121

Re: Privalomoji karo tarnyba

Konstantinas parašė:
Rasa parašė:
Gintarė parašė:

Beto, neverkit gi, kas norės tas ir eis. Labai daug išimčių kas gali neiti.
Ir be to, čia aš su kai kuriom merginom nesutiksiu, armija vyrą padaro vyrišku? Kiekvienas vyras turi pabūti armijoj, kad taptu vyrišku? Kas čia per nesamonės? Tai, o kas tada mane ir visas kitas merginas padaro moteriškomis? Gal soliariumas?
Tuoj išvis padarys kaip Izraelyje, kad ir vyrai ir moterys eina ir bus jums lygios galimybės big_smile

ar buvo rasyta, kad tarnyba padaro vyra vyrisku? Ar isitikinusi, kad supranti, ka skaitai? Pats tarnybos vengimas kaip faktas yra  apgailetinas, issisukinejimas nuo jos ... poto tokie pamate, kad vos painkste, gali issisukti nuo prieevoles, visa gyvenima vienaip ar kitaip issisukines nuo atsakomybes...
  Gintare, negalvojau apie tave taip, taciau, jei pati, tik pabuvusi soliariume, pasijutai moterimi, tai kas man belieka, sveikinu, veliava tau i rankas smile ! Prisiklijuok blakstienas, prisiaugink plaukus, nagus, prisipusk silikono, tapsi dar ir pacia geidziamiausia moterimi, viskas tavo rankose wink

ka tu cia uzsipuolei soliariumines merginas?) jos grazios tik ne visada prieinamos)
o jeigu man neleidzia kariauti politiniai ir ideologiniai isitikinimai? nenoriu ginti grybes) ypac po jos siandieninio pasisakymo kad sauktiniai kainuoja pigiau. ji i mus ziuri kaip i pigia mesa. cia labai negraziai ir nediplomatiskai ji pasisake. negalima apie zmones kalbeti kad zmogus kainuja pigiau juk zmones ne daiktai

tegul tos merginos atrodo kaip nori, gi ne peiliais jas apmeciau...O del privalomos tarnybos... Isvis- koks gali buti nori- nenori, reikia ir taskas big_smile

122

Pagal Konstituciją visų piliečių pareiga yra ginti savo šalį.Kuriems blauzdos per skystos ginklą į rankas paimti-gali naktipuodžius nešioti, sužeistuosius slaugyti, kitokius darbus atlikti.Ko gero, teisūs yra tie, kurie sako kad ne visi gali būti kariais.

123

Mantas parašė:

Nahrenam mes kam tokie reikalingi,eu,lenciuginei ne istekliu ne nieko neturim delko galetu kaskas mumis pult,o ies priimti esam is gailiascio,kad taptume vartotojais salis kitoms es salims butu kaip tranzitine,ir pigios darba jiegos juokdariu valstybele kuriu nuomones nieks neklaus,del visko,mes tai europai tik suniui 5 koja bidalagos,nieks musu nepuls greiciau is gailesce dar ko nors duos....

Mantai, gal būtum malonus ir vietoje ''mes'' naudotum žodį ''aš''.Kas tave visų lietuvių vardu kalbėti įgaliojo?

124

Stasys parašė:
Sarass parašė:

O ar negali but toks variantas,kad pakvies tuos musu sauktinius i armija ir po kokiu 9 menesiu kai atitarnaus issius kaip paramai Ukrainai....Juk musu salis tokia nestabili nenustebciau jei taip ivyktu.

Dabar renka savanorius kad Marse įkurdinti koloniją, tai gali juos ten pasiųsti.

Galima ir pajuokaut...:D

125

Beje dar yra vienas variantas-yra baziniai kariniai mokymai, trunkantys 3 menesius. Tai gal uzuot drebeje uzsirasykite ten ir sutaupykite sesis menesius, kuriu reiketu privalomoje? Kodel visi parinasi del 9 menesiu, kai galima uzgaisti tik tris?

126 (redagavo Valdas 2015-02-27 15:56)

Koks skirtumas, kad Lietuvos gyventojų kas metus po 5000 pašauks? Ką tai keičia, jei Rusijoje yra 48 kartus daugiau gyventojų, o JAV - 108 kartus daugiau žmonių.

Tai nieko nereiškia, nes mums apsiginti nuo 48 kartus daugiau gyventojų turinčios valstybės su tokia galinga karine technika ar kitų panašių yra neįmanoma.

