161

Re: Ar tikite i krikscioniskaji dieva?

Mano pastebėjimas būtų toks. Kad žmonės, kurie netiki Dievu, visaip stengiasi įrodyt, kad jo nėra, todėl jie neturi ramybės. Tie kurie tiki - tiesiog tiki. Pati sąvoka TIKĖJIMAS, nereikalauja įrodymo, tu tiesiog jauti ir tiek. Asmeniškai, aš su religiniais reikalais daug susidūręs esu asmeniškai, taip pat dar studijuoju istoriją ir matau kaitą religijos pasaulio mastais. O mano asmeninė nuomonė tokia būtų - be tikėjimo žmogui blogai ir tai faktas. Tik kuo tiki - tuo, kad Dievas yra, ar tuo kad ne? Bet kokiu atveju tai įsitikinimas. Mano galva, kiekvienas savyje nešiojasi dalelę Dievo ir jį suvokia individualiai, dėl to tiek konfesijų įvairiausių yra ir pačių religijų. Nyčė gal ir nužudė Dievą, bet likęs pasaulis dar to nesugebėjo padaryt.

162

Šiek tiek abejojau dėl savo tikėjimo. Tačiau perskaičius Dan Browno"Prarastą simbolį" pakeičiau požiūrį į tikėjimą ir į Bibliją. Netikiu į Dievą kuris gyvena aukštai danguje, tikiu į dievą kuris iš esmės esam patys

163

as tai tikiu ;D Juk neveltui tikyba lankau ;D

164

Man Dievas yra tik pašalinis dalykas .Todėl man  svarbiausia yra tikėti pačia savimi.:::818Bet kai pradedi savimi netikėti viskas tarsi iš po kojų slysta...Ar man tik atrodo ar betkoks tikėjimas kažkaip veikia mūsų pasamonę ?:::042

165

Kas yra tikejimas? tai juk nekas kita kaip nezinojimas .

Tikiu = nezinau, nes jei zinai tai juk negali sakyti kad tiki .  Manau jei pameginsime kiekviena karta zody tikiu pakeisti zodziu nezinau tai ishvengsime klaidu kurios daromos elgentis aklai arba nezinant arba tikint .

1. As taip pasielgiau nes tikejau kad...   2, as taip pasielgiau nes nezinojau kad....(jauciat skirtuma?)

1, As tikiu todel darom taip...   2, As nezinau todel darome taip...

!, Tikejimo vadovai gyvena is tikinciuju zmoniu surinktu pinigu ir veda zmoniu mases tikejimo keliu, nes visi jeis tiki .

2, nezinojimo vadovai gyvena is nezinanciu zmoniu surinktu pinigu, ir veda zmoniu mases nezinojimo keliu, nes visi jie nezino.   

Nors visi mes turime savo smegenis bet vistiek linke pasitiketi dauguma, lydereis autoritetais. Net nesusimaste ankiek tai logishka.

Kai sakome tiesa, dazniausia argumentuajame rodome savo teigino teisingumo yrodymus.

Kai meluajame dazniausei dangstomes autoritetais, vardais, garsioms frazemis  ir tikimes kad mumim patikes.

Religingiausi zmones gvena skurdziausiose salyse kur yra zemas ishsilavinimo lygis.

Religingumas yra nekas kita kaip atsilikeliu, tamsiu neishprususiu zmoniu bruazas.

Tua tarpu ishsilavine zmones net neuzdavineja klausimo ar tiki i Dieva.   Sakoma del tos skyles visi tyles, nes durnius nesupras o protingas nieko nesakys.

Durnei nesupranta kas yra Dievas protingi ish pagabos ir supratimo kitiem apie tai neshneka.

Pasakius tiesa religinem fanatikui tu nieko nepakeisi, nes jis idijotas.  Bet tua paciu nors ir neishpruses bet  zmogus.   Nesinori jo nei skaudintnei zeminti nei pykinti. 

Kaip psakant "tegul vaikas zaidzia bele tik neverkia"  arba kaip dar valdyti idijotu gauja kuri neturi samoingo supraimo?

