Re: Ar egzistuoja Dievas?
Kestai, gal paaiskink man kvailam, is kur tas jezus suzinojo apie ta auksciausia buti? kas jis buvo? didis mokslininkas? siandien tokiu pranasu kiekvienam kampe pilna, kiekvienas narkosa tokias nesamones paisto, kodel butent jezaus nesamones pasirinkai? visai nepatriotiska
galima dar aš atsakysiu ir pasiūlysiu kritišką mastymo būdą(taip pasiūlysiu prasiplauti smegenis savanoriškai) - ir juokinga ir graudu, bet beveik visų mūsų samonė apgailėtino lygio(p.s.: kalbi apie kažkokį patriotiškumą - reikėjo pasirinkti kogero Dievą Perkūną, ar kas būtų patriotiška?). karočia - esam visi dalbajobų ****(sory, kad kalbu nevienaskaita ir dar ne pirmam asmenyje), kai daugiau pasiekusius už mus pačius menkinam(čia kalbu apie autoretetingus mokytojus)... ir jeigu Dievas Perkūnas irgi būtų Dieviškoji samonė kaip Kristus, Buda, Saibaba, Mahometas(tiesa, galimas daiktas, kad net ir tarp šių vardų yra kažkokia hierarchija), tai kodėl nea, būtume patriotiški ir skaitytume Perkūno šventraščius. Anksčiau išvardinti asmenys turėjo Dieviškąją samone, net nekalbėsiu ka jie dar turėjo Dieviško, nes pats nelabai turiu žalio supratimo, pas mane dabar yra tik Dieviškas pyktis:D.
Ir pati esmė (kur ir reikia prasiplauti smegenis) - pati Dieviškoji samonė tai nėra asmuo ir koks sup***as skirtumas kurią tiesą ir kuria kalba savinsiesi, jeigu ji yra viena. Kristus sakė- "aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas, kas seks manimi..." (toliau nerašau citatos, nes neužteks keiksmažodžių aiškinti...) svarbiausia ką jis turėjo mintyje tai sakydamas, kad pas jį esanti gyvenimo logika, tvarka yra VISA APIMANTI(o ne atskirai kaip-matematika; fizika; psichologija; biologija; filosofija ir pan) ir harmoninga ir jo egzistencija žemėje padovanoja tai galimybę priimti kiekvienam(neslėpsiu kitose religijose panaši situacija ir būtent ne asmuo, o žinia apie tiesą, nors kaip matome šie du dalykai yra tapatinami, tačiau mūsų ego priverčia sutepti ir iškreipti šio sutapatinimo esmę). kitas klausimas kodėl visgi dalbojobais esam ir vis dar po Kristaus egzistencijos?(pasakysiu savais žodžiais), jis sakė- kas klausosi mano žodžio ir jo nevykdo - panašus į dalbojobą(neišmanėlį) kuris pasistatė namą ant jūros kranto, atėjo audra ir tas namas sugriuvo į šipulius, o tas griuvimas buvo smarkus. Tas kuris klausosi mano žodžio ir jį vykdo yra panašus į išmintingą žmogų kuris pasistatė namą ant uolos, ir atėjus audrai tas namas liko sveikas.
Kristus mokė žydus nes žydų protai buvo praplauti labai stipriai(visokios griežtos taisyklės)(sakė- "atėjau gelbėti pražuvusių Izraelio avių") , ir jiems reikėjo lyderio, šiuolaikinei visuomenei lyderio irgi reikia(tačiau ne dėl griežtų taisyklių-prie ko nuvedė visos inovacijos, branduolinės fizikos, paprastos demokratijos keliu? ar taip gali padaryti savarankiškai protaujanti būtybė?), kodėl tai negali būti Kristaus mokymas? o tiems kam grūdus nuo pelų atskirti pavyksta patiems Buda sakė-
"Netikėk tuo, ką girdi.
Netikėk tradicija, nes ji perduodama iš kartos į kartą.
Netikėk niekuo, kas buvo kartota daug kartų
Netikėk dėl to, kad užrašyti teiginiai pasiekė mus iš žilos senovės.
Netikėk Spėlionėmis.
Netikėk mokytojų ar vyresniųjų autoritetu.
Tačiau po atidaus stebėjimo ir analizavimo, kai tai neprieštarauja sveikam protui ir pasitarnaus kiekvieno bei visų žmonių labui, priimk ir gyvenk pagal tai."
jeigu kažko nesupratai ar kažkas tau nedera, tai bbd ir liksi dalbajobu:D. O jeigu tai tau senai aišku, tai nors tavo savimeile paglostys, kurios glostyti jeigu žinai nederėtų...Amen