81

Re: ka manote apie zmones su negalia?

Neįgalumas - tai tarsi kalėjimas. Žinau, nes kažkada buvau patyręs traumą, dėl kurios daug laiko teko praleisti namuose. Žinau, Elena, kaip jautiesi.

82

na kad zmones kaip zmonas gime tokie kitai tapo buvo kaip ir mes paskui iviko nelaime ir dabar neturi kojos ar rankos ir kad visiems taip gali atsitikti

83

Diva. 1. Zmogaus nuosirdumas aisku nepriklauso nuo zmogaus vidaus o ne nuo tuo igalus jis ar ne... O svetima kancia visgi nematojama is sales...                 

84

Elena, 30 parašė:

Diva. 1. Zmogaus nuosirdumas aisku nepriklauso nuo zmogaus vidaus o ne nuo tuo igalus jis ar ne... O svetima kancia visgi nematojama is sales...

Vat man patinka tokie protingi...

85

Anriau aciu uz palaikima ir supratima....Taip as kartais tokiam kune lyg kaleime nes temperaminto daugiau nei fiziniu galimybiu, bet vis bandau laikytis, kaip imanoma. Tomui 24 ir aciu uz gera nuomone smile

86

Elena, 30 parašė:

nemanau, kad kančia išvis galėtų būti kaip nors išmatuojama.... smile Manai galima?

87

Nemanau kad kancia matuojama, butent apie tai as ir kalbejau, Diva...

88

manau visus zmones su negalia reikia gerbti ypatigai

89

Idomiai skamba gerbti ypatingai - nes tai lygu - isskirti. NEPYKSTU BET IR NESIDZIAUGCIAU TA JAUSDAMA.

90

O visgi as kitokia - dabar man tenka ta per skausma pripazinti paciai....

91

Elena, kitokiu yra daug. Tarkim as savo poziuriu i gyvenima, nepriklausomybes (virs ribu) siekimu ir dar kai kuriais bruozais irgi kai kuriems atrodau keista, kitokia. Ir ka? Atrodau tai atrodau, ka man dabar daryt. Jei kazkam nepatiksiu tokia, gali nebendraut. O tu jautiesi blogai vien todel, kad jauti ta buvima kitokia pernelyg stipriai. Lietuviams budinga stebeti, akivaizdziai gaileti ir pan. Gyvenu Londone ir galiu pastebeti, kad cia kitoks poziuris i neigaliuosius. Valstybe stipriai pazengus ju integracijoje i visuomene, todel ir jiems patiems yra lengviau. O tas buvimo kitokiu faktas salyginai bet yra kaip ir naturalus. Vien todel, kad sveikuju zmoniu yra kur kas daugiau nei neigaliuju. O kaip zinai, minioje ta mazuma labiau pastebima, tad ir jautiesi kitokiu. Tik tu, Elena, per jautriai i visa tai reaguoji. Pasistenk suprasti, kad zmoniu gailestis daznai buna nuosirdaus apgailestavimo, kad negali tau niekuo padeti ar to pakeisti, pasekme. O tas nera blogai. Tai kur kas geriau nei abejingumas.

92

Stai gailescio tai nepriimu jokia forta, Ruta, o kad uzsieny kiek kitaip as ta tikrai zinau... Dabar as jau ir lietuvoje matau pasikeitimu, bet... Zinai pasakysiu tiesa jug kartais isiskirima itakoja vyro sakykim artimeji, gimines ir t.t. Suprantu kad tokia nepriimtiuna, nors ir mokaus ir siaip bandau siekti kazkuo, bet zaidzia ir palieka vis sakydami ta pati....

93

Elena, zaviuosi, kad mokaisi ir sieki kazko, kad neuzsisedi, neuzsidarai, nesusitaikai su tuo ka turi, o nori tureti kazka daugiau. Saunuole. O paliekamos moterys (kaip ir vyrai) nepriklausomai nuo grozio, sveikatos, materialines padeties, issilavinimo ar dar kazko.. Tiesiog, toks faktas egzistuoja ir jis niekur nedings. Yra mazuma laiminguju, kurie isbuna, isgyvena kartu simta metu, bet ju tiek nedaug.. O skyrybos nebutinai turi tik neigiama reiksme. Juk jei nesutampa kazkas - poziuris i gyvenima, charakteriai ar tiesiog jauti, jog esi ne su "tuo" zmogumi, kartais ir iseities kitos nebuna. Ir negalim nei pykti, nei teisti. Skyrybos, issiskyrimas gali buti ir teisingiausia kelias. Tik gaila, kad tokiais atvejais vistiek dazniausiai vienas is dvieju kencia.

