1

Tema: savizudybes ...

Vis delto lietuva garsea , kaip savizudziu krastas ... kokia jusu nuomone apie tai ? kaip galima padeti zmogui , kuriam kyla tokiu minciu ... ? ar tai iseitis ? prasome pasidalinti savo nuomone ...

2

Re: savizudybes ...

Savizudybes, manau, gali buti del dvieju priezasciu - sunkesniu psichiniu sutrikimu arba del nesugebejimo susitvarkyti su esama situacija, laikotarpiu, isgyvenimais, nelaime ar pan. Pastarasis atvejis turbut daznesnis. Zmones savizudybe gali matyti kaip lengviausia iseiti is susiklosciusios padeties. Kazkam tai gali buti nelaiminga meile, kazkam skolos, artimuju praradimai ir pan. Nesugebant susitaikyti su tuo, zmogus gali nebematyti sviesios ateities, viskas atrodyti juoda, pesimistiska, na ir to pasekoje kazkurie tiesiog "pelengvina" sau kancias nusizudydami, nes islaukti ir kazka keisti nebeturi jegu ir dar daugiau tikejimo, kad kazkas pasikeis ir bus geriau.

3

nepateisinu savizudybes jokiu atveju......
gyvenimas yra tik vienas, ir netikiu kad verta ji baigti paciam, del problemu kurios kartais tik musu problemu apkrautoje galveleje gali atrodyti didesnes nei is tiesu yra. manau kad viska galima isspresti, o savizudybe tikrai ne iseitis.....

4

sakoma išlieka tik stipriausieji. taigi silpni ir traukias...
siaip kai pasižiūriu per tv, kai nuo stogų ar tiltų nori nušokti žmonės, man daros juokinga. jei nori, tai šok. nesuprantu kam ten reikia jį dar įkalbinėti pasilikti... juk vineą katą ištrauktas kitą kartą vis tiek gali padaryti savo. gal verčiau reikėtų kreipti daugiau dėmesio į tuos, kurie dar nėra tvirtai pasiryžę šiam žingsniui? aišku, ne kiekvienas gali padėti, nes visų pirma vien tą noro užuomazgą sunku pastebėt ir tinkamai įvertint... o ir pastebėję, ne visada žinome ką daryti... sukkus klausimas iš tiesų smile gal išvadą reikėtų daryti tą, kad negalima apleisti mums brangių žmonių ir tada neturėtų jiems ir mintis kilti apie savižudybę...

5

Niekas man rodos ypatingai ir nepateisins tokio dalyko tik kad  kartais aplinkos zmones tik po to masto ar viska padare kad suprasti ir palaikyti... Dabar mane ir vel apkaltins silpnumu - zinau, bet rasau ka galvoju. Tie zmones nera isproteja, kurie taip daro - tik nevisi vienodai pakelia sunkumus, isdavystes, vienatve, skausma ir tai tampa ju uzburtoju ratu. Nebijokite smile tik mastau...

6

bet juk dazniausiai zmones bandydami zudytis, tik nori atkreipti i save demesi, o neistikruju nusizudyti. jie tikisi buti pastebeti ir isgelbeti.

7

Joana, 36 parašė:

bet juk dazniausiai zmones bandydami zudytis, tik nori atkreipti i save demesi, o neistikruju nusizudyti. jie tikisi buti pastebeti ir isgelbeti.

tai čia tie pseudo savižudžiai - yra tokių, kurie tyliai ramiai pasikaria ir dar ilgai paieško, kol suranda post factum... smile

8

BUTENT, NES TOKS ZMOGUS DAZNAI JAUCIAS LYG NEMATOMS. Joana

9

Elena, 30 parašė:

BUTENT, NES TOKS ZMOGUS DAZNAI JAUCIAS LYG NEMATOMS. Joana

Sakyčiau toks neefektyvus būdas atkreipti kitų dėmesį bandant išeiti už ribos, kur jau nieko pakeist nebus galima...

10

Taip tik mirties pakeisti nera imanoma...

11

Nemanau, kad apskritai reiketu kalbet apie savizudybes pateisinima arba ne.. Tai nera nusikaltimas, tai yra zmogaus pasirinkimas. O teist uz tai..  Nemanau, kad teisinga.

12

Ruta, 27 parašė:

Nemanau, kad apskritai reiketu kalbet apie savizudybes pateisinima arba ne.. Tai nera nusikaltimas, tai yra zmogaus pasirinkimas. O teist uz tai..  Nemanau, kad teisinga.

manau numirusy, gali teisti kiek nori, jam no to nei silta, nei salta....jis ne musu respublikos gyventojas.

