21

Re: Anapusinė tikrovė - Dangaus Karalystė

zodziu, Linai 20 :Datsiverst tau metas, tu beveik suradai teisingaji kelia big_smile

22

Mane labiausiai nervina kaip zmogus TAIP AKLAI PERVERTINA TA RELIGIJA. Net nepasistengia suprasti, kad pati ta jo Krikscionybe taip pat skatina ir primityvuma, materializma, hedonizma ir uztikrinai skatina gyvenimo puikybe ir besididziuojanciu individualistu gretas. Tu viska kisi per prievarta ir nesupranti kad tavo ta Religija nieko geresnio nesukure negu yra dabar. Metaforiskai snekant, Krikscionybe aplinkui voliojasi jau virs 2000 metu. Ir po 2000 metu ja vis dar kisa per prievarta ir pasakoja apie kazkokias doroves kurias mes turime sekti bet pati religija taip nesielgia. Nebera jokiu doroviu kai prasideda sneka apie religijos plitima? Kovoje su islikimu nebeliko jokiu taisykliu? big_smile

Ir isviso ! Tavo storoj biblijoj parasyta kad man Dievas dave laisva valia daryti tai ka as noriu, nes jis mane laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai myli. Ir kitame puslapyje jau jis man aiskina, kad as netureciau tureti tos laivos valios, o gyventi taip kaip jis nori, nes jis mane laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai myli. ... :?

Eik tu su savo religija ir slepkis geriau. Neisgelbejo ji pasaulio ir neparode nei karto to Dievo per 2000 metu, todel nera tikslo kaip uzstrigusi plokstele uzsikirsti ties vienu dalyku kaip durnam mazam vaikui ir vis dar laukti stebuklu. As uz progresa o ne regresa, kuri tavo Religija skatina kuo puikiausiai. Zmonija sugalvos geresni buda kaip patenkinti savo "gyvenimo prasmes" ir "moralines stiprybes" problemas be Jusu niekam tikusios ir tik viska supisancios pagalbos. Aciu, sudie.

23

Maladec, Auri!!! Kazka panasaus ir as norejau parasyt... (handshake) [Skype] :-)

24

Jeigu tokios personos kaip Auris ar Rimvydas pasistengtų veidmainiškai pasivadinti krikščionimis ir savo priešingais Dievui pasirinkimais žemintų tikinčiojo vardą - tikrai būtų geras pliusas Dievo priešams ir ateistams pasijuokti. Tokių žmonių krikščionybėje yra vienetai. Geriausiu atveju visiškai nepažįsti nei Jėzaus, nei Dievo, nei Bažnyčios, nei krikščionijos. Aš bendrauju su tais, kuriems Dievas yra Aukščiausioji Būtis. Bažnyčia - Jėzaus Sužadėtinė. Kiekvienas mano aplinkoje krikščionis rūpinasi asmeniniu dvasiniu tobulėjimu, Dievo garbe ir Jo valios išpildymu - dvasingųjų tikinčių sielų išganymu. Tai ypatingas ir išskirtinis didybei skirtas bruožas - ŠVENTUMAS. Drebės visos kinkos kai su tuo akivaizdžiai susidursite.
Niekas oponentų su prievarta į Dangaus Karalystę nenuves, galite nesikarščiuoti. "Kas nerenka su manimi, tas barsto" - skelbia Dievo Sūnus. Todėl spėju jums bus daug lengviau priimti Dievo priešų užmojus, savanoriškai papildant jų gretas. Pragaras tikrai egzistuoja, ar ateityje vis jūs žeminsite Kūrėjo meilę, čia jūsų apsisprendimas ir pasirinkimas.
Auris po mistiniu žodeliu "religija" slepia psiaudokrikščionybės užmojus. Gal tokioje ir yra tiesos, tačiau tai ne krikščionys-katalikai, kurie Bažnyčios mokslu gerokai pranoksta humanizmą ir geriausius žmogiškuosius lūkesčius.
Dievo meilė siejasi su kūrybos ir kūrinijos dėsniais. Meilė apima visą gyvenimą, visą asmenį.
Mūsų civilizacijos ir kultūros pasiekimai su kuo siejasi, kas jų šaknys? Aš ne istorikas ir tikrai nesivelsiu į profaniškus išvedžiojimus. Man kur kas svarbiau: kilnumas, orumas, taurumas, dorumas ir t.t. Aš ieškau kelių į gėrį ir suvokiu iš kur į kur krypstama. Todėl man trumpalaikės ideologijos, melo išvedžiojimai SVETIMI. Nors būtum ir išradingas filosofas, bet be gyvojo Dievo priėmimo, tik išminties trupiniai. Turiu pagarbos pasaulio salelėms, kurie nepažinę krikščionybės mėgino savo kultūrą pagal gamtinę religiją vystyti. Dar galima kažko gero naujo atrasti, bet jei iš vakarietiško šou pasaulio, geriau prisidenkite gėdą.
Žinau viena, kad kiekvienas kelis priklaups prieš Dievą. Galite smarkauti savo užmojuose lyg paleisti nuo grandinės, tačiau Dievui pagarbą atiduos kiekvienas atsakingas-protingas kūrinys.