94

paprasciausiai niekas nezinome , kas bus rytoj ... ir as ir kiti galime atsidurti neigaliu vietoje ... as gerbiu tuos zmones jie turi tiek stiprybes keltis ir vel keltis ... ir taip tukstanti kartu ... as kartais susimastau , kad tiek stiprybes netureciau ...

95

Ruta, 27 parašė:

Elena, zaviuosi, kad mokaisi ir sieki kazko, kad neuzsisedi, neuzsidarai, nesusitaikai su tuo ka turi, o nori tureti kazka daugiau. Saunuole. O paliekamos moterys (kaip ir vyrai) nepriklausomai nuo grozio, sveikatos, materialines padeties, issilavinimo ar dar kazko.. Tiesiog, toks faktas egzistuoja ir jis niekur nedings. Yra mazuma laiminguju, kurie isbuna, isgyvena kartu simta metu, bet ju tiek nedaug.. O skyrybos nebutinai turi tik neigiama reiksme. Juk jei nesutampa kazkas - poziuris i gyvenima, charakteriai ar tiesiog jauti, jog esi ne su "tuo" zmogumi, kartais ir iseities kitos nebuna. Ir negalim nei pykti, nei teisti. Skyrybos, issiskyrimas gali buti ir teisingiausia kelias. Tik gaila, kad tokiais atvejais vistiek dazniausiai vienas is dvieju kencia.

Butent baisiausiai yra tai kad as labiau uz bet koki fizini skausma ra sunkuma - bijau vienatves, tai ir daro mane tokia nors viska suvokiu. ACIU.

96

Neziniuke, 18 parašė:

paprasciausiai niekas nezinome , kas bus rytoj ... ir as ir kiti galime atsidurti neigaliu vietoje ... as gerbiu tuos zmones jie turi tiek stiprybes keltis ir vel keltis ... ir taip tukstanti kartu ... as kartais susimastau , kad tiek stiprybes netureciau ...

Paprasciausia gyvenu ir melosiu jei sakisiu kad man lengva - patys matot jau. As nekada nemoku apgauti saves. Bet gyventi reikia. Aciu visiems kas bando suprasti.

97

Elena, Mieloji, vienatves bijom visi. Naturalu, nes zmogus yra komunikuojanti butybe, kuriai reikia ir gero zodzio, ir silumos, ir rupescio.. Zmogisku dalyku. Nepaguosiu, bet priminsiu, jog daug zmoniu yra, kurie gyvendami seimoje ar poroje jaucia ta pati vienatves jausma. O tai, manau, yra dar sunkiau. Ieskok minusuose pliusu, ju tikrai atrasi smile

98

Neigalus zmones yra tiesiog zmones, kurie turi jaustis mylimi, reikalingi ir priimami. Ne todel, kad koks istatymas tai nustato, bet todel, kad kitu sirdys galtetu pazvelgt virs neigalumo.
Neatsimenu kieno zodziai, bet manau kad jie teisingi.

99

aš pats esu su negalia bet tame nematau jokio skirtumo smile man tas gyvent netrugdo smile pats lankau neygaliųjų centrą ir galiu pasakyti kad tai nuostabūs ir nuoširdūs žmogiukai smile dėkui tiems kas mūsų nesmerkia ir realiai mus supranta o tiems kas nesupranta palinkėsiu pabūti mūsų neygaliųjų tarpe ir jiuos supras smile šią savaitę vienai centro auklėtinei ižgelbėjiau gyvybę ir tai supratau tik taip kaip mano pareigą ir į visus pagyrimus nusispjioviau smile

100

Karolina, 19 parašė:

Neigalus zmones yra tiesiog zmones, kurie turi jaustis mylimi, reikalingi ir priimami. Ne todel, kad koks istatymas tai nustato, bet todel, kad kitu sirdys galtetu pazvelgt virs neigalumo.
Neatsimenu kieno zodziai, bet manau kad jie teisingi.

Aciu labai. Grazu ir ismintinga smile