Re: Pafilosofokime...
nu tokie atvejai taip.... eutanazija manau yra tik tada pateisinama kai zmogus pats savo noru pareishkia kad atsisako gyvybes ir praso ishlaisvinimo ish kanciu... na bent mano tokia nuomone....
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Pafilosofokime...
nu tokie atvejai taip.... eutanazija manau yra tik tada pateisinama kai zmogus pats savo noru pareishkia kad atsisako gyvybes ir praso ishlaisvinimo ish kanciu... na bent mano tokia nuomone....
žmogus kartais būna tokios būklės, kad negali pareikšti to noro, o jį vis tiek varto, slaugo metų metais ir nepasidomi, gal jis to visai nenori... Pvz. neišsivystę abu smegenų pusrutuliai... Tą biovienetą net žmogumi pavadinti sudėtinga - tiesiog tai yra gyva ir tiek...
Savizudis nera silpnas, nors ir nepateisinu ir dalis atsakomybes - aplinkai... O eutonazija savo noru Dariau - ir yra savita savizxudybe... Nors buna skausmo, kurio nepakelti...
Adele, 23 wrote:Diva, 33 wrote:Savižudybę ar eutanaziją kategoriškai palaikau, kai žmogaus būklė kelia dideles kančias. gyvunėlius mes užmigdom, o žmonės tegul kankinasi, o tai dar būsim nehumaniški...
nu kas čia tokio - pasikankins dar papildomai mėnesį kitą ir patys numirs...
o as visiskai pries eutanazija, juk jei zmogus komoje, nemanau, kad jis kankinasi, o be to niekada negali zinoti gal jis atsigaus, ir toliau gyvens jei ir ne pilnaverti, bet ryvenima, apsupta ji mylinciu ir brangiu zmoniu, o isivaizduok, is kur atrasti ta lemtingaji, kuris suleis vaistus ir ligonis "nebesikankins", nemanau, kad zmogus turi tokia teise nuspresti kiek kam lemta kenteti, juk kitakart tas sveikas zmogus, daug labiau kencia del diskomforto patiriamo kasdien, bandant sudurti gala su galu ir savo vaikams bei artimiesiems bandant suteikti, bent jau minimalu pilnavertiskuma... as nemanau, kad kas turi teise nuspresti, tokius klausimus
Adele, pasirinkai lengviausią variantą - aš nekalbu apie negalią ar komą. Man iki šiol kirba vienas konkretus atvejis. 20 m. jaunuolis nudegė apie 90% kūno - gydytojų nuomone jis turėjo mirti - bet jo gyvybė laikėsi, gal dėl to, kad ji rūpestingai slaugė mama. Bet jis buvo pilno sąmonės. Pamėginkit įsivaizduoti save - odos viršutinio sluoksnio jūs neturite - visur atvira mėsa, einant laikui per kelias savaites jums "išvarva", liaudiškai pasakius, akys - jūs apankat, bet puikiai jaučiat skausmą - pasveikti jums nėra jokių šansų ir jūsų mirtis tik laiko klausimas - per kiek laiko visiškai atsisakys jūsų vidaus organai. Nepakeliamas skausmas dieną naktį, jokie vaistai jo jau nenumalšina. Motina medikė padėjo savo sūnui numirti ir mėgino nusižudyti pati - galima teigti, dėl to, kad nereikėtų gyventi su tokia kalte, pati save norėjo nubausti mirties bausme už žmogžudystę... Paradoksas. Ji išgyveno. Buvo teisiama už žmogžudystę. Tai žmogiška ir humaniška... Aš taip nemanau.
man dabar tik viena mintis galvoje sukasi, kad Dievulis ant mamos uzpyko, todel jai paciai savo gyvenimo pabaigti savizudybe ir neleido, gal kazkam tai atrodys kvaila, bet as nebijau pareiksti savo nuomones, kad niekas negali nuspresti, kada kitas zmogus turi iseiti is gyvenimo, sutinku, motinai uz nieka nera sunkiau, matyti kaip kencia jos vaikas, bet ji buvo gyvybes suteikeja...
bet kox tolkas tada save kankint kai pagerejimo sulaukti neimanoma? kai zn kad anxciau ar veliau vistiek kojom i prieki ishnes?
