81

Re: Kodel emigruojate?

kad ir ka cia bekalbetumem kas nepabande gyvenimo uzsienyje,mazai ka gali pasakyti.Faktas tas,kad uzsienyje uzsidirbi nei Lietuvoj.Gyvenu daugiau nei du mietus uzsienyje ir ta zinau.Mano puse draugu,brolis jau senai gyvena uzsienyje ir neteko girdeti,kad skustusi,kad ten blogai.O ko ten noreti grysti i Lietuva,jei negali gyventi kaip zmogus.O taip sakant tik tempti nuo algos iki algos.

82

Na o mano gyvenimas Lietuvoj puikus, nes abu tyevai turi galvas ant peciu ir vien del to i uzsieni vaziuoju ne kokiam anglui vergaut, o pasiilset, ar pasigrozet:) Svarbiausiai yra noret dirbti ir turet galva ant peciu, tada jau nesvarbu, tu lietuvoj dirbi ar anglijoj:) Kiek teko girdet, nemaza dalis lietuvaiciu uzsieny gyvena po 4-8 zmones bute, valgo pigiausia maista ir aria ilgas valandas dirbdami koki nekvalifikuota darba(kas pievagrybius renka, kas prie kasos stovi), jeigu lietuvoje, tiek pat valandu dirbtumet ir gyventumet tokiom salygom, tai patikekit uzdirbtumet uztenkamai:) Ir be to minedami angliskas algas, nepamirskit paminet ir anglisku kainu, kad ir vienas pasisukimas londono akim 40 svaru kainuoja:D

83

po 4-8 zmones gyvena,pigiausia maista valgo ir aria ilgas valandas dirbdami tie,kurie nori per tris menesius uzsidirbti daug pinigu,kad is tu pinigu galetu Lietuvoj pragyventi puse metu:)
Ar tau Linai atrodo gedinga rinkti pievagrybius ar stoveti prie kasos,juk tai irgi darbas,ji irgi turi kazkas dirbti.As dirbu Ispanijoj,batu parduotuvej ir nieko cia nematau nekvalifikuoto.Speju ir pailseti ir pakeliauti po Ispanija.Ir tikrai turiu galva ant peciu:)

84

Airijos statybu kompanijoje projektuoju namus ir siupelio nezadu i rankas imti

85

Linas, 18 parašė:

Na o mano gyvenimas Lietuvoj puikus, nes abu tyevai turi galvas ant peciu ir vien del to i uzsieni vaziuoju ne kokiam anglui vergaut, o pasiilset, ar pasigrozet:) Svarbiausiai yra noret dirbti ir turet galva ant peciu, tada jau nesvarbu, tu lietuvoj dirbi ar anglijoj:) Kiek teko girdet, nemaza dalis lietuvaiciu uzsieny gyvena po 4-8 zmones bute, valgo pigiausia maista ir aria ilgas valandas dirbdami koki nekvalifikuota darba(kas pievagrybius renka, kas prie kasos stovi), jeigu lietuvoje, tiek pat valandu dirbtumet ir gyventumet tokiom salygom, tai patikekit uzdirbtumet uztenkamai:) Ir be to minedami angliskas algas, nepamirskit paminet ir anglisku kainu, kad ir vienas pasisukimas londono akim 40 svaru kainuoja:D

Ei neversk viska i litais wink. Pvz, lietuvoj gyvendamas uz menesi gaudamas 800-1500 lt kaip gali normaliai gyvent? kai kainos tokios ziaurios benzas, buitine technika ir t.t, rubai, alus baruose ir t.t. O uk paprasciau, nereik ten uz rubus po 100 ar daugiau svaru  moket, nereik buitines technikos uz kelis tukstancius pirkt nereik masinos uz keliasdesimt tukstanciu pirkt.... Ash tai gyvenu taip kiek lietuvoj gauciau litais suliginu kiek gauciau svarais ir kiek viskas kainuoja uk kiek lt viens prie vieno wink. O del valandu dirbk lt virsvalandzius isdurs tave kaip sabaka wink

86

daugelis emigruoja nes lietuvoj yra betvarke visom prasmem

87

Linas, 18 parašė:

jo ci atai protinga

88

aqs tai nenoriu i armija dar reik paluketi kol bus man 27m ir nereiks eiti i armija