25

Nu, man tiesiog truksta zodziu... Esi vyras metuose, kaip sakoma, o tokiais VEJU VEJAIS uzsiimineji... Pilstai is tuscio i kiaura... Tau reiketu nuvaziuot i tas salis, kur gyvena musulmonai ir pagyvent ten keleta ar net keliasdesimt meteliu... Gal biski kitaip mastyt pradetum ir nebenusisneketum... Tu jauciu visa savo buta tais plakatais su Jezum ir visais tais kitais issikabines, pas tave mobilaus Welcome uzrasas: "Dievas su manim" ar kazkas panasaus... Cia tiesiog baisiau, negu buti Minedo fanu ar kokio Sustausko... Kas perdaug - tas nesveika! Nu tu tiksliai, zmogeliuk, esi is kazkokios sektos, kur nesi savo santaupas jiems, kisi tuos savo pinigus, vietoj to, kad gyventum REALU gyvenima, o ne kazkokiais paistalais cia "svaidytumeis"... A tu nors zinai, kad ta krikscionybe mes (lietuviai) priimem per KALAVIJA?.. Zmogeli mielas, anksciau mes tikejom i ugni, perkuna ir dar visus kitus REALIUS dalykus. O jei ka, as save laikau ERETIKU... Dekuj, kad perskaitei. Gal dabar nors truputi pradesi kitaip ziuret i savo mastyma...

26

Linas, 37 пишет:
Linas, 20 пишет:

Linai, nemanai kad jau gana mus Dieva i galvas kisti  ?
> as manau kald tavo visos temos tik su Teologija sietinos ir tai jau kartojasi daugelyje tavo temu todel nemanau kad tikslinga kurti naujas..
>> na as db pavarges nes esu Helsinkyje bet po keliu idenu tikiuosi sulaukti tavo Teologisko posto i manaji.. ir jei jis bus kvailas as tirkai sita tema istrinsiu.

> geros tau kloties , labanakt.

Kodėl pvz. būti gėjumi yra toleruojama, o krikščioniškas-katalikiškas (tikėjimo ir moralės klausimų kilmės ir mūsų pažangios kultūros formavimui) požiūris į viltingas ir prasmingas įžvalgas - tai jau nepriimtina? Kaip gaila, kad yra aklų, mirties ir nuodėmės tragiškumo nesuvokiančių personų...
Linai, juk yra vertybės. Linkiu sąžinės ramybės ir stoti gėrio pusėje... Teisumas kainuoja...
Pailsėk, atsigauk po kelionių

Gejai vaiku netvirkina, kaip DIEVO TARNAI (nors ne visi)... (tik i sita tavo pastraipa atsakyti norejau nes toliau gilintis neverta..)
> mano vertyvese religijos nera.o jei jau dievas mane nubaus tai atsiimsiu mires.

> Linai, as taves tikrai nesuvokiu :?

