Re: Ar egzistuoja Dievas?
Vytautas parašė:mėtai akmenukus į savo daržą... nors jaučiu man ir tau pačiam mano nuomonė apie tavo daržą... nors po darbų kogero čia gali šitoj temoj emocionaliai išsikrauti...:D taip tai tokiems kurie suka galvą apie visokias prasmes ir nenuleidžia rankų, jų ieškodami, labai įdomu susidurti su priešingos nuomonės žmonėmis(tokiais kaip tu), ypač kantriais:D. Tam kad dar labiau aklai tikėtų susidūrus su piktąja dvasia... arba gal permastytų kažką išgirdus kitaip mastant...
mane priskiri Kriščioniškojo Dievo išpažinėjų pusei. gal ir gerai būtų jeigu tai būtų 100% tiesa, gyvenimas būtų aiškesnis... taip va dabar man patinka ir budistų vertybės ir induistų, indėnų, pagonių... visam šitam išsikeroti leido tai, kad turiu nuomonę- nesvarbu ka vadinsi Dievu, svarbu, kad jis turėtų Dievo savybes... iš kur aš dabar žinau apie Dievo savybes? didžiąją gyvenimo dalį mano idealas buvo Jėzus Kristus, todėl apie jo savybes kažkiek žinau, jisai prostitutę gal ne viena nuo mirties bausmės išgelbėjo, Galilėjui inkvizicijos tikrai nedarė... jeigu iš tikro tai dabar man norisi tave patį pasiūst ant kelių raidžių...Metau akmenis i savo darza? koki dar anekdota papasakosi? Ir ta inkvizicija isvis ne prie ko.
Dievas, Dievas, Dievas, Dievas bla bla bla bla bla BLA BLA.Sakai tiki i Dieva o tada, kad tau patinka pagonybe. Bet pagonybej prikolas tas kad Dievu daug ir jie skirtingi. Tai kertasi su tavo paties logika visom imanomom prasmem. Nu as suprantu, kad silpniem tiketi reikia iracionaliais dalykais. Bet vieni is kaledu senelio isauga kitiem per 40 metu ir vis dar ne. Realiai tai kad tau patinka skirtingos religijos tiesiog parodo kad tu nifiga pats nezinai kas tas dievas, kaip pats sakei 'po.xuj kas tas dievas svarbu dievo savybes turi'. Viskas tuo pasakyta. Mokslo ziniu nulis, smegenys isplautos aukstu kalibru, vyras metuose ir velyku bobom tiki. Pasakyciau, kad jau blogiau buti nebegali, bet bijau, kad pasigailesiu, su jumis nevykeliais cia visko gali buti.
žmogau, tu smegenis turi, tai naudokis jomis... apie pagonybę dar žinai daugiau be to, kad joje daug Dievų? sory gal įžeidžiau, bet akivaizdžiai tu kitus ir ypač kitaip mastančius laikai žemesniais, išgerčiau pora alaus, tai galėčiau lažintis, kad maniškėje aplinkoje šiuo metu daugiau vykusių žmonių negu taviškėje, net pagal tavo iškeltus kriterijus, bet negersiu:D.
X Y Z parašė:Iš kur žinai, kad mes tik fizinės būtybės, jei tu nežinai, ko mes dar nežinom?
Ko žmonės dar nežino arba ko žmonėms neįmanoma žinoti dėl smegenų ribotumo arba daiktų.
To mes nežinom, todėl neteisinga teigti, kad nėra to, ko mes nežinom, yra ar nėra?
Akivaizdus faktas, kad viskas veikia tiek mumyse, tiek Žemės planetoje, tiek visatoje. Ar yra viena varomoji jėga ar yra kitaip - to galbūt žmonės niekada nesužinos, o gal ir sužinos. Faktas toks, kad čia viskas veikia (be darymo), ir tam veikimui pagal žmonių smegenų logiką, prigimtį - turi būti varomoji jėga, kuri sukelia tą vyksmą.
Iš to seka, kad galbūt yra varomoji jėga (ar kažkas kita), kas palaiko visko gyvybingumą.
Budistai tūkstančius metų teigia, kad viskas sudaryta iš tuštumos, kad viskas yra tuštuma.
Seniau skaičiau straipsnį, kad mokslininkai artino materiją iki mažiausių sudarančių dalelių, ir artinant toliau - pamatė, kad daugiau nieko nėra. Tuščia erdvė. Galutinė mažiausia dalelė baigėsi tuščia erdve.
Nežinau to straipsnio patikimumo, informaciją reiktų tikrinti.
Tustuma neegzistuoja vien delto nes mes apie ja kalbam, jeigu butu tustuma mes net nezinotumem kad ji yra
arba paaiskink man kas yra tustuma, nes tustuma isivaizduojant ja kaip nieko nebuvima yra neimanoma, nes nieko nebut negali vien delto nes mes tai pastebim
teko skaityti Dalailamos knygutę apie budistų tiesas, kiek pamenu ten labai akcentavo Dalailama, kad tuštuma nėra niekas, fizikine prasme tai yra vakumas(kogero budistai mano, kad viskas aplinkui yra vakumas, na o mokslininkai kuris laikas visatoje ieško antimedžiagos, nes jiems kitaip nesusiveda galai...gal ir gerai nes kogero būtų anti big bang, visai įmanoma, kad pats Dievas arba Dievuje yra anti medžiaga(energija, kurios mokslininkams nepavyksta rasti)). na ir dar tai, kad nėra nieko, kas būtų nepriklausomas.