89

Mykolas, 22 parašė:

pakalusykite, as niekada nepaliksiu savo proteviu zemes, cia mano seneliu kapai ,cia mano kaimas ,draugai ,mus treme ,saude ,bet mes gyvenome ,slepemes miskuose, bet niekada niekada niekada musu kaimo zmones, nebego is savo krasto, nepaliko savo zemes ,kuri mus maitino, o atkakliai siekiame, musu kaimo geroves ,jus visi nelietuviai kurie gyvenate ne lietuvoje ,o kai ives eura, jus visi leksite atgal ,bet bus velu, nes cia gyvensite su beglio deme, juokites is manes ,verkite su manimi ,man nesvarbu ,bet gyvenkite ten, kur gimete ,nebekite is tevynes ,nebent vaziuotumete garsinti jos varda ,nemanau kad trankymas kastuvu ,maisymas skiedinio garsina musu tevyne

maximas alikovas

o kodel ne :=)manau kad garsina siektiek ,na jeigu tu tai darai geriau uz vietinius,jie nustebe klausia ,is kur tas skiedinio maisytojas:)?is Lietuvos........aaa is Lietuvos?,reiketu man dar pora tokiu maisytoju priimt,nes jie velniskai geri,  ir darbstus:=)

90

Dalia, 33 parašė:

Visi - verkia- lietuvoje nebera lietuviu. Ar nesusimastote, brangieji, kad musu apleistas zemes lyg skeriai uzplus kinai, jie uzlaidos musu kapus, uzars musu laukus ir viska apsodins ryziais?
Gal geriaus susiremtume peciais ir istemptume ta Lietuvele? Man patiko vieno sviesuolio palyginimas: negi paliktumet sergancia mama?
Na, jei paliktumet, tai gal bent galeciau isgirsti, kokie jusu, emigruojantieji, motyvai???

zinau zinau zinau apie ka tu cia,ir visiskai sutinku,gerai tu cia pasakei,man net negera pasidare kai perskaiciau.na taip jau yra ,kad daugelis iesko kur geriau kur daugiau  ,greiciau ,daugelis nori ,pamatyt kazka,juk neseniai tik galim kazkur vziuot laisvai,kai kas nori kazka pasiekt ,zmones turi svajones:=) be abejo daugeli vilioja pinigai:)na sutik kad Lietuvoj situo kvepet gal tik tik pradeda  ,jeigu:)taip kad manau zmones turejo motyvu.tikiuosi taip   neatsitiks kaip parasei,ir daugelis sugriz

91

Dalia, 33 parašė:

Visi - verkia- lietuvoje nebera lietuviu. Ar nesusimastote, brangieji, kad musu apleistas zemes lyg skeriai uzplus kinai, jie uzlaidos musu kapus, uzars musu laukus ir viska apsodins ryziais?
Gal geriaus susiremtume peciais ir istemptume ta Lietuvele? Man patiko vieno sviesuolio palyginimas: negi paliktumet sergancia mama?
Na, jei paliktumet, tai gal bent galeciau isgirsti, kokie jusu, emigruojantieji, motyvai???

atspausdink panasiu turiu 100000 "telegramu" ir apklijuok sejma...

92

Donatas, 27 parašė:
Mykolas, 22 parašė:

pakalusykite, as niekada nepaliksiu savo proteviu zemes, cia mano seneliu kapai ,cia mano kaimas ,draugai ,mus treme ,saude ,bet mes gyvenome ,slepemes miskuose, bet niekada niekada niekada musu kaimo zmones, nebego is savo krasto, nepaliko savo zemes ,kuri mus maitino, o atkakliai siekiame, musu kaimo geroves ,jus visi nelietuviai kurie gyvenate ne lietuvoje ,o kai ives eura, jus visi leksite atgal ,bet bus velu, nes cia gyvensite su beglio deme, juokites is manes ,verkite su manimi ,man nesvarbu ,bet gyvenkite ten, kur gimete ,nebekite is tevynes ,nebent vaziuotumete garsinti jos varda ,nemanau kad trankymas kastuvu ,maisymas skiedinio garsina musu tevyne

maximas alikovas

...ka as cia girdziu? Nacionalizmo gaidele cia viskai supylei, Donatai. Labai siaurai mastai..as prie zodziu tikrai nesikabinesiu, bet esi blogai informuotas, kas liecia lietuviu istorija..