Tada tegul ima ilgalaikius bedarbius, o ne jaunimą, kurį paskerdus nelabai bus kam vaikų turėti ir užimti savo vietas visuomenėje, o tie, kas liks gyvi, bus apsinuodiję visokiom radioaktyviom ir ne medžiagom, nuo kurių gims išsigimėliai ir kitaip defektuoti vaikai, nekalbant apie visiškai sužlugdytą kariavusių psichiką dėl žmonių žudymo ir tų žudynių matymo.

Turim gyventi taip, kad mūsų nepultų.

127 (redagavo Valdas 2015-02-27 15:58)

O jeigu sukurti ginklų sandėlius ir privalomai tiktai apmokyti visus pagal amžių ir psichinę sveikatą naudotis įvairiais ginklais (tarkim, savaitgalį kitą - kasmet) ir karo atveju visiems jiems išdalinti ginklus, kad jie galėtų jais šaudyti priešus?

Nes pavyzdžiui, man esmė yra mokėti naudotis ginklais. Tada gali savarankiškai kautis.

Tai netrukdytų ne kareivių prigimties žmonėms gyventi savo gyvenimus ir tuo pačiu visą laiką mokėti šaudyti iš ginklų kasmet pasikartojant naudojimąsi jais. Nes priešiškumas manau yra dėl per ilgo tarnybos laiko. Ir ji - vienkartinė. Pakartojimas kasmet pašaudant po kelias dienas manau būtų rezultatyvesnis ir tos žinios būtų visada savalaikės. Tokiu būdu ir moterys išmoktų jais naudotis netrikdant jų gyvenimo atskyrimu ilgesniam laikui. Tada tai netrukdytų visiems gyventi normalaus civilių gyvenimo, dirbti ir auginti vaikus.

Lietuva pati galėtų gamintis ginklus ir amuniciją ir kaupti ginklų sandėliuose tiek, kad jų užtektų apginkluoti kad ir milijoną. Būtų dar darbo vietų, kurių trūksta. O milijonas su granatomis ir šautuvais jau neblogai.

Mažai kam norėtųsi pulti kaimą, kurio kiekvienas gyventojas nuo 15 metų ir panašiai būtų (karo atveju) su automatu, krūva kulkų, granatomis ir granatsvaidžiais.

Pavyzdžiui, kas norėtų pulti Kauną, kuriame karo atveju staiga atsirastų 200 000 ginkluotų kovotojų?

Manau tokiu atveju kūdikiai lovytėse net neprabustų.

Ne mažuma karių tarp neginkluotų civilių daugumos, kurie paskerdžiami ir išprievartaujami, nes beginkliai, turi būti, o elitiniai kariai tarp gerai ginkluotų civilių.

128

Stasys parašė:

O Krymas čia todėl kad ten ir buvo pradėtos perkėlinėti valstybių sienos  remiantis karine jėga.

Šiaip pasaulinėje teisėje egzistuoja dvi viena kitai prieštaraujančios teisės "tautų apsisprendimo teisė" ir sienų vientisumas. Taikoma tai jei pastebėjai labai "įdomiai". Vieniems leidžiama viena kitiems kita. O "leidimai" priklauso nuo didžiųjų norų, o tie norai pagrįsti jų interesais. O interesai pagrįsti turima ekonomine ir karine galia. Smulkmė tik geriausiu atveju pėstininkai šachmatų lentoje. Kuo jiems bus leista naudotis čia jau nuo jų nepriklauso.

129

Kas liečia gynybą iš esmės. Pirmiausiai mes randamės ES ir NATO įtakos ir poveikio zonoje. Mes jiems esam pigių darbo resursų šaltinis ir rinka. O dėl rinkų pasaulio didieji viens kitam pasiruošęs perkasti gerklę. Iš čia ir valiutų karai ir bendrai ekonominiai karai. Kadangi mes esam tos ekonominės zonos dalis tai jos reikalas rūpintis išsaugoti savo rinką ir resursus. Ir jie tai darys jei tai jiems ekonomiškai apsimokės, kitu atveju ramiu veidu parduos kaip ne kartą yra buvę. Taip kad absoliučiai jokio pagrindo iš savo pusės "draskytis" ir vaikščioti pilnomis kelnėmis iš baimės. Visiems okupantams reikalingi vergai. Tik kartais vergai panyra į iliuziją kad jie laisvi. Finansinė sistema pilnai valdoma Briuselio, karyba valdoma NATO, kasdienio gyvenimo klausimai valdomi Briuselio direktyvų. Tai Briuselis tegul ir gina. Mes ramiai pažiūrėsim iš šono.
Kas liečia dėl pačios tarnybos tai man patinka propagandinės nuotraukos kaip vyrai maudosi balose. Vietiniai girtuokliai tai daro kas diena ir dar fizionomijas nusibrozdina. Reiškia jie kieti vyrai. Pat esu atitarnavęs 2m rusų armijoje bei po tuometinio KPI baigimo gavęs ryšių leitenanto, o po "sborų" ir vyr leitenanto laipsnį. Na ir kas. Kokia to prasmė? Absoliutus nulis ir metų išmetimas iš gyvenimo. Atsistoja koks kvailys prieš tave ir rėkauja ką tau daryti, o gauja kvailių vykdo jo kvailus įsakymus.  Absurdų absurdas. Motyvacija tiek anuomet tiek dabar absoliutus nulis. Samdinys tai daro bent už pinigus. O šauktinis grynai per prievartą.

