Tema: Aukstas intelekto koeficientas yra prakeiksmas?
Sveiki, norejau pradeti diskusija.
Pries 6-7 metus suzinojau ir praejau Mensa intelekto koeficiento testa anglijoje. suzinojau kad mano intelekto skaitinis ismatavimas yra 150-155. Pries kelias dienas pakartotinai perejau testa ir sikart jis parode 160+. Tokie testai nera brangus (25 svarai per oficialu mensa web portala). Galiu kalbeti 5 kalbomis ir zinoma galiu ismokti naujus dalykus labai greitai... Visgi esu savamokslis juvelyras dabar kas is tiesu veikia mane raminanciai. Taip pat per testus suzinojau kad spektrineje analizeje turiu autizmo pozymiu susietu su demesio islaikymu ir susikaupimu (kas kaip ir atitinka kad negaliu ilgai susikoncentruoti ties kokia nors veikla ir greitai prarandu motyvacija). Visada galvojau kad esu tiesiog tinginys, gal taip ir yra, bet vos ne vos pabaigiau aukstaji laipsni, nes norejau mesti studijas vien del to kad dauguma destytoju rodesi maziau zinantys nei as. Zinoma, studijos nebutinai reiskia faktu zinojima, labiau issimokslinima kaip teorines zinias pritaikyti praktikoje. O gal tiesiog tam kad turetum popieriuka irodanti issilavinima. Pastabumas yra viena didziausiu mano, na, geru savybiu. Pastebiu labai daug, ir del to daugiausia galvoju labai kritiskai apie aplinka. Politika, karai, badai ir visa kita. Neturi buti dokumentuotas genijus kad pastebetum visa kas bloga darosi pasaulyje.
Del to ir manau kad aukstesnis nei vidutinis intelektas yra prakeiksmas nes tiesiog neina uzsimerkti ir plaukti pasroviui.
Any thoughts?