Tema: Klasikinė muzika šlamštas ar visdėlto verta dėmesio?
Klasikene muzika slamstas ar visdelto verta demesio? Ka apie ja manote ir ar kada klausete?
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Muzika (Festivaliai, Topai, Naujienos…) → Klasikinė muzika šlamštas ar visdėlto verta dėmesio?
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Klasikene muzika slamstas ar visdelto verta demesio? Ka apie ja manote ir ar kada klausete?
o gal jus patys sugebate aptlikti tokia muzika kokiunors instrumentu?
Nemanau, kad **** ;] bet nezinau man nepatinka ne mano skonio ;]
o kaip perdirbti klasikos kuriniai pavyzdziui su roko ar net metalikos elementais?
arba kartais paimti tik motyvai is klasikos kuriniu?
nelabay. klasika ir turi likt klasika.
nelabay. klasika ir turi likt klasika.
Tau aplamai nepatinka klaika ar tik perdirbta?
groju pianinu ir fortepijonu...siuolaikiniu kruiniu labai mazai galima pagroti tais instrumentais todel dazniausei renkuosi klasikinio kurejo F.lejaus darbus kurie ir grazus ir klasikiniai ir jiem an visai netrukdo ))
man patinka klasika, pati klausau kartais... na o perdirbta irgi patinka, tik prikklausomai kaip perdirbta
Na manau , kad klasika - tai muzika labiau dvasiai o ne kunui. Siais laikais zmones labiau linke muzika priimti kaip fizini malonuma, todel klasika labai nepopuliaru. Ja uzgozia visa kita muzika, kuri atliekama pasitelkiant elektronika. Manau klasika tai naturali muzika, nes nepasitelkiama jokia technikos pagalba , o viskas daroma savo galva ( tiesa klausytojui is karto tai zymiai sunkiau suvokti, bet tai ir yra menas (nekalbu apie siuolaikine klasika aleatorika ,sonoristika ir visa kita modernizma). Be to paziurekime tarkim natas Rachmaninovo kurybos ir paziurekim natas tarkim Britney Spears kurybos. Ko gero klausimu nekyla, net ir nepazystanciam natu, kuri muzika bus paprastesne ir lengviau suvokiama.
O tie perdirbimai... dazniausiai tai kvepia megejiskumu ir chaliava liaudiskai tariant. Labai retas atvejis, kad perdirbimas tarkim to nugroto turku marso tema butu profesionalus, bet jei jau kazkas rimtai i tai paziuri , tai gali buti ir labai grazu ( tiesa roko stiliuje teko girdeti kaip vivaldzio metu laikus pamegdzioja gitaristai visokie, tai ten susidariau ispudi, kad visa esme sugroti garsiai ir greitai, o kad vivaldis kazkokia minti ten turejo tai ko gero jie nezino, kad is vis tas natas parase vivaldis ) .
Tai va mano tokia nuomone apie klasika.
Na manau , kad klasika - tai muzika labiau dvasiai o ne kunui. Siais laikais zmones labiau linke muzika priimti kaip fizini malonuma, todel klasika labai nepopuliaru. Ja uzgozia visa kita muzika, kuri atliekama pasitelkiant elektronika. Manau klasika tai naturali muzika, nes nepasitelkiama jokia technikos pagalba , o viskas daroma savo galva ( tiesa klausytojui is karto tai zymiai sunkiau suvokti, bet tai ir yra menas (nekalbu apie siuolaikine klasika aleatorika ,sonoristika ir visa kita modernizma). Be to paziurekime tarkim natas Rachmaninovo kurybos ir paziurekim natas tarkim Britney Spears kurybos. Ko gero klausimu nekyla, net ir nepazystanciam natu, kuri muzika bus paprastesne ir lengviau suvokiama.
O tie perdirbimai... dazniausiai tai kvepia megejiskumu ir chaliava liaudiskai tariant. Labai retas atvejis, kad perdirbimas tarkim to nugroto turku marso tema butu profesionalus, bet jei jau kazkas rimtai i tai paziuri , tai gali buti ir labai grazu ( tiesa roko stiliuje teko girdeti kaip vivaldzio metu laikus pamegdzioja gitaristai visokie, tai ten susidariau ispudi, kad visa esme sugroti garsiai ir greitai, o kad vivaldis kazkokia minti ten turejo tai ko gero jie nezino, kad is vis tas natas parase vivaldis ) .
