1081 (redagavo Ieva 2022-12-23 19:46)

Re: Ką geriate šį vakarą?

Andre parašė:
Konstantinas parašė:
Andre parašė:

tikslo siekimas vyrui suteikia laimę, o pasiektas tikslas - vyrui tampa trypčiojimu vietoje.

beje, tai ir yra pagrindinė vyrų ir moterų santykių tragedija...

tai sakai moteris turi buti vyrui nepasiekiamas tikslas?

tos, kurios manipuliuoja vyrais, taip ir elgiasi - ji laiminga, jis kankinasi. tos, kurios myli vyrą, atsiduoda. Po kiek laiko nelaimingi abu.
bet tau geriau žinoti smile aš tai ką - tik prie lentynos stoviu ir stebiu smile

Ką reiškia atsiduodi ir lieki nelaiminga...Nebent nedera poreikiai dėl sex. Jeigu atsiduodi, tai yra gera ir lieka tik geri jausmai, prisiminimai. Nebent atsiduoda girtos, tuomet išsiblaivę ir būna nepatenkintos viskuo, bet priklausomybė užvaldo ir nesugeba sugėrovam pasipriešint.

1082

Jau apie vynus tai aš nei bum-bum. Vyras šiek tiek gaudosi, tik mūsų skoniai nesutampa. Bet nekeliu vėjų, kokį įpila, tokį ragauju.

1083

Ieva, kalbėjau apie moters atsidavimą visa siela. o ne tik kūmu smile

1084 (redagavo Ieva 2022-12-23 23:41)

Andre parašė:

Aš taip ir supratau.
Tik kūnu atsiduoda moterys už pinigus ar pnš., kai mintimis verda sriubą, o vyras atlieka su ja, ką jam reikia.
Be abejo, norint džiaugtis intymumu, meile, atsiduodi nesavanaudiškai visa savo esybe ir tai suteikia daug laimės, jėgų gyventi. Už kitą žmogų negalim atsakyti, nei priversti, nei prikalbinti, net žinoti negalim, ką jis iš tikrųjų jaučia ar galvoja. Manau, tikras atsidavimas ir nesavanaudiškumas ir yra tame, kad iš kito nieko nelauki ir nesitiki. Ir kito niekuo nekaltini. Meilė suteikia erdvės ir apsisprendimo laisvę. Nelaimingi tie, kurie mylėti nemoka ir nesimoko, o siekia pririšti ir užvaldyti.

1085

Andre parašė:

bet juk sielos poreikiai valdo musu kuna o gal atvirksciai?

1086

Konstantinas parašė:
Andre parašė:

nežinau... gali būti, kad kūnas nepaklūsta. o ir sutramdytas ilgainiui pasireikš negalavimais...

1087

Konstantinas parašė:
Andre parašė:

Yra tokia dualizmo filosofija. Pasenęs dalykas. Dabar holizmas " ant bangos". Ir tai man atrodo labiau tikra.

1088

va, paimkim Kūčias kaip pvz. Daug metų lietuviai Advento laikotarpiu prispausdavo kūną pasninko pavidalu, daug dėmesio skirdavo pamąstymui apie gyvenimą, bendravimui su vėlėmis, na, pasiruošimui pereiti į Anapilį, taigi, apsivalydavo nuo padarytų griekų, išvadas kažkokias darydavo. Nes sotus kūnas tuo užsiimti nenori - jam tada duok dar daugiau duonos ir žaidimų. O pagonybėj (krikščionybė protingai tai perėmė) buvo laikas kūnui, laikas sielai.
O dabar atsiverkim kad ir FB - kasmet aršiausi šeimininkių ginčai, nes nu niekaip negali net vienam vakarui atsisakyti majonezo, kiaušinių - kūnas jau užvaldęs ne tik sielą, bet ir smegenis smile Na, negali tu pabūti mažiau pavalgęs, tai negali, ir anksčiau vaikai, ligoniai ir seni žmonės neprivalėjo laikytis pasninko, tai valgyk tyliai ir džiaukis gyvenimu smile Bet ne b9tinai reikia aiškinti gyvenimą kitiems. Vadinasi, sąžinė viduje tai graužia, vadinasi, reikia telkti savo politinč partiją su lozungu NE tradicijoms ir sielos grožio treniruotėms smile Viskas dabar skirta kūnui tobulinti, o ne sielai ar protui...
Tad ta proga išgerkime grimbergo - ir aš vakar pasidaviau jo kvietimui - lai bus šventė smile

