1

Topic: Tarmes

Na, paatviraukim. Mokat tik literaturine kalba, ar ir kuria nors tarme? be to savo tarme, kultura ir tradicijom didziuojates ar gedijates? big_smile Ir galu gale kuo skiriasi aukstaiciai, zemaiciai, dzukai ir suvalkieciai smile

2

Re: Tarmes

nu kol (l tarkime minksai) vaikuciai reiktu ty gedycis savo tarmes.. as niekap nesuprantu ;D

>> Dzukija mano krastas

>> o musu  balbatavimai tau dave minti tema kurti tongue

3

as is suvalkijos lygumu nors turiu ir zemuotiska krauja big_smile

4

Butent Linai big_smile As taip pat savo tarme patenkintas smile Tek na visi supront kap tekre zemaite rokounas big_smile

5

siaip mano mama aukstaite, o tetis zemaitis, bet kadangi augau zemaitijoje tai save laikau zemaite. dar ir siaip esu tecio charakterio, tai va. tuo, kad esu zemaite as didziuojuosi! ir zemaitiskai kalbeti moku, nors gyvendama vln jau primirstu, bet nuvykus i zemaitija tai tik tarmiskai sneku!!! kitaip manes seneliai net nesuprastu ka kalbu, reiketu kam nors vertejauti big_smile

6

Lina, 23 wrote:

as is suvalkijos lygumu nors turiu ir zemuotiska krauja big_smile

O kalbet suvalkietiskai ar zemaitiskai moki? smile

7

Linas, 18 wrote:

Butent Linai big_smile As taip pat savo tarme patenkintas smile Tek na visi supront kap tekre zemaite rokounas big_smile

supront supront wink

8

vis mes cia gabūs vaikuciai big_smile
>> aš tai grynaveislis dzukucis :-) gimiau augau smile

9

As taip pat gimes cia ir uzauges wink bet va, tikrai gaila, kad prastai zemaitiskai kalbu, mazai mazeikiuos ka zemaitiskai bemoka big_smile

10

Linas, 19 wrote:

labai grazu! as turiu drauge dzuke, tai kartais taip ir snekam: jinai dzukiskai, o as zemaitiskai, ir labai fainai skamba musu dialogas smile
o grupioke is alytaus pasakojo, kad pas juos per balius dazniausiai dainuoja ir dainuoja, tai as pasakojau kaip zemaiciai svencia: rekia vienas per kita ir griausmingai juokiasi big_smile

11

Dovilė, 21 wrote:
Linas, 19 wrote:

labai grazu! as turiu drauge dzuke, tai kartais taip ir snekam: jinai dzukiskai, o as zemaitiskai, ir labai fainai skamba musu dialogas smile
o grupioke is alytaus pasakojo, kad pas juos per balius dazniausiai dainuoja ir dainuoja, tai as pasakojau kaip zemaiciai svencia: rekia vienas per kita ir griausmingai juokiasi big_smile

Dovile, o is kurio miesteliukscio tu kilus? smile

12

Linai zn ka dar paradyk.. na gal dar temos aprasyme pridek zodi ir tradicijos tada lb jau smagiai diskutuosim wink

>>

na kad dzukai dainuoja tai visiskai tiesa big_smile plesiam dainas daznai, o del to misraus tarmisko dialogo tai lb faina kad puoselejat tradicijas nes kosmopolitiskumas jas rija, krc man tai keista kai zmones nesidomi audinu ir kitais amatais gi tai lb vertingas palikimas musu lietuviu :-)

13

Linas, 18 wrote:
Dovilė, 21 wrote:
Linas, 19 wrote:

Dovile, o is kurio miesteliukscio tu kilus? smile

is kretingos, o dauguma giminiu skuodo raj. sios vietos priklauso skirtingoms patarmems, tai galima sakyt as kalbu taip kaip skuodiskiai, o ne kretingiskiai.

14

Na taip skuode zemaitiskai neturetu buti sunku susineket big_smile Be to skuodas nlb ir nuo manes toli, apie 50 km atrodo smile

15

Linas, 19 wrote:

Linai zn ka dar paradyk.. na gal dar temos aprasyme pridek zodi ir tradicijos tada lb jau smagiai diskutuosim wink

>>

na kad dzukai dainuoja tai visiskai tiesa big_smile plesiam dainas daznai, o del to misraus tarmisko dialogo tai lb faina kad puoselejat tradicijas nes kosmopolitiskumas jas rija, krc man tai keista kai zmones nesidomi audinu ir kitais amatais gi tai lb vertingas palikimas musu lietuviu :-)

Pasakyta-padaryta:)

16

Linas, 19 wrote:

>>

na siaip as vln kalbu literturiskai tik va su ta drauge pakvailiojam smile bet kai labai supykstu tai savaime pradedu zemaitiskai kalbet. tada draugai juokiasi: "dovile, davai snekek normaliai, nebesuprantam, ka nori pasakyt". big_smile
o del tradiciju, tai gerai pastebejai. be to dar ir apie anekdotus ta tema galima pakalbeti wink

17

Kaip tik siandien etnokulturini vaidinima ziurejau wink Kur aktorai muzikiniu principu vaidino tautosakinius kurinius, zemaitiskus, aukstaitiskus ir dzukiskus, idomiai pakankamai buvo:D

18

Linas, 18 wrote:
Linas, 19 wrote:

>>

Pasakyta-padaryta:)

vaje tau mano zodis - isakymas :::818 ok gana cia man lazdavotis su savo juodesniu uz juoda humoru big_smile

19

Linas, 18 wrote:

Kaip tik siandien etnokulturini vaidinima ziurejau wink Kur aktorai muzikiniu principu vaidino tautosakinius kurinius, zemaitiskus, aukstaitiskus ir dzukiskus, idomiai pakankamai buvo:D

lb lb faina smile
> as irgi einu i koki spektakli kuriame yra etno kulturos kvapas big_smile
>> ir siaip man aptinka visokie seni rakandai atsimenu kai buvo man kokie 5 metai nuvaziavau aps mociute i provincija tai lb stebejausi kaip ji verpdama is vilnos gabalo padaro siula big_smile

20

Linas, 18 wrote:

o jauciu tikrai idomiai buvo smile man patiko kai viena karta buvau mokytoju kiemelyje per uzgavenes, tai ten dainavo liaudies dainas visom tarmem. buvo super! visi soko, duko, prisilinksminom. gal uzgaveniu labiausiai man vln ir truksta, nes zemaitijoj tai ir suauge vaiksto persirenge su kaukem, linksminasi ir pan. o cia jei per visa diena viena vaika pamatai su kauke tai jau daug sad