Tai va mano tokia nuomone apie klasika.
kazka ir as panasaus maciau tik tai buvo senai kad net neprisimenu koks kurinys skambejoč bet esme tame kad grojo elektrine gitara solo o paskui dviese, bet grojo isvisos sirdies ir tokia technika kokios galetu pavydeti kiekvienas muzikantas, tiesiog akis prikauste prie ekrano ir nesinorejo atitraukti....
mano 5 metu dukrele atskiria Mocarta, Bacha ir Bethovena:)
is dziazo klasikos jai labiausiai patinka Nina Simone:)
o siaip dar ji megsta Leonarda Cohena:)sako, kad tai patys geriausi musu turimi cd:)
mane labai siutina, kad darzelyje ji prisiklauso visokiu "keliu i zvaigzdes", "yvu" ir "69 danguje", taip gadinamas vaiku supratimas apie muzika, kai jie dar tokio imlaus amziaus ir kai skonis ir intelektas dar formuojasi...
manau, klasika yra reikalinga bendram issilavinimui bent jau. nors niekada neversciau vaiko klausytis, jei jis nenoretu:)
Klasika NEMIRTINGA! Mirs yva mirs bavarai O Mocartas, Bethovenas, Vivaldi ir t.t - jie vis dar gyvi!
Zinai Aldi, ash vakar galvojau temos autoriui parashyti ta pati.... bet tu buvai darbshtesnis....:)
.. butent, visi mes mirsim... ir musu LT, tipo, Zvaigzdutes taip pat....ir ash abejoju ar jas kas prisimins, nors pirmus shimta metu....Klasika , ji nemirtinga... kai uzaugsit.... tada suprasit.
Uztenka cia beaugt.. jau pakanakamai pauges Seip muzikalke baiges... va tuo metu.. kai pac valdziau instrumenta.. ta klasika man ne pro kur nepatiko Veleliau jau paskutinese gal klasese.. kai ja upradedi kazkur dalyvaut ir t.t.. daba pasiilges esu belekokio koncerto rimto reix nulekt.. bo jau 5 - 6 metai nebuves nei kameriniam nei jokoiam..
...nu jo, tik dabar zvilgterejau kiek metuku temos autorei.... nezinau, pati klausau visokia muzika... bet buna dienu,kai tau ateina tam tikra nuotaika ir tu uzsimanai.... kazko ypatingo... KLASIKOS.
**** seip per centra ar dar kur klausyt... va i gyva koncerta nuejus.. tada va kaifas
a taip:)gyvai fainiau:)bet jei geras centriukas irgi visai nieko atsigauti savaitgaliais:)
**** seip per centra ar dar kur klausyt... va i gyva koncerta nuejus.. tada va kaifas
Visiskai sutinku, gyvai paziureti visai kitas reikalas, prisimenu buvau gal pries metus M.K.Ciurliono kvarteto paklausyti, cia mus tik kelis mokytoja vedesi (as taip pat baigusi muzikalke) tai vienas malonumas ziureti ir atsipalaiduoji begalo ir pailsi, ir taip pat dar begalo idomu ziureti kai pats zinai ka reiskia koncertuoti, jausti jauduli ir dziaugtis kai atlieki kurini taip kaip norejosi, taip pat sutinku su mintim kad klasika nemirtinga, tos mazos ,,zvaigzdutes\ greitai atsibos ir jas visi pamirs bet didieji kompozitoriai dar tebegyvena, nes tebegyvna ir ju kuryba kuri nepamirstama.....
Migle26 - Jei tavo dukrele atskiria betovena nuo mocarto ir zmogui 5 metai , tai leisk i muzikos mokykla ! Cia genealus vaikas. Aisku tas suvokimas turbut salyginis pagal melodijas o ne pagal epochu specifikas. Bet siaip ar taip buna zmoniu ( ir labai nemazai ) , kurie baige muzikos mokykla , nepasakytu kad menesienos sonata parase betovenas, o paklause tarkim mocarto turku marso laisvai galetu pasakyti kad cia bachas. Taip kad tavo mergyte jei ir toliau bus auklejama daug maz i ta puse, tai bus labai isprususi mazu maziausiai.
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Muzika (Festivaliai, Topai, Naujienos…) → Klasikinė muzika šlamštas ar visdėlto verta dėmesio?