21

Re: gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj

bet su ta nuoma, tai nesi uztikrintas del savo gyvenamosios vietos.. ateis nuomotojas ir sakys >> man reikia jau buto, tepk slide is cia :? ir krauniesi lagaminus ... o jei turi buta, tai jau turi, nebent mokesciu nemokesi ir antstoliai ji atims is taves big_smile
ir jei jau noresi geresnio buto, tai uz nuoma maziausiai 500 mokesi :?
>>> ko bus vertas tas butas :? nu ka zinau.... tai gal dabar butai, kurie statyti pries 20 metu, irgi nieko verti :? nu, neneigsiu, nepalyginsi su nauju daugiabuciu kainomis, taciau ... jei noresi nuomotis buta naujos statybos daugiabutyje, tai uz nuoma mokesi nzn net kiek .. be 1000 niekaip..

22

oi,as tai neimciau paskolos butui,lb jau didele ji,kol as iki pensijos ismokeciau ir tai jei gera uzdarbi gauciau...

23

Nijolė, 20 wrote:

sulauksim mes ir geru laiku... wink nors as esu tokios nuomones, kad gyvenam gerai, tik per daug dairomes i tuos, kurie gyvena dar geriau :::b18

sakai mes gyvenam gerai? na gal ir tavo tiesa, tu gal gerai, aš gal ir gerai, dar kažkas gal sąlyginai ir gerai gyvena.. o kaip gyvena provincija, pensininkai, daugiavaikiai, kiti socialiai remtini asmenys (nebūtinai pijokai, tiesiog galbūt praradę darbingumą ar panašiai..).. taigi, gyvename MES ne gerai, o visiškai šūdinai

24

tu piktas :::818 <<< ;D ;D ;D
bet juk visose salyse, net ir nuostabiausioje amerikoje, nuostabiausioje vokietijoje, tos pacios problemos, ten gal lygiai tiek pat sudo ir tose salyse, bet mes i tai neziurime, neziurime,kaip vargsta tos ar anos salies pilieciai, o ziurime tik i tuos, kurie gyvena gerai :V

25

aš nepiktas:D)

o tie vargstantys gauna tokias pašalpėles ir lengvatas, kad gali sau be didesnio rūpesčio nuo ryto iki vakaro krapšydami nosį gulėti lovoje, būstui užtenka, maistui užtenka, mašinai užtenka, na aišku, ne prabangos lygyje..:) žinoma, ne visus tas tenkina, tačiau tokių žmonių (kalbu apie jav) tikrai yra nemažai ir teko nemažai su tokiais susidurti betarpiškai:) o kiečiausiai tai pensininkai, jie keliasi "for retirement" į floridą, kaip patys sako, atvažiuoja ten numirti:) bet ten negalima mirti, ten reikia atvažiuoti GYVENTI:) na bet jie sau gali tai leisti:)

26

bet beveik :::818 << ;D ;D ;D
ei ei ei.. tai musu atlyginimai ir ne tokio pacio lygio,kaip amerikos... mes i pona biudzeta tiek pajamu, pvm ir kt mokesciu nesumokam, ir apskritai musu valstybes biudzetas ne toks kaip amerikos, todel ir gyvenam "biedniau"... bet kaip tu sakei>> salyginai, mes gyvenam gerai :::b18

27

Turbūt dėl to,kad kitose šalyse jiems geresnės sąlygos gyventi ir daugiau moka už darbą.

28

visais laikais zmones norejo ir nori gyventi geriau,todel ir dairosi i tokius. mano manymu gyvenime kiekvienas turime tiek,kiek esame nusipelnes.

29

Nijolė, 20 wrote:

tai ten visi zino, kad kazkiek permoki, bet ka daryti :? as va, nenoriu isvaziuoti i uzsieni, noriu likti lietuvoj :?
>>> bet juk ta suma, Edvardai, tokia todel, kad pinigai juk nuverteja ir pan... ten tos visos infliacijos ir dar visokios nesamones.. yra ten visokiu PV ir FV formuliu,as tau jas paskaiciuociau, bet ka as zinau, kokios rinkos palukanos bus ir t.t.. todel ta suma ir isauga tokia iki kosmoso :? o siuo metu ji mums saiubingai didele atrodo, bet po jau po 10 metu mes jos nebetaip baidysimes wink ir kuo toliau, tuo mums ja lengviau bus issimoketi, nes as pvz tikiu musu visagaliais atlyginimo kilimais ir visokiais LT ekonomikos kilimais wink

