Re: Musti = Aukleti? Fizines bausmes.
Vidmantai siaip pritariu, bet gal biski perdejai.
>>>Martyna, psichologai.
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Musti = Aukleti? Fizines bausmes.
Vidmantai siaip pritariu, bet gal biski perdejai.
>>>Martyna, psichologai.
Na, aš ir neketinau prieštarauti, savo nuomonę jau pasakiau, o paskutinis komentaras buvo tik pamąstymas apie konkrečiai mano patirtį.
Abejoju, ar psichologai gali ką nors ĮRODYTI. Paaiškinti - taip, bet tik tiek, ir tai vis vien tebūtų profesionali interpretacija, priklausoma nuo to, kiek aš pati papasakočiau jiems.
Na, aš ir neketinau prieštarauti, savo nuomonę jau pasakiau, o paskutinis komentaras buvo tik pamąstymas apie konkrečiai mano patirtį.
Abejoju, ar psichologai gali ką nors ĮRODYTI. Paaiškinti - taip, bet tik tiek, ir tai vis vien tebūtų profesionali interpretacija, priklausoma nuo to, kiek aš pati papasakočiau jiems.
tau bele papriestaraut ;D psixologaj ir yra tam kad suzinotu ir padetu... o jei tu nenoretum pasakot cia jau tavo reikalas butu. prislegti zmones nori. vadinas tu ne tokia... ir pora kazkokiu baimiu cia tikrai nesuzlugde tavo asmenybes tad kam isvis klaust tokiu dalyku? is neturejimo ka veikt? nesuvokiant? hmmm.. yra zmoniu kuriems psixologaj laaabai padeda!!!
P.s. jei izeidziau taj atsiprasau tikrai nenorejau .....
Mano tevai mane psichologinem bausem bausdavo tik kiek protingesnemis nei nesikalbejimas.
ir kokios tos protingesnes bausmes ? galima pavyzdziu, o ne tusciu zodziu ?
p.s. Dorotejai, ko tu prisikabinai prie Martynos ? Jos zodziai visai neliete taves ir nebuvo atsakymas i joki tavo posta, o dabar iskelei scena. Maziau kabinekis, isiskaityk ka raso ir nekurk cia problemu per savo blondiniskuma.
Egle, 17 пишет:Mano tevai mane psichologinem bausem bausdavo tik kiek protingesnemis nei nesikalbejimas.
p.s. Dorotejai, ko tu prisikabinai prie Martynos ? Jos zodziai visai neliete taves ir nebuvo atsakymas i joki tavo posta, o dabar iskelei scena. Maziau kabinekis, isiskaityk ka raso ir nekurk cia problemu per savo blondiniskuma.
taip cia nebuvo man skirta. del to negaliu diskutuot? pats tu [ne komplimentas], nes nekuriu jokiu cia problemu. jei kankina globejiskumo jausmas isigyk gal suniuka o ne varyk cia ant manes
o dieve, kokia tu [ne komplimentas]. geriau nebuciau isvis nebuciau [cenzūra] uzkabines, nes dabar ir pats smirdesiu.
Nijole, kodel sakai, kad aplinka visiems vienoda? Tikrai aplinka ne visiems vienoda... Juk yra vaiku, auganciu aplinkoje, kuria sukure galbut 17,18 metu TEVAI... ir tie tevai taippat del "visiems vienodos" aplinkos "gerai" isaukleti... Toliau, yra toks dalykas kaip ytaka, kuri vienus ytakoja vienaip, kitus kitaip... Net ir suauge kartais nepastebi, kad vieni ar kiti dalykai juos ytakoja neigiama linkme...
Si tema yra, manau, labai plati ir bendru niuansu yra labai daug, salutiniai niuansai kiekvienam skirtingi, nes vienodu zmoniu, taippat ir vaiku, nera... :V
na,as truputi nusnekejau... na, taip, tevu nepasirinksi.. bet draugus ir visa kita renkiesi pats.
visada PATS nusprendi, kaip elgtis ir kodel, o ne kazkas kitas.
>> nors cia kazkas panasaus sake >> kad dar priklauso nuo tevu (berods Vidmantas). jei tu elgsiesi teisingai pagal kt normas, bet tevams atrodys, kad ne taip jie tave auklejo, tai sedesi kampe su ispertu uzpakaliu ir viskas. na taip, kol mes mazi musu gyvenima vairuoja musu tevai, bet kai jau uzaugam, patys... tai truputi sumaisiau apie tas aplinkas
Egle, 17 пишет:Mano tevai mane psichologinem bausem bausdavo tik kiek protingesnemis nei nesikalbejimas.
