Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Aktyvios temos Neatsakytos temos
→
10 praktiškų patarimų, kurie Jums gali praversti naudojantis ieskok.lt ←
→ Susipažinkite su atsinaujinusiomis
ieskok.lt forumo taisyklėmis ←
[ Uždaryta ] savizudybes ... (Puslapis 2 iš 6)
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Temos RSS srautas
Žinutės: nuo 21 iki 40 iš 101

- Dovilė, 24
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Re: savizudybes ...
aisku as Tau pritariu. mes dar ilgai kalbejomes, ka galejom pakeisti ir pan. taciau nei jo mergina, nei seima nieko neitare. sake, kad kaip tik tuo metu jis buvo labai linksmas, patenkintas gyvenimu ir pan. kai domejausi apie savizudybes, tai pasirodo zmones daznai pries nusizudydami yra pakilios nuotaikos, nes jie jau buna prieme sprendima, ju nebedrasko abejones, todel jie ir ramus. kitas dalykas - savizudziai daznai pasirenka kokia nors svarbia data - kaip ir sikart. pasikorusi drauga galejom matyti tiesiog is sales lango. kodel jis mirciai pasirinko butent si medi? tarsi noretu, kad mes is karto ji pamatytumem.
sunku yra issivaduoti is to kaltes jausmo. iki siol as iki galo nesuvokiu kas ivyko. is karto po nelaimes vaiksciojom tarsi apgirte. o kad mes kalti - tai taip galvojo visi. ir to vaikino seima, ir mokykloje mokytojai prikisinejo, ir kai kuriu tevai.
visiems atrodo, kaip galima to nepastebeti. bet va mes nepastebejom. tiesiog nepastebejom... ir nei saves kaltinti, nei saves teisinti nesinori...

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Dabar jau ieskoti kaltu tiesiog velu, bet butent tokiu situaciju as ir bijau...

- Loreta
- Forumo Karalius
- Neprisijungęs
Po mano vyro mirties (jis žuvo autoavarijoje) po metų nusižude jo tėvai. Jo mama visus metus labai kankinosi, niekaip nesusitaike su netektimi,bet niekas neįtarė,kad ji pasirinks mirtį. Kai nusišovė tėvas, visi žinojime,kad taip ir bus. Tai buvo tik laiko klausimas. Išgyvenau kelias tragiškas laidotuves ir neturiu nuomones apie savižudybę. Galvoju tik,kad pati jokiu būdu nepasirinkčiau tokios išeities,nes ji niekur neveda.

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Oi skaudi patirtis, Loreta - dabar suprantu kodel daug kur tu tokie koteguoriska, nes tik tai leidzia tau atsilaikyti...

- Loreta
- Forumo Karalius
- Neprisijungęs
Patikek ,Elena , aš kategoriška esu tik sau, bet į aplinkinius žmones žiūriu labai tolerantiškai. Mano kategoriškumas sutvertas iš skaudžios patirties ir išgyvenimų. Bet viskas tęsiasi, niekas nesibaigia. Gyvenimas tik ryškesnis nuo praradimų.:)

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
mAN SU PRARADIMAIS ATEINA NEVILTIS... ir viskas pilkeja, gerai nors puikia mama ir sese turiu

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Likę gyvi kažkodėl visada klaidingai galvoja, kad jie kalti dėl savižudžio mirties. Bet juk ne jie priėmė tokį sprendimą...
Šiuo atveju mano nuomonė vienareikšmiškai kategoriška - ypač Dovilės aprašytu atveju - tokie žmonės yra menkystos ir moraliniai šantažistai - būk tu koks nori vienišas, liūdnas, nesuprastas - tai nesuteikia tau teisės bausti tuos žmonės, kurie jaučiasi gerai. Tai tu nesugebi džiaugtis gyvenimu, o ne jie...
Gerbiu pasirinkimą tik tų žmonių, kurie oriai pasitraukia iš gyvenimo, nenorėdami toliau nešti per sunkios naštos ir palikdami raštelį: dėl mano mirties nieko nekaltinkit, visų atsiprašau. 

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Loreta, labai užjaučiu...

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Uzjausti tokioje situacijoje naturalu kiekviena tik kad man atrodo butent jai uzuojauta nera prie sirdies...