stai kodel as dirbu uzsieny nesvarbu kad pinigai nuverteja bet as padirbsiu nesavoj saly maximum5-10 metu ir tada as turesiu tuos pacius netgi daugiau pinigu ir sutaupysiu laika atidavinedamas visa gyvenima paskola. O galu gale jei dirbi gerom salygom ir megstama darba uzsieni,o dar su savo seima ten gyvenant, nemanau kad tai labai blogai.Bent jau matau skirtuma zmoniu ,gyvenanciu cia anglijoj, tarp visada susiraukusiu lietuviu minos,tik izengus zingsni pro oro uosto vartus lietuvikej.

30

aaa, tai tu egle, manai,kad lietuviai yra maziau verti nei kokie dykaduoniai amerikonai :?

31

Egle, 15 wrote:

visais laikais zmones norejo ir nori gyventi geriau,todel ir dairosi i tokius. mano manymu gyvenime kiekvienas turime tiek,kiek esame nusipelnes.

oj kaip gudriai parašei:) tik bėda, kad tai nesąmonė:)

32

Andrius, 25 wrote:

Bent jau matau skirtuma zmoniu ,gyvenanciu cia anglijoj, tarp visada susiraukusiu lietuviu minos,tik izengus zingsni pro oro uosto vartus lietuvikej.

tas yra LABAI SVARBU ir labai ryškiai pastebima:)

33

Edvardas, 25 wrote:

o tai gal padarom taip?
aš dabar duodu bankui 5000, kurios turečiau permokėt po 30m. o jie man tegu duoda paskolą 200.000. Ir aš tada į mėnesį mokėčiau po 555,55. Koks tada skirtumas pagal tave? ar aš dabar tuos 5000 permokėsiu ar po 30m? Jiem pelnas dabar būtų žymiai geriau, nei toks pat pelnas po 30m. Arba aš skaičiuot nemoku, arba logikos neturiu.

>> Edvardai Nijolyte tikek ji didi ekionomiste :::a16

34

Andrius, 25 wrote:
Nijolė, 20 wrote:

tai ten visi zino, kad kazkiek permoki, bet ka daryti :? as va, nenoriu isvaziuoti i uzsieni, noriu likti lietuvoj :?
>>> bet juk ta suma, Edvardai, tokia todel, kad pinigai juk nuverteja ir pan... ten tos visos infliacijos ir dar visokios nesamones.. yra ten visokiu PV ir FV formuliu,as tau jas paskaiciuociau, bet ka as zinau, kokios rinkos palukanos bus ir t.t.. todel ta suma ir isauga tokia iki kosmoso :? o siuo metu ji mums saiubingai didele atrodo, bet po jau po 10 metu mes jos nebetaip baidysimes wink ir kuo toliau, tuo mums ja lengviau bus issimoketi, nes as pvz tikiu musu visagaliais atlyginimo kilimais ir visokiais LT ekonomikos kilimais wink

stai kodel as dirbu uzsieny nesvarbu kad pinigai nuverteja bet as padirbsiu nesavoj saly maximum5-10 metu ir tada as turesiu tuos pacius netgi daugiau pinigu ir sutaupysiu laika atidavinedamas visa gyvenima paskola. O galu gale jei dirbi gerom salygom ir megstama darba uzsieni,o dar su savo seima ten gyvenant, nemanau kad tai labai blogai.Bent jau matau skirtuma zmoniu ,gyvenanciu cia anglijoj, tarp visada susiraukusiu lietuviu minos,tik izengus zingsni pro oro uosto vartus lietuvikej.

Andriau, del to as su tavim sutinku, kad je dirbi megstama darba.. pvz, as, jei gauciau toki darba uzdienyje, koki tikiuosi dirbti lietuvoj baigus mokslus, gal ir susigundyciau isvaziuoti... bet jei ne... tai abejoju....