Juk mes nesakome vaikams kad senis saltis tai tik persirenges kaimynas....   
Deltu paciu priezasciu, mes neskelbem oficialei pilieciams apie Dieva ....

Todel tegu tiki zmones i ta savo Dieva, atimti ish ju tikejima, butu taip pat ziauru kaip kad naujagymiui soske is burnos ishtraukti. 

Todel tegul miega tegul saldzei sapnuaja juk nevisi yra subrende be tos "soskes" (religijos) apsieiti.

Todel as kaip ir anksciau noreciau visiems tikintiems ir nezinantiems oficialei paskelbti. Kad zinoma jog Dievas yra kaip ir senelis shaltis ir jus butinai gausite dovanu perkaledas.  Su salyga kad klausysite mamos ir kunigo.

166

kazkuris, dabar nepamenu is filosofu klasiku yra pasakes: tikejmas kaip losimas, arba laimesi viska arba viska pralosi. Tad kam rizikuoti, geriau tiketi, jei kazka galima laimeti, o jei ner prizo, bent jau nieko nepralosim.. as noriu tiketi, tikejimas kalnus kilnoja, daro zmones geresnius , gyvenimui suteikia ypatinga prasme.. patikek:)

167

Ignas, 17 пишет:

bla bla bla..o kas sukure Dieva?is kur jis atsirado?

bla bla bla, kas is dangaus nukrito?:D

168

Neringa, 21 пишет:

kazkuris, dabar nepamenu is filosofu klasiku yra pasakes: tikejmas kaip losimas, arba laimesi viska arba viska pralosi. Tad kam rizikuoti, geriau tiketi, jei kazka galima laimeti, o jei ner prizo, bent jau nieko nepralosim.. as noriu tiketi, tikejimas kalnus kilnoja, daro zmones geresnius , gyvenimui suteikia ypatinga prasme.. patikek:)

Loterija be statymų ne loterija.

169

netikiu nei kriksioniskuoju, ne provoslanu dievu, nei alachu, nei buda, nei dar kuom.

170

As tikiu. Esu katalikas. Be tikejimo mano gyvenimas butu visai kitoks...

171

Netikiu jokiu dievu, net abejoju ar toks išvis yra.
Kas žino, gal jis tik šiaip išgalvotas norint lengviau valdyti tautą.

172

Agnė, 19 пишет:

Modernistai......
Manau šiais laikais F.Nyčė teigtų,jog dievas yra.....
Tiesiog madinga neigti Dievą ir tiek.Ką gi....

173

deadAMD, 17 пишет:
Neringa, 21 пишет:

Loterija be statymų ne loterija.

Tai tik palyginimas. Yra statymas. Juk tikim ne tam, kad tik tiket. Del kazko. As pvz. statau savo gyvenima:) renkuosi ar ji statyti ant uolos ar ant smelio, kuri potvynis ar net gyvenimo negandu vejas gali nunest..

174

Feliksas, 26 пишет:

netikiu nei kriksioniskuoju, ne provoslanu dievu, nei alachu, nei buda, nei dar kuom.

Bet kazkuo vistiek tiki, savim, tevais, draugais, groziu, meile, atleidimu, dziaugsmu, gyvenimu.. tik viso to neivardini vienu kuriuo nors zodziu. Tikejimas tai ne vien tik dievu gali buti. Jeigu tik tiki tuo kas grazu ir gera, tai ir yra tavo tikejimas. Savitas. Isskirtinis. Svarbiausia, kad tai kuo tu tiki, tave daro geresniu:)

175

Agnė, 19 пишет:

bet jei tai tauta veikia i gera, tai kodel netiketi Juo?:) zinai, as pastebejau, kad labiau domiuosi apie tikejima, tuo labiau tikiu dievu. Ir matau kaip jis keicia zmones. Tik reikia atsiverti tam..