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Man širdį palietė Loretos istorija - nesugalvojau, ką protingiau pasakyt. Sako gailėtis nelaimės ištikto žmogaus negalima, o užjausti galima... taigi, užjaučiu 

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Suprantu tik cia labai plonute ta gyja... Cia matyt Loreta man vare vare savo mintis kol ikrete proto biski
NORS AS IR TAIP NIEKADA TUO NEPADARICIAU. kitas momentas kad kartais jauciu kad siela mirsta, bet cia jau kiti aspetai...

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Loreta, šaunuolė! tau pavyko įkrėst Elenai proto! 

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Sauniu zmoguciu cia yra tiesiog.... As ir pati visada atlaikau, bet kartais taip sunku nesti ta nusivilima po nusivilimo uz tad ir ateina tokios sunkios mintis kad vienatve arciausiai, bet aciu visiems...

- Loreta
- Forumo Karalius
- Neprisijungęs
Diva, 33 parašė:Man širdį palietė Loretos istorija - nesugalvojau, ką protingiau pasakyt. Sako gailėtis nelaimės ištikto žmogaus negalima, o užjausti galima... taigi, užjaučiu 
Ačiū už užuojautą. Tai buvo seniai, prieš 5 metus. Visos žaidos lyg ir pridegintos jau..:)

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Loreta, 40 parašė:Diva, 33 parašė:Man širdį palietė Loretos istorija - nesugalvojau, ką protingiau pasakyt. Sako gailėtis nelaimės ištikto žmogaus negalima, o užjausti galima... taigi, užjaučiu 
Ačiū už užuojautą. Tai buvo seniai, prieš 5 metus. Visos žaidos lyg ir pridegintos jau..:)
Prašom, Loretėle. Džiaugiuosi, kad žaizdos jau apgiję... ir kad nepraradai gyvenimo džiaugsmo 

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Diva, 33 parašė:Loreta, 40 parašė:Diva, 33 parašė:Man širdį palietė Loretos istorija - nesugalvojau, ką protingiau pasakyt. Sako gailėtis nelaimės ištikto žmogaus negalima, o užjausti galima... taigi, užjaučiu 
Prašom, Loretėle. Džiaugiuosi, kad žaizdos jau apgiję... ir kad nepraradai gyvenimo džiaugsmo 
galiu tik prisijungti ir dar tau ir aciu pasakyti...

- Ruta, 26
- Forumo Vijurkas
- Neprisijungęs
Darius, 35 parašė:Ruta, 27 parašė:Nemanau, kad apskritai reiketu kalbet apie savizudybes pateisinima arba ne.. Tai nera nusikaltimas, tai yra zmogaus pasirinkimas. O teist uz tai.. Nemanau, kad teisinga.
manau numirusy, gali teisti kiek nori, jam no to nei silta, nei salta....jis ne musu respublikos gyventojas.
O tikslas tuomet koks apskritai kazka teist?

- Diva, 36
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Ruta, 27 parašė:Darius, 35 parašė:Ruta, 27 parašė:Nemanau, kad apskritai reiketu kalbet apie savizudybes pateisinima arba ne.. Tai nera nusikaltimas, tai yra zmogaus pasirinkimas. O teist uz tai.. Nemanau, kad teisinga.
manau numirusy, gali teisti kiek nori, jam no to nei silta, nei salta....jis ne musu respublikos gyventojas.
O tikslas tuomet koks apskritai kazka teist?
viešų teismų ir egzekucijų tikslas vienas - atkreipti į tai likusių gyvų dėmesį...
Mirusius gal bus be mūsų kam teisti, bet jų poelgius pakomentuoti gal ir nepakenktų - gal susimąstytų tie, kurie planuoja tuo pačiu keliu... 

- Elena
- Forumo Liūtas
- Neprisijungęs
Nemamanau kad tai sustabdytu, bet...

- Andrius, 35
- Forumo Vijurkas
- Neprisijungęs
Galiu įkišti savo du centus? Nusivylimai skaudūs tam, kas labai daug tikisi. Nereikia nieko tikėtis. Reikia tik ieškoti galimybių ir jas realizuoti. Jei nesiseka, pailsėk, bet po to bandyk vėl (čia aš, aišku, ne apie savižudybę!). Baimei, abejonėms ir savęs gailėjimui tiesiog nėra laiko... Retai kada padėtis, kuri atrodo beviltiška, iš tikrųjų tokia yra, reikia tik blaiviai ją įvertinti. 
Žinutės: nuo 21 iki 40 iš 101
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Sukurta PunBB, palaikoma Informer Technologies, Inc.
The pun_bbcode official extension is installed. Copyright © 2003–2009 PunBB.