130

Vytautas parašė:

Kas liečia gynybą iš esmės. Pirmiausiai mes randamės ES ir NATO įtakos ir poveikio zonoje. Mes jiems esam pigių darbo resursų šaltinis ir rinka. O dėl rinkų pasaulio didieji viens kitam pasiruošęs perkasti gerklę. Iš čia ir valiutų karai ir bendrai ekonominiai karai. Kadangi mes esam tos ekonominės zonos dalis tai jos reikalas rūpintis išsaugoti savo rinką ir resursus. Ir jie tai darys jei tai jiems ekonomiškai apsimokės, kitu atveju ramiu veidu parduos kaip ne kartą yra buvę. Taip kad absoliučiai jokio pagrindo iš savo pusės "draskytis" ir vaikščioti pilnomis kelnėmis iš baimės. Visiems okupantams reikalingi vergai. Tik kartais vergai panyra į iliuziją kad jie laisvi. Finansinė sistema pilnai valdoma Briuselio, karyba valdoma NATO, kasdienio gyvenimo klausimai valdomi Briuselio direktyvų. Tai Briuselis tegul ir gina. Mes ramiai pažiūrėsim iš šono.
Kas liečia dėl pačios tarnybos tai man patinka propagandinės nuotraukos kaip vyrai maudosi balose. Vietiniai girtuokliai tai daro kas diena ir dar fizionomijas nusibrozdina. Reiškia jie kieti vyrai. Pat esu atitarnavęs 2m rusų armijoje bei po tuometinio KPI baigimo gavęs ryšių leitenanto, o po "sborų" ir vyr leitenanto laipsnį. Na ir kas. Kokia to prasmė? Absoliutus nulis ir metų išmetimas iš gyvenimo. Atsistoja koks kvailys prieš tave ir rėkauja ką tau daryti, o gauja kvailių vykdo jo kvailus įsakymus.  Absurdų absurdas. Motyvacija tiek anuomet tiek dabar absoliutus nulis. Samdinys tai daro bent už pinigus. O šauktinis grynai per prievartą.

131

Gerai kad ne visi taip galvoja kaip tu, Vytautai.Nes antraip čia jau daugelį šimtmečių niekas nebekalbėtų lietuviškai.
                Tavo tėvai nepadarė kažko labai svarbaus tave auklėjant kai dar buvo laikas, o dabar jau vėlu-nieko nebepadarysi....

132 (redagavo Vytautas 2015-02-27 18:30)

Stasys parašė:

Gerai kad ne visi taip galvoja kaip tu, Vytautai.Nes antraip čia jau daugelį šimtmečių niekas nebekalbėtų lietuviškai.
                Tavo tėvai nepadarė kažko labai svarbaus tave auklėjant kai dar buvo laikas, o dabar jau vėlu-nieko nebepadarysi....

Žinai kai išeidinėjau tarnaut į rusų armiją motina nors ir vienturčiam sūnui pasakė "jei apsivesi rusę į Lietuvą negrįš, tu man ne sūnus"
O šiaip gyvenime jokio rusiško keiksmažodžio, jokio alkoholio ar šiaip žalingo įpročio. Tokie buvo mano tėvai ir seneliai ir tame aš matau tikro lietuvio esmę. Kvailai kišt galvą  už politiką, valdžią, teritoriją, ideologiją nematau nei menkiausios prasmės. Tai tik beprasmis savęs naikinimas. Šis kraštas visuomet buvo kažkieno okupuotas. Bet lietuviai išliko. Bėja okupuotas jis ir dabar nes ši valstybė nebeturi absoliučiai jokių valstybės požymių. Tai tik Briuselio eilinė maža savivaldybė. Iš vienos šiknos išlindom į kitą šikną įlindom. Tik tiek. O kadangi esam tos šiknos dalis tai ji ir tegul rūpinasi mūsų saugumu. Už tai mes jai mokam gyvais emigruojančiais žmonėmis. Viskas suorganizuota taip kad būtume darbo jėgos donorais, nes praktiškai nieko daugiau neturim. Na dar prekių realizavimo rinka kad surinkti čia atsirandančius pinigus.
O jei pačiam kariuomenėje gerai praplovė smegenis tai lieka tik užjausti. Aš kai grįžau po 2m man tėvai taip pat pasuko pirštu prie smilkinio. Bet pakako poros mėn kad vėl tapčiau normaliai galvojančiu žmogumi. Tam ir imami jauni į armiją, nes jie tešla ir lipink iš jų ką nori.