35

Vilius, 21 wrote:
Andrius, 25 wrote:

Bent jau matau skirtuma zmoniu ,gyvenanciu cia anglijoj, tarp visada susiraukusiu lietuviu minos,tik izengus zingsni pro oro uosto vartus lietuvikej.

tas yra LABAI SVARBU ir labai ryškiai pastebima:)

tik vaikuciai, nepradedam diskutuoti apie lietuviu nacionalinius bruozus ;D ;D ;D ir cia jau ne pragyvenimo lygis del to juk kaltas :::920

36

bėga,nes mano jog kitose šalyse jiems bus pasiūlytos geresnės sąlygos dirbti,daugiau uždirbis ir galės ramiai gyventi...:::041
bet nevisada viskas taip gražu kaip jie mano...
o atgal negryžta ne tik dėl to,kad jiems ten gerai,nors aišku ir tokių pilna,bet dėl to,jog bijo Lietuvoje neišsilaikyti..:::041

37

Nijolė, 20 wrote:

aaa, tai tu egle, manai,kad lietuviai yra maziau verti nei kokie dykaduoniai amerikonai :?

o tai tau atrodo,kad Amerikoje visi gyvena lb gerai?Lietuviai kaip ir kiti pasaulio zmones juk gali gyventi gerai,tik zinoma niekas is niekur neatsiranda.Kad visiems butu gerai,taip niekada nebus,vis tiek atsiranda gyvenanciu blogiau arba sakanciu,kad gyvenimas blogas.
Viliau>o kodel nesamone?jeigu tu moki "uzsikalti"pinigu,tai tu ju ir turi.o kokiais budais-tai visai nesvarbu.o jeigu gyvenime niekada nepajudinai subines ir tik laukei,kad tau kazkas ka nors duotu,na tai zinoma,kad dovanu karaliaus nera.

38

Egle, 15 wrote:
Nijolė, 20 wrote:

o tai tau atrodo,kad Amerikoje visi gyvena lb gerai?Lietuviai kaip ir kiti pasaulio zmones juk gali gyventi gerai,tik zinoma niekas is niekur neatsiranda.Kad visiems butu gerai,taip niekada nebus,vis tiek atsiranda gyvenanciu blogiau arba sakanciu,kad gyvenimas blogas.
Viliau>o kodel nesamone?jeigu tu moki "uzsikalti"pinigu,tai tu ju ir turi.o kokiais budais-tai visai nesvarbu.o jeigu gyvenime niekada nepajudinai subines ir tik laukei,kad tau kazkas ka nors duotu,na tai zinoma,kad dovanu karaliaus nera.

linkiu tau sėkmės gyvenime, "užsikalti" pinigų, bet ambicijas reikėtų palikti kitur - realybė kiek kitokia:) ir dar linkiu pagyventi kad ir toje pačioje amerikoje, pažiūrėti, kaip žmonės gyvena, bet ne turisto žvilgsniu, o rezidento

ir kas čia per "moki užsikalti"??

39

Egle, 15 wrote:
Nijolė, 20 wrote:

mes su Vilium apdiskutavom ir as jam pritariau, kad amerikieciai vis tiek geriau gyvena, nes ju valstybe yra ekonomiskai zymiai tvirtesne nei musu lietuva... todel as nelyginu pvz, lietuvos bankininku ir amerikos bedarbiu :? as lyginu tas pacias socialines grupes... as tiksliai nzn visu tu gaunamu lesu, bet tvirtai isitikinus, kad ne 10lt skiriasi tie atlyginimai :? ar gaunamos pasalpos :?
>>>> gerai Vilius sako, kad dar tau pagyventi reikia.. pagyventi reikia dar ir man, nes as dar daug ko nzn.. gyveni ir mokaisi, mieloji... as sakau taip, nes del kai kuriu dalyku mano nuomone pakeite musu gerbiamo Viliaus pasisakymai smile

40

bet pagalvokit,ar cia sededami ir skusdamiesi blogu gyvenimu,mes ka nors pakeisim?reikia veikti:stengtis igyti kuo geresni issilavinima,pirmiausia.Ir nesuprantu ko visi taip zvalgosi i ta Amerika?gyvenkim savo gyvenima,o ne varvinkim seiles ziuredami i Amerikos pensininkus,kurie galbut per gyvenima susikrove toki kapitala,kad gali leisti sau gyventi nieko neskaiciuodami.
Sutinku,kad man dar pagyventi reikia,kad pajusciau viska savo kailiu,kadangi dabar esu tik tevu islaikytine ir viskas.