Тема: Tvari didelė laiminga šeima - poliamorija
Šeima kurioje pagrindas - tikra meilė. Kurioje laisvė koreliuoja su atsakomybe. Kurioje nėra vietos pavydui, pasisavinimui, kurioje meilė apibrėžiama kaip mokė Jėzus.
Jėzus nekvietė mūsų kurti šeimas, nes jose vyrauja prisirišimai, pasisavinimai, dažnai sutinkamos melagystės, išdavystės, neištikimybės, o tai ką įprastai žmonės pasižada prie altoriaus- buna tuščiai pamiršta.
Žinau, kad įmanoma mylėti daugiau nei vieną žmogų, mylėti tyrai ir nesisavinant jo, džiaugtis, kad kitam gera ir tiesiog stebėti. Manau, kad įmanoma sukurti tvarią šeimą kurioje daugiau nei du suaugę žmonės dalinasi viskuo ką turi - dėmesiu, meile, maistu, namais, erdve, turtu ir visa kita materija.
Žinau, kad tame gali būti dar daugiau darbo su savimi, gali iškilti į paviršių daugiau vidinių konfliktų ir išgyvenimų, su kuriais teks dirbti kiekvienam šeimos nariui savarankiškai, bet žinau, kad tai daug nuostabesnė šeima, kurioje teks būti pasitempusiam ir prisižiūrinčiam, teisingam, išmintingam ir geram.
Man kaip ir visiems vyrams labai patinka džiaugtis patekinta ir laiminga moterimi, bet jos jau taip sutvertos, kad seksualiai turi daug didesnį potencialą ir apetitą. O, kad man kaip ir visiems vyrams bus būtinybė užkariauti naujas teritorijas, pasidžiaugti kita šeimos nare - žmona. Tokiu būdu vyrai turi galimybę išlikti vyriškais vyrais, o moterys moteriškomis moterimis neapsikraunant visų buities rutinini darbų, o juos pasiskirstant tarpusavyje.
Taip pat didelis pliusas yra meterialios didesnės šeimos galimybės. Jei vyrai gabūs ir motyvuoti, kartu galima pasiekti labai rimtų rezultatų tiek sudėjus pinigus į bendrą katilą, o dar daugiau, jei kuriant bendrą verslą kuriame pasitikėjimas ir darbų pasiskirstymas būtu pirmenybė.
Ištrauka iš biblijos apie meilę:
1 Kor 13,4-8
4 Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
5 Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai,
6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria.
8 Meilė niekada nesibaigia. Baigsis pranašystės, paliaus kalbos, išnyks pažinimas.
Labai norėčiau rasti bendraminčių kuriems patinka tokia idėja. Kviečiu susitikti, bendrauti gyvai.
Apie mane - aš gimiau vyriškame kūne prieš 31metus. Visad buvau savarankiškas ir dirbau sau. Aišku galėčiau sau leisti išlaikyti ir daugiau nei vieną moterį, bet bendra didelė mylinti, sąmininga ir supratinga šeima man daug aktualiau. Turiu žmoną ir kartu esame jau daug metų. Aš ją labai myliu, bet nežinau, ar ji pajėgs būti šalia tokioje šeimoje.
Tokio tipo šeimas girdėjau vadina - poliamorija, dar kitaip aš pavadinčiau - komuna. Tai šeima, kur vaikus prižiūrėsime kartu, kur materialus pasaulis nė kiek nėra svarbesnis už vidinį - dvasinį.
Žinau, kad tai labai neįprasta ir visuomenei dar nesuprantama, bet tai gali būti labai geras ir gražus žingsnis į ateiti, kai kitos šeimos ims kartoti it bandyti šį šeimos modelį vis dažniau.
Tokioje šeimoje naudų yra dar daugiau - didelė šeima, tai daugiau vyrų ir moterų, o tai reiškia, kad esant reikalui gintis nuo išorinio pasaulio daug lengviau.
Taip pat seksualinis aspektas - šeimos nariai gali patekinti pilnai savo norus ir fantazijas. O juk tai irgi labai svarbu. Kiekviena moteris mano šeimoje gali rinktis ar nori sugulti su manimi, lygiai tas pats galioja ir kitiems vyrams.
Bet ne seksas būtu pagrindas- o naujas tvarus šeimos modelis, nes vyrui neteisingas seksas - sėklos išleidimas stipriai per daug kainuoja, tad svarbu sąmoningumas ir sugebėjimas kaupti energiją ir energetiniai mainai.
Atsakomybė - pati svarbiausia dalis - kiekvienas žmogus prisideda prie šeimos atmosferos kūrimo. Taip pat ir dėl materiali dalykų. Seksas tai naujos gyvybės atvedimo į žemę žaidimas. Tad jei jau mylimės kartu, tai suprantame, kad sąmoningai kviečiame naujas sielas gimti šioje šeimoje ir teks rūpintis ir prižiūrėti ir mylėti visus šeimos vaikus visą laiką kol šie suaugs ir subres ir iki savo gyvenimo pabaigos, nesvarbu ar tai tavo ar kito šeimos nario vaikas, juk tu esi tave kasdien, tu j auklėji ir prižiūri.
Vaikai - ne visos šeimos susilaukia vaikų. Mes taip pat kol kas nesusilaukėme vaiko, gal tai nelemta mums dviese, bet gali būti, kad kita moteris pagimdys man vaikų ar kitas vyras pakvies vaiką su mano mylimąja ir tai yra galimybė visiems būti tėvais ir realizuoti save tėvystėje.