Algis, 21 пишет:ok, darvinu as nesiremiu, remiuosi neo-darvinizmu
(na, nesidomite gerbiamasis jus, nesidomite)
as netikiu, as esu isitikines, nes sita teorija kol kas turi daugiausiai ja pagrindzianciu irodymu.
"Manau jie galis tureti pokychius bet ne ish esmes. Keichiasi tik tam tikri kaip chia jau minejot prisitaikymo bruozhai"
na ir vel nepasidomejes bandot aiskinti - gi berods sakiau, jog trumpas laiko tarpas evoliucijai yra niekas (nulis), mutacijos paplitimas vyksta ZYMIAI ilgesni laiko tarpa (na zinoma dar prisideda tokie veiksniai kaip populiacijos dydis, jos paplitimas ir t.t.). jei remiates biblija, gerbiamasis, (kuri teigia, jog pasaulio/gyvybes amzius yra ~6500 metu) nieko keisto, kad sunku suvokt jog drastiski pokyciai per 3 kartas neivyksta.
Shiek tiek nesusikalbam. Nesu tiek zhinantis apie Darwinizma iki visu smulkmenu, tiesa pasakius turiu ta jo knyga Origin of spieces, bet vis neprisiruoshiu prisesti. Zhinau pagrindines jo mintis ir teiginius ir man kol kas to uzhtenka. Ash chia apie pokychius grinai remiausi biblijiniais ir krikschionishkais pozhiuriais. Todel, kad pritariu jiems. Ash pilnai suprantu ka norite pasakyti apie ilga laiko tarpa ir kad pokychiai vyksta jusu nuomone ne per trumpa laiko tarpa. Negaliu to komentuoti nes ash tuo netikiu, o chia jau jusu prioritetas paaishkinti ta fenomena KODEL tuo tikite??? O ne tai kad kai kurie shaltiniai tai rasho. Ash nuo pat vaikystes buvau mokinamas tu dalyku apie pirmuju lasteliu atsiradima ir leta evoliucija kuri truko milijonus metu. Taip kad sudejus tashkus mane DAUG labiau domina KODEL tikite tais milijonais, o ne savo zhiniomis apie tai.
Aleksandrui: Turiu begales panashios informacijos apie tai ka siuntete, video ir audio knygu, bet forumas ne tam kad vienas kita itikintumem bet, tam kad pasidalintumeme patirtim tuo kuo esame.
JAV shiuo metu leidzhia milijonus, tam kad pilnai patvirtintu savo bedieviskuma, t.y kad zhemes amzhius shimtai milijonu metu ir kad mes evoliucionavom ish gyvunu. Noriu pabrezhti, kad tiek Dievo tiek Evoliucijos faktishkai irodyti NEIMANOMA.
Chia shiandien tokia kilo idomi mintis, ir kartu klausimas pamastymui. Jei jau toks Dievas akivaizdhiai kai kuriems ishgalvotas ir yra tik mitas, tai kodel zhmonija skiria
ebutiems dalykams tiek daug demesio ir pastangu? Pvz tas pats komunizmas, kodel Sovietu Sajungos vadai tiek daug jegu shvaiste tikejimo griovimui??? Tik nesakykit kad jiems nepatiko cerkviu architektura ar pan.
Dar keletas minchiu. Vakar chia perskaichiau apie viena mokslininka kuris paskaichiavo zhmoniu dauginimasi nuo 6 700 metu iki shiandienos ir gavo beveik identishka skaichiu zhmoniu kurie gyvena shiandieniniame pasaulyje. Kita vertu jei jau pasaulis buvo milijonus metu kodel zhemeje tiek mazhai zhmoniu? Juk ne paslaptis kad isheitu taip jog zhmoniu skaichius ishaugo shimtus kartu greichiau per tuos 2000 metu negu per tuos visus isivaizduojamus milijonus. Na chia pamastymui. Sekmes.