede, tai pagalvojau, kad nieko neturiu praleist, man pagrindinis, nepersirikuoju.
Jis irgi nepersirikiuoja. Abiem pagrindiniai susikerta. As lieku jam desinej, tai desines rankos taisykle ir jis mane turi praleist? Plius jis man kazkuri momenta laiko yra vaziuojantis is paskos.
Arba kaip minejau - as turiu neivaziuot i zieda kol neatsilaisvino abi juostos?