133

Vytautas parašė:
Stasys parašė:

Žinai kai išeidinėjau tarnaut į rusų armiją motina nors ir vienturčiam sūnui pasakė "jei apsivesi rusę į Lietuvą negrįš, tu man ne sūnus"
O šiaip gyvenime jokio rusiško keiksmažodžio, jokio alkoholio ar šiaip žalingo įpročio. Tokie buvo mano tėvai ir seneliai ir tame aš matau tikro lietuvio esmę. Kvailai kišt galvą  už politiką, valdžią, teritoriją, ideologiją nematau nei menkiausios prasmės. Tai tik beprasmis savęs naikinimas. Šis kraštas visuomet buvo kažkieno okupuotas. Bet lietuviai išliko. Bėja okupuotas jis ir dabar nes ši valstybė nebeturi absoliučiai jokių valstybės požymių. Tai tik Briuselio eilinė maža savivaldybė. Iš vienos šiknos išlindom į kitą šikną įlindom. Tik tiek. O kadangi esam tos šiknos dalis tai ji ir tegul rūpinasi mūsų saugumu. Už tai mes jai mokam gyvais emigruojančiais žmonėmis. Viskas suorganizuota taip kad būtume darbo jėgos donorais, nes praktiškai nieko daugiau neturim. Na dar prekių realizavimo rinka kad surinkti čia atsirandančius pinigus.
O jei pačiam kariuomenėje gerai praplovė smegenis tai lieka tik užjausti. Aš kai grįžau po 2m man tėvai taip pat pasuko pirštu prie smilkinio. Bet pakako poros mėn kad vėl tapčiau normaliai galvojančiu žmogumi. Tam ir imami jauni į armiją, nes jie tešla ir lipink iš jų ką nori.

134

Stasys parašė:
Vytautas parašė:
Stasys parašė:

Ačiū, Vytautai, bet apsieisiu be tavo užuojautos.

Už pirmą pasisakymo dalį reiškiu tau pagarbą, o antra dalis pilna  kažkokių kvailysčių.
Tu nepastebi skirtumo tarp sovietinės armijos ir Lietuvos kariuomenės?
Ar tuos emigrantus kas per prievartą su durtuvais gyvuliniais vagonais į Londoną išvežė?Ar jie patys norėjo?Ar galimybė laisvai keliauti ir rinktis kur dirbti-čia trūkumas ar privalumas?

135

Gerai gerai, tegul gražina.
Esant tokiai įtemptai situacijai ir karo grėsmei, manau labai logiškas žingsnis gražint karo tarnybą, nes kai bus karas, nieks neklaus ar tu tarnavai ar ne, visi bus šaukiami, tai jau geriau mokėt tuo ginklu naudotis, bent didesnė galimybė išgyvent bus.
O tuo labiau, kiekvienas vyras manau turėtų sugebėt apgint savo šeimą.

136 (redagavo Vytautas 2015-02-27 19:03)

Stasys parašė:

Už pirmą pasisakymo dalį reiškiu tau pagarbą, o antra dalis pilna  kažkokių kvailysčių.
Ar tuos emigrantus kas per prievartą su durtuvais gyvuliniais vagonais į Londoną išvežė?Ar jie patys norėjo?Ar galimybė laisvai keliauti ir rinktis kur dirbti-čia trūkumas ar privalumas?