Savizudis nera silpnas, nors ir nepateisinu ir dalis atsakomybes - aplinkai... O eutonazija savo noru Dariau - ir yra savita savizxudybe... Nors buna skausmo, kurio nepakelti...
skausmas ir5 isbandymai zmogui tam ir duodami, kad jis susivoktu savy, ir tame ka daro negerai, arba tiesiog, kad suprastu koks jis yra stiprus. Zmogui neduoda daugiau negu jis sugebes pakelti, nes tada jis tiesiog palus
Negalėčiau sutapatint savižudybių ir eutanazijos.
Pernelyg dažnai savižudybių priežastys man atrodo nerimtos - dažniausiai užtektų šiek tiek pakentėti, o kai kuriais atvejais tiesiog išsiblaivyti... Dar priešiškiau aš nusiteikus prieš pseudo savižudybes: aš užsikaberioju ant tilto turėklų ir kelias valandas visi aplinkui mane tupinėkit, o tai nušoksiu!...
Negalėčiau sutapatint savižudybių ir eutanazijos.
Pernelyg dažnai savižudybių priežastys man atrodo nerimtos - dažniausiai užtektų šiek tiek pakentėti, o kai kuriais atvejais tiesiog išsiblaivyti...Dar priešiškiau aš nusiteikus prieš pseudo savižudybes: aš užsikaberioju ant tilto turėklų ir kelias valandas visi aplinkui mane tupinėkit, o tai nušoksiu!...
Man tai labiau panasu i bandyma atkreipti i save aplinkiniu demesi
Diva, 33 wrote:Negalėčiau sutapatint savižudybių ir eutanazijos.
Pernelyg dažnai savižudybių priežastys man atrodo nerimtos - dažniausiai užtektų šiek tiek pakentėti, o kai kuriais atvejais tiesiog išsiblaivyti...Dar priešiškiau aš nusiteikus prieš pseudo savižudybes: aš užsikaberioju ant tilto turėklų ir kelias valandas visi aplinkui mane tupinėkit, o tai nušoksiu!...
Man tai labiau panasu i bandyma atkreipti i save aplinkiniu demesi
Gal tai ir pagalbos šauksmas, bet negaliu to pateisinti, kai niekuo dėti žmonės privalo rizikuoti savo gyvybe - laipioti ant stogų, turėklų.... Gal kaip nors galima kitais būdais atkreipt į save dėmesį...
Diva del siu dalyku rimtumo mes negalime spresti vienareiksmiskai ir vienpusiskai... O ADELE tau pasakysiu dar ir tai, kad tu teisi del kriziaus sunkumo duoto kiekvienam savo ir atskiro, bet... Kartais buna tikrai taip kad balansuoji vos vos, as ta zinau gimusi su cerebriniu paralyziumi ir sedziu inv vezimely, bet gyva, kovojanti nors kartais begalo pavargusi nuo tuos kovos. Bet cia atskira tema jau...
gaila tokiems psixams negalima pasakeet nu ir dzin sok 1nu durneliu bus maziau.... kaikuriems tai padetu... bo atsimenu kai vienas draugas ir psipsixavo arkliai smegenis sutrype ir nuleke kartis.... suradom tas rekia neikit nes pasikarsiu tipo nu visi emem ir asakem nenori nereik galim net nemegint padet karkis sau vienas ir kabek cia apsisukom ir ishejom.... ir zmogelis kazkiek persigalvojo po valandos gryzo ir ant keliu prasesi jo nepalikt daugiau...
Diva, 33 wrote:Adele, 23 wrote:Diva, 33 wrote:Savižudybę ar eutanaziją kategoriškai palaikau, kai žmogaus būklė kelia dideles kančias. gyvunėlius mes užmigdom, o žmonės tegul kankinasi, o tai dar būsim nehumaniški...
nu kas čia tokio - pasikankins dar papildomai mėnesį kitą ir patys numirs...
