1

Tema: gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj

as dirbu ketvirtus metus anglijoje tik tam kad galeciau nors buta ipirkt lietuvoje nes nenoriu paskest paskoloj visiem20-25 metams. o juk reikia jau seima kurt ka jus apie tai mastot kodel jaunimas bega is lietuvos?

2

Re: gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj

as tai pvz, nieko blogo nematau tose paskolose... ant ju juk sukasi musu pasaulis wink visos geriausios firmos paskolomis kvepuoja.. wink bet cia ne apie jas wink
>> as kai baigsiu mokytis, tai tikrai nebijosiu imti pinigeliu is banko,... juk ten visokiausiu salygu yra su tais issimokejimais wink juk uzsieny zmones irgi belekokias bages turi ir namukus statosi ne is gero gyvenimo, o is paskolu wink tai as nematau nieko blogo pasiimti kelis didziausius tukstantelius is banko ir gyventi, kas menesi nuskaiciuoti kazkokia suma bankui po to :? nes as neturiu turtingu dedziu, kurie man padovanotu buta ar nama, tai jau paciai kaip nors kapstytis reikes, ir ta kastuveli ir kopecias iteiks man ponas bankas :::920

3

va butent paskolos nera blogai, blogai yra zmones, bijantys ju ir nesuprantantys, kad cia nieko blogo big_smile
pvz, kam moket nuoma buto ir taupyt pinigus butui? taip niekad nesutaupysi, o pasiemes paskola truputuka daugiau kas menesi sumoki, bet isigyji turta wink

4

Diana, 17 parašė:

va butent paskolos nera blogai, blogai yra zmones, bijantys ju ir nesuprantantys, kad cia nieko blogo big_smile
pvz, kam moket nuoma buto ir taupyt pinigus butui? taip niekad nesutaupysi, o pasiemes paskola truputuka daugiau kas menesi sumoki, bet isigyji turta wink

Ar bandėt paskaičiuot paskolą butui? Ar skaičiavot kiek per metus turit sumokėt bankui palūkanų? Ar kiek reikės atiduot bankui iš viso?

Tarkim pasiemam paskalą butui - 200.000Lt. 30 metų(hansa banko skaičiuoklė).
Ką mes gaunam?
1239Lt. mėnesinė įmoka.
360 mėnesiukų reiks mokėt.
iš viso sumokėsim: 446.040Lt.
Kurioj vietoj čia taupymas? Man plaukai piestu atsistoja, kai pamastai apie buto paskolą.

5

tai ten visi zino, kad kazkiek permoki, bet ka daryti :? as va, nenoriu isvaziuoti i uzsieni, noriu likti lietuvoj :?
>>> bet juk ta suma, Edvardai, tokia todel, kad pinigai juk nuverteja ir pan... ten tos visos infliacijos ir dar visokios nesamones.. yra ten visokiu PV ir FV formuliu,as tau jas paskaiciuociau, bet ka as zinau, kokios rinkos palukanos bus ir t.t.. todel ta suma ir isauga tokia iki kosmoso :? o siuo metu ji mums saiubingai didele atrodo, bet po jau po 10 metu mes jos nebetaip baidysimes wink ir kuo toliau, tuo mums ja lengviau bus issimoketi, nes as pvz tikiu musu visagaliais atlyginimo kilimais ir visokiais LT ekonomikos kilimais wink

6

nu vis delto paskaiciavau... palyginimui, palukanas emiau 6% :? tik nzn ar gerai, ar ne :?
bet pagal visus skaiciavimus, tie 446.040 Lt po tu 30 metu mums bus tas pats, kaip siuo metu 204.655 Lt... tai vis delto mes permokesim tik 5 tukstantelius :? tai va... ne taip baisu,kaip atrodo, mielieji :::b18
>>> tai jamam paskola :::920:::a48:::a48

7

Nijolė, 20 parašė:

nu vis delto paskaiciavau... palyginimui, palukanas emiau 6% :? tik nzn ar gerai, ar ne :?
bet pagal visus skaiciavimus, tie 446.040 Lt po tu 30 metu mums bus tas pats, kaip siuo metu 204.655 Lt... tai vis delto mes permokesim tik 5 tukstantelius :? tai va... ne taip baisu,kaip atrodo, mielieji :::b18
>>> tai jamam paskola :::920:::a48:::a48

Pala pala.. ką tu čia priskaičiavai? iš kur ištraukiai? tu pasiemi 200.000Lt. atiduodi 446.040Lt. iš kurios vietos tau tie 5000 matosi?