O nepastebi kad judėjimo laisvė vyksta tik viena kryptimi iš Lietuvos, o ne į Lietuvą. Tiesiog čia ir yra visa  judėjimo laisvės esmė kad darbuotojas atvažiuotų ten kur patogu darbdaviui. Tam kad tai vyktų čia visuomet turi būti palaikomos blogesnės gyvenimo sąlygos. Jau 24m taip ir yra. Ir realiai jokių pokyčių. Ar pats save ištremi dėl duonos kąsnio ar ištremia kažkas menkas skirtumas.
O skirtumo tarp armijų nėra jokio. Esi buka žydimo mašina besąlygiškai vykdanti idiotiškus  įsakimus ir daugiau nieko. Kuo tai darai geriau ir tiksliau tuo kietesnė armija. Armijoje galvoja už tave. Tu tik vykdai ir nesvarbu ką vykdai.

137

Vytautas parašė:
Stasys parašė:

O nepastebi kad judėjimo laisvė vyksta tik viena kryptimi iš Lietuvos, o ne į Lietuvą. Tiesiog čia ir yra visa  judėjimo laisvės esmė kad darbuotojas atvažiuotų ten kur patogu darbdaviui. Tam kad tai vyktų čia visuomet turi būti palaikomos blogesnės gyvenimo sąlygos. Jau 24m taip ir yra. Ir realiai jokių pokyčių. Ar pats save ištremi dėl duonos kąsnio ar ištremia kažkas menkas skirtumas.
O skirtumo tarp armijų nėra jokio. Esi buka žydimo mašina besąlygiškai vykdanti idiotiškus  įsakimus ir daugiau nieko. Kuo tai darai geriau ir tiksliau tuo kietesnė armija. Armijoje galvoja už tave. Tu tik vykdai ir nesvarbu ką vykdai.

Tą problemą galėtume išspręsti apsitvėrę spygliuota viela ir pastatę sargybinius su šunimis ir kulkosvaidžiais.Ir niekas nebeišvažiuotų.Kaip manai, daug kam patiktų?

138

Stasys parašė:

as jau geriau kalbeciau bet kokia kalba, kad tik gerai gyvenciau. Tai kalba man nemotyvacija kariaut. O jei kariaut, tai turi bent visa europa kaip vienas vienetas ir duot gera smugi.

Tik viena problema su tuo gali but - jei rusijai mes nereikalingi kaip kiti sako - europai mes tuo labiau nereikalingi ar jav, kad ji gadintusi santykius su rusija. Nebent i JAV ateitu toks padejes prezidentas ant taikos kaip rusijoj ir nesvarbu kas - kariautu ir viskas.

Net jei rusijai nereikalinga ta lietuva, kodel putinas noretu atkurt buvusia sovietu sajunga? Ar putinas yra kadanors pats pasakes nuosirdziai jam tikrai nereikalingos tos baltijos salys? Kaip tik nuo rusijos visokiu zirinovskiu tik ir ateina kalbos kad kaip tik reikalingos. Manau neleistu jam taip kalbet jei tai butu visiskai atvirksciai.

Kitas dalykas - rusijai naudinga kad kuo daugiau butu palaikanciu rusijos rezima. Jei uzimtu lietuva, tai galetu pradet savo propaganda skleist taip pat kaip rusijoje. Ir daug kas turbut pradetu tiket. Taip pat kai rusija isiveltu i koki karini konflikta, galetu lietuvius paimt kaip patranku mesai irgi.

Tiesiog manau pasamonej dar jiems islike turetu but kad baltijos salys tai rusija, ypac amerikieciai dar net nezino tu baltijos saliu turbut nemazai kas.

Nu tikekimes kad as klystu ir NATO blokas is tikro rimtai i tokius dalykus ziuri.

O kas ten sakot kad mes reikalingi kaip pigi darbo jega, manau daug anglu pasakytu kad kaip tik tegu varo lauk ta pigi jega, nes ju atlyginimus numusa. Taip pat kaip ir lietuviai manau pradetu dejuot jei vis daugiau kokiu kinu atvarytu i lietuva dirbt. Tik gudresni nedejuotu - samdytu pigia jega ir darytu bizni.

139

Kodėl klausai ir kartoji  propagandistų paistalus kad mes rusui nereikalingi?Kodėl jie čia veržiasi 500 metų?Kiek karų buvo, genocido, blokadų, kalbos draudimo?Ko vėl ant mūsų pilamas propagandos srautas ir būriai koloradų siautėja komentaruose?

140

Stasys parašė:

Kodėl klausai ir kartoji  propagandistų paistalus kad mes rusui nereikalingi?Kodėl jie čia veržiasi 500 metų?Kiek karų buvo, genocido, blokadų, kalbos draudimo?Ko vėl ant mūsų pilamas propagandos srautas ir būriai koloradų siautėja komentaruose?

cia manes klausi? as juk nesakau kad rusijai mes nereikalingi.