Pavyzdziui uzdrauzdavo iseit is namu, neskaitant aisku mokyklos. Atimdavo visus taip megiamus jaunimelio daigtus kaip kompiuteris, telefonas ar etc. Nors ne kompo niekada neateme tik internetea atjunge. O siaip svarbiausia pasisnekedavo.
o dieve, kokia tu [ne komplimentas]. geriau nebuciau isvis nebuciau [cenzūra] uzkabines, nes dabar ir pats smirdesiu.
kaip 22 metu zmogui taip sneket yra juokinga patikek... toks jausmas kad visai nemoki bendraut su zmonem (jei kas nors nepatinka taj nebutina ant jo varyt o galima graziai paaiskint, o tavo smirdalai yra stulbinamai ydomus bendravimpo budas ;D
p.s. sorry eglut kad nukrypau nuo temos!
na neskaiciau ka kas cia rase,bet manau,kad truputi dirzo nepakenks...palyginkite kokie vaikai anksciau buvo kai gaudavo dirzo (musu tevai,seneliai pvz.) isaugo gerais zmonemis,o dabar kokie vaikai? ju niekas nemusa tai ant galvu visiems lipa...pvz kur nors prekybos centre koks nors piplys bliauna,o motina vos ne maldauja,kad tas nutiltu...kaip ziebciau tokiam pora kartu iskarto nusiramintu...
na neskaiciau ka kas cia rase,bet manau,kad truputi dirzo nepakenks...palyginkite kokie vaikai anksciau buvo kai gaudavo dirzo (musu tevai,seneliai pvz.) isaugo gerais zmonemis,o dabar kokie vaikai? ju niekas nemusa tai ant galvu visiems lipa...pvz kur nors prekybos centre koks nors piplys bliauna,o motina vos ne maldauja,kad tas nutiltu...kaip ziebciau tokiam pora kartu iskarto nusiramintu...
Kad tik jau nenusiramines, o jei prades dar labiau bliaut.
Beto siais laikais yra vaiku teisiu apsauga, pamatytu opa ir nebeturi vaikelio, vaikas i vaiku namus o tu moki bauda valstybei, kad tavo vaika islaikyti turi.
Neblogai ane?
siaip tavo atveju gerai apgalvociau apie pasekmes pries musant savo vaika.
cia nebe tie laikai kai gali vaikus musti. turbut kazkokiem seneliam nepatiko, kad juos tevai lupdav ir ikure vaiku teisiu gynimo organizacija
tikrai gerais zmonemis uzaugo, ikure tokia organizacija, kad vaiku must nebegalima ir jie gali daryt ka nori. nesvarbu kad vaikas neklauso jo gyvenimasjei nenubaus tevai visada bus kas nubaudzia, pavogs kanors,pagaus,prilups arba pasodins, prisimink yra posakis "kaip pasesi - taip ir pjausi"
sekmes tau savo vaikus beauklejant, tik ziurek kad lazda neatsuktu antro galo.
Gali but kai tu busi jau sena ateis tavo sunus, ar dukte ir paspirs tavo lazdele.
Pasijuoks ir pasakes: "pati mane isauklejai" nueis ir neatsigres...
va tokiai tai ziebciau matos neaukleta ;] (zino kam)
Vidmantai, o tave tevai muse ? ar tu dabar jiem kersysi ?
pagal tavo teorija viskas apsisuka antru galu. bet pvz mane musdavo su saiku, bet dabar as suprantu, kad tai buvo auklejimo dalis, ir neketinu senatvej skriaust savo tevu uz tai, kad mane geru zmogum isaugino. atvirksciai, as dekingas jiem uz tai, kad neislepino, pripratino prie darbo ir pan.
taip esu lupti gaves kaip reikalas, bet su didesniu pagrindu negu verkimas prekybos centre arba konors norejimas labai.
tevams nekersysiu pas mane tie laikai buvo kai vaikus musti galejo, buvo auklejimo dalis.
ant tevu nieko pikto nelaikau uz tai kad gavau i kaily.
Nes prisipazystu buvo uz ka....
Aleksasndrai uz ka? uz tai,kad teisybe pasakiau
Vidmantai as nesakau,kad vaika be jokios priezasties reikia dauzyti jokiu budu to nepateisinu,beto as turejau omenyje paaugusi vaika,kuris jau suvokia,kad prekybos centre verkti negerai,bet bliauna vien todel,kad pasioziuotu...ir beto elgiasi tie vaikai tik,todel,kad tevukai lenda be muilo i subine ir sitaip islepina,todel jei jau ko nenuperka tas bliauna visa gerkle...ir jei jau vaikas zino dirzo skoni jis vien isgirdes,kad gaus dirzo nusiramins (is patirties zinau )
beto zinau daug atveju,kad motina visa gyvenima lepino savo vaika,ne pirstu jo nepaliete ir sitaip isaugino degenerata,lepuneli,kuris uzauges lupa savo motina,jei ji jam pinigu neduoda...vnz kas per daug tas nesveika,manau reikia lupti,bet su saiku ir su pateisinama priezastimi...