176

http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo

Biblija parashe zmones. Baznycia valdo didziulius turtus jie sukaupti ne ish dievisko stebuklo bet suneshti zmoniu po kruapelyte . Mergaite  Neringa kaip pavizdys nerasdama prieglopscio gyvenimo vetrose sutiko kuniga ir js jei padovanojo dievo meilia Mergaite ymete skatikely isheidama jei patiko ir ji vaikshto y baznucia ir pinigelei byra del tospriezasties aplamai religija egzistuaja.

"Tik reikia atsiverti tam.." - ir nepamirshk ymesti skatikely  Gal tau galvoi negerai ...
Geriau praskesk kojytes ir man atsiverk as irgi moku saldzei giesti ir be skatikelio. 

Zinau kad tau norisi sagumo ir visa kita bet deja tai nera realybe tai tik zmoniu sukurta ir ishglvota pasaka. Pakirtis labai paprasta tai pelningas verslas kaip pragyvenimo shaltinis ir tai yrankis valdyti zmones. 

Neringa, 21 nera jokio dievo tiki tu tuam ar ne tai tk issigalvojmas baznycia tai tik pastatas kunigai tai tik zmones kaip ir tu niekas niekada nemate jokio dievo ar stebuklo nes jo paprasciausi nera.  Na kaip ir senelio shalcio liudna bet tiesa.

http://www.youtube.com/watch?v=rSS5oTM_YGQ

177 (2010-11-04 18:36 отредактировано deadAMD, 17)

Zilvinas, 39 пишет:

http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo

Biblija parashe zmones. Baznycia valdo didziulius turtus jie sukaupti ne ish dievisko stebuklo bet suneshti zmoniu po kruapelyte . Mergaite  Neringa kaip pavizdys nerasdama prieglopscio gyvenimo vetrose sutiko kuniga ir js jei padovanojo dievo meilia Mergaite ymete skatikely isheidama jei patiko ir ji vaikshto y baznucia ir pinigelei byra del tospriezasties aplamai religija egzistuaja.

"Tik reikia atsiverti tam.." - ir nepamirshk ymesti skatikely  Gal tau galvoi negerai ...
Geriau praskesk kojytes ir man atsiverk as irgi moku saldzei giesti ir be skatikelio. 

Zinau kad tau norisi sagumo ir visa kita bet deja tai nera realybe tai tik zmoniu sukurta ir ishglvota pasaka. Pakirtis labai paprasta tai pelningas verslas kaip pragyvenimo shaltinis ir tai yrankis valdyti zmones. 

Neringa, 21 nera jokio dievo tiki tu tuam ar ne tai tk issigalvojmas baznycia tai tik pastatas kunigai tai tik zmones kaip ir tu niekas niekada nemate jokio dievo ar stebuklo nes jo paprasciausi nera.  Na kaip ir senelio shalcio liudna bet tiesa.

http://www.youtube.com/watch?v=rSS5oTM_YGQ

Ko Jūs taip neigiate Dievą,aš stoviu nuošalėje ir stebiu,išlieku objektyvus,juk niekas nepaneigė Dievo  ir niekas neįrodė,jog Jis yra.Ar,tai tik visuotinė mada kuriai pasiduodate?Tikėjimas ar netikėjimas-neigimas tiesiog priveda prie savireferencijos spąstų ir amžinų klaidžiojimų pusiaukelėje.To neįmanoma paliesti,pajausti.Jei žmogus tiki jis jaučia tik ekstazę,jei žmogus netiki ir neigia jis jaučia ekstazę dėl savo ego iškėlimo...Gal tiesiog liekame nešališki?

178

Žmogus sužnabždėjo: "Dieve, kalbėk su manimi"
Ir pievų vieversys užgiedojo.
Bet žmogus negirdėjo..

Taigi žmogus šūktelėjo: "Dieve kalbėk su manimi"
Ir griaustinis ir žaibas nusirito dangumi.
Bet žmogus nesiklausė..

Žogus apsižvalgė aplink ir pasakė: "Dieve pasirodyk"
Ir žvaigždė suspindo ryškiai.
Bet žmogus nematė..

Ir, žmogus šūktelėjo: "Dieve. parodyk man stebuklą"
Ir gimė gyvenimas.
Bet žmogus nepastebėjo..