1089

Andre parašė:
Konstantinas parašė:
Andre parašė:

nežinau... gali būti, kad kūnas nepaklūsta. o ir sutramdytas ilgainiui pasireikš negalavimais...

tai  reikia atsiduoti aistrai ir lepinti savo kuna) tada nebus jokiu dualizmu ir neralizuotu troskimu

1090 (redagavo Konstantinas 2022-12-24 12:39)

Andre parašė:

va, paimkim Kūčias kaip pvz. Daug metų lietuviai Advento laikotarpiu prispausdavo kūną pasninko pavidalu, daug dėmesio skirdavo pamąstymui apie gyvenimą, bendravimui su vėlėmis, na, pasiruošimui pereiti į Anapilį, taigi, apsivalydavo nuo padarytų griekų, išvadas kažkokias darydavo. Nes sotus kūnas tuo užsiimti nenori - jam tada duok dar daugiau duonos ir žaidimų. O pagonybėj (krikščionybė protingai tai perėmė) buvo laikas kūnui, laikas sielai.
O dabar atsiverkim kad ir FB - kasmet aršiausi šeimininkių ginčai, nes nu niekaip negali net vienam vakarui atsisakyti majonezo, kiaušinių - kūnas jau užvaldęs ne tik sielą, bet ir smegenis smile Na, negali tu pabūti mažiau pavalgęs, tai negali, ir anksčiau vaikai, ligoniai ir seni žmonės neprivalėjo laikytis pasninko, tai valgyk tyliai ir džiaukis gyvenimu smile Bet ne b9tinai reikia aiškinti gyvenimą kitiems. Vadinasi, sąžinė viduje tai graužia, vadinasi, reikia telkti savo politinč partiją su lozungu NE tradicijoms ir sielos grožio treniruotėms smile Viskas dabar skirta kūnui tobulinti, o ne sielai ar protui...
Tad ta proga išgerkime grimbergo - ir aš vakar pasidaviau jo kvietimui - lai bus šventė smile

drisciau papriestarauti. visu pirma ne visi yra leituviai ir ne visi laikosi pasninko tradiciju. as isvis esu sulindes i kompa ir nieko aplink nesidomiu ir nematau. su vėlėmis mielai pabendrauciau tik deja jos su manim nenori bendrauti o gal as ne toj busenoj esu. snukiaknyge geriau uzdaryti ir pamirsti. ten dabar labai daug vienisu ir nepatenkintu zmoniu aiskinasi santykius kas ir su kuo sutiks naujus metus. ir pagal postus matosi kad visi sedes namuose po viena

1091

matai, KOnstantinai, jei žmogus atsiduoda aistrai (čia reikia žvelgti plačiau - pinigai, valdžios troškimas, agresija, net žmožudystės) ir kūnui - tuomet kenčia siela. Ji kenčia tyliai, bet užtikrintai apnuodija ilgainiui bet kokį gyvenimo džiaugsmą. Va, kaip tu rašei - pilna tokių FB.
Idėja būtų labai graži - susirenka FB žmonės, kuri enenori švčsti po vieną namuose ir švenčia ar popromis, ar po daugiau. BET. Tada ir išlenda problema, nes pasirodo, aš nenoriu būti viena(s) = su mani privalo būti turtinga, protinga, man atsidavusi ir man paklūstanti būtybė, pageidautina, karališko kraujo smile)) O kadangi tokių nelabai egzistuoja, tai trukt už vadžių ir vėl - manęs niekam nereikia.... manęs niekas nemyyyyyli...