Aleksasndrai uz ka? uz tai,kad teisybe pasakiau
![]()
Vidmantai as nesakau,kad vaika be jokios priezasties reikia dauzyti jokiu budu to nepateisinu,beto as turejau omenyje paaugusi vaika,kuris jau suvokia,kad prekybos centre verkti negerai,bet bliauna vien todel,kad pasioziuotu...ir beto elgiasi tie vaikai tik,todel,kad tevukai lenda be muilo i subine ir sitaip islepina,todel jei jau ko nenuperka tas bliauna visa gerkle...ir jei jau vaikas zino dirzo skoni jis vien isgirdes,kad gaus dirzo nusiramins (is patirties zinau)
beto zinau daug atveju,kad motina visa gyvenima lepino savo vaika,ne pirstu jo nepaliete ir sitaip isaugino degenerata,lepuneli,kuris uzauges lupa savo motina,jei ji jam pinigu neduoda...vnz kas per daug tas nesveika,manau reikia lupti,bet su saiku ir su pateisinama priezastimi...
Danguole, labai palaikau tavo nuomonę... O gerai išauklėtiems jauniesiems auklėtojams Vidmantui ir Aleksandrui siūlyčiau ne mažiau kaip 12 val. be pertraukos praleisti su Danguolės aprašytu egzemplioriumi, o tada norėčiau paklausyti postringavimų ta tema...
Būna vaikų, kurių smegenys galvoj - su tais jokių problemų nekyla, o su tais, kurių smegenys uodegoj, tai atitinkamai ir bendraut reikia...
as atsimenu kad gal kai buvau 4 metu labai parduotuveje uzsimaniau sampano (kritau ant zemes ir pradejaiu rekti "noriu sampano " ) ;D ;D tai mama truputi truktelejo uz pakarpos ir tas noras dingo
> o db sita ivyki prisimenu su sypsena ;D
Manau, kad profilaktishkai kartais, kai su vaiku jokiom priemonem nebeiseina susikalbeti, galima ir dirziuku pliaukshtelti=]]]. Siaip neisivaizduoju saves mushancios savo vaika=PP, bet kadangi esu maciusi kritiniu situaciju, kai nuo vaiko klyksmo namo stogas kilnojasi, tai nebelieka kitos iseities.... Nes vaikai yra vaikai, ir ne visada supranta, kas jiem sakoma=]
Manau, kad profilaktishkai kartais, kai su vaiku jokiom priemonem nebeiseina susikalbeti, galima ir dirziuku pliaukshtelti=]]]. Siaip neisivaizduoju saves mushancios savo vaika=PP, bet kadangi esu maciusi kritiniu situaciju, kai nuo vaiko klyksmo namo stogas kilnojasi, tai nebelieka kitos iseities.... Nes vaikai yra vaikai, ir ne visada supranta, kas jiem sakoma=]
vaikai supranta... juk atsiranda asmenybes lyziai.
> kai mazam vaikui sakai to nedaryti o jis padaro todel kad liepei nedaryti specialiai priesinasi tavo nuomonei
>> o tas mano atvejis pvz kad krisdamas ant zemes ir saukdamas vaikas. supranta kad tevai nenori kad jis verktu ir tai paskui specialiai sita metoda taiko kai ko nors uzsimano
musti - tikrai nera auklejimo priemone, tai reiskia kad tu dar silpnesnis uz ta ka musi ir nerandi kito kelio i sutaryma ir supratima
Tikrai nesutinku, kad vaikus musti reikia. Vaiku musimas yra smurtas ir tai yra nelegalu. Be to tai skatina pacius vaikus smurtauti - blogas pavizdys. Jaunesni net ir nesupranta del ko gauna. Bausmes turi atitikti prazanga, taip pat turi padeti vaikui suprasti kodel taip daryti yra negerai. Pvz, turejo gryzti namo 10, bet gryzo 12 - kita vakara negales niekur eiti su draugais. Geriausia bausme yra atimti tam tikras privilegias keliom dienom nes tuomet vaikas supras, kad jei nori zaisti zaidimus ar dar ka, reiskia negalima prisidirbti.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Musti = Aukleti? Fizines bausmes.