27

Žiaurulis čia big_smile man toli gražu iki kai kurių frazių supratimo...tikiu aš į Dievą, bet keista, kad XXIa. yra tokių nesveikų jo "gerbėjų" big_smile kaip jau kažkas minėjo, Dievas duoda laisvą pasirinkimą, laisvą valią, bet kai kuriais dalykais (kaip pvz.pirmas Dievo įsakymas: primenu- neturėk kitų Dievų tik mane vieną)  tą laisvę iškart apriboja, net sakyčiau gerokai apriboja. Dabar Dievas ir bažnyčia neturi nieko bendro, bažnyčia tik melžia pinigus (taip taip, dvasingieji žmogeliai-materialistai), tik siekia naudos sau, atseit "skelbiame Dievo valią" ar kaip ten sako. Kad ir toks pvz. Preitais metais reikėjo prieiti dermavonę man, tai buvo verčiama eiti į bažnyčią, mokėti po 5lt į mėn. už pamokas, kurios mums nepadėjo pasiruošti dermavonei, daryti kažkokias tai pratybas ir pnš. O dar pradžioj pamokų pasakė, kas neišgali mokėti už pamokas, tam atleistina. O metų pabaigoje nuskambėjo " kas bent už vieną mėnesį nesumokėję, tuos išbrauksim iš sąrašų". Tai kur čia tas Dievo mokomas gėris?? Reikėjo iš kart sakyti "Neturi pinigų-arčiau Dievo nebūsi". Visose maldose, katekizmuose, biblijoje "Neturėk kitų Dievų tik mane vieną, garbink tik mane, AŠ tavo karalius, PRIVALAI mane gerbti, AŠ nusipelniau geriausio, AŠ, AŠ, AŠ...." garbėtroška, ir dar tipo iš meilės. Nekaip nuskambėjo, bet pažvelgus realiai taip ir yra, visur tik JIS JIS JIS, mes PRIKLAUSOMI nuo jo, mes privalome JĮ garbinti, bet...bet jis toks geras, kad duoda mums laisvę! Esam laisvi, bet privalome JĮ garbinti. Rimtai tik sektantai gali taip kalbėti kaip Linas

28

Ir Linas legendiskai parase visko labai daug bet nieko zmogisko taip ir nepasake. Jeigu jo raides pakeitus i "lia lia lia lia lia" esmes ten nesumazetu ne ciupineliu. Nesuprantu as, arba jis nemoka skaityt kitu zmoniu pasisakymu ir atsakyt i ju klausimus, arba...

"Imbicilas - pakankamai protingas skaityti, bet nepakankamai suprasti ka skaito"

29

Linai as manau kad esi skaites sventaji rasta,  kai kurios vietose ten doroves ne nematyti, nei gailescio ir t.t. ir prasau neaiskinti kad tai dievo isbandymai ar pan. zmones kurie besalygiskai tiki visur ir visada izvelgs Dievo valia, kai viena vienuole aiskino apie evolicija, ji pasake:niekas be dievo valios nevyksta... kai kurie zmones nedurni ir pripazysta mokslinius irodymus

30

Fanatikas - tai žmogus, kuris negali pakeisti pažiūrų ir negali pakeisti temos... Arba...
Fanatikas - radikalių įsitikinimų žmogus, nepakenčiantis kitaip įsitikinusių žmonių...

Pamastyk, Linai...

31

Indiferentai - kam nors (politikai, tikėjimui, idėjai) abejingi žmonės.
Principingumas dvasinėms vertybėms, teisingai vertybių hierarchijai yra reikalinga tvirta nedviprasmiška pozicija. Nekalbu, kas būdinga ir priimtina profaniškam(kokios nors srities visišką neišmanėlis, nemokša) pasauliui. Bet visada noriu parodyti Kelią į išganymą, tobulą, harmoningą žmogaus požiūrį gyvenimo, mirties ir amžinybės perspektyvoje. Skubate vienas per kitą pasirodyti skurdūs dvasia, laužydami Dievo įsakymus(didįjį ir I). Aš jums tiesiu ranką, o jūs atkišate špygą. Būti krikščioniu-kataliku yra buvimas lietuvio tapatybės, kultūros šalininku. Neesu kosmopolitas(pasaulio pilietis; žmogus, nejaučiantis ryšio su tuo kraštu, iš kurio jis kilęs ir kurio pilietis yra, deklaruojantis savo sąsają su viso pasaulio kultūra). Pasaulį apimančiam žvilgsniui remiuosi Jėzaus autoritetu. Kas nepažindamas atvirai klausia manęs, kaip dvasinei pažangai ugdytis, visada pasiruošęs padėti. Deja, čia dauguma labai patenkinta savimi ir stato savo gyvenimo pilį ant smėlio be pamatų. Griūtis anksčiau ar vėliau neišvengiama, todėl nepatariu kritikuoti, atmesti Laimės Šaltinio dabar. Aš jumis rūpinuosi ir siūlau tikėjimo kelionę perspektyvią, siekiančią po 30-50 metų, o ir viltingos mirties palaimingai amžinybei laimėti. Juk nesakau, kad jūs būtinai tapkite vienuoliais, kunigais..., bet siūlau įsileisti į savo gyvenimą Kūrėją kur esate, Jis jautrina sąžinės balsą, per kurį žmogus žengia teisumo Keliu.

