81

Re: Musti = Aukleti? Fizines bausmes.

Danguole, 21 parašė:

Aleksasndrai uz ka? uz tai,kad teisybe pasakiau :::034
Vidmantai as nesakau,kad vaika be jokios priezasties reikia dauzyti jokiu budu to nepateisinu,beto as turejau omenyje paaugusi vaika,kuris jau suvokia,kad prekybos centre verkti negerai,bet bliauna vien todel,kad pasioziuotu...ir beto elgiasi tie vaikai tik,todel,kad tevukai lenda be muilo i subine ir sitaip islepina,todel jei jau ko nenuperka tas bliauna visa gerkle...ir jei jau vaikas zino dirzo skoni jis vien isgirdes,kad gaus dirzo nusiramins (is patirties zinau :::034)
beto zinau daug atveju,kad motina visa gyvenima lepino savo vaika,ne pirstu jo nepaliete ir sitaip isaugino degenerata,lepuneli,kuris  uzauges lupa savo motina,jei ji jam pinigu neduoda...vnz kas per daug tas nesveika,manau reikia lupti,bet su saiku ir su pateisinama priezastimi...

Vat tokia tavo nuomone palaikau wink

82

Aleksandras, 22 parašė:
Danguole, 21 parašė:

Diva matau musu mintys 100% sutampa smile
Aleksandrai as tikrai buvau pamanius,kad cia man skirta nes iskart po mano posto mano zodi "ziebciau" pavartojai :::034 ...

as labai atsiprasau, kad Tau taip pasirode, bet jei butum paskaicius visa tema, akivaidziai matytum kam jie buvo skirti ;]
O siaip eilini syki, man labai patiko Karolinos zodziai, labai geras auklejimas smile

Nieko tokio wink as kaip visada tingejau skaityti kas ka rase,todel ir manaiu,kad cia man :::034

Vidmantai as sita ir turejau,omenyje tik pirma karta placiau nepaaiskinau wink

83

Karolina, 19 parašė:

Na kaip jau sakiau, nuo tėvų diržo nė karto nebuvau gavus (senelių neskaitom). Bet va prisiminiau toki vieną gal nelabai į temą, bet vis dėlto pavyzdį iš patirties. Tėvai man niekada kai gamindavo ar duodavo valgyt, ar kai lygindavo, ar pan., nesakydavo, kad eik iš čia maždaug, neprisiliesk, nudegsi, negalima ir pan. Sakė tiktai vieną žodį - karšta. Aišku dar tada nė velnio nesupratau kas čia per raidžių junginys ir ką reiškia. Žodžiu, idėja buvo tokia: "aiškink neaiškinęs, vis tiek norės paliest ir pabandyt, todėl geriau tegu vieną kartą pabando, ir žino, ką reiškia tas "KARŠTA"". Ir pasiteisino šis būdas 150%! Užteko vieno karto, ir žodį "karšta" įsiminiau ko gero visam gyvenimui ;D Aišku, žiauriai skaudėjo, bet daugiau nelindau niekur kur "karšta" ;D Ir tokių pavyzdžių mano auklėjime buvo labai daug.. Ir dauguma jų, o gal net visi pasiteisino smile

na aš reziumuosiu šitą postą...
> ir štai todėl Karolytė užaugo tokia Šaunuolytė :H :-)

>> dar kartą pasitvirtina posakis, kad žmogus mokosi tik iš savo klaidų wink jei apsvilai rankas tai atsiminsi tai visada big_smile

84

Nematau nieko bloga, jei vaikas gauna per uzpakaly.Tai nera smurtas.Mano many smurtas tada,kai vaiaks yra lupamas kiekviena diena, iki samones netekimo ir dar baisiau..
As gaudavau per uzpakaly, ir visada zinojau uz ka gavau.Ir tikrai del to netapau blogesne.Dabar tikrai neinu i gatve ir neieskau ka primust, tuo labiau tevus..Nesamone, niekada gyvenime..Vaikas, kuris niekada nebuvo musamas,  gali musti savo motina ar teva..Yra ne vienas pavizdys.
TAi priklauso nuo auklejimo.Nuo to kaip tu pats buvai isaukletas.

85

Tikrai nieko blogo per uzpakaly palupt kai buna uz ka.  Prisimenu dieduko kai neklausydavom pasiimdavo guminy laida ir uzvanodavo pora syk:::629    . Man atrodo tai geriausias auklejimo budas.
Tu rek nerekes ant to vaiko vistiek darys tapaty.

86

Linas, 17 parašė:

Tikrai nieko blogo per uzpakaly palupt kai buna uz ka.  Prisimenu dieduko kai neklausydavom pasiimdavo guminy laida ir uzvanodavo pora syk:::629    . Man atrodo tai geriausias auklejimo budas.

o tu manai kad jei gausi per uzpakali visada kai neklausysi del menkniekio tai bus i nauda ?  big_smile as taip nemanau :V

87

Linas, 20 parašė:
Linas, 17 parašė:

o tu manai kad jei gausi per uzpakali visada kai neklausysi del menkniekio tai bus i nauda ?  big_smile as taip nemanau :V

Linuk, atidžiau skaityk postus... smile ne "visada" ir "dėl menkniekio", o kaip Linas, 17 parašė:
"kai būna už ką" ir "porąsyk" smile smile

88

As tai nieko pries jei ten trinkteli su delnu per sedyne. bet kai mazdaug maukis kelniasir dauzo is lazdos laido ar dar ko. as kategoriskai pries. mane mama tai papurcius yra, va dar atsimenu ausi uzssukus yra:D bet tai vienetiniai atvejai. pries mane nesmurtavo, bet perdaug ir nelepino...