Тема: Sveika mityba
Viskas apie mitybą ir sveikatą.
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Diskusijų forumas → Grožis Ir Sveikata → Sveika mityba
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Viskas apie mitybą ir sveikatą.
Tai kad nieko dar nera
Be abejo, Konstantinai.
Laimutė пишет:Konstantinas пишет:Bet Valdas šiaip yra kažkiek teisus dėl veislių ir tautybiu) aš net užsienyje ieškau rusiškų parduotuvių ir negaliu valgyti vakarietiško edesio
O tai kaip tu maitiniesi Lietuvoje, ten irgi rusiškų parduotuvių yra?
Žolelėmis maitinuosi) kaip karvutė)
Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
O dabar jau kažkas yra
Su savo antra puse esame sportuojantys, daug judame, ryte keliamės apie 5:30 val., einame pasivaikščioti, tuomet suvalgome košę.
Apie sveiką mitybą paskaitau čia
Aišku vien sveiko maisto nepakanka, dar gerai būtų ir pasibėgiot ar sporto salę nueiti.
Kaip sakoma sveikame kūne, sveika siela
Visiems rekomenduoju tą išbandyt ir pradėt, kas dar nepradėję
Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
Valdai, jei męs valgom pieno produktus tai, ko gero, svarbiau ne veislė, o tai, ką karvė ėda. Jei ji žolinėja Lietuvos pievose, tai ir jos pieno produktai turės tas medžiagas prie kurių įpratę vietos vartotojai. Ir...jeigu pavyzdžiui, Lietuvos vartotojas suvalgys pieno produktų iš Indijos karvės, galimas dalykas, kad bus virškinimo ar dar kokių kitų problemų. Tačiau žmonės greitai prisitaiko prie šitų permainų. Imkime, kad ir egzotiškus vaisius. Čia irgi panašiai. Kol organizmas įpranta prie naujovių, būna ir nemalonių dalykų juos suvalgius.
Su tuo sutinku, bet, kad grynai veislės čia rolę vaidina, tai abejoju.
Laimutė nori pasakyti kad suedzius egzotišką edesi žmogus bus apsitriedes ?)
Vertėjas.
Valdas пишет:Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
Valdai, jei męs valgom pieno produktus tai, ko gero, svarbiau ne veislė, o tai, ką karvė ėda. Jei ji žolinėja Lietuvos pievose, tai ir jos pieno produktai turės tas medžiagas prie kurių įpratę vietos vartotojai. Ir...jeigu pavyzdžiui, Lietuvos vartotojas suvalgys pieno produktų iš Indijos karvės, galimas dalykas, kad bus virškinimo ar dar kokių kitų problemų. Tačiau žmonės greitai prisitaiko prie šitų permainų. Imkime, kad ir egzotiškus vaisius. Čia irgi panašiai. Kol organizmas įpranta prie naujovių, būna ir nemalonių dalykų juos suvalgius.
Su tuo sutinku, bet, kad grynai veislės čia rolę vaidina, tai abejoju.
Gali gert piena karves kurios tik nori, nebent geri jau nebe karves o buliaus piena - nieko tau nebus.
Laimutė nori pasakyti kad suedzius egzotišką edesi žmogus bus apsitriedes ?)
Laimutė пишет:Valdas пишет:Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
Valdai, jei męs valgom pieno produktus tai, ko gero, svarbiau ne veislė, o tai, ką karvė ėda. Jei ji žolinėja Lietuvos pievose, tai ir jos pieno produktai turės tas medžiagas prie kurių įpratę vietos vartotojai. Ir...jeigu pavyzdžiui, Lietuvos vartotojas suvalgys pieno produktų iš Indijos karvės, galimas dalykas, kad bus virškinimo ar dar kokių kitų problemų. Tačiau žmonės greitai prisitaiko prie šitų permainų. Imkime, kad ir egzotiškus vaisius. Čia irgi panašiai. Kol organizmas įpranta prie naujovių, būna ir nemalonių dalykų juos suvalgius.
Su tuo sutinku, bet, kad grynai veislės čia rolę vaidina, tai abejoju.Gali gert piena karves kurios tik nori, nebent geri jau nebe karves o buliaus piena - nieko tau nebus.
Valdas пишет:Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
Valdai, jei męs valgom pieno produktus tai, ko gero, svarbiau ne veislė, o tai, ką karvė ėda. Jei ji žolinėja Lietuvos pievose, tai ir jos pieno produktai turės tas medžiagas prie kurių įpratę vietos vartotojai. Ir...jeigu pavyzdžiui, Lietuvos vartotojas suvalgys pieno produktų iš Indijos karvės, galimas dalykas, kad bus virškinimo ar dar kokių kitų problemų. Tačiau žmonės greitai prisitaiko prie šitų permainų. Imkime, kad ir egzotiškus vaisius. Čia irgi panašiai. Kol organizmas įpranta prie naujovių, būna ir nemalonių dalykų juos suvalgius.
Su tuo sutinku, bet, kad grynai veislės čia rolę vaidina, tai abejoju.
