1

Tema: Norvegija.Gal kas dirbot ten?

Butu idomu paskaityti atsiliepimus tu kurie dirbo ar tebedirba sioje salyje, nes pati sia vasara vaziuoju ten isbandyt saves smile

2

Re: Norvegija.Gal kas dirbot ten?

Niu vat siaip jau buvo si tema sukurta mano,reikejo tik paieskoti ir ten apie viska buvo kalbama..
Dirbau,dirbu ir manau kad dirbsiu,bet dirbsiu tik rugseji,nes cia jau su visam grysiu gyventi,labai pripratau,bet dabar dar kitoje saleleje puse metu pakeliausiu ..
uzpernai dirbau cia 3men,pernai 6men,o dabar cia po nauju 1men atvariau pailseti,ji man jau antri namai,nes tetis cia su visam gyvena,tai taip,kad skraidau is vienos salies i kita..
Dar priklauso koki darba tu cia dirbsi,tik galiu pasakyte ar tu prie zemes ukio,ar prie zuvies,ar dar kazkur dirbsi,niekada nesakyk,kad esi pavargsi ir dziaukis gyvenimu,tuo kad esi sioje salyje ir aplankyk,kuo daugiau graziu vietu,nes cia tikrai nuostabu,ir niekada ka pirksi neversk i lietuviskus pinigus nes tau gali truputeli sokas istikti,as tai niekada neverciau,net nuo prmu dienu cia avaziavusi,nes zinaumkad uzdirbu ir galiu tai nusipirkti.....Jei kas domina daugiau klausk atsakysiu ...

3

Aciu, Lina, paieskosiu smile As ten uz grume vienoj fermoj dirbsiu t.y. zirgu serimas, gardu tvarkymas, retkarciais jodinejimas ..Ai del valiutos tai jau draugai perspejo, palyginimui ten cigareciu pakelis kainuoja 18Lt :::050 Labiausiai domina kuo daugiau nuomoniu isgirst apie pacius zmones, gal yra kazkokiu ju tautiniu keistenybiu, kad poto nesusimaut labai?dar maistas- ka jie valgo?

4

as ir dirbu sioj saly...maistas.....man asmeniskai ju nera labai kazkuo ipatingas ir panasiai..valgo jie viskas ir visaip....beto ar moki kalbeti norvegu kalba?nes be jos cia tai sunkoka:::d39 o i koki miesta planuoji vaziuoti....kiek skaiciau tai su zirgais dirbsi....pati tai pasirinkai ar kas padejo?

5

Nemoku norvegiskai, bet to ukio savininkai sneka angliskai..O padejo tai mamos bendradarbe, kurios sunus ten jau antri metaui gyvena wink Ten kazkoks nedideli miestelis daba pavadinimo nepamenu, bet nuo Bergeno apie 30km

6

Niu bisku ti sigaretes cia brangiau kainuoja 26lt pakelis,o maistas ivairus jie viska valgo,bet man labiausiai patinka Big Bite....Greito maisto centras...

7

big_smile:D:D

8

Kuria klase baigsi pries vasara ?

9

Taip taip ir po truputi pratinkis prie sojos kukuliu big_smile
Cia ju kaip ir nerelus patiekalas, bet :::852

10

Na soja as valgau, nes beveik nevartoju raudonos mesos tai tikiuosi ne problema smile

11

Maistas nera ipatingas liwetuvoj manyciau diesnis pasirinkimas,bet visai patinka man cia jau pripratau prie visko

12

norvegija nuostabi salis,kvapa gniauzianti gamta,grynas oras,draugiski zmones,geras uzdarbis...kogii dar reikia..vazineju i norvegija jau ketvirtus mmetus sezoniniam darbui tai man labai patinka,seimininkas labai geras,kai mato kad mes pavargstam tai duoda raktus nuo savo vilos ant vandenyno kranto ir sako kad mums reik atsikvept:)na siaip fainai fainai cia.pamatysi kai nuvyksi kad zmones cia visai kitokie nei lietuvoj,jie visi mandagus visalaika pasisveikina,atsisveikina su tavim nors ir visai taves nepazysta.visi cia sypsosi ir yra laimingi..

13

Manau kaip kam pasiseka ir yra skirtumas kur dirbi pastovei ir tik sezonais........

14

na pas mane tas sezoninis darbas is pradziu budavo nuo birzelio iki lapkricio menesio bet vis su metais gaunasi ilgiau ir ilgiau uzsibuni ten nes vis papildomu darbeliu atsiranda.pastaruosius metus beveik visus praleidau norvegijoj,gryzau tik ant svenciu ir vel isvykau atgal.ir dabar esu norvegijoj.tad nematau didelio skirtumo tarp pavadinto sezoninio darbo ir pastovaus.

15

O idomumo delei, ka tu ten dirbi, Silvita?

16

visai grazi ta norvejiga beto priklauso i kuria vieta vaziuoji...
jei aukstyn virs oslo tai labai grazios vietos
o darbas tai paliginti lengvas
ir priklauso nuo to ka dirbsi....

17

as pas ukininka dirbu.obuoliu soduose.esu dirbus ir fabrike,bet nelabai patiko nes monotoniskas darbas.dar plius namus daziau.ir vistideje dirbau.

18

tiesa likas greitai bega ir ribos nera kiek laiko cia buti,o kiek tu cia jau laiko Silvita?

19

jau ketvirti metai su nedidukem pertraukom lietuvoj.

20

jau ketvirti metai su nedidukem pertraukom lietuvoj.