32

Linas, 37 пишет:

(LABAI DAUG NIEKO NEREISKIANCIU AFORIZMU IR KRIKSCIONISKO MESLO KURIo AUTORIUS GALEJO ISVENGTI)
Niekas oponentų su prievarta į Dangaus Karalystę nenuves, galite nesikarščiuoti.

Taciau jus tamsta kisate per prievarta savo Religija? Paaiskink tu man kuo tai skiriasi nuo tavo pamineto anksciau atvejo? O gal tu tiesiog taip ipratai viska daryti per prievarta, kad net pats to nepastebi... :?

Linas, 37 пишет:

(VEL LABAI DAUG NIEKO NEREISKIANCIU AFORIZMU IR KRIKSCIONISKO MESLO KURIO AUTORIUS GALEJO TAIP PAT ISVENGTI)

Aš ne istorikas ir tikrai nesivelsiu į profaniškus išvedžiojimus.

Ehem... kaip ten jus ka tik sakete? INDIFERENTAS (Nelietuviskos kilmes zodis)??? Aha, man rods jus taip save pavadinote. :]

Profanas (zodis nelietuviskos kilmes)- zmogus besigincyjantis klaidingais faktais, arba neismanantis tu faktu arba ju apskritai neturintis. Neprimena tai Jusu, Linai, kuris nera istorikas ir nesugeba atsakyt nei vieno klausimo normaliais konstruktuotais sakiniais ?

P.S.: Ar cia tik ne tas pats zmogus, kuris taip bjauriai kalba apie vakaru kulturos zala, bet pats naudoja nelietuviskus zodzius atejusius butent is vakaru? :? :? Hmm... taip. Regis tas pats.

Linas, 37 пишет:

(IR VEL VARDAN DAR SVEIKU ZMONIU SIAME PASAULYJE NUKIRPSIME DIDZIAJA DALI MESLO IR PALIKSIME TIK IDOMUMUS)

Pragaras tikrai egzistuoja

Turi irodymu?

(apibrezimas Indiferentui ambicilui:

a) Irodymas - Faktiniai duomenys.
b) Faktiniai duomenys - teiginys, nusakantis tiesą, priklausomai nuo konteksto. Faktas - informacija apie realų pasaulį arba tai, kas iš tiesų egzistuoja, tai kas gali būti patikrinta. Dauguma faktų priklauso nuo konteksto. Dažnai faktai naudojami kaip argumentas ginče, pvz., istoriniai, moksliniai faktai.)

Nuojauta kuzda, kad neturi, todel tavo teiginys, kad "Pragaras TIKRAI egzistuoja" yra arba standartinis propagandos skleidimas arba visiskas neismanymas ir nesupratimas apie realybe.

(Apibrezimas Indiferentui ambicilui: Propaganda)

Visiski utopiniai neismanimo ir iliuziju atvejai labai budingi FANATIZMO sindromui.

(Apibrezimas Indiferentui ambicilui:

Fanatizmas - perdėtas, beatodairiškas atsidavimas ar aistra, dažnai pasireiškianti ekstremumais religijos ar politikos atžvilgiu.

Pagal Vinstoną Čerčilį (Winston Churchill) „fanatikas yra tas, kuris negali pakeisti mąstysenos ir tikslo“.

Pagrindinis skirtumas tarp fanatiko ir fano yra tas, kad nors abu yra atsidavę savo objektui, fanatiko elgesys peržengia SOCIALINES NORMAS, nors fanatiko garbinamas objektas niekuo to neskatina.)

Linas, 37 пишет:

(VARDAN SKAITYTOJU SVEIKATOS BUVO NUKIRPTA DAR GERAS KALNAS MESLO) Aš jumis rūpinuosi ir siūlau tikėjimo kelionę perspektyvią, siekiančią po 30-50 metų, o ir viltingos mirties palaimingai amžinybei laimėti.