93

Dalia, 33 parašė:

...kazkodel as pradedu galvoti, kad Lietuvoje daugiau naciu gyvena, nei pacioje Nacionalizo sirdyje t.y. Vokietijoje big_smile

94

Vytautas, 27 parašė:
Donatas, 27 parašė:
Mykolas, 22 parašė:

maximas alikovas

...ka as cia girdziu? Nacionalizmo gaidele cia viskai supylei, Donatai. Labai siaurai mastai..as prie zodziu tikrai nesikabinesiu, bet esi blogai informuotas, kas liecia lietuviu istorija..

neminek  mano vardo be reikalo
:::010

95

Koks skirtumas koki darba dirbi... Svarbiausia kad jis tau patiktu, kad darytum ji is dusios... Na as dabar turiu kompanija Anglijoj, ir pats dirbu su visais, nes man tai patinka, nes as zinau ta darba, nes man be jo nuobodu... Juk visi negali buti profesoriais, tai kas jiems kambarius tvarkys.... O kodel visi emigruoja? Taigi genocidas Lietuvoj... Tai visi ir bega... Pasiziurekit i praeiviu piktus veidus, paskaitykit spauda: ten nieko kito neraso kaip tik kriminalines naujienas ir apie tai kaip koks politikas ant kito uzvaziavo, paziurekit kainu ir atlyginimo santyki, paziurekit, kaip valdzia zlugdo versla, kaip gviesiasi visko sau... Ir nesnekekit cia nesamoniu apie tai koks geras gyvenimas Lietuvoj, jei nesat sulygine jo su gyvenimu uzsienyje. Zmones atsibuskit ir bekit is Lietuvos, padesit sau, padesit Lietuvai, padesit savo tevams.

96

Emigruoja,nes randa kur geriau;)

97

Tomas, 16 parašė:
Donatas, 27 parašė:
Dalia, 33 parašė:

Savo sergancia motina issivesciau.O tu pamegink su seimunais susitvarkyti ir nemutink vandens

98

pagrindinis tikslas kodel isvyksta yra pinigai jei butu padorus atlyginimai tai tikrai daug cia liktu gyventi nes cia gimines draugai ir sava aplinka
>> o kaip db per zinias kalba kad nuteka protai.. aisku kad nuteka bet is 5000tukstanciu tik kokie 4 kurie iesko padoraus atluginimo kitoje salyje su socialinemis garantijomis..
>>> o is tikro is Lietuvos tik raumenys nuteka
>> kas is to uzsidirbsi tik popieriu kruva o to saskaita paliksi vaikus seneliams draugams ar dar kam.. ar verta :?

99

Vilma,....matyt ne tiek daug lietuviu pazysti uzsienyje.....yra LABAI daug tokiu kurie dirba kvalifikuotus darbus ir uzdirba daugiau nei tos pacios salies -issilavine zmones. O kas liecia :"dauguma ju dirba valytojais, statybininkais, padavejomis, picu gamintojais ir kasinininkemis ir ttt ar gi cia darbas?????? "....jei moka tiek, kad uztektu islaikyt save ir savo seima....taip - tai yra darbas. Ir nera taip blogai kaip skamba. Ir be to....manau jau geriau tureti toki darba negu jokio.....kaip manai?

100

Pratesimas.....jei Lietuvoje dirbtum tuos pacius darbus kaip valytojais, statybininkais, padavejomis, picu gamintojais ir kasinininkemis....su tavim absoliuciai nesiskaitytu....jau net nekalbant apie atlyginimu skirtuma.Pernai  kai viesejau LT...tiesiog pasibaisejau aptarnavimo kokybe....zmones pikti ir viskuo nepatenkinti....ir pameginkit atsakyt KODEL?....nors ir taip viskas aisku....

Žinutės: nuo 81 iki 100 iš 102

Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis

Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis

Diskusijų forumas → Pasaulio Lietuviai → Kodel emigruojate?

The pun_bbcode official extension is installed. Copyright © 2003–2009 PunBB.