Veislės yra esmė. Dauguma tautų turi savo veislių pagrindo karves, kurios dėl produktyvumo ir kitų reikiamų savybių yra mišrintos su kitomis veislėmis. Netikiu, kad to nežinai. Nueik paklausk vokiečių karvių ir kiaulių veisėjų. Duok lietuviams vokiškus pieno gaminius be lietuvių veislių (juodmargė ir žaloji) ir jie jų nevalgys arba valgys minimaliai, kaip valgo dėl įvairovės. Todėl didžioji dauguma pieno gaminių yra savų veislių, nes jų baltymų molekulės skiriasi, todėl kaip pagrindiniai pieno baltymai svetimų veislių netinka. Nuo to priklauso ir tautų sveikata, taip pat tavo sveikata pagal tavo tautinę sudėtį (jei esi ir su lietuvių ir rusų, turi valgyti kaip Konstantinas), todėl tautos rūpinasi, kad dažniausiai ir daugiausiai valgytų savo veislių pagrindo pieno gaminius, kurių joms ir reikia.
Laimutė пишет:Valdas пишет:Iš to kyla svarbus klausimas. Kas atsitinka, kai žmogus, kuris yra su lietuvių ar rusų tautybėmis, kuriam reikia lietuviškų ar rusiškų veislių pieno gaminių ir mėsos, jų nevalgo arba valgo retai, vietoj nuolat? Ar tokiu būdu nėra sugadinama sveikata, jei ląstelės ir dnr negauna reikiamų baltymų-riebalų? Kai organizmas negali jų naudoti sandaroje ir funkcijose. Tai gali būti dalies ligų priežastis, tarp jų ir nepagydomų. Nes kaip pagydysi, jei neimi valgyti to maisto, kurio būtinai reikia, dėl kurio nevalgymo, atsirado ta liga? Todėl labai svarbu atsižvelgti į savo tautinę sudėtį ir valgyti pagal ją. Dėl maisto įvairovės palaikymo, tinka suvalgyti įvairių veislių gaminių. Bet ne kaip pagrindinius.
Gali būti, kad dalis Lietuvos karvių ir kiaulių augintojų, o gal ir dauguma, reikia paieškoti info, laiko kažkokiu procentu su rusų veislėmis maišytas lietuviškas karves ir kiaules, kaip kad jos maišytos su germanų veislėmis.
Valdai, jei męs valgom pieno produktus tai, ko gero, svarbiau ne veislė, o tai, ką karvė ėda. Jei ji žolinėja Lietuvos pievose, tai ir jos pieno produktai turės tas medžiagas prie kurių įpratę vietos vartotojai. Ir...jeigu pavyzdžiui, Lietuvos vartotojas suvalgys pieno produktų iš Indijos karvės, galimas dalykas, kad bus virškinimo ar dar kokių kitų problemų. Tačiau žmonės greitai prisitaiko prie šitų permainų. Imkime, kad ir egzotiškus vaisius. Čia irgi panašiai. Kol organizmas įpranta prie naujovių, būna ir nemalonių dalykų juos suvalgius.
Su tuo sutinku, bet, kad grynai veislės čia rolę vaidina, tai abejoju.Gali gert piena karves kurios tik nori, nebent geri jau nebe karves o buliaus piena - nieko tau nebus.
Best in the world mityba: gira ir buliaus pienas bei buliaus penis burnoje vietoj alaus ir karvių pieno bei moters papų.
100 g
https://www.foodferret.com/nutrition-guide/
Didžiausias magnio kiekis iš viso įprastai valgomo maisto. Dvigubai arba beveik dvigubai didesnis nei saulėgrąžose, sezamo sėklose, anakardžiuose ir migdoluose (apie 70-80%) bei virš 3,5 karto didesnis nei lazdynų ir graikiškuose riešutuose (apie 40%).
Kiaušinių baltymai vs. Kiaušinių tryniai
L = L dydžio kiaušiniai
Dar parašysiu apie bulves.
Suvalgydavau virtų bulvių tiktai kokį kilogramą per mėnesį ir galvodavau, kodėl tiek mažai, kai jos yra pagrindinis nesaldus kalio maistas, su 90-100% paros normos kalio iš 1 kg, ir tada gerdavau kalio miltelius.
Vieną dieną supratau, dėl ko taip yra. O gi todėl, kad aš jas virdavau nuluptas, kurios tokios nėra pakankamai skanios ir tinkamos, kad suvalgyti daug ir dažnai. Tai sužinojau, nusprendęs pavalgyti virtų su lupenom, tinginio bulvių, kurių nereikia vargintis skusti, kaip tie kvailiai kariuomenėje.
Ir ką jūs manot? Jos daug kartų skanesnės, nes neįgeria per daug vandens, ir primena keptas laužo žarijose iš kvapo, kurio dūmais kvėpuodami vėliau visi suserga vėžiais, bet juk tai nesvarbu, svarbiausia geras laiko praleidimas vasaros vakarais ir naktimis.
Ėmęs valgyti su lupenomis virtas bulves, suvalgau jų maždaug 10 kartų daugiau nei nuluptų, apie 10 kg per mėnesėlį, apie 1 kg kas tris dienas. Tokiu būdu nebereikia gerti kalio miltelių ir mokėti pinigų Izraelio įmonei, nors man ir patiko jiems mokėti. Bet kaip teisingai (kam teisingai, kam ne) pasakė iki 115 metų nugyvenusi amerikietė, paklausta apie tokio ilgo gyvenimo paslaptį: 'Jokių vaistų ir jokių sintetinių vitaminų'.
Todėl mėgaujuosi bulvėmis, nevalgydamas lupenų ir tuo, kad iš kilogramo gaunu ne tik kalio citratą, bet štai ką:
Man reikia XXL kiaušinių) pvz žąsies arba anties
Vandens paukščių kiaušiniai turi daug salmonelių. Juos geriausia naudot tik kepiniuose.
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Diskusijų forumas → Grožis Ir Sveikata → Sveika mityba