8

nu pasistengsiu palei formule as tau perteikti, nes kitaip cia nebus :::920
yra tokia formule: dabartine verte tu pinigu, kuriuos mes sumokesim :? tu sakai, kad per menesi mokesim 1239 lt, tai per metus apie 14832..
tai 14832*(((1+0.06)^30)-1)/0.06*(1.06)^30=204.655...
0.06 << tos 6% palukanos, o 30 <, metai, kuriems pasiimam,,, nu ir gaunasi taip...
>>> joa, realiai mes sumokam tuos 446.040, taciau perskaiciavus pinigus, gaunasi tik 204.655lt ... ta prasme, tie dabartiniai 446.040 Lt po 30 metu bus verti tik 204.655 lt... todel ir sakau, kad permokesim tik 5000lt..
>>> cia kaip tarybiniais laikais, kai 10 rubliu buvo nerealus pinigai, o dabar jie nieko verti... cia panasi situacija wink

9

o tai gal padarom taip?
aš dabar duodu bankui 5000, kurios turečiau permokėt po 30m. o jie man tegu duoda paskolą 200.000. Ir aš tada į mėnesį mokėčiau po 555,55. Koks tada skirtumas pagal tave? ar aš dabar tuos 5000 permokėsiu ar po 30m? Jiem pelnas dabar būtų žymiai geriau, nei toks pat pelnas po 30m. Arba aš skaičiuot nemoku, arba logikos neturiu.

10

ne ne,,, nu juk tu zinai, kad taip niekas nedaro :?....
nes jei vel perskaiciavus pinigus, tu bankui neatiduotum gal nei puse tos sumos :? cia viskas remiasi i tai, kad pinigu perkamoji galia keiciasi :?
>> vel as su tais rubliais tau pateiksiu pavyzduka :? atsimenu ledu nusipirkdavau as uz 15 kapeiku...., dabar as ne pauostyt uz tas kapeikas ledu negauciau :::818 tai tas pats ir su tais paskolos pinigais :? tie 200.000 lt, kuriuos tu is banko pasiskolini siandien, po 30 metu nebus tokie vertingi, kaip dabar... todel bankas pasiskaiciuoja pagal rinka viska, ir opliaaa tu gauni ta neitiketina suma 446tukst. :?
>> ta prasme, ka vakar uz lita nusipirkai, siandien perki uz 2...

11

:DD cia gi debilizmas ta paskola big_smile as vien jos neimciau, kad palukanos didelios smile o antra nezine kas ateity bus smile

12

o tai Ovydai, ka daryt, jei neturi litu, neturi geru tetu ir dedziu, kurie tau paliktu koki butuka :?
>> o del to nezinojimo, kas ateity bus, tai juk galima su banku susitarti del paskolos ismokejimo atidejimo wink

13

taip, užsienyje žmonės namus statosi iš paskolų, skirtumas tik tas, kad nevargsta už jas po 30 metų..

14

nes ju atlyginimai, Viliau, didesni nei musu :? gal cia ta didzioji paslaptis :?

15

anokia čia paslaptis - taip ir yra:D) ir prie viso to, dar galima leisti sau paiimti 2 automobilius išperkamąja nuoma nepamirštant kas sezoną pakeliati irgi atnaujinti/palengvinti buitį..

16

temos autoriau, kodėl tu taupai tam, kad gyventum lietuvoje?

17

nu, bet argi Lietuvele musu brangi nezengia priekin? :? juk dabar zmones turi daugiau ir daugiau gali sau leisti, nei pries 10 metu wink tai as labai tikiu, kad ir mes pasieksim ta lygi, kai galesim vazineti lizinginemis masinytemis ir kas 5 metus jas keisti wink
>>> temos autorius dinges :?

18

žengia žengia.. tik tas žengimas daugiau butaforinis, nors apie tą pažangą kalbama daug..

19

sulauksim mes ir geru laiku... wink nors as esu tokios nuomones, kad gyvenam gerai, tik per daug dairomes i tuos, kurie gyvena dar geriau :::b18

20

Mano kuklia nuomone, geriau jau nuomotis. Kai po 25-30 metų grąžinsi paskolą (su visomis palūkanomis), ko bus vertas tas butas? Man regis, nė sudilusio skatiko nevertas...