o as visiskai pries eutanazija, juk jei zmogus komoje, nemanau, kad jis kankinasi, o be to niekada negali zinoti gal jis atsigaus, ir toliau gyvens jei ir ne pilnaverti, bet ryvenima, apsupta ji mylinciu ir brangiu zmoniu, o isivaizduok, is kur atrasti ta lemtingaji, kuris suleis vaistus ir ligonis "nebesikankins", nemanau, kad zmogus turi tokia teise nuspresti kiek kam lemta kenteti, juk kitakart tas sveikas zmogus, daug labiau kencia del diskomforto patiriamo kasdien, bandant sudurti gala su galu ir savo vaikams bei artimiesiems bandant suteikti, bent jau minimalu pilnavertiskuma... as nemanau, kad kas turi teise nuspresti, tokius klausimus
Adele, pasirinkai lengviausią variantą - aš nekalbu apie negalią ar komą. Man iki šiol kirba vienas konkretus atvejis. 20 m. jaunuolis nudegė apie 90% kūno - gydytojų nuomone jis turėjo mirti - bet jo gyvybė laikėsi, gal dėl to, kad ji rūpestingai slaugė mama. Bet jis buvo pilno sąmonės. Pamėginkit įsivaizduoti save - odos viršutinio sluoksnio jūs neturite - visur atvira mėsa, einant laikui per kelias savaites jums "išvarva", liaudiškai pasakius, akys - jūs apankat, bet puikiai jaučiat skausmą - pasveikti jums nėra jokių šansų ir jūsų mirtis tik laiko klausimas - per kiek laiko visiškai atsisakys jūsų vidaus organai. Nepakeliamas skausmas dieną naktį, jokie vaistai jo jau nenumalšina. Motina medikė padėjo savo sūnui numirti ir mėgino nusižudyti pati - galima teigti, dėl to, kad nereikėtų gyventi su tokia kalte, pati save norėjo nubausti mirties bausme už žmogžudystę... Paradoksas. Ji išgyveno. Buvo teisiama už žmogžudystę. Tai žmogiška ir humaniška... Aš taip nemanau.
man dabar tik viena mintis galvoje sukasi, kad Dievulis ant mamos uzpyko, todel jai paciai savo gyvenimo pabaigti savizudybe ir neleido, gal kazkam tai atrodys kvaila, bet as nebijau pareiksti savo nuomones, kad niekas negali nuspresti, kada kitas zmogus turi iseiti is gyvenimo, sutinku, motinai uz nieka nera sunkiau, matyti kaip kencia jos vaikas, bet ji buvo gyvybes suteikeja...
Taip taip, va Dievulis taip skyrė ir kankinkis sėkmingai... Manau, kad mama kaip gyvybės suteikėja gali priimti tokį sprendimą... Viskas labai gražu, kol postringauji žvelgdamas iš šalies, bet kai tai pradeda liesti tavo artimus ar brangius žmones, pamaldžiai sudėjus rankutes ramiai stebėt mylimo žmogaus kančią man yra nepaprastai sunku...
gaila tokiems psixams negalima pasakeet nu ir dzin sok 1nu durneliu bus maziau.... kaikuriems tai padetu... bo atsimenu kai vienas draugas ir psipsixavo arkliai smegenis sutrype ir nuleke kartis.... suradom tas rekia neikit nes pasikarsiu tipo nu visi emem ir asakem nenori nereik galim net nemegint padet karkis sau vienas ir kabek cia apsisukom ir ishejom.... ir zmogelis kazkiek persigalvojo po valandos gryzo ir ant keliu prasesi jo nepalikt daugiau...
nu va, ir padėjo "vaistukai"....
na palaikymas zmoguj visada padeda.... bet kartais visai nieko ir apsispresti kai lieki vienas:)
tada ir nusprendi ne taip, kaip kiti mano, o taip, kaip tu manai
Dariau ir dar juokauti del tuo sugebi? Na siaip visai nieko kai palaiko...
kaip pasakė vienas žinomas jumoristas: "aš skubu nusijuokti, kad nereikėtų pravirkti"...
kaip pasakė vienas žinomas jumoristas: "aš skubu nusijuokti, kad nereikėtų pravirkti"...
O tai tiesa...
Aleksandrai, as tave ir seniau pastebejau kaip labai kateguoriska asmeni, na varyk kas zin ar daug pasakysi apie ora ypac toki nepastovu kaip dabar?
Elena o tu pasakyk kuris žmogus principų neturi?Mes visi esam su tam tikrom kategorijom....... Kiekvienas žmogus ką galvoja ta ir šneka........
Dariau ir dar juokauti del tuo sugebi?
Na siaip visai nieko kai palaiko...
as Tau pasakeesiu jau gerew juokas nei kruvos asaru kurios nieko visvien neishprendzia.... O gaileti tu kurie taip stengiasi atkreipti demesi? ash tokiam tik gero kelio palinkeciau... bo mano nuomone nusizudyt del kazkokiu problemu tai yra pasirinkimas lengviausio kelio ir itraukimas saves i saraso tu kurie pasielge taip pat.... kad ir kas bebutu manau reik nepasiduot ir varyt toliau
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Pafilosofokime...