61

Re: Kodel emigruojate?

Zinokit jaij Lietuvoje butu toks pragyvenimo lygis kaip londone ar airijoj ar dar kitur tai lietuviai butu sau laimingi ir gyventu gimtinei!!!!!!!! vien airijoj gyv.300.000tukst.lietuviu.

62

ar lietuvoj galima pragyvent uz 600lt,???bute dar? o pvz londone gyvenk gyvenes uz tuos 600svaru nors aisku alga buna didesne priklauso nuo darbo..

63

mano nuomone - jei didzioji dauguma gimtoj saly dirbtu taip uoliai bet koki darba, kaip dirba uz paskutinius grasius isvaziave i kokia nors ispanija, ir lietuvoje sugebetu prasigyventi.
Vat to as ir nesuprantu - kol lietuvoj tol sitas  darbas negeras, sitas negeras, o ce tai net ir dirbt reikes . Va isvaziuosiu i uzsieni... Ir kas tada , isvaziuoja ir aria ta pati , gal net sunkiau nei butu reikeje art lietuvoje, valgo pasenusius hamburherius ir pigia genetiskai modifikuota vista. bet kencia , nes cia juk darbas UZSIENI. Vat sito as ir nesuprantu -  kas trukdo sitiek pastangu ideti i darba Lietuvoje???
Gink dieve nesakau, jog tai apibudina visus is lietuveles is migravusius. Norisi tiket kad didzioji dalis gyvena geriau, kad dirba gerai apmokama darba pagal savo specialybe. BEt kiek tokiu yra? Netikiu kad atsiras mazai tokiu, kurie isvyke dirba darba, kuri lietuvoje skaite "zemu lygiu"... 

64

Jeigu visi sugriztu i Lietuva-labai sokteltu bedarbyste.Lietuva nepasiruosusi priimti toki kieki specialystu nei moraliskai nei tuo labiau finansiskai.Pasenusius hamburgerius ir genetiskai modefikuotas vistas uzsienyje valgo tik tie,kurie Lietuvoje gyveno kitu saskaita.Normaliai dirbantys turi po kelias masinas ,namus,butus.

65

Laura, 22 wrote:

mano nuomone - jei didzioji dauguma gimtoj saly dirbtu taip uoliai bet koki darba, kaip dirba uz paskutinius grasius isvaziave i kokia nors ispanija, ir lietuvoje sugebetu prasigyventi.
Vat to as ir nesuprantu - kol lietuvoj tol sitas  darbas negeras, sitas negeras, o ce tai net ir dirbt reikes . Va isvaziuosiu i uzsieni... Ir kas tada , isvaziuoja ir aria ta pati , gal net sunkiau nei butu reikeje art lietuvoje, valgo pasenusius hamburherius ir pigia genetiskai modifikuota vista. bet kencia , nes cia juk darbas UZSIENI. Vat sito as ir nesuprantu -  kas trukdo sitiek pastangu ideti i darba Lietuvoje???
Gink dieve nesakau, jog tai apibudina visus is lietuveles is migravusius. Norisi tiket kad didzioji dalis gyvena geriau, kad dirba gerai apmokama darba pagal savo specialybe. BEt kiek tokiu yra? Netikiu kad atsiras mazai tokiu, kurie isvyke dirba darba, kuri lietuvoje skaite "zemu lygiu"...

gal ir atsigautu ta lietuva (bet musu valstybei ne motais) dirbk nedirbes daugiau uoliau saziningiau bet daugiau negausi....(jei darbdavys neisgali moket)....

66

Laura - nifiga as nedirbu chia daugiau smile. Ir emigravau, ne del to kad negaliu pragyventi, paprasciausiai reikia pasibastyti po pasauli kol jaunas... Valgau gerai. Na keliu masinu neturiu. Nes nereikia ju tiek daug man smile. Uztenka motociklo ir masinos smile. Butu irgi neuzgyvenau, nes kasmet vis i kita vieta keliuosi gyventi. Taigi butu balastas smile

67

Tevai geriau uzsidirbt nori:H

68

;D

69

Kaip pabuvau UK tai man Lietuva tapo kaip Tarybu Sajunga big_smile, butu pragyvenimo lygis normalus nebuciau net niekur vaziaves big_smile

70

laba, tai kad visi lekia i uzsieni laimes ieskoti, bet cia kaip likimas duoda, vieni randa ta laime, kiti grizta i lietuva ir toliau kazka daro

71

Daliau, tu tos tarybu sajungos nematei. Tau buvo 5 metukai, kai ji subyrejo

72

kas iesko tas randa tik nereikia ranku nuleisti po pirmos nesekmes

73

o ka tokio sali daryt kai ateina keturiasdesimetmetis i interview del darbo programuotojuj o jam sako kad jis per senas/rusiskas akcentas... absurdas...
arba pazistama mamos atejo i darbo birza o ten pinda sedi apie 25 metu ir sako :jus jau per siena:
ir kaip tokioi szali galima gyvent?