Aciu, jums, o garbingaisi rupintojeliau, uz duona kasdienine ir siluma bekraste. Dekingi mes tau, zemes vaikai, kad kisi mums per prievarta tai, ka tu manai mes privalome ziaumoti. Neteisiame mes taves, kad rupintojelio veidu apsigaubes, prievarta uzsiimineji ir sventuoju save laikai. Dieve, atleisk siam zmogui, jis tiesiog nezino ka daro.

33

Lineli mielas, pasikartosiu dar karta. As taipogi ne istorikas, bet sita dalyka zinau, kad mes (lietuviai) krikscionybe priememe per KALAVIJA! Supranti tu, ar nesupranti? Man idomu, koks butu tavo mastymas, jei butum gimes tada, kai lietuviai buvo PAGONYS?!! Vistiek malsi savo s... ir ner cia ko su tavim gincytis (as taip itariu...)... PAGONYS!!! Girdetas sitas zodis tau?.. Pamastyk dar karta gerai apie tas savo religijas... Yra kur kas svarbesniu dalyku zmogaus gyvenime, nei tiketi tuom, ko niekada REALIAI nematei... Tu geriau rupinkis, kaip tau laimingai pragyvent visa gyvenima, padaryti ta, kad tavim kas nors didziuotusi, o ne uzsiiminet tokiais niekais... Pamastyk zmogau!!!

34

Manau ne siame portale tokius klausimus aptarineti.Kiekvienas zmogus tiki savaip...Yra bendruomenes, baznycia kur galima tai akis i aki kalbeti, diskutuoti, mokintis, bei gilintis i dvasini gyvenima.Tai kiekvieno asmeninis reikalas.Gyvenkim draugiskai.:::833

35

Tikejimas tai pasirinkimo laisve tiketi gali visada kuam nori... as nezinau ir niekas nezino, bet visada galima tiketi, tiketis ir fantazuati tai labai asmeniskas reikalas ir manau labai net ne etiska pirsti tai kitiems
daug zmoniu ir daug tikejimu ir kaikuriuas galima suvieniti i stambesnes grupes budizmas musulmonai krikscionys ir t.t.

As irgi romantikas myliu zvaigzdes o labjausei kiauliena ...

Linai! ar tiki zaliom varlem? na... ir neprivalai ir as tau ju nesiulau ir niekas ju nasiulo ir nepersa kitiem ...na nebent Prancuzu restoranas gali pasiulyti

Zinai jei nebutu uz tave teisesniu tai tikrai butum pats teisingiausias...

Nepamirsk pazvelgt y save is kitos perspektyvos

as pats sau is savo varpines ir savo kieme taippat esu Nr 1 smile

36

Sandra, 26 пишет:

Manau ne siame portale tokius klausimus aptarineti.Kiekvienas zmogus tiki savaip...Yra bendruomenes, baznycia kur galima tai akis i aki kalbeti, diskutuoti, mokintis, bei gilintis i dvasini gyvenima.Tai kiekvieno asmeninis reikalas.Gyvenkim draugiskai.:::833

Pritariu tau, Sandra. Įpylei truputi vandens į ugnį. Ačiū! :::700

Kadangi suvokiu turintis bent šiek tiek kompetencijos filosofijos, teologijos srityje, todėl klaidų tendencijas pastebėjęs pajėgiu atsirinkti ir atremti. Niekieno neprievartauju besąlygiškai priimti, nepatinka - neskaityk! Aš viso labo iškeliu tikėjimo Dievu didybę pasirenkant bent galimybę pažvelgti į savo santykį su Kūrėju. Ryžtis nueiti (geriausiai į savo parapijos bažnyčią) susikaupti maldai Šv. Mišių metu, ar net kaip paminėjai pasibelsti pas bendruomenę tikėjimo paieškoms, tiesos išgirdimui, Bažnyčios misijos suvokimui. Žinau, kad monstrams tai svetima, jie kaip įžūlūs žvėrys mėgina kandžiotis ir pulti gerus pasirinkimus melu ir prievarta. Kad nors šiek tiek pažinti ir suvokti tiesą tikėjime, prasmingus tikrovę atitinkančius pasirinkimus, reikia remtis visuotinai pripažintais autoritetais. Kas jie? Ar aš nesakiau? Ogi Katalikų Bažnyčia turi visus įrankius ir priemones amžinajai Laimei pasiekti, draugystei su Dievu laimėti. Galvoja "karaliukai" savo "žiniomis" paveikus mane primityviais jau ne kartą girdėtais išvedžiojimais sukompromituoti. Ramybės, manęs neišgąsdinsit, o jei jums Dievo žmogaus Kelias svetimas ir kelia tik priešiškumą, neverta čia nei skaityti, nei rašyti - niekam iš to naudos nebus. Kas kuo gyvena, tas tą ir išmano. Todėl čia pareikšti išprusimo seklumas ir paauglišką aršumą demonstruoti neverta. Kas kaip pasiklos, tas taip ir išsimiegos...