1092

Andre parašė:

matai, KOnstantinai, jei žmogus atsiduoda aistrai (čia reikia žvelgti plačiau - pinigai, valdžios troškimas, agresija, net žmožudystės) ir kūnui - tuomet kenčia siela. Ji kenčia tyliai, bet užtikrintai apnuodija ilgainiui bet kokį gyvenimo džiaugsmą. Va, kaip tu rašei - pilna tokių FB.
Idėja būtų labai graži - susirenka FB žmonės, kuri enenori švčsti po vieną namuose ir švenčia ar popromis, ar po daugiau. BET. Tada ir išlenda problema, nes pasirodo, aš nenoriu būti viena(s) = su mani privalo būti turtinga, protinga, man atsidavusi ir man paklūstanti būtybė, pageidautina, karališko kraujo smile)) O kadangi tokių nelabai egzistuoja, tai trukt už vadžių ir vėl - manęs niekam nereikia.... manęs niekas nemyyyyyli...

egzistuoja) jos tarp musu tik mes ju nepastebim

1093 (redagavo Ieva 2022-12-24 13:11)

Andre parašė:

Akivaizdu, kad žmonėms reikia ne tik šeimos gydytojo, bet ir psichologo, nes psichinė sveikata lb.užleista nuo vaikystės, bet, trukt už vadžių ir vėl iš pradžių, ar kam iš tikro tai rūpi...Belieka bent sąmoningumo ugdymas ir ieškojimas pagalbos patiems iš prieinamų šaltinių. Bet vėlgi, kaip atskirt šarlatanus nuo tikrųjų. Belieka - arba per kančias į žvaigždes, arba pasikliauti protėvių patirtimi, religiniais ritualais, kurie suteikia ramybę ir pasitikėjimą. Esmė mokėti būti laisvam ir savarankiškam, t.y.asmenybe. O tos šventės...susitarimo reikalas, atokvėpis nuo baudžiavinio darbo. Kuo mažiau sureikšminam, tuo geriau. Svarbu rast laiko pasidairyti aplinkui, pasidžiaugt būtimi, gamta.
Ir dar, manau, mokėt pažvelgt į viską tarsi iš šalies, be išankstinio nusistatymo. Kaip, kad Dariaus įkeltame video pasakojama apie samurajų ritualą, pabusti lyg naujai gimus ir eiti miegoti, tarsi numirti. Tuomet meditacija apie tai, kaip praleidai dieną...

1094

Konstantinai, tu aplenki mano komentarus toli į priekį, su tavimi būtų malonu tvarkyti reikalus, jei būtum sąžiningas partneris smile o jei ne - labai pavojingas....

tai per Kūčių vakarienę ar bus lėkštelė vėlėms ant tavo stalo?

1095

na, jei neklystu, baudžiava atsirado po pagonybės smile o Kūčioms gal jau ir tūkstančiai metų. Net krikščionybė nesugebėjo pergalėti. Iš tiesų turėtume būti dėkingi rusų okupacijai - kuo labiau draudė, tuo labiau šventė. Ir būtent šventė iš esmės. O dabar viskas pavirto dėžutėm ir sušių patiekalais.
Kai žmogui leista, jam neįdomu - nėra iššūkių smile

1096

Andre parašė:

na, jei neklystu, baudžiava atsirado po pagonybės smile o Kūčioms gal jau ir tūkstančiai metų. Net krikščionybė nesugebėjo pergalėti. Iš tiesų turėtume būti dėkingi rusų okupacijai - kuo labiau draudė, tuo labiau šventė. Ir būtent šventė iš esmės. O dabar viskas pavirto dėžutėm ir sušių patiekalais.
Kai žmogui leista, jam neįdomu - nėra iššūkių smile

Baudžiava Lietuvoje atsirado su rusų caro okupacija. Viskas gerai su tom dėžutėm, juk jau nesam žemdirbiai, esmė bendravime, nuoširdume.

1097

Ir dar. Gyvenam globalizacijos laikais, nėra izoliuotų valstybių. Bendravimas internete tapo kasdienybe. Ir viskas gerai. :::001

1098

Andre parašė:

Konstantinai, tu aplenki mano komentarus toli į priekį, su tavimi būtų malonu tvarkyti reikalus, jei būtum sąžiningas partneris smile o jei ne - labai pavojingas....

vėlėms pas mane pastoviai dega žvakės) ir niekada neuzgesta) cia kaip aukuras

1099

Konstantinas parašė:
Andre parašė:

vėlėms pas mane pastoviai dega žvakės) ir niekada neuzgesta) cia kaip aukuras

Nesusikelkit gaisro.

1100

Nuėjau tvarkingai į virtuvę gaminti Kūčių pietus, įsijungiu TV, o ten... Laba diena, "Konstantino kodas", serialas.... na, gerai, nuosekliai susirandu pirmą serija - kapinės, runos, balti magai, juodi magai, siaubas....