13

per mano ir mano drauges 18 gimtadieni pasikore tos drauges vaikinas. mes nebuvom geri draugai, tiesiog pazistami. bet vis tiek data pasirinko pacia geriausia. balius buvo superinis, visi linksminomes, sokom ir dziaugemes, kad seniai taip smagu visiems nebuvo. o is ryto atejo sales kuria nuomojomes savininkas ir pazadino klausimu, ar ne musiskis guli prie medzio. isivaizduojat koks visiems buvo sokas. to numatyti niekas negalejom, galvojom kodel kas kaip.... ir atsakymo nezinom iki siol. jis nebuvo labai girtas kad kalte suverstume alkoholiui. neisivaizduoju ka jis tuo norejo irodyti....

14

Dovilė, 21 parašė:

per mano ir mano drauges 18 gimtadieni pasikore tos drauges vaikinas. mes nebuvom geri draugai, tiesiog pazistami. bet vis tiek data pasirinko pacia geriausia. balius buvo superinis, visi linksminomes, sokom ir dziaugemes, kad seniai taip smagu visiems nebuvo. o is ryto atejo sales kuria nuomojomes savininkas ir pazadino klausimu, ar ne musiskis guli prie medzio. isivaizduojat koks visiems buvo sokas. to numatyti niekas negalejom, galvojom kodel kas kaip.... ir atsakymo nezinom iki siol. jis nebuvo labai girtas kad kalte suverstume alkoholiui. neisivaizduoju ka jis tuo norejo irodyti....

ir niekas jo iki ryto nepasigedo?? jo panele nepastebejo kad vaikinas dingo?? ir miegot nuejo be jo?? matyt jum buvo smagu, visi kartu linksminotes, bet be to vaikino. gali but kad tai ir buvo paskutinis lasas. mylima mergina linksminasi su visais, isskyrus ji. gal ir pries tai jam buvo blogai, tik niekas nepastebejo, o tas balius, kai pasijaute nereikalingas, "davede".. cia tik mano galbut ir neteisingas pamastymas..

15

jis savo panelei pasake, kad vaziuoja namo, nes blogai jauciasi. nezinau, ar jis ten galejo jaustis nereikalingas. as stengiausi pabendrauti su kuo daugiau zmoniu ir vien tik su juo nebuvau. aisku dabar jau niekas neatsakys, ka jis tuo metu galvojo.... bet mums teko ilgai dar gyventi su tuo jausmu. kai per koki baliuka kas nors 1 dingdavo 15 min, visi begdavom ieskot. jau paranoja kazkokia buvo... be to, sulaukem aplinkiniu zmoniu kaltinimu, kad kazka mes jam padarem, kazka kas vyko per gimtadieni nutylim ir pan...

16

Karolina, 19 parašė:
Dovilė, 21 parašė:

ir niekas jo iki ryto nepasigedo?? jo panele nepastebejo kad vaikinas dingo?? ir miegot nuejo be jo?? matyt jum buvo smagu, visi kartu linksminotes, bet be to vaikino. gali but kad tai ir buvo paskutinis lasas. mylima mergina linksminasi su visais, isskyrus ji. gal ir pries tai jam buvo blogai, tik niekas nepastebejo, o tas balius, kai pasijaute nereikalingas, "davede".. cia tik mano galbut ir neteisingas pamastymas..

nepagavau tik vieno kaip tai linksminotes kad nepastebejot kad dingo zmogus? Tipo kazkas is ryto atejo, kazka pasake ir t.t... O sakai buvo drauges vaikinas net.......... Neteisiu jusu - tik mastau, kaip zmogus gali buti toks nereiksmingas lyg nematomas...

17

tai sakau, jis savo merginai pasake, kad vaziuoja namo. tai mes ir galvojom, kad jis grizo i namus.

18

Dovilė, 21 parašė:

tai sakau, jis savo merginai pasake, kad vaziuoja namo. tai mes ir galvojom, kad jis grizo i namus.

Bet argi ji nepajuto kazkaip kad ji netaip jauciasi... gal as per jautri bet patikiek artimos merginos gimtadienis, balius, smagumai ir staiga uzsimano namo - mano akim nevisai iprasta logika... Kzkas cia giliau pakasta kaip sako...

19

Elena, 30 parašė:
Dovilė, 21 parašė:

Bet argi ji nepajuto kazkaip kad ji netaip jauciasi... gal as per jautri bet patikiek artimos merginos gimtadienis, balius, smagumai ir staiga uzsimano namo - mano akim nevisai iprasta logika... Kzkas cia giliau pakasta kaip sako...

nu sunku pasakyti. mes geri draugai nebuvom, tai as pati su juo nedaug bendravau. jis merginai pasake, kad blogai jauciasi ir todel geriau vaziuos namo. niekas nezino kaip jie ten dviese susisnekejo. kiek su mergina kalbejau, tai sake, kad butent tuo metu jie labai gerai sutare, seniai buvo nesipyke, planavo pradet kartu gyventi ir t.t. pati nezinau ka galvot, ar galejom mes ji kazkaip isgelbet ir pan.

20

tie tokie sprendimai is karto staiga neateina del to visada ir pabreziu kad psichologine busiana NET GREICIAU PSICHINE - trapus dalykas ir ar mes visada demesingi?