Žilvinai,
Rodau kryptį ne į save, bet į Katalikų Bažnyčią. Jei kur nors mano žodžiai prasilenkia su Bažnyčios mokymu, dėkočiau už klaidas. Bet tokiam pastebėjimui reikia daug mokslo ir žinių. Čia labai priklauso autoritetingi šaltiniai, jei Jėzaus žodžiai ne pirminiai, atmestinas Katalikų Bažnyčios mokymas, tada apie krikščionybę kalbėti beprasmiška.

37

>> Linai 37, zinai, man gaila zmoniu, kurie salia taves gyvena smile , speju ju kantrybe seniai turejo pasibaigti smile ... siaip man netrukdytu tikintis fanatas, ar dar kas nors pasoneje, tik su salyga, kad savo nesamoniu kitems nesiustu... nes kitu atveju, jis rizikuotu buti uzdarytu saldytuve wink

38

Monika, 14 пишет:

Žiaurulis čia big_smile man toli gražu iki kai kurių frazių supratimo...tikiu aš į Dievą, bet keista, kad XXIa. yra tokių nesveikų jo "gerbėjų" big_smile kaip jau kažkas minėjo, Dievas duoda laisvą pasirinkimą, laisvą valią, bet kai kuriais dalykais (kaip pvz.pirmas Dievo įsakymas: primenu- neturėk kitų Dievų tik mane vieną)  tą laisvę iškart apriboja, net sakyčiau gerokai apriboja.

Matai Dievas sako esat laisvi tikėjime jis neverčia ji pasirinkti per prievarta nes tai nemeile,bet jei pasirinksi Krikščioniškąjį Dievą pageidautina kad kitų dievų neturėtum .

Giedrius, 27 пишет:

>> Linai 37, zinai, man gaila zmoniu, kurie salia taves gyvena smile , speju ju kantrybe seniai turejo pasibaigti smile ... siaip man netrukdytu tikintis fanatas, ar dar kas nors pasoneje, tik su salyga, kad savo nesamoniu kitems nesiustu... nes kitu atveju, jis rizikuotu buti uzdarytu saldytuve wink

Reikia būti tolerantiškiems ,nejau prekybos agentus šaldytuve laikai :?

Zilvinas, 37 пишет:

Tikejimas tai pasirinkimo laisve tiketi gali visada kuam nori... as nezinau ir niekas nezino, bet visada galima tiketi, tiketis ir fantazuati tai labai asmeniskas reikalas ir manau labai net ne etiska pirsti tai kitiems
daug zmoniu ir daug tikejimu ir kaikuriuas galima suvieniti i stambesnes grupes budizmas musulmonai krikscionys ir t.t.

As irgi romantikas myliu zvaigzdes o labjausei kiauliena ...

Linai! ar tiki zaliom varlem? na... ir neprivalai ir as tau ju nesiulau ir niekas ju nasiulo ir nepersa kitiem ...na nebent Prancuzu restoranas gali pasiulyti

Zinai jei nebutu uz tave teisesniu tai tikrai butum pats teisingiausias...

Nepamirsk pazvelgt y save is kitos perspektyvos

as pats sau is savo varpines ir savo kieme taippat esu Nr 1 smile

Tai ne nuomonių kišimas , o kažkas panašaus į darbą ,hobi ,pareiga ir malonumą kartu sudėjus,tai tikinčiojo pareiga.Tarnavimas Dievui . Kiekviena išgelbėta siela,suteikia pliusą prieš Dievą .Gelbėtojo išgelbėtos sielos, gali palengvinti gelbėtojui  likimą,kai jis stos prieš valdovą teismo dieną.

39

Dziugi naujiena smile !!!
Linai 37 >>> tu dabar ne vienas wink big_smile

40

omg... Tai uzkreciama yikes yikes