81

Re: ...HELP... mano 14- metis sunus, ritasi zemyn...

Manau,kad kiekvienas paauglys savaip maištauja.. Reik su vaiku kalbėtis, diskutuot visokiausiom temom,kad jis pats norėtų kalbėt,o ne traukt kiekvieną žodį.. Mano tėtis mane nuvedė į muzikos mokyklą ir liepė ją baigt, nors jos labai nemėgau,bet jokiems draugams neturėjau laiko, bet to dar ir šokius lankiau.. 
Jeigu jam nepatiko koks sportas,tada reik kitą veiklą duot, šiais laikas breikas madingas, daug kam patinka, krepšinis ir t.t smile
Reik vaiką užimt,kad neturėtų laiko apie kitus dalykus galvot.. O dėl rūkymo,tai čia mada, kuo labiau drausi rūkyt,tuo labiau jis norės daryt priešingai..
Mano sesė dabar ir maištauja ir dar kaip, nebesusikalbu su ja, su neaiškiais draugais susidėjo,mokslai iš vis paskutinėj vietoj.. Labai norėčiau,kad ji pasimokytų iš savo klaidų,manau reik leist klyst,kad suprastu kas yra gerai,o kas ne.. Vaikai turi jausti atsakomybę už save, nes jiems atrodo,kad tėvai viską už juos padarys,todėl ir nesuka sau galvos..

82

Saunu jei gerai sutare bet gal cia tik tu nori taip manyti? Kazkaip kuo daugiau isigilinu i tai to labiau manau kad sito viskuo saknis labai giliai, na aisku nenoriu ir taves trikdyti ar skaudinti tiesiog bandau mastyt is visu  galimu poziciju...

83

... taip... suprantu, tik ash niekur nespeju, nors persipleshk... po darbo grizti nusikalus... ir fizishkai ir moralishkai...  ... lieka 15 minuciu paplepeti su vaiku... ne ka ir priplepesi per toki trumpa laika...

84

Butent o gal numanai su kuo jis atvirauja labiau gal is tu pasipasakojimu kiltu minciu ka jis jaucia? Tik aisku ta turi suzinoti labai subtiliai kad ir tuo trapaus tiltelio i siela nesugriautum...

85

... bendrauja su mano mama, ji jam mylimiausia... mano draugu ir mano broliu... jie dabar ir dirba su juo..perkeltine prasme... po mokyklos jis buna su jais... nes ash neturiu kada ji suziureti..po darbo parsivezu namo...

86

i seina sumuryciau po pirmo tokio poelgio! atsimintu visam gyvenimui..

87

Aldi tai zauru o to nei joks psichologas nepatars jug akivaizdu kad vaikinuko probl, is vidaus.

88

Ytariu sunku perprasti vaiko mastyma... ypac tokiam amziui... prisimenu save, pastebedavau kad manes mama nesupranta, tai specialiai elgdavausi dar kvailiau ir ziauriau... kodel taip dariau, net dabar i sita klausima nebandau atsakyt... O ir dabar savo mamai neesu atviras...

89

darbas, darbas, darbas.... nusikalusi, pavargusi...manau, kad problema yra ta, kad mama pati nelaiminga.vaikai tai jaucia.ypač paaugliai.skambės kvailai, bet gal apkarpyti savo darbo valandas neblogai būtų?savaitgaliais taip pat darbas?cia, manau, mūsų valstybės problemos, kad kartais neįmanoma suderinti darbo ir motinos pareigų.

90

Aldis, 23 пишет:

... ir ash taip galvojau, bet kol parvaziavau namo... nusiraminau...

91

Jolanta, 33 пишет:
Aldis, 23 пишет:

... ir ash taip galvojau, bet kol parvaziavau namo... nusiraminau...

jolanta gal jam teviskos drausmes truksta na visteik tu mamyte lepini visteik sunely smile

92

... kad ash nesu, kaip dauguma moteru.... kazkada esu pasakius.... mastymas vyrishkas, elgesys vaikishkas, o visa kita moteris... nezinau, man atrodo, jam kietesnes rankos reikia.... ash kaip moteris nenoriu jo bausti .... savais sumetimais, kad po to jo moteris jam ant sprando nesedetu.. . achhh,..... ne kokie reikaliukai... ... na bet rukyti, tipo, mete.

93

cai gal zodzei buvo mama tikrai jau neberukau big_smile atsimenu ir as tokius zodzius savo  big_smile mama budavo suzino is siostros viska snipas ten budavoo bet as kaip dares taip dariau kol tetis nepamoke gerai big_smile tada persirukiau tai ilga laika nerukiau bet dar rukau vel

94

na as visada buvau labai smalsi viska reikejo isbandyti ir pan... bet mane gyvenimas apsaugojo, kad netiketai susipazinau su buvusiais narkomanais. kai su jais pabendravau, maciau kaip sunku jiems grizti i gyvenima ir pan...mane tai pamoke. be to vienas 3 kartus atkrito buvo labai skaudu kad artimas draugas, kuriuo tikejau, vel kazkur valkatauja... gyvi pavyzdziai buvo geriausia pamoka kaip nevartoti narkotiku...

95

motina per mazai laiko praleidzia su sunum stai ir problema. gali baust nebaudus. jis turi draugeliu paskui kuriuose seka ir juos priima kaip uz pavyzdy. tiek galiu pasakyt.

96

Linas, 23 пишет:

motina per mazai laiko praleidzia su sunum stai ir problema. gali baust nebaudus. jis turi draugeliu paskui kuriuose seka ir juos priima kaip uz pavyzdy. tiek galiu pasakyt.

cai tu gal ir is dalies teisus dauka sudaro kompanija su kuo jis buna bet vargu jem uzdrausi rinktis draugus pagal tave smile

97

Linas, 23 пишет:

.... taip... tu teisus....

98

bet motina persiplesti negali...

99

na kas tiesa tas tiesa

100

bet gal vaikas butu laimingesnis budamas gerai auklejamas nei su visais telefonais ir kitais neuztarnautais balaganais?..