Re: Ar egzistuoja Dievas?
Nemanau, kad Dievas ir baznycios pastatas, ar religija yra tas pats. Jusu versija apie pinigus teisinga. Lietuviskas zodis ,,baznycia ,, yra slaviskos kilmes nuo ,,boze,, - dievas. Melstis, kontempliuoti , mastyti ,galima ir ne baznycioje.
Yra nuostabūs žodžiai.
Aš – viskas: viskas išėjo iš manęs ir viskas grįžo į mane. Perkirsk medį, aš – ten; pakelk akmenį, ir tu rasi mane ten.
~ Evangelija pagal Tomą, 81
O kas aš esu? Gali atrodyti keista klausti savęs tokio dalyko, bet kas aš esu? Na gerai, aš esu Kęstas... Bet šį vardą man davė tėvai, kai gimiau. O jeigu būčiau be vardo, ar manęs nebūtų? Kas yra vardas? Tai tik žinios apie save, kurias gavau iš tėvų. Ar šios žinios turi realų pagrindą? Akivaizdu, kad jos negali turėti jokio pagrindo, nes vardas tėra išgalvotas. Man jį pasakė, kad žinočiau, kaip save vadinti. Tai tėra žinios, kurias man davė. Tai ar aš esu Kęstas? Darosi akivaizdu, kad ne.
Tiesiog aš kaip kūnas turiu etiketę, kad mane būtų galima atskirti tarp daugybės kitų kūnų. Jei dabar staiga mane kažkas pradėtų vadinti kitu vardu, ar tai reikštų, kad aš pasijusiu kitu žmogumi, kitokiu Aš? Ne. Aš esu Aš, kad ir kaip mane pavadintų. Jokie pavadinimai neturi man įtakos. Argi nėra įdomu save taip tyrinėti?