Taigi žmogus pradėjo verkti iš nevilties:
"Paliesk mane, Dieve, leisk man suprasti, kad tu čia"
Tada Dievas pasilenkė ir palietė žmogų.
Bet žmogus nusikratė drugelį nuo savęs ir nuėjo..

Dedikuota Žilvinui, 39:)

179

Neringa, 21 пишет:
Feliksas, 26 пишет:

Bet kazkuo vistiek tiki, savim, tevais, draugais, groziu, meile, atleidimu, dziaugsmu, gyvenimu.. tik viso to neivardini vienu kuriuo nors zodziu. Tikejimas tai ne vien tik dievu gali buti. Jeigu tik tiki tuo kas grazu ir gera, tai ir yra tavo tikejimas. Savitas. Isskirtinis. Svarbiausia, kad tai kuo tu tiki, tave daro geresniu:)

kad ir kuom as betikesiu, atsiras tokiu kurie sakys, kad mano tikejias neteisingas, gal net apsauks velnio pranasu ar panasiai, briedas visiskas,  visa ta religija didelis muilo burbulas ispustas aviu bandai suvaldyti ir tuopaciu pralobti, va tik atsiranda tokiu kurie netiki ir juos iskart apsaukia eretikais, velnio pranasais ir t.t., o leiskite paklausti, kas jus tada tokie? tikruju - nebutuju tiesu sleidejai???  ar tiesiog naivus fanatai uzmerkiantis akis pries realybe ir sakantis viskas bus gerai, mus istrauks, tik kas jus trauks jei ne jus patys?

180

Ok tikintys zmogelei manau galime rasti bendra kalba ir su jumis zinau kad just tikite ir atvirai ir nuashirdzei . Tai kiekvieno teise ir laisve ar ne.
Ash zinau kad kiekvienas zmogus nepriklausomai tikintis ar ne turi valgyti gyventi trokshta artumo ir meiles (kitaip butu daugintis) smile .

Manau kad kiekvienas sutiks jog tikejimas tai tik yrodymas jok mes nezinome. Ta prielaida ar teorija jog yra taip ar kitaip labai naudinga dvasininkams jie ish to gyvena cia ju verslas jie nieko kito nesukuria. 

Kai tu busi alkanas eisi paszmones kurie augina ir kepa duana jie duada tau busta rubus tikra meile rupesty ir shiluma (kitaip zmogus negali ishgyventi vienas). Dievas duanos nekepa, bet kunigelis nori duanos ish taves. 

Davatkele sužnabždėjo: "Dieve, kalbėk su manimi"
Ir pievų vieversys užgiedojo.
Zmogus  tai girdėjo tai tikra ir nuastabu kiekviena karta.

Davatkele: "Dieve kalbėk su manimi"
Ir griaustinis ir žaibas nusirito dangumi.
žmogus tikslei zino kas tai yra (mokykloi buvo) ir nesibaimino..

Davatkele apsižvalgė aplink ir pasakė: "Dieve pasirodyk"
Ir žvaigždė suspindo ryškiai.
žmogus matė zvaigzdes prieshtai grazu kiekviena karta net romantishka

Davatkele šūktelėjo: "Dieve. parodyk man stebuklą"
Ir gimė gyvenimas Davatkos pilve.
Bet žmogus zino pakankamai kas tai ir nemano jog tai stebuklas

Taigi Davatkele pradėjo verkti iš nevilties:
"Paliesk mane, Dieve, leisk man suprasti, kad tu čia"
Tada zmogus apkabino davatkele ir pasake nesisielok uzteks ir tau duanos ir tavo ”stebuklui”.

Davatkele kaip ishdurnejusi: aciu dieve aciu!
žmogus pakrate galva ziuredamas i davatka ir nuėjo toliau dirbti.
Duana valgo visi: davatkos kunigai karalei ir jiems nebutina zinoti kaip duana augimama nes jie visada turi “stebukla” duanelei ishvilioti. 

Vis dar tikti? Tai tik todel jog nezinai....   smile