74

Dalia, 33 wrote:

Visi - verkia- lietuvoje nebera lietuviu. Ar nesusimastote, brangieji, kad musu apleistas zemes lyg skeriai uzplus kinai, jie uzlaidos musu kapus, uzars musu laukus ir viska apsodins ryziais?
Gal geriaus susiremtume peciais ir istemptume ta Lietuvele? Man patiko vieno sviesuolio palyginimas: negi paliktumet sergancia mama?
Na, jei paliktumet, tai gal bent galeciau isgirsti, kokie jusu, emigruojantieji, motyvai???

tik 1 zodis "PINIGAI" wink

75

Pinigai ir placios galimybes!

76

galimybiu ir pinigu yra lietuvoj - proto reikia tuos pinigus pasiimt. nesakau kad isvaziuoja neprotingi, taciau jei turi galva - uzisdirbsi ir lietuvoj, suktis reikia, o issisuka stipriausieji ir protingiausieji, gamtos desnis

77

Buvo laikas, kai sakiau, kad is Lietuvos niekur nevaziuosiu, nes man ir cia gerai. Taciau baigiau aukstaji moksla, savo nelaimei, o gal ir laimei gavau teises bakalaura ir nerandu be pazistamu darbo. Be to gyvenu su tevais, savo buta tureti Lietuvoje man atrodo siuo metu nereali svajone. Dar viena priezastis butu, kad norisi pamatyti ir pazinti pasauli, kol dar nedirbu ir neauginu vaiku ir kol galiu. Be to, noriu isbandyti studijas uzsienyje ir igyti specialybe, kuri man labiau prie sirdies bus. Teise puiku, tik labai jau nustato remus ir palieka labai mazai vietos improvizacijai...

78

Na paskaicius visus komentarus praktiskai visi is lietuvos bega tik tam kad tapti pinigu maisais. Mano nuomone lietuvoj pinigus galima uzsidirbti taip pat kaip ir kitur tiesiog reikia ideti daugiau pastangu susirasti darba. Kas turi daugiau pinigu uzsienyje (ir lietuviai ir vietiniai) jie ju turi del to kad daugiau prakaito pila. Cia kaikurie dirba po 70-80 valandu per savaite ir vadina save elitu. Jei lietuvoj zmones taip artu irgi gerai gyventu. Bent jau kanadoje kur dabar gyvenu, kad ir didesni atlyginimai bet ir pragyvenimo kaina kur kas aukstesne. Vien uz mokslus gali palikt 10-20 tukstanciu per metus. Taigi mano nuomone negalima sakyti kad Lietuvoj ekonomine padetis blogesne nei svetur.
Pati isvaziavau praktiskai is nuobodulio ir is noro pamatyti pasauli. Tik keliaudamas per atostogas su kultura niekada nesusipazinsi todel reikia pasilikti bent keleta metu. Neuzilgo trauksiu kur kitur.

79

vilma ... O ka lietuvoi kaip turesi gera issilavinima  ( aukstaji ) ir tave i valytojus nusius ir duos 600 litu tai nezinau kaip tokioi valstybei galima butu gyventi . aisq kad visi vazuoja i kitas salis apsigina aukstaji ir gauna tokius atlyginimus apie kuriuos galima tik svajoti lietuvoi

80

Dora, 18 wrote:

Na paskaicius visus komentarus praktiskai visi is lietuvos bega tik tam kad tapti pinigu maisais. Mano nuomone lietuvoj pinigus galima uzsidirbti taip pat kaip ir kitur tiesiog reikia ideti daugiau pastangu susirasti darba. Kas turi daugiau pinigu uzsienyje (ir lietuviai ir vietiniai) jie ju turi del to kad daugiau prakaito pila. Cia kaikurie dirba po 70-80 valandu per savaite ir vadina save elitu. Jei lietuvoj zmones taip artu irgi gerai gyventu. Bent jau kanadoje kur dabar gyvenu, kad ir didesni atlyginimai bet ir pragyvenimo kaina kur kas aukstesne. Vien uz mokslus gali palikt 10-20 tukstanciu per metus. Taigi mano nuomone negalima sakyti kad Lietuvoj ekonomine padetis blogesne nei svetur.
Pati isvaziavau praktiskai is nuobodulio ir is noro pamatyti pasauli. Tik keliaudamas per atostogas su kultura niekada nesusipazinsi todel reikia pasilikti bent keleta metu. Neuzilgo trauksiu kur kitur.

dora taip nuo to kiek arsi priklauso alga.bet jei uz valanda gauni 5-6 litus kad ir dirbsi 24h i diena menesio gale nebus ta suma didele ir reiks arti 30 metu kad nusipirkti buta.taigi manau kadangi esi kanadoj tai neskiesk sudo apie lietuva ne velnio